Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karınca06
    KASAP
    • 12 Nisan 2009
    • 976

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu paragirişi mevzusuna şöyle bakmak lazım
    artık vob diye bişi var
    adam spotu tutarken vobtan şort acar
    endex düşerken vobtan kazandığı ile
    endexteki zararı fazlasıyla kapatır
    o malı şayet gerçekten satacaksa
    böylece çok daha aşağılardan satabilir
    nasılsa biz millet olarak
    yukarı giderken
    nasıl şurda döneceğe oynuyorsak
    düşüştede aynı işi yaparız
    bizim huyumuz değişmeyeceğine göre.....

sevgılı yemekçi size katılıyorum.
    vob pastayıda dıkkatle takıp etmek gerekir.yukarıdsakı yorumum pastayıda kapsıyor örneğin garanti cuma sabahı 5000 e yakın short actı.aksama dogru hepsını kapattı ve 2500 long actı.efg ve mery lınch ın elınde çakılı mal var.şu aşamada düşüş duzeltmeden ılerıye gıdemez ama yukarıda
    sn yorumcunun belırttıgı son çıkış gercekleşır bu çıkış suresınce efg ve mery longları kapatarak spotu hedge etmek için yuklu mıktarda shorta gecerse işte orada işler karısacak.hedge ettıkten sonra yukarıda gıtse asagıda gıtse adamlar için farketmeyecek adamların para yerınde duracak.
    boyle olduktan sonra borsaya gıren ky yı yolma vaktı gelecek bır asagı bır yukarı bu pıyasada adamların eli belli iken hepımız ters köşeye yatıyoruzkı
    o zaman dahada vahım olacak....

Yorum

• karınca06
      KASAP
      • 12 Nisan 2009
      • 976

FNT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      O endeksi göçürenler göçmüş olabilir mi?

Şurası tepe, burası dağ diye diye battılar galiba...
      abi nerelerdesin özletıyorsun kendını.senıde dost meclısınde daha sık görmek isteriz....

Yorum

• FNT
        KARAKARTAL
        • 29 Mart 2008
        • 4754

karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        abi nerelerdesin özletıyorsun kendını.senıde dost meclısınde daha sık görmek isteriz....
        Bu aralar işler yoğun, yazmıyorum ama okuduğumu bilin...

Maşallah çaylak yazıyor ama çok usta(!)dan daha iyisin.

Yorum

• karınca06
          KASAP
          • 12 Nisan 2009
          • 976

FNT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bu aralar işler yoğun, yazmıyorum ama okuduğumu bilin...

Maşallah çaylak yazıyor ama çok usta(!)dan daha iyisin.
          abi tşk ler.

ben burada teknıkten yok kama yok daralan,genişleyen üçgen yok şu dalganın şurası bunlardan anlamam onun için acemıyım.benım için tek gercek paradır o çizgileri cektıren hep paranın gucu degılmıdır.sadece o formasyonlar köpek balığının küçük balıkları toplayarak kolayca avlayabılmesı için bırer kandırmaca yoldur.pıyasanın yönünü buldunmu 60 veya 120 dk lıkta çek bir hareketlı ortalama (HO) sadece piyasanın yönüne trade et 250 puan zarar yaz 3000-4000 puan kar et....bunu yapabılıyormusun dersen işler dolayısıyla takıp edemedığım için çoğu kacıyor...

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

sn yorumcu

yazdığım yazı sizin yazınızın altına geldı kusura bakmayın.
            ama sızın yazınıza cevap nıtelığınde değildi.o şekilde olsa yazınızı alıntı yapardım.degerlı fıkırlerınızı her zaman bu topıkte görmek ve okumak isterız.

yazı dığer forumlarda endeksı göçürenler ıle bu forumda gecmişte yaşanan bazı olaylar uzerıneydı.
            Teşekkürler sayın karınca06...
            direkt benim mesajın üzerine gelince bana hitaben yazılmış olabilir dedim. Endeks 25.000 lerdeyken bu forumda ben yazıyordum. Bu forum daha o zaman yeni yeni açılmış ve yeni yeni kendine geliyordu. Endeks 38.000 e gider demiştim. Neyse 38.000 oldu neredeyse ikiye katladı. Tabi her zaman insanların bir B planı olması lazımdı.
            Her zaman bir B planım vardır. Yukarı gitme ihtimali var sizinde yazdığınız gibi. Şu ekonomik koşullarda 66.000 diyenler var. Şu an da bulunan koşullarda bunu pek mümkün görmüyorum ama bir kere daha yukarıları deneyebilir endeks. 58.000-61.500 arası olabilir diyorum. Nokta tahmini yapacak kadar da bilmiyorum borsayı... O kadar bilseydim B planı diye birşey olmazdı zaten. Koşullar her an değişebiliyor. Obama konuşuyor piyasa çöküyor. Başka biri konuşuyor piyasa coşuyor. Suyun akıntı yönüne göre karar vermek lazım diye bakıyorum ben. Uzun vadede endeksin tekrar çıkışa başladığı noktalara geleceğini düşünüyorum. Gelecekte. Ama ne zaman onu kestirmek çok zor zaten. Mal bırakmak için bir kere daha yukarıyı deneyebilirler ama uzun vadeciler için tasvip etmiyorum ben. Kısa ve orta vadeciler için diyecek birşeyim yok tabi. Diyelim ki borsa 30.000 e düştü ne olacak ki. Yerinde satmasını bilen bazı şeylere dikkat eden kişi mutlaka bundan bir ders çıkaracaktır. Borsada kaybedilen de borsada kazanılır.
            ilgin için teşekkürler. Saygılarımla.
            Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• karınca06
              KASAP
              • 12 Nisan 2009
              • 976

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Teşekkürler sayın karınca06...
              direkt benim mesajın üzerine gelince bana hitaben yazılmış olabilir dedim. Endeks 25.000 lerdeyken bu forumda ben yazıyordum. Bu forum daha o zaman yeni yeni açılmış ve yeni yeni kendine geliyordu. Endeks 38.000 e gider demiştim. Neyse 38.000 oldu neredeyse ikiye katladı. Tabi her zaman insanların bir B planı olması lazımdı.
              Her zaman bir B planım vardır. Yukarı gitme ihtimali var sizinde yazdığınız gibi. Şu ekonomik koşullarda 66.000 diyenler var. Şu an da bulunan koşullarda bunu pek mümkün görmüyorum ama bir kere daha yukarıları deneyebilir endeks. 58.000-61.500 arası olabilir diyorum. Nokta tahmini yapacak kadar da bilmiyorum borsayı... O kadar bilseydim B planı diye birşey olmazdı zaten. Koşullar her an değişebiliyor. Obama konuşuyor piyasa çöküyor. Başka biri konuşuyor piyasa coşuyor. Suyun akıntı yönüne göre karar vermek lazım diye bakıyorum ben. Uzun vadede endeksin tekrar çıkışa başladığı noktalara geleceğini düşünüyorum. Gelecekte. Ama ne zaman onu kestirmek çok zor zaten. Mal bırakmak için bir kere daha yukarıyı deneyebilirler ama uzun vadeciler için tasvip etmiyorum ben. Kısa ve orta vadeciler için diyecek birşeyim yok tabi. Diyelim ki borsa 30.000 e düştü ne olacak ki. Yerinde satmasını bilen bazı şeylere dikkat eden kişi mutlaka bundan bir ders çıkaracaktır. Borsada kaybedilen de borsada kazanılır.
              ilgin için teşekkürler. Saygılarımla.

sızınde ılgınıze ben tesekkur ederım.bende sızın baktıgınız kadar ılerıyı yorumlayabılen bır kışı degılım.sadece elımdekı göstergelerle kısa ve orta vade yorumlar yapmaya dıkkat edıyorum.aramıza katılırsanız sızınde degerlı görüşlerınızı almak va bu topıkte görmek ısterız.

hepımızın yanıldıgı noktalar olabılır fakat bırlık olursak bu yanılgı payını mınımum duzeye ındırebılırız.ıyı hafta sonları dılerım.....

Yorum

• karınca06
                KASAP
                • 12 Nisan 2009
                • 976

sevgılı bear bull

çalışmalarınız için tesekkur ederım.gönderdığınız excell dosyasında bız vobcuların takıp etmesını önerdıgınız endeksın gelecegını gösterebılecek bır öncü gösterge varmıdır..hısse senedı veya future pıyasalar gıbı.....

Yorum

• karınca06
                  KASAP
                  • 12 Nisan 2009
                  • 976

gecenın en karanlık anı aydınlığa en yakın vaktıdır...

diğer forumlarda ortalığı yıne ayılar kaplamış endeks göçtü düşüş başladı dıye bence hıcbıryere gıttıgı yok ve en dıkkatlı olunması gereken yer pazartesı öğleden sonra.pazartesı gaplı asagı acabılırız.ama ondan sonrası önemlı para gırecekmı cıkacakmı pastada longcular ne yapıyor shortcular ne yapıyor dıkkatle takıp edılmelı.dubaı felaketı oldugunda pazartesı gunu
                  - gaplı actık sonra yukarıya devam ettık.kımse long olmaya cesaret edemedı...yakın bır zamanda yıne pazartesi + gaplı actık sonra asagı devam ettık kımse shorta cesaret edemedı...

beyaz çizgi 67200 un kolayca kırılabılecegıne ınanmıyorum.pazartesı ekran basında olursam 67200 den dondugunde pasta ve para cıkışı destekler ıse long olurum.yok 67200 kırılır ıse alt hedeflere daha sonra bakarım.....

Yorum

• yemekçi
                    Gurme
                    • 22 Mart 2009
                    • 3314

gecenın en karanlık anı aydınlığa en yakın vaktıdır...

.
                    Şuan gecenin en karanlık zaman dilimimidir
                    yoksa daha gece yeni başlamaktamıdır.
                    Kapitalizmin zor sınavı
                    Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• karınca06
                      KASAP
                      • 12 Nisan 2009
                      • 976

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Şuan gecenin en karanlık zaman dilimimidir
                      yoksa daha gece yeni başlamaktamıdır.
                      bence bu dalgalık gecenın en karanlık anına yakınız...

Yorum

• Bear_Bull
                        Spread Trader
                        • 09 Şubat 2009
                        • 773

sevgılı bear bull

çalışmalarınız için tesekkur ederım.gönderdığınız excell dosyasında bız vobcuların takıp etmesını önerdıgınız endeksın gelecegını gösterebılecek bır öncü gösterge varmıdır..hısse senedı veya future pıyasalar gıbı.....
                        Hiç bir şeyi önceden bilmemize imkan yok; anca tahmin ederiz :040: Ne kadar tutarsa şansa kalmış.

Tablodan;
                        Borsalar arasındaki korelasyonları ve kopuklukları
                        haftalık / aylık ve yıllık bazda % Fark sutunundan takip edebilirsiniz.

Şu an son 2 gündür aşırı düşmüş gibi gözüksekte Yıl/AY başına göre % 2 lik bir primlilik hali var IMKB endexlerinde, diğer Ülke endexlerinde ise % 2 ile % 6.45 arası düşüşler olmuş.

Tablonun Yorumlanması okuyucuların, beklenti ve poz.larına göre değişir. Herkes görmek istediği şekilde görecektir.

Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

Piyasalarda 'ikinci dip' korkusu
                          Obama'nın yeniden yapılanmaya direnen bankalara, "Savaş istiyorlarsa hazırım" diye rest çekmesi piyasaları karıştırdı
                          23 Ocak 2010 Cumartesi, 10:17
                          ABD Başkanı Barack Obama, finans sektöründe yeniden yapılanmada kararlı. Başkan perşembe günü yaptığı açıklamada bankaların asıl işleri olan
                          ‘müşterilerine hizmetin’ dışına çıkmamalarının sağlanması gerektiğini
                          belirterek, “Bankalarının müşterilerine hizmet vermek olan asıl görevlerinin
                          çok dışına çıkmalarına artık izin vermemeliyiz. Eğer bankalar
                          bu konuda savaşmak istiyorlarsa, ben savaşa hazırım” dedi. Obama’nın
                          yeni planına göre bankaların gelenksel bankacılığın dışında kalan fon yönetimi ve özel yatırıma yönelik tüm faaliyetlerini sonlandırmaları
                          gerekecek. Ayrıca bankaların şirket satın almalarına da aracılık
                          yapmaları tarihe karışacak. Planın hayata geçmesi halinde
                          Morgan Stanley, Goldman Sachs ve JP Morgan gibi bankaların fon ve özel
                          yatırıma yönelik faaliyetlerine son vermeleri gerekecek. Planın yürürlüğe
                          girmesi için ise Kongre’den onay alması gerekecek.
                          ESARETE SON VERİLECEK
                          Başkan Obama, finans kuruluşlarının özellikle büyüklükleri konusunda değişime gidilmesinin şart olduğunu belirterek, hiçbir iflasın
                          finans sistemini tehdit edecek boyutlara ulaşmaması gerektiğini
                          söyledi. ABD Başkanı, çok büyük olduğu için bazı bankaların
                          kurtarıldığını ancak bu bankaların devletten aldıkları gelirleri kâr yazıp
                          artan bölümünün de çalışanlarına prim olarak dağıtılmasının kabul edilir bir
                          davranış olmadığına işaret etti. Tüketicileri bankaların esaretinden
                          kurtarmak için gerekenin yapılacağını belirten Obama, çok sayıda müşterinin
                          az sayıda bankanın eline bırakılmayacağını söyledi. Rekabetin,
                          tüketici açısından büyük öneme sahip olduğuna değinen Obama, finans
                          sektöründe de birbiriyle rekabet eden çok sayıda şirketin olması gerektiğini
                          belirtti.
                          AB’DEN DESTEK GELDİ
                          Obama’nın bankacılık planına Avrupa’dan da destek geldi. Alman Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Obama’nın planına destek verildiği belirtilerek Almanya’nın da benzer bir model geliştireceği duyuruldu. İngiltere Başbakanı Gordon Brown ise planın bir an önce hayata geçmesi gerektiğini belirterek İngiltere’nin de bankacılık sistemini risklerden arındırmak için gerekli adımları atacağını vurguladı. Yatırımcılar ise Obama’nın
                          açıklamalarını endişeyle izledi. Küresel piyasaların neredeyse tamamında
                          gözlemlenen düşüşlerde özellikle Asya başı çekti. Avrupa’da
                          kayıplar yüzde 1 seviyesiyle sınırlı kalırken, Asya’da düşüşler yüzde 3’lere kadar yükseldi. Yaşanan düşüşlerle birlikte piyasaların adeta kâbusu haline gelen ikinci dip senaryosu da yeniden canlandı. Wall Street
                          bankaları ile ABD Başkanı Obama arasındaki savaş kızışıyor. Finans
                          krizinin tekrar etmemesi için yapısal değişimin mutlaka hayata geçmesi
                          gerektiğini söyleyen Obama, “Eğer bankalar savaş istiyorlarsa ben
                          savaşa da hazırım” dedi. Obama’nın yeni bankacılık
                          planının hayata geçmesi için Kongre’den onay alması gerekecek
                          Son çeyrek kârı yüzde 19 düştü General Electric ABD'li sanayi devi General
                          Electric'in 4. çeyrek kârı yüzde 19 geriledi. Şirketin gelirleri ise söz konusu çeyrekte yüzde 10 düşerek 41 milyar dolar, oldu. General Electric'in net kârı söz konusu çeyrekte 2.94 milyar dolar bir başka ifadeyle hisse
                          başına 28 sent oldu. Şirketin finans kolu GE Capital'in kârı ise son
                          çeyrekte yüzde 67 düşerek 300 milyon dolar oldu. “ABD’nin planlarını
                          izlemeyeceğiz” İngiltere İngiltere Finansal Hizmetler
                          Bakanı Paul Myners, İngiliz hükümetinin ABD’nin bankacılık
                          sektörünü reforme etmek için hazırladığı planı takip etmeyeceğini
                          söyledi. Yatırım bankalarını genel bankalardan ve perakende
                          bankalardan ayırmayacaklarını ifade eden Myners, “Bizim yaklaşımımız
                          bankalardan riskli bölümleri için daha fazla sermaye talep etmek” dedi.
                          ‘BANKALARIN KÜÇÜLMESİ ABD’NİN REKABET GÜCÜNE ZARAR VERİR’
                          Finans çevrelerindeki bazı kaynaklara göre ABD Hazine Bakanı Timothy
                          Geithner'in, ABD Başkanı Obama’nın yeni bankacılık planlarıyla ilgili bazı
                          endişeleri bulunuyor. Geithner, "doğru ekonomik politikalar siyaset uğruna feda edildi" açıklamasıyla kaygılarını dile getirdi. Bir kaynak, Geithner'in bankaların işlemleri ve büyüklüklerine sınır getirmenin, Amerikan şirketlerinin
                          küresel rekabet gücüne zarar vermesinden kaygı duyduğunu söyledi. Ancak Beyaz Saray'dan bir yetkili, planın Obama'nın ekonomi ekibinin tümü tarafından desteklendiğini bildirdi.
                          KURALLAR DEĞİŞMEDİ
                          Geithner de PBS kanalında katıldığı bir programda, finans sektörünün faaliyetlerini alışılmış şekliyle sürdürmesine izin vermenin ulusal çıkarlara uygun olmayacağını söyledi. Geithner, "Bugün finans sistemimiz bu krizin
                          oluşmasına neden olan aynı kurallarla işliyor. Bunu değiştirmek için Kongre ile birlikte hareket etmemiz gerekiyor" dedi. Ancak tüm kaygılara rağmen ABD finans sektöründe kriz öncesine kıyasla herhangi bir değişim olmadı.
                          Wall Street’in önde gelen bankaları ise krizin patlak vermesine yönelik kusurlarının sınırlı olduğunu belirtiyor. Uzmanlar yapısal değişikliğin hayata geçmemesi halinde yeni ve daha büyük krizlerin kaçınılmaz olduğuna
                          işaret ediyor. Obama hükümeti, ticari bankaların riskli ticari işlemleri yapmasını sınırlayarak, ticari bankalar ile yatırım bankalarını ayırmayı, ticari
                          bankaların spekülatif davranmasını ve finansal şirketlerintüm ekonomi için risk oluşturacak kadar çok büyük
                          olmasını engellemeyi amaçlıyor. Uzmanlar yeni yasanın 1930 yılında Büyük Buhran dönemindeki Glass-Steagall yasasını akla getirdiğini belirtiyor. Ticari bankacılık ile yatırım bankacılığını ayıran bu yasa 1999 yılında yürürlükten kaldırıldı. Böylece ticari bankalar da yatırım bankacılığı yapma hakkına kavuşunca, yatırım bankacılığında aşırı yığılma oldu, kârlar düştü, düşük
                          kaliteli tutsat (mortgage) piyasası gibi riskli işlere doğru yöneliş hızlandı.

GAZETE HABERTÜRK-MAHMUT SANCAK

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

Yapıştırdığım yazıya hitaben doların %20 değer kazanacağı söyleniyor. Dolar ile borsanın ters çalıştığını unutmamak lazım. Üç dört yerde bu yazıyı okudum. Bu da yaklaşık olarak doların 1,80 lere gelebileceğine işaret.
                            daha önceki krizde endeks tabanı bulduktan sonra ımf söylentileri piyasada artmış ve euro bazında endeks %145 artmıştı. şimdi yine aynı noktadayız. Imf gerçekleşince hava tersine dönünce endeksi 20.000 lerde hayal edenlerde vardı. sonra endeks geldiği noktaya geri düşmüştü. şuandaki krizden değil 2001 yılındaki krizden söz ediyorum. Ekonomik gösterge olarak çokta büyük bir değişme yok piyasada. para dönsün diye bir çok şey yok pahasına satılıp kar varmış gibi gösteriliyor bilançolarda. işsizlik ülkemizde %13 lerde 2001 yılında bile bu kadar artmamıştı.
                            Alın satın demem kimseye temkinli olmakta fayda var ben temkinli davranıyorum. Şu da var bir yukarı hareket daha olabilir ama uzun vadeciler için riske değer bir yukarı hareket olacağını sanmıyorum. Belki bir obo olur bir ay içinde... Herkese iyi tatiller.

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

Sayın karınca yazdığım yazı uzun vadeciler için bir düşünce sadece. Ben de uzun vadeci sayıldığım için anlık takip etme gibi bir lüksüm olmadığı için uzun vadeye adapte oldum.

Yorum

• EFE_09
                                Tecrübeli
                                • 14 Mayıs 2009
                                • 1078

Kendimce takip ettiğim rakamları ve gün içi trade stratejimi yazıyorum sadece yarın benim için

orta bandım...68.600>>><<<<67.725
                                Dış bandım >>üstte yukarı 68.900 altta aşağı 67.350 hangi yöne kırılırsa o yöne pozisyon alacağım >>başarısız trendde aynı nokta stop..

PS:Orta band içeri dış bantlar dışarı kırırlırken pozisyon alırım
                                Akşama pozisyon taşımamaya çalışıyorum ama taşıdı isem strateji gereği orta band kırılmaları stop tur.Rakamlar Xu030 değil direk Xu030 yakın vade(aktif kontrat) grafiğinden çıkarılmıştır.İMKB-100 açılana kadar ki vobda oluşan orta bandın dışarı kırılmalarını hacimli olmadığı sürece ciddiye almıyorum..

PS:Yatırım tavsiyesi içermez..
                                Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information