Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BORSASİHİRBAZI
    Demirbaş
    • 30 Nisan 2009
    • 0

EFE_09 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Murat abim yeni yılda güzel dileklerin ve sözlerin ile seni aramızda görmek çok güzel ,2010 yılında öncelikle sağlık ve her istediğinin olmasını dilerim abim.İnşallah bir gün güzel sözlerine layık olacağız o ana kadar çaılşmaya devam.Cüneyt abim ile birlikte dilediğiniz zamanda Dost meclisinin kapıları size sonuna kadar açık olacaktır.Sağlıcakla kal abim
    Selamlar sevgili kardeşim...

güzel dileklerin için saol varol...

burda karınca06 kardeşimle birlikte gerçekten güzel şeyler üretiyor ve paylaşıyorsunuz...

bizimde..sizinde ve bütün dostların ana amacı kendini her daim geliştirmek olmalı...öğrenmenin ve uygulayabilmenin sonu yok...

hele hele öğrendiğini paylaşabilmenin verdiği hazzın güzelliği çoğu şeyde yok...

bu vesileyle...dost meclisinde bulunan ve bulunacak bütün dostların yeni yılını kutluyorum...

bereketli sağlıklı ve huzurlu bir yıl olsun hepimiz için....

saygı ve sevgilerimle....cüneyt.
    YAR...İLLEDE YAR...

Yorum

• narada
      Haberci
      • 04 Mayıs 2009
      • 1737

mutlu yıllar arkadaşlar.
      herşeyin gönlünüze, özlemlerinize göre gelişmesini diliyorum.
      YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR... yalnızca, not etmek amaçlı denemeleri içerir...

Yorum

• BORSASİHİRBAZI
        Demirbaş
        • 30 Nisan 2009
        • 0

Bu arada yeni yıla girmişken bir kaç kelimede piyasalar ve olası gelişmeler adına yapalım....

İMKB geçen haftanın ve 2009 senesinin son işlem gününde, geçilmekte zorlanılan 51.800-52.000 aralığı üzerinde gelen kuvvetli alımların etkisiyle güç kazanarak hem yeni rekor seviyelerle tanışmış oldu hemde 2009 senesi adına iyi bir kapanış gerçekleştirmiş oldu.

Endekste sıkışma başladı acaba 2009 zirvelerinde güç kaybımı yaşıyoruz? derken, borsa sihirbazları son gün şapkadan bir kez daha IMF anlaşmasını çıkarınca endeks 2010 senesine giriş adına moral veren kuvvetli bir kapanış yapmış oldu.

Yeni yüksekler görme adına beklenen momentumu ve bir kez daha IMF anlaşması beklentisiyle yakalayan endeksin, bu beklentinin nihai sonucunda anlaşmanın imzasının olup olmayacağına konsantre olurken bir yandan da yurtiçi ve yurtdışı gelişmelere odaklı günler geçireceğini düşünmekteyiz.

Özellikle endeksteki hareketleri izlerken, herzaman belirtmeye çalıştığımız bütçe açıkları ve ödemeler dengesi adına kaynak arayışında olan hükümetin son günde yaptığı yeni zamların yanında, galiba olmayacak denilen ama bizce herzaman masada tutulan IMF anlaşması süreci kısa ve orta vade için önemini koruyacaktır.

Bunun yanında siyasi riskler ve erken seçim tartışmaları adına politikadaki gündem daha yakında izlenirken ,bu tarafta gerçekleşecek beklenmedik gelişmelerin İMKB üzerinde daha fazla etkili olmaya başlayacağını düşünmekteyiz.

Mevcut fiyatlarda siyasi bir istikrarsızlığın olmadığını kabul edersek, bu anlamda olası bir negatif gerçekleşmeye daha hassas davranacak bir piyasa yapısı bizi bekleyecektir.

Global kriz sürecinin henüz atlatılmamış olmasıda hem para piyasaları adına hemde İMKB adına yurtdışının daha dikkatli izlenmeye devam edileceğini bize göstermektedir.Bu taraftada gerçekleşmelere paralel olarak oluşan fiyatlamalar piyasaları etkilemeye devam edecektir.

Yurtdışına yakından baktığımızda ise hem ABD tarafında hemde Avrupa başta olmak üzere diğer gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalar adına fiyatları etkileyebilecek önemle izlenmesi gereken bir kaç ana unsur bulunmaktadır.Bunları bir kaç ana başlıkta toplarsak;

-Fed başta olmak üzere gelişmiş büyük ekonomilerin merkez bankası destekli uyguladığı paketlere bağlı bol likidite ve düşük faiz uygulamasının ömrü önemle izlenecektir. Özellikle bu tarafta enflasyon gerçekleşmeleri bu politikanın ömrünü belirleyecek ana faktörlerden biri olacaktır.

- Ekonomilerdeki büyüme ve istihdam verileri önemle izlenecektir. Bu tarafta olumlu anlamda gelmeye başlayan veriler kalıcı hale gelmeden ve gelen veriler adına geçmiş dönemlerde güvenli sınır kabul edilen kritik eşiklerin üzerine kalıcı geçilmeden, kriz adına olumlu seyrin sürdüğünü söylemek zor olacaktır.

-Özellikle krize birincil sebep teşkil eden ve toksit varlıkları yakından ilgilendiren ABD tarafındaki konut fiyatları ve talep artışı yakından izlenmeye devam edilecektir.

- Yine ABD tarafı başta olmak üzere, hem şirket bazında hemde bireysel anlamda kredi ve kredi kartı riskleri yakından izlenmeye devam edilecektir.

-Özellikle 2009 senesinin son döneminde gündeme gelen artan Ülke riskleri ve buna bağlı bankacılık tarafında ve kredi piyasasında oluşabilecek yeni riskler dikkatle izlenecektir.

Özetle, umutlu olma adına özellikle kısa vadede beklentilerin korunduğunu söylesekte bu senenin yoğun gündeminde gelecek haber ve veri trafiğinde oluşacak beklenmedik gelişmeler paralelinde her iki yöne doğru oldukça dalgalı bir seyrin izlenebileceğini şimdiden söyleyebiliriz.

saygılarımla....
        YAR...İLLEDE YAR...

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

Dostlar başarısız sinyalleride olan tahmin göstergem yarın için KIRMIZI ÇUBUK sinyali vermiştir

tebrikler, bir ara bu grafik ve gösterge hakkında detaylı yorum yaparsanız sevinirim.
          https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• karınca06
            KASAP
            • 12 Nisan 2009
            • 976

Dostlar başarısız sinyalleride olan tahmin göstergem yarın için KIRMIZI ÇUBUK sinyali vermiştir

sevgılı efe gercekten tebrıkler.....
            bugune kadar hatırladığım terste kaldıgı olmadı......

Yorum

• yemekçi
              Gurme
              • 22 Mart 2009
              • 3314

karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Daha akşam olmadı...... (şakadır)
              Kapitalizmin zor sınavı
              Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• karınca06
                KASAP
                • 12 Nisan 2009
                • 976

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

sevgılı yemekçi

bugunku göstergenın hatası değil benım şom agızlı olmam nedenıyledır.
                adımımı attıgım yerde ot bıtmez......

Yorum

• karınca06
                  KASAP
                  • 12 Nisan 2009
                  • 976

ilk 8 para girişi: 55 mılyon tl

yeşil:50677
                  kırmızı:49934

ilk 8 para girişi: 23,5 mılyon tl

toplam:1536,5 mılyon tl.

yeşil:50843
                  kırmızı:50130

Yorum

• karınca06
                    KASAP
                    • 12 Nisan 2009
                    • 976

%25 short:65550
                    %50 short:64450
                    %100 short:63500

arkadaslar bilindiği gibi devamlı olarak takıp edemıyorum ve kendımce bır stratejı belırledım.şu an için flat oldugum için gün içi fırsat buldugum tradeler hariç bekleyen emır yazacağım noktalar yukarıdakı yazdığım rakamlardır.kesin stoploss noktam ise 250 puan üstüdür.

bu stratejı sadece benım içindir kimseye tavsiye edilmez....

%25 short:65850
                    %50 short:64750
                    %100 short:63750

Yorum

• acemi69
                      Yeni üye
                      • 22 Eylül 2009
                      • 5

teşekkürler paylaşımınız için

Yorum

• EFE_09
                        Tecrübeli
                        • 14 Mayıs 2009
                        • 1078

Aynen yemekçi ustam gösterge şaşırttı bu nedenle kimseyi yanıltmamak adına bunda sonra eklemeyeyim.Üzerine biraz daha çalışmalıyım.

ilk 8 para girişi: 23,5 mılyon tl

toplam:1536,5 mılyon tl.
                        Murat abinin rakamına eklenmek suretiyle grafik düzenlemiştir..
                        Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• EFE_09
                          Tecrübeli
                          • 14 Mayıs 2009
                          • 1078

Cüneyt abim 2010 başında yapmış olduğun aydınlatıcı analizler için teşekkür ederim..dönüp dönüp okuduğum notlar arasına kaydettim

Kendimce takip ettiğim rakamları ve gün içi trade stratejimi yazıyorum sadece yarın benim için

orta bandım 68.400>>><<<<67.600

Dış bandım >>üstte yukarı 68.750\ altta aşağı 67.300 hangi yöne kırılırsa o yöne pozisyon alacağım >>başarısız trendde aynı nokta stop..

PS:Orta band içeri dış bantlar dışarı kırırlırken pozisyon alırım
                          Akşama pozisyon taşımamaya çalışıyorum ama taşıdı isem strateji gereği orta band kırılmaları stop tur.Rakamlar Xu030 değil direk Xu030 yakın vade(aktif kontrat) grafiğinden çıkarılmıştır.
                          Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• yemekçi
                            Gurme
                            • 22 Mart 2009
                            • 3314

Aynen yemekçi ustam gösterge şaşırttı bu nedenle kimseyi yanıltmamak adına bunda sonra eklemeyeyim.Üzerine biraz daha çalışmalıyım.
                            Bence devam etmelisin
                            Zaten altında arada yanlış sinyal veriyor diye yazıyorsun
                            İstersen henüz test aşamasındayım diye de not ekle
                            Ama burda yayınlamaya devam et
                            Baktın hatalar çok fazla
                            o zaman kaldırırsın
                            Kapitalizmin zor sınavı
                            Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• karınca06
                              KASAP
                              • 12 Nisan 2009
                              • 976

Bence devam etmelisin
                              Zaten altında arada yanlış sinyal veriyor diye yazıyorsun
                              İstersen henüz test aşamasındayım diye de not ekle
                              Ama burda yayınlamaya devam et
                              Baktın hatalar çok fazla
                              o zaman kaldırırsın

sevgılı efe

sevgılı yemekcı ıle aynı fıkırdeyım.
                              hiçbir gösterge %100 bu pıyasayı okuyamaz.sendekı göstergenın basarısı bellı.ayrıca yardımcı ındıkatör oldugu ve
                              onunla işlem yapılmaması geregınıde soylemışsın.
                              ben olsam yayınlamaya devam ederım.

Yorum

• jelly
                                Tecrübeli
                                • 19 Şubat 2009
                                • 0

Basarı

sevgili dostlar,

burdaki arkadaslari surekli takip ediyorum, niye diye sorarsaniz bu sahislarin gorusleri guzel. simdik benim gibi birazda eski bilgilerle dolu olan bir insana yeni ufuklar aciyorlar bende kendi ufkumu genisletiyorum.

sn efe , sn karinca nedendir bilmem ama, yok sistem cok iyi yok, sistem nasil bulunmus gibi soru ve cevaplar benim dusunceme cok aykiri geliyor.
                                sistemler yani renkler, dudukler, titresimler bunlar gelisim icinde desteklerdir.#
                                ne zaman sistemleri atip kendiniz sistem olacaksiniz o zaman bu is tamamdir lfn kendinizi koreltmeyiniz gelisiminiz icinde.

VOB olayinada gelince, bu is beceri ister surekli yaziliyor eger trade olayini bilmiyorsaniz ozellikle bu asirdaki volatil duruma ayak uyduramayip eski tarz trader iseniz ve oyle egitim aldiysaniz lfn spotta kagit alip satin.

sahsim okumaya devam cunku sizler ne zaman cok cok cok kazanirsiniz sahsimda mutluluktan ucarim.

trade ederken tesekkurmus efendim yok iyimis kotuymus gibi fiiller yoktur.

basariniz sadece trendlerdeki donuslerde gosterdiginiz performansa bakar.

ornek:

57.000 den donen bir piyasada piyasa gelmis 69000 lere
                                = 12.000 puan - eger orta seker iyiseniz 11.000 puani sorarlar
                                eger altinda aldiysaniz demekki kotusunuzdur hesap sorarlar eger ustunde aldiysaniz kendiniz tebrik edin yaslanin arkaniza bir cay icin.

BU KADAR BASIT.

EN KOTU OLAY BIR TRADERIN DEMORALIZE OLMASIDIR.
                                IYI BOKSOR DUSTUGUNDE KALKIP MACI AYAKTA BITIRMESINI BILENDIR.

SAGLICAKLA

Yorum

Working...
                                X

Debug Information