Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Piyasa normal ise şayet. Şuanda çıkışın başladığı noktadan itibaren çıktığımız gün kadar daha yukarı gitmemiz lazım. Yani 15 gün çıkmış isek 15 gün daha devam etmesi gerek bence. 51.700 den %20-25 arasında bir çıkış piyasanın normalliğine işaret.
Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Kardemir’in kapasite genişletme projesi 2010 sonunda tamamlanacak
16 Haziran 2010 Çarşamba 10 : 32
Kardemir’in kapasite genişletme yatırımını yılsonuna kadar tamamlayarak, mevcut durum itibariyle yıllık 1 milyon ton civarında bulunan ham çelik üretim kapasitesini 1.7 milyon tona yükselteceği bildiriliyor.
Kardemir’in kapasite genişletme yatırımını yılsonuna kadar tamamlayarak, mevcut durum itibariyle yıllık 1 milyon ton civarında bulunan ham çelik üretim kapasitesini 1.7 milyon tona yükselteceği bildiriliyor. Yeni yatırım çerçevesinde, 1 nolu yüksek fırınının modernizasyonunu gerçekleştiren Kardemir’in 4 nolu yeni bir yüksek fırın daha kuracağı, ayrıca pulverize kömür enjeksiyon sistemini de yenileyecek olan Kardemir’in, bu sayede pahalı kömür yerine ucuz kömür kullanma imkanına sahip olarak, üretim maliyetlerini azaltacağı belirtiliyor.
Kardemir’in ayrıca, 50 MWA enerji tesisi ile sinter tesisinin inşaatına devam ettiği ve bu yatırımlar için Garanti Bankası’ndan 42 milyon dolar kredi aldığı haber veriliyor.
Kisa bir değerlendirme
Yükseliş acısından bakarsak
gayet sihhatli bir gün yaşamaktayız
acıldığı yerden biraz geriledi
fakat hem vob hem spot - ye geçmediler
şuan bulundukları yerde olumlu
zaten daha ciddi bir realize olacaksa
ancak MC saatnden sonra olabilir
VOB30 <<VOB30.png>> 71700 seviyesini destek haline getirmeye çalışan VOB30 kontratlarında pozitif görünüm devam ediyor. Bu seviye üzerinde tutunmaya devam ederse yukarı harekette72575 hedef olabilir. Ancak göstergeler aşırı satım bölgesinde olduğundan dirençlerde kar satışları görebiliriz. Pozitif görünümün devam etmesi için ise üzerinde kalınması gereken seviye70500 olarak güncellendi. Bu seviyenin altı negatif olacağından long pozisyonlar için stoploss noktası olarak kullanılabilir. Destek: 71700 -70975 Direnç: 72575- 73550
Murat Öndaş Delta Menkul Değerler A.Ş Vadeli İşlemler Bölümü Tel: 0212 310 08 70 Mail: muron@deltamenkul.com.tr
Yorum