Sevgili Taka ,Sevgili Karınca büyük geçmiş olsun.Bu topiğin en güzel analiz ,bilgi paylaşımı yapan kişilerindensiniz.Sizin başınıza da bunlar geliyorsa vay diğerlerinin haline.
Dost Meclisi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Arkadaşlar , %100 nakit pozisyonuma hala devam ediyorum. Bugün seansın son 15 dk sında bir ara 60 dk lık göstergeler aşırı satım bölgesinde olduğunda bir ara tepki için pozisyon alıcaktım. Fakat hep şu aklıma geliyor , zaten şu anda pozisyon kapatanlar ve karlarını realize eden yabancı fonlar zaten bu tür destek seviyelerini fırsat olarak değerlendiriyorlar. ve bizler alım yaptığımızda onlarda ellerindeki pozisyonları bizlere veriyor ve devrediyor. Şimdi piyasalarla ilgili analizlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum .
1) USD bono faiz oranları son 1 haftadır artış gösteriyor. ve bu bonolardaki artış muhtemelen bizim gibi gelişmekte olan piyasalar için negatif bir etki yaratıyor. bu artışlar devam ettiği sürece USD a ilgi artabilir ....bizdede USD/TL de 1.53 seviyeleri kritik nokta....
2) Bizim piyasamız gibi gelişmekte olan ülkelerin borsası USA ve Avrupa birliğinin gelişmiş ülke borsalarına göre çok daha hızlı ve soluksuz çıktığını düşünürsek , bizde karlı durumda olan yabancı fonlarda realizasyonlar görülüyor ve bu realizyonlar gerek yıl sonu bilançolarını iyi göstermek isteyen yabancı fonlar yüzünden kaynaklanmakta . Beni düşündüren şudurki , 22000 den 72000 e kadar gelirken , hep piyasada 30000 lerde 40000 lerde ve 50000 hatta 60000 lerde hep uzmanlar ve piyasamızda hep borsa çok çıktı vede işte kar satışları gelebilir gibi yorumlar dolaşırken , hep yabancılar beklentilerin aksine hep yukarı çektiler..... Ve ne ilginçtirki şu son dönemde , 70000 lerde iken piyasada herkese bu borsa 100.000 lere gidiyor beklentisi soktular..... İşte kaygı verici noktalardan biride bu..... Yani herkesi beklenti içine soktular ve işte benim piyasadan çıkma kararımı vermemdeki ilk gösterge budur. diğer göstergelerden biride açıklanan karlarla borsada oluşan fiyatlar. Yani şu anda bence pek çok şirket zaten belli değerlere erişmiş durumda ve bu karlarla daha yukarı gitmeleri sadece balon şişirme operasyonu dışında birşey olmayacaktır....
3) Herkesin bildiği gibi İMKB nin çıkışı bankaların önderliğinde oldu . Nedeni çok basit . Krizin başladığı ilk andan bugüne kadar geçen sürede en büyük karları Bankalar yaptı . ve bu ülkede FİNANS çevreleri her zaman olduğu gibi en büyük kaymağı yedi ! ( bu arada parantez açıp sizinle bazı görüşlerimide paylaşmak istiyorum . Herkes 2007 nin son dönemi itibariyle sözüm ona başlayan global krizle , bizim büyük şirketlerimiz hemen krizi bahane edip hemen ilk yaptıkları icraatler işçi çıkarmaları olmuştur. İnanmayanlar Gazetelerin arşivlerini açıp bakabilirler, ve bu işçi çıkarmalarında başında banka ve finans çevreleri gelmişti... Mesela AKbank ve pek çok banka hemen global krizi gerekçe göstererek çalışanlarını çıkarıp , ilk faturayı her zaman gibi masum insanlarımıza çıkardılar ! Halbuki ne acıdır ki bu krizde en büyük karlılıkları rekor seviyelerde bilançoyu açıklayanlarda bankalardı , kalemlerinde hiç bir zaman ZARAR göremedik nasıl bir krizse !!!! Aslında krizler büyük işveren ve patronlar için belli maliyetlerde çalışanların işlerine son vermek için kullandıkları bahane ve nasıl olsa ülkemizde onların yerine yarı fiyatına hatta daha ucuza çalışabilcek milyonların olduğu gerçeğidir ! - şimdilik burda parantezi kapatıyorum...) Bu arada yine bir konuya değinmedende geçemicem özür dilerim doluyum , ülkemi bu hallere düşüren EMPARYALİST VE SABATİSTLERİN ÜLKEMİ bu halde yönetmelerinden . 2000 ve öncesinde ülkemizin bankalarını soyan zihniyetleri hatırlatmak isterim. Hani bir takım çevreler vardı ya , bu ülkenin bankalarının içlerini kendi grup şirketlerine aktarıp bankaların içini boşaltıp sonra 30 milyar dolar + faiziyle neredeyse 50 milyar dolara yakın bir borcu HALKIMIZA hediye eden zihniyet ! Aslında ülkemizin varlıklarının nasıl rant çevrelerince soyulduğu ve biz Türk halkının nasıl bu durumlara düşürüldüğünü asla unutamıyorum aklımdan çıkaramıyorum . Öyleki hala ülkemizi işte bu tür zihniyetin temsilcileri yönetiyor.Bakın geçmişte bu ülkeye Doğru yol partisi ile koalisyon kurarak gelen bir REfah PArtisi iktidarı vardı . Başbakanda Necmettin Erbakandı . ve de o kişiyi nedense hiç ama hiç sevmezdim . yani bilmiyorum bir türlü ısınamadım . ama ne varki şimdi çevremde konuştuğum pek çok kişi ve de o dönemde gelişen olaylar vede pek çok şeyi yorumladığımda ne tür bir senaryo ile ülkemizin soyguncuların eline tekrar geçtiğini göruyorum . Bakın o hiç sevmediğimiz Erbakan hükümeti , o dönemde polise , askere , öğretmene ve emekliye büyük artışlar yapmış ve bugün bütün çevreler bunu söyluyorlar . yani en iyi maaş artışını onun zamanında gördük demeleri . Nasıl olmuştu bu ??? sonrasında yine bazı zengin çevrelerden aldığım duyumlar şöyleydi . Erbakan hükümeti , ülkemizi soyan büyük RANT çevrelerine şunu demişti , Artık bu ülkede faiz üzerinden para kazanmıcaksınız , üretim yaparak üreterek kazanıcaksınız ve bu ülkenin kaynaklarını faiz olarak alamıcaksınız diyerek , ülkenin Cumhruiyet döneminden sonra ilk ve tek + bütçesini vermiş vede bu geliri halkıyla paylaşmıştı !!!! Ama bu büyük rant çevrelerinin hiç sevmediği bir durumdu . VE Erbakan icraatleri daha da ileriye gitti !!! Hani hatırlayın o bankalarımızı soyan kesimler var ya , Mesela Demirel in yeğeni , İHLAS FİNans ve İHLAS HOLDİNG zedeler . borsada herkes bilir ve herkes milyarlarca dolar birikimlerini İHLAS holding de kaybetmiştir !!! çünkü holdingin içi adeta boşaltıldı . oğlu bile usa lere kaçtı !!! Demirel ‘in yeğenide kaçmamışşmıydı ceza almamak için ???? Bir kaçına tutuklama emri ve yargılama davası açılmıştıu.....Daha ismini saymadığım pek çokları bu ülkenin sözüm ona bankalarını dolandırdı , bizim cebimizden çıkan zarar 50 milyar dolardı . Erbakan hükümeti bu ülkelerin bankalarını soyan kişilerin grup şirketlerine el koyacağını ve bunun içi yasa çıkaracağını ve bu ülkeye zarar verenlerin mal varlıklarına haciz yoluyla bunları alacağını beyan ettiğinde ....... hatırlayın televizyonlarda , yok Cuma Namazı çıkışlarında sözüm ona 200-300 kişinin senaryo gereği düzenlediği olaylar çıkışlar , yok merve kavakçı(ismini yanlış hatırlamıyorsam-ajan olduğunu bugün hepimiz biliyoruz) diye bir kadının çıkıp sözüm ona tarikat olayları varmış gibi lanse edilmesi gibi senaryolarla , medyayı da zaten elinde bulunduran o kişilerin RANTLARINA mani olan bir iktidarı devirmeleri ve biz koyun millete bunu sözüm ona İRTİCA varmış gibi lanse etmeleriyle aslında adeta Türkiye nin RANT çevrelerince nasıl kontrol altında tutulduğunun adımları idi . ! sizinle yaşadığım bir olayıda paylaşmak istiyorum ! 273. DÖNEM ASTEĞMEN olarak SAMSUN SAHRA SIHHIYE okullarında yedek subay eğitimi aldım !!!! o okulda benimle beraber 550 kişi DOKTOR + DİŞHEKİMİ + ECZACI lardan oluşan 550 ASTTEĞMEN adayı ydık . ve yemin töreninden önce bizi seminer odasında topladılar ve konuşmacı TUĞGENERAL Doğu Silahçıoğlu , o anda okul komutanı olarak ordaydı, Sincan sonrası tayin yerinde!!!! kim bu derseniz açın arşivlere bakın . Hani İRTİCA vardı ya bu ülkede , hani SİNCAN da tanklar yürütülmüştü ! işte o tankları oyuncak arabası gibi yürüten generallerden 2.si !!!! TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ sözüm ona irticadan koruyordu !!! size o şahsın o günkü yaptığı konuşmanın sonlarından özet geçeceğim !!!! bana inanmıyanlar 273. dönem SAMSUN SAhra sıhhiye okullarında bulunmuş toplamda 549 DOKTOR + DİŞHEKİMİ + ECZACI ya sorabilirler.... İŞTE o kişinin konuşmasının sonrlarına doğru yaptığı kısım hala unutamam , ölene dek de unutamıcam .... İşte Bay Tankları yürüten Sincancı bey !!! söyle diyordu ; Arap yarımadasında MS 450 li yıllarda MUHAMMED adında biri çıkmış , ve edebi bir kitap yazmış ve bugün milyonlarca aptal buna hala inanıyor! deme cüretini göstermişti !!!! salonda büyük sessizlik hepimizin kanı donmuştu , kimse ne diyeceğini bilemedi...... muhtemelen herkes ona asıl DELİ ve ZAVALLI ta kendisi diye demiştir.... ama ben içimden ALLAH ım bu kişiyi AHİRETTE bana göster ona söyleyeceğim bir kaç sözüm var DÜNYA hayatında söyleyemedim ama eminim bana bu şansı vericeksin deyip içime attım !!!!! İŞTE ARKADAŞLAR sözüm ona ülkemizdeki irtica operasyonu bu şahıs ve arkadaşı tarafından SİNCAN da tank yürütülmesi ile RANT çevrelerinin hoşuna gitmeyen bir Başbakanın indirilmesiydi !!! ve Sonrasında işte SEÇİLMİŞ olan geldi , yani belki sanırsınız onu TÜRK HALKI Seçti . ama bir gerçek var bunu herkes biliyor aslında o KOÇ holding , Sabancı Holding ve Doğan holding tarafından Sakaryada ki köşklerine davet ederek adaylığını koyması yönünde ve destek vereceklerini açıklaması ve TRT 1 Spikeri Banu Acar (adını yanlış hatırlamıyorsam şayet ) o dönem haber spikerliği yapan ve yabancılarla görüşmeler ayarlayan muhabirinde dediği gibi , o dönem ERbakan varken başta , USA ve Avrupadan görüşme talebinde bulunanlar yok biz Erbakanı istemiyoruz , İStanbul belediye başkanı Recep Bey ve Abdullah Gül le görüşmek istiyoruz demeleri gibi SEÇİLMİŞ olandı !!!!! şimdi ülkemize dönelim . AKP dönemi başladı , itiraf edeyim 2002 de ilk seçimlerde bende oy verdim , yani bundan öncekiler hep yolsuzluk yapıyordu ülkeyi soyuyordu ve bizim geleceğimizi yok ediyor dedik TÜRK halkıyla beraber ve istedikki dürüst biri olsun bizi doğru yönetsin ve bir de tepki olsun diye oy verdik ya ... ve bende işte AKP ye 2002 de oy verdim ...... ama gördümki aslında Türkiyede değişen hiç birşey yok .... Neden mi RANT çevreleri en büyük paraları hala kazanıyor . İşte açın bakın Bankalarımız 2000 li yıllarda yabancı kaynakların eline geçirildi , sonrasında yabancılarla bankalarımızın evlilikleri, ve AKP Döneminde BANKALARDAN imrenilecek KARLAR !!!!! ve İMKB rekorlara koşuyor , neredeyse %80 i yabancıların elinde - %19 u bizim RANT yiyiciler , %1 de bizim elimizdedir herhalde yani %1 Biz halkın elinde olandır J, kime yararı varsa bunun ????? Bu arada aslında anlatıcak paylaşıcak o kadar çok şey varki , o kadar doluyum ki , sizleri sıkmak istemiyorum ama göz göre görede ÜLKEMİN , geleceğimizin ve gençlerin düştüğü bu duruma İSYAN etmeden duramıyorum . Geçenlerde bir arkadaş grubunda , Borusandan bir arkadaş diyorki şu anda Türkiye lüks otomobil satışında tüm zamanların rekorunu kırıyor diyor. aynı haber zaten hürriyetin baş sayfasındada doğrulanıyor . Yani yine vurguluyorum kazananlar RANT çevreleri , ve maalesef kaybedenler TÜRKİYE , Türk Halkı ve gençlerin geleceği...... ben 2002 de kandırılıp AKP ye oy versemde , yaptıkları ve gördüklerimden sonra kandırıldığımı fark ettim ama maalesef ülkemiz bazı gerçekleri hala göremiyor ve göremicekte....... Çünkü karşımızdaki güç tüm DÜNYAYI yöneten SİYONİSTLERİN parasal gücü ve sahip olabildiği herşey..... bizim neyimiz varki ??????? İNANCIMIZ ve halkımızın kara cahilliğinden başka maalesef , okumuş üniversiteli kesimde zaten iş ve aş derdine düşmüş kara kara düşünüyor. hiç bir gencimiz maalesef bir iş kurup girişimde bulunma şansı yok ... Kapitalist ve emparyalistler zaten bize üretme tüket ve bize muhtaç ol ve bize ucuz işçi ol mantığında yönetiyor bizi !!!!! başımızdaki liderde zaten onların başımıza getirdiği. bu arada artık şunu iddia ediyorum . Türkiyeyi bu durumdan kurtarabilecek hiç bir parti yok . çünkü bence tüm siyasi partiler onların A planı , B planı , C planı şeklinde ..... yani çözüm , TÜRK HALKI gerçekleri göremediği sürece du süreç devam edicek ve maalesef geleceğimiz kara bulutlarla çevrili...
ÜLKEMİZLE ilgili gerçeklerimiz ;
-Güneydoğuda bir GAP projesi var , neredeyse 30 yıldır bitirilemeyen , neden bitirilmedi , çünkü biterse TÜRKİYE nin doğusu ve güneydoğusu kalkınır , zenginleşir , bölgede ekonomik gelişme ile beraber TÜRKİYE yi bölmek mümkün olmayacaktır !!!!! ama nedense yollara , köprülere , olur olmadık pek çok boş yatırımlara hep bu ülkede öncelik verilir , ama ülkeyi gerçekten kalkındıracak hamleler asla yapılmaz !!!! AKP nin ilk icraatı da Türkiyeyi karayolları ile döşemek oldu ..... Yani tabi kendi RANT çevrelerine ihale ve kazanımlar dışında ülkemize kattığı değer nedir ki ???? Bugün açıklanan verilerdede TÜRKİYE de en büyük büyüme İNŞAAT sektöründe %24 deniyor. Kim bu inşaat çevreleri , bir bakın inceleyin , Sur Yapı , Taş Yapı , Ant Yapı , Sinpaş ve pekçokları , devlet arazileri , belediye arazilerine konan ve pek çok toprak zengini partiler dışında ülkeme ne katma değeri varki ? 500 bin-1.5 trilyon arasında değişen 4 duvar arası evler , yığınla insanların isiflendiği yaşanmaz hale gelen İSTANBUL , her boş bulunan toprağa bina dikmeler.... Zaten o evlerin çoğunu alanlarda 20. Ci yada 100. Cü evini alıyor .....
-Asla çıkarılmayan yer altı kaynaklarımız , sözüm ona Avrupa birliği yasaları ile , yabancı gruplarına bir bir peş keş edilmesi
-AKP nin süper icraatleri ; Seçim zaferinden sonra teşekkür olarak , OFFER denen şahsa hediye ettiği TÜPRAŞ senetleri yanılmıyorsam 9 tl den %15 i blok halinde adama verdiler .... herkes borsada bu arz yapılabilirken neden blok halinde %15 i ona sattı diye sorup durdu , aslında o bir teşekkür hediyesi idi . sonra hepimiz biliyoruzki 6 ay içinde Tüğraş 20-25 tl lık fiyatlardan özelleştirilmişti ......
*Yine bir teşekkürde PETROLOFİSİ Doğan gurubuna hediye idi , oda zaten 1 yıl içinde 2 katına yabancılara sattı ...... yani siz sanıyormusunuz Petrol ofisi 1 yılda 2 ye katladı ????? bunlar hep RANT odaklarına hediyelerdir !!!
*Medyada haber olmasaydı GALATAPORT ta OFFER e hediye edilmişti . ama burdaki Rant çevreleri buna izin vermedi J eeee nede olsa kaymak ve pastayı herkes istiyor....
* AKP nin en mütiş icraati AVRUPA birliğine girmek için can atması : buraya açıklık getirelim , Avrupa birliği bahanesiyle bir bir açılan TÜRKİYE ye özgü maddeler , toprak yasaları , tohum yasaları gibi bizi içten içe ellerine almalar. Ve bu da zaten başımıza getirdikleri yöneticileri ile bir bir oluyor .......Bakın ülkemizi bu odaklar öncelikle soydular borç yükü altına koydular , sonrasında aç kalan halk neyini satar , toprağını . işte bu AKP değilmi köylüyü ve çiftçiyi bitiren !!!! 2002 de ben Başbakan olsaydım , GAP a tüm ağırlığımı verir , Ziraat mühendisleri , Veterinerleri devlet kadrosuna alarak . GAP ın çevresindeki tüm verimli yerleri tespit eder , analizler ve planlamalar yapar , köylüleri o bölge insanları topraklarında verimli şekilde hem eğitilmelerini teşvik eder onları yönlendirir onları desteklerdim..... İcabında devlet dediğin , fakir toprağı olmayan köylüğe , bir kısım toprak verir ve 5 de büyük baş hayvan verir ve derki bu hayvanları 20-30 tane olmadan kesmiceksin , büyütüp sürekli çoğaltıcaksın ve büyük bir besleyici haline geliceksin. Güneydoğu ve doğu bu tür hamleler yapılmış olsaydı şayet 2002 de , 2004-2005 de GAP projesi aktarılan kaynaklarla bitirilir ve bilinçli yönlendirilen köylü ile hem TARIM ve HAYVANCILIK üst düzeyde olurdu . Devlet ziraat mühendislerini ve veterinerleri kadrosuna alıp köylüye bu hizmeti BEDAVA verip destek olucaktı . ŞİMDİ TÜRKİYE tüm dünyayı besleyen bir ülke haline gelirdi..... Bölgenin gerçek yıldızı . ama istenen bu değilki . İstenilen AÇ Kalsınlar ellerindeki toprakları bedavaya satsınlar ve bu verimli topraklar dış odaklar ele geçirsin !!!! işte bu da oldu zaten . Bakın Avrupa birliği yasaları altında çıkan toprak yasası Türkiyeye özgüdür . ve bölgede en verimli yerler zaten RANT çevreleri ve dış odaklarça ele geçirildi. Bugün hayvancılık bile özel ve RANT çıların eline geçti. Zaten düşünün ET fiyatları dünyanın rekor seviyesinde..... Neden derseniz çünkü artık ordada RANTçılar hakim .... bakın bu ülkede asla gerçek üretici kazanamıyor asla..... TV lerde görmuyormuyuz köylü yada çiftçi ürününü satamıyor , yok pahasına elinden alıyorlar oda tepki olarak dökuyor yada dağıtıyor ürününü bedava..... işte böyle yönetilen bir ülkedeyiz.......
Ayrıca bizle dalga geçiyorlar.... Avrupadan İMF den açıklamalar geliyor. Türkiye süper işte krizde müthiş duruyor falan diye !!!!! Ya inanına bana ben sadece gülüyorum buna .... şimdi izninizle bir açıklama yapıcam . Kendileride başarılı olabilirler , Türkiyede uygulanan vergilerin 10 da birini kendi halklarına getirsinler bakın AVRUPA yı yakıp yıkarlar ..... ama ben bizim insanımızı hala anlayamıyorum . daha 2 sene önce Brent petrol fiyato 200 dolarları gördüğünde bizde benzinin litresi 3.30 tl idi ......... ve o zamanda bakanlardan ve hükümetten gelen açıklama şuydu . maalesef bizden kaynaklanmıyor dışarda fiyatlar artıyor gibilerinden açıklamalar gelmişti.... evet 2 yıl geçti ve bugün brent petrol dünyada 90 dolarlar seviyesinde. Ve trajikomedi bizde 4.00 tl ve yalancı bakan diyorki !!!!! bizden kaynaklı değil , tümüyle petrol fiyatları artıyor vede maalesef düşmedikçe bizdede düşmez !!!!! AH kendini akıllı sanan YALANCI BAKAN . belki Türkiyede pek çok insan cahil ve bunu göremiyor , ama sizlere hatırlatırım sözüm ona inançlı adamlarsınız ya , göz göre göre milyonlara yalan söyluyorsunuz vede bütçe açıklarını HALKI eze eze vergi yükü altında ezerek bu ülkenin insanına zülm ediyorsunuz sizlerin YATICAK yeriniz yok !!! sonrada enflasyon %7 lerde diyerek masal anlatıyorsunuz. Herkes ellerindeki elektrik , su , doğalgaz , telefon fiyatlarına yıllar içinde bir kontrol edin. Bu ülkede bir gerçek var. Sistem değişmedi. SİSTEM aynı şekilde devam ediyor. Ve bütçe tümüyle üzerimizdeki vergilerle dengeleniyor...... herşey ortada ama bunu görebilen MİLLET nerede????? Neyse aslında borsayla ilgili görüşlerimi bildircektim , nereden nerelere geldim kusuruma bakmayın. Daha konuşacak o kadar çok şey var ama çözüm ???? çözümü olan varmı arkadaşlar ???? aslında benim çözümüm var . hemde kesin çözüm ama bunu asla yazamam J
Yorum
-
VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDün Başbakanımız İMKB'nin 25. yılı kutlamarında İMKB için; 70.000 değil hedef daha fazla geliştirmek istiyoruz demiş

. RTE genelde şimdiye kadar İMKB hakkında olumlu konuştu mu, dediği oluyordu.
Ama kapıda global kriz mriz var diyoruz,bizim borsa nasıl 100.000'e gider bende tam bilemiyorum.
not:dow 10410,sp 1240 kapattı.Bizim yaşadığımız son 2 güne bak.İçler acısı. Öncü borsayız dedik,Sensex dedik.Bütün ezberleri kırdılar,parçaladılar.VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSevgili Taka ,Sevgili Karınca büyük geçmiş olsun.Bu topiğin en güzel analiz ,bilgi paylaşımı yapan kişilerindensiniz.Sizin başınıza da bunlar geliyorsa vay diğerlerinin haline.
sevgılı volvo gecmış olsun dıleklerın için tesekkur ederım....
benım beklentım ımkb de 82000 vob da ise 110000 bu beklentım için ımkb 100 de 58000 in altını görmemek olacak......

benım için en alt çizgi 62700 krıtık nokta buyuk bır ıhtımal bu düzeltme buralarda bıtebılır ve buradan yenı bır cıkış dalgası ve hedef 82000 veya en azından çift tepe....
çizgiler yalan söylemez yeterkı onları uygulayabılecek irade olması ve kafayı başka bır yöne kanalıze
etmemek....gözümüzü kör ettıler apsd ye kafayı taktık 92500 tepe ıken apsd desteklemedı shortları
erken kapadım sonra aldıgımdan daha fazlasını yıne apsd ye uyarak verdım.artık apsd verısını takıp etmeyeceğim varsa yoksa çizgiler....
UYARI:endeks uçar batar kaçar gıbı altı doldurulmamış yorumlara ıtıbar eden batmanın dayanılmaz
hafıflığıne katlanmak zorunda kalacaklardır.
Yorum
-

dowda 11335 altı kapanış olmazsa ve görülen en yuksek deger olan 11450 üzerınde kapanış yapmak yenı yıl sonu rallısının başlamasının
habercısı olacaktır....
vob da ise 80650 pıvot olarak üzerınde ve altında yapılacak saatlık grafıktekı işlemler dalga hangı yöne gelışırse gelışşın buyuk pastayı
yakalamak için yeterli olacaktır.......
Yorum
-
Yazini bastan sona okudum ve de maalesef ben de benzer karamsarliklari paylasiyorum. Parasi olanlar daha cok kazanirken dar gelirli halkim hala odedigi vergileein hakkini alamiyor ve yasam kalitesi yukselemiyor. Ulkem sicak paraya teslim olmus. Baksana basbakan sicak paraya tedbir almak lazim deyince bile piyasa bozuluyor. Saglikli bir piyasa olsa bu haberleri negatif algilar mi halbuki.
Maalesef genclik olarak tepki veremiyoruz ve tepki verenler terorist ile bir tutulur oldu. Teroristlerin kilina dokunmayan devletim ogrencisine tekme tokat daliyor, sonra kafasina yedigi yumurtayi molotof kokteyli ile ayni kefeye koyuyor.
Cok aci cok...
Bu arada sevgili karinca ve taka sizin para kaybetmeniz uzuyor beni. Sn taka bahsettiginiz gibi poz buyuk zarar yazinca insan artik garip sekilde rahat rahat oturuyor pozisyonda. Gecen hafta beni 4bin puan zarara ragmen nasil seans bile izlemeden gezerken gorseniz deli para vurdum sanirdiniz
Herkese iyi haftasonlariSöylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.
Yorum
-
iyi tatiller arkadaşlar
vob cuma gününü aylıkta daha alt rakamların hedefe gireceği önemli rakam olan 81675 altına inerek kapadı.ikinci önemli rakam 80575.şimdilik buradan bir tepki verdi.yükseliş için ilk olarak
yeniden 81675 üstüne çıkması gerekli.önümüzdeki hafta 79275 üstünde kalınabilirse yukarı bir hareket oluşabilir.böyle bir hareket oluşursa bu hareketin 82575 i kırıp kırmadığını izlerim.
yarının bantları
orta bant:81700-80300
dış bant:82400-79600.
Yorum
-
dostlar poz çok ciddi olmasada kaybetmek basiretsizliği üzüyor.hemde kaza işlemle.demekki palanın öpücüğü herkese nasip olmalı.bu olmazsa pala nasıl kuş avlıyacakki.
arkadaşlar ev taşıma modunda olduğumdan hafta sonu pek bakamasamda,pazartesi veya salı oluşması gereken dipten dönüşümüz sert ve muhteşem olacaktır.geçen hafta içi yaptığım bazı çalışmalara dayanarak bu durumu belirtmek isterim.çok aşğıların olacağı kanaatim şu an için yoktur.günlük bolinger orta bandı üstüne attığımız an endeksinde sertleşeceği andır.bunuda ayrıca belirtmek isterim.
ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.
Yorum
-
günaydın..
bol kazançlar...*********************************************
********Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.**********
***UNUTMAYIN HEPİMİZ OSMANLI TORUNLARIYIZ..***
Yorum
-
-
Beni cok sasirtti gercekten. Amcalar isteseler 81300-81700 arasinda bircok insana mal dagitabilecekken cok zayif bir acilis yaptilar.yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEvet geldik ya herru ya merru denecek yerlere
bakalım tutacakmı
Sanirim cok ilginc hareketler izlememiz yakindir. KY nin longlamasini istemiyorlar gibi geliyor bana.Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.
Yorum
-
bolinger alt bandına çok yaklaşmamız günlük olarak tepkiyede çok yaklaştığımızın işareti olup buralardan short yerine long riski avantaj getirecektir.ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.
Yorum
Yorum