Fibonacci ile endeks analizleri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • daroka
    ......
    • 24 Nisan 2009
    • 362

arkadaşlar bilgiyi paylaşalım diye açtığımız bu topikte maalesef paylaşım değil eleştiri alıyoruz :(
    olumlu eleştirilere tabiki açığız ancak bu tip sözleride haketmediğimi düşünüyorum....
    bu sebeb ile kimseyi rahatsız etmemeye karar verdim...
    artık paylaşımlarda bulunmucam....
    saygılar....
    YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyelerim "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• cancan
      Aktif
      • 15 Mart 2009
      • 233

ben elestirmedim fikir jimnastigi yapalim demistiniz bende katkida bulunmak istedim ki bana faydasi oldu attiginiz grafigin.sizi kirmak gibi bir dusuncem olmadi hadi hoscakalin.

Yorum

• sakirksd
        Tecrübeli
        • 23 Haziran 2007
        • 209

sayın darako,1. olasılık daha güçlü gibi.emek harcamışsınız tşk ler

Yorum

• daroka
          ......
          • 24 Nisan 2009
          • 362

cancan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ben elestirmedim fikir jimnastigi yapalim demistiniz bende katkida bulunmak istedim ki bana faydasi oldu attiginiz grafigin.sizi kirmak gibi bir dusuncem olmadi hadi hoscakalin.
          pardon çok kötü bir yanlış anlaşılma oldu o zaman...
          siz kendi düşüncenizi belirtmişiniz bende benimkini söylediniz sandım...
          kusura bakmayın.....
          YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyelerim "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• daroka
            ......
            • 24 Nisan 2009
            • 362

daroka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Şimdi olaya grafiksel olarak bakalım...
            ilk dip hareketin %38.2 sinden tepmiş (1 numara) ve kısa vadeli tepe 79xxx lerde (2 numara) sonlanmış sonraki dip ise %23.6 tepmiş (3 numara) ve yine 79xxx lerde (4 numara) sonlanmış ne nihai dip olan (5 numaraya) gelmiştir....
            ve son kez 79xxx leri görerek kısa vadeli tepesini tamamlamıştır....

şimdi gelelim şimdiki duruma görüldüğü üzere %38.2 (1 numara) 71400 den dönmüşüz oradan 76xxx lere (2 numaraya) gitmişiz oradana %23.6 lıok fibo hedefi olan 67850 ye net bi dokunuş yapıp (3 numara) kapatmışız....
            şimdi sorun şu dostlar burada 4 numara hedefi olan 76xxx lere gidermiyiz yada 5 e....
            bu formasyonu 67850 nin gidiş bozar...
            sizin görüşlerinizide merak ediyorum beni kırmaz yazarsanız mutlu olurum..
            şimdiden teşekkürler...
            benzerlik olucaksa böyle olmalı...
            tabiki bu olasılık için 67850 aşağıya geçilmemeli...
            ve aynı zamanda birincisinde olduğu gibi uzun yukarı çubuk olmalı
            yani p.tesi artı gap olsa bile gapı kapatmadan yukarı gidip hızlıca almalılar...
            şu an 3 numaralı dalgadayız...
            tabiki bunların hepsi varsayım herkes kendi hareketinden kendisi sorumludur...
            bizim burada yaptığımız değişik bir bakış açısı katabilmek...
            saygılar...

Yorum

• daroka
              ......
              • 24 Nisan 2009
              • 362

bu ihtimali kuvvetli kılan başka bir göstergede şudur arkadaşlar; endeks kapandığından vob 68500 dü bi anda 600 puan verip zoraki olarak 67850 yi gördürdüler...
              buda %23.6 lık fibo oranı oluyor....
              tesadüf olmadığı kesin....
              ve aynı gün tüm avrupa endeksleri artıya geçtiği halde bizimkini kasıtlı olarak tuttular...
              çünkü hedefleri vardı orayı göreceklerdi...
              biraz komplo teorisi gibi dursada aslında çokta mantıklı....
              dostlar sizinde görüşlerinizi bekliyorum...
              lütfen görüşlerinizi yazın....

Yorum

• poritino
                Çalışkan
                • 04 Mayıs 2009
                • 2005

Sevgili daroka paylasimlarin icin sagol. Cizimlerim olmadigi icin paylasim yapamayacagim ama yorum yapmaya calisacak olursam 67850 nin alti direkt senin senaryoyu bozuyor dimi?simdilik burasi dip olmali diyorsun. Ben vob acilisinda illaki dusus bekliyorum. Aslinda vobun spottan once aciliyor olusu senaryonu mantikli kilar. 30-40 dakika vobu asagi surseler ve spot acilisiyla yukari devam etseler bu aynen olabilir.
                Ama bence 70bin-70400 lerden guzel long actirdilar onlarin mc ile paralarini almadan gitmemeli.
                Senden ricam 66850 leri de gozardi etmemen.gerci bu kadar dususun tepkisinin hizli olacagi kesin o yuzden max %30-40 sermaye ile spot 51-52 lere kadar dusus riskini de hesaba katarak poz acilmasi cok mantiksiz degil.

ne kadar senin islemlerine uymayip bildigimizi yapsak da bu ortamdaki teknikcimiz olarak bizim icin onemlisin.
                Sagol
                Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• poritino
                  Çalışkan
                  • 04 Mayıs 2009
                  • 2005

Bu arada fibonacci rakamlarindan 66850 senin icin bir anlam ifade ediyor mu?
                  Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• daroka
                    ......
                    • 24 Nisan 2009
                    • 362

buradaki sanırım daha ii oturdu 66500 e kadar çekilmeden sonra tepki daha sağlıklı oluşacaktır sanırım... %61.8 i bizim meşhur 79200 direnci %38.2 30.05 dibi 74.300....
                    %23.6 sı ise 25.07 dibi 71.400 dibi...
                    bu ihtimalde gözardı edlimemeli....
                    sevgili poritino 67850 tutmassa bir de bu olasılıkta var elimizde...
                    yani 66500 - 67200 aralığı burada fibolar görüldüğü gibi tam oturuyor...
                    buda bi olasılık...
                    ancak 66300 sonrası için hiç bir planım yok..
                    inşallah oraya hiç gelmeyiz....

Yorum

• daroka
                      ......
                      • 24 Nisan 2009
                      • 362

poritino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

şimdi gelelim şimdiki duruma görüldüğü üzere %38.2 (1 numara) 71400 den dönmüşüz oradan 76xxx lere (2 numaraya) gitmişiz oradana %23.6 lıok fibo hedefi olan 67850 ye net bi dokunuş yapıp (3 numara) kapatmışız....
                      şimdi sorun şu dostlar burada 4 numara hedefi olan 76xxx lere gidermiyiz yada 5 e....
                      bu formasyonu 67850 nin gidiş bozar...
                      sizin görüşlerinizide merak ediyorum beni kırmaz yazarsanız mutlu olurum..
                      şimdiden teşekkürler...
                      abi burayı okursan ne kadar önemli olduğunu görürüz..
                      şöyleki; ilk dip 71400 tam %38.2 lik fibo 67850 ise %23.6 lık fibo..
                      bu bir tesadüf olamaz...
                      hemde aylardır eksi makas yapmadılar....
                      spot kapandıktan sonra eksi makas yapıp sıfır makastan kapattılar...
                      bu adamlar çok teknik oynuyolar abi...
                      bunları dikkate almak lazım bence..

Yorum

• daroka
                        ......
                        • 24 Nisan 2009
                        • 362

abi valla çoluğu çocuğu yatırdık bunlarla uğraşıyoruz...
                        umarım farklı bir bakış açısı katabiliyorumdur...
                        herkese teşekkürler...

Yorum

• poritino
                          Çalışkan
                          • 04 Mayıs 2009
                          • 2005

abi valla çoluğu çocuğu yatırdık bunlarla uğraşıyoruz...
                          umarım farklı bir bakış açısı katabiliyorumdur...
                          herkese teşekkürler...
                          Ben dun okurken uyuyakalmisim

Yorum

• daroka
                            ......
                            • 24 Nisan 2009
                            • 362

poritino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Abi haftalıklara bakınca x30yvade olarak büyük çıkışın %61.8 lik geri alım noktası 67150 civarı....
                            yani grafiklerde anlattığımız fiboların oturması olayıda bildiğin gibi aralığımız 66.500-67200 bantıydı...
                            haftalıklarda xu030 a bakıncada 66650 %61.8 lik fibo...
                            buraya kadar gelmişken fiboları test etmesi lazım bence ama yarın ola hayrola....

Yorum

• daroka
                              ......
                              • 24 Nisan 2009
                              • 362

Abi haftalıklara bakınca x30yvade olarak büyük çıkışın %61.8 lik geri alım noktası 67150 civarı....
                              yani grafiklerde anlattığımız fiboların oturması olayıda bildiğin gibi aralığımız 66.500-67200 bantıydı...
                              haftalıklarda xu030 a bakıncada 66650 %61.8 lik fibo...
                              buraya kadar gelmişken fiboları test etmesi lazım bence ama yarın ola hayrola....

buradaki sanırım daha ii oturdu 66500 e kadar çekilmeden sonra tepki daha sağlıklı oluşacaktır sanırım... %61.8 i bizim meşhur 79200 direnci %38.2 30.05 dibi 74.300....
                              %23.6 sı ise 25.07 dibi 71.400 dibi...
                              bu ihtimalde gözardı edlimemeli....
                              ilginç bir fibo keşismesi olucak....
                              yarın 67850 tutmassa bu olasılık devreye girer....
                              ve 66500 - 67200 aralığı devreye girer....
                              dostlar olasılıklar bunlar....
                              yani benim kanımca yarın kaçacak göcecek diye short kovalamaktansa... aksine bu olasılıklara bakarak kendi adıma long kovalamak çok daha mantıklı olucaktır....

Yorum

• Koala
                                Tecrübeli
                                • 27 Şubat 2009
                                • 137

Sn. daroka, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Haftasonuna long giren biri olarak grafikleriniz ve yorumlarınızla içime su serpildi. umarım ABD nin not indirim olayı şu anki fiyatların içindedir. kesinlikle sizin gibi düşünüyor şu aşamadan sonra short kovalamaktansa long kovalamak daha mantıklı.. tekrardan teşekkürler.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information