Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • taka
    Kıdemli
    • 22 Eylül 2009
    • 3774

sayın yemekçi bu pastaya göre siz diyorsunuzki büyükler shorta geçmiş.yanlış anlamıyorsam.yabancı takasıda 66.12 olmuş.yani 4 haftadır düşüyor.şu anki takas ortalamasına göre ağustos seviyesinde.adamlar bu işin olmıyacağını bir aydan fazladır biliyorlarmış sonuç olarak endeksi düşürmeden maldan çıkmışlar.vob olarak 58000-54000 bin aralığına gelmeyince rahat etmiyecekler gibi bende kanaat oluştu.yoksa nisan vadede nasıl longlansınlarki.birde benim aklıma bu imf habaeri bu ayın ortalarına doğru gelecekmiş gibi geliyor.sebebide acele ve çok hızlı düzeltmenin ani olması.her zaman dikkat ederim düşüş öncesi sert yukarı veya yükseliş öncesi sert aşağı arkasından ballı börek.acba bu görüşlerimde yanılıyormuyum.bir görüş belirtirseniz sevinirim.
    ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
    sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
    müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• erol.erdem
      Yasaklı
      • 16 Aralık 2009
      • 83

benım sıze soyleyeceklerım bu kadar belkı dıger arkadaslarda yazarlarsa daha cok bılgı sahıbı olursunuz...

vob mantıgını anladıktan ve flat kalmayı ögrendıkten sonra en guzel pıyasa.....
      Sn.karınca, cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.
      1 sene önce başladığınızı yazmışsınız, ben değerlendirecek durumda değilim fakat diğer katılımcılarla da yazışmalarınızdan takip ettiğim kadarıyla çok kısa zamanda büyük aşama kaydetmişsiniz. Tebrikler...
      Gördüğüm kadarıyla matriks de sistem de yazıyorsunuz, matriks dilini öğrenme açısından zorlukla karşılaştınız mı?
      Bu konuda hangi dökümanlardan faydalandınız ya da bir eğitim aldınız mı?
      Tahmin ediyorum istatistik ve matematik konusunda güçlü bir alt yapıya sahipsiniz?
      Kendi açımdan alt yapı zayıf olduğundan, yaş da ilerlediğinden, öğrenme konusunda zorluklarla karşılaşıyorum.
      Aslında İşyatırım'ın Trademaster adında içinde matriksin de yer aldığı komple ve ücretsiz bir programı varmış. Sorduğumda İşyatırımda hesap açtırmak gerektiği, alt limitin de 250.000 TL olduğunu öğrendim.
      Belki diğer bankalarda da ileride böyle uygulamalar yapılır ve hesap limitleri de düşük olur.
      Cevap verdiğiniz için tekrar teşekkürler. Bol kazançlar...

Yorum

• yemekçi
        Gurme
        • 22 Mart 2009
        • 3314

taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        acba bu görüşlerimde yanılıyormuyum.bir görüş belirtirseniz sevinirim.
        Sevgili taka
        Habu dediğini tam kestirebilsek
        parayı koyacak yer ararız
        Kapitalizmin zor sınavı
        Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• EFE_09
          Tecrübeli
          • 14 Mayıs 2009
          • 1078

erol.erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          selamlar
          Bir sorum olacak. Ben oldukça acemiyim. Evimdeki pc yi kullanarak Vob'da işlem ve İmkb'de hisse alım satımı yapmak istiyorum.
          Aşağıdaki platformlardan hangisini önerirsiniz?
          Metastock, Matriks, FX2000, Metatrader yada benim bilmediğim başka bir platform.
          Acemi olduğumdan, bunların dilini de yeni öğreneceğimden sizce en kolayı hangisidir? Hangisine başlayayım? Bu platformları kullanmak açısından, kendi kendime çalışarak, kaynaklar(kitap,cd,döküman) var mıdır? Yada hangisinde en çok vardır?
          İşlemleri bir aracı kurumdan yapmak gerekecek, hangisini tavsiye edersiniz?
          Ben daha güvenli olması açısından bankada hesap açtırmak istiyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?
          Aracı kurumların önceden yukarıdaki platformları sağladıkları ve eğitim verdiklerini de duymuştum.
          Yukarıdaki konularda bir şeyler yazarsanız, çok iyilik yapmış olursunuz...
          Cevaplar için çok teşekkürler...
          Sayın erol Metastock ileri teknik analiz aracıdır..kullanımı en zor ve zahmetli olanı metastocktur..eğer teknik analiz ile profesyonel olarak ilgilenmeyecekseniz metastock size zahmetli gelebilir.Matriks veri terminalide son derece gelişmiş teknik analiz modülleri bulunmaktadır ve verileri otomatik güncellediği için daha pratiktir.ha sorarsanız siz ne kullanıyorsunuz diye metastock kullanıyorum..Ama yanında yardımcı en az 4-5 tane daha program kullanıyorum ki baya zahmetli oluyor..Artık alışkanlık bizimkisi
          Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• karınca06
            KASAP
            • 12 Nisan 2009
            • 976

erol.erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sn.karınca, cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.
            1 sene önce başladığınızı yazmışsınız, ben değerlendirecek durumda değilim fakat diğer katılımcılarla da yazışmalarınızdan takip ettiğim kadarıyla çok kısa zamanda büyük aşama kaydetmişsiniz. Tebrikler...
            Gördüğüm kadarıyla matriks de sistem de yazıyorsunuz, matriks dilini öğrenme açısından zorlukla karşılaştınız mı?
            Bu konuda hangi dökümanlardan faydalandınız ya da bir eğitim aldınız mı?
            Tahmin ediyorum istatistik ve matematik konusunda güçlü bir alt yapıya sahipsiniz?
            Kendi açımdan alt yapı zayıf olduğundan, yaş da ilerlediğinden, öğrenme konusunda zorluklarla karşılaşıyorum.
            Aslında İşyatırım'ın Trademaster adında içinde matriksin de yer aldığı komple ve ücretsiz bir programı varmış. Sorduğumda İşyatırımda hesap açtırmak gerektiği, alt limitin de 250.000 TL olduğunu öğrendim.
            Belki diğer bankalarda da ileride böyle uygulamalar yapılır ve hesap limitleri de düşük olur.
            Cevap verdiğiniz için tekrar teşekkürler. Bol kazançlar...

matrıkste kolay sıstemlerı yazabılıyorum ama ınanın hıc bır işe yaramıyor.
            önemlı olan grafık uzerınde al sat yazması degıl o yazan al sat ların karının cok olması,zararı az ama ınsanoglu robot degılse bu sıstemlerın hıcbırını kullanamıyor grafık uzerınde guzel dursada pısıkolojı bunun hepsıne ızın vermıyor....

ve matrıks içindekı ındıkatörlerden hangısını kullanırsanız kullanın bır gun gelıyor hepsınden vazgecıyor yenı maceralar arıyorsunuz ve buda gercek oyunda zarara yol acıyor.hıcbır sıstem ılk uyguladıgımda kar getırmedı belkıde c.nabetlık bendedır.ıkıncıde zararlı oldu bıraktım.3. su cok kar etmışdır ama ben bıraktıktan sonra...

matrıks içinde en ıyı kurdugum sıstem D+- 34 luk asıl gosterge olarak 55 lık ussel mav 120 dk lık grafık uzerınde d34 long işaretı verdıgınde fıyat 55 lık mav ın uzerındeyse pozısyon ac.ve 55 lık mav ı hareketlı stoploss olarak kullanmak.d34 sat verdıgınde fıyat 55 lık mav ın altındaysa poz ac yıne 55 lık mav ı hareketlı stopploss olarak kullan.dıger hallerde flat...

diğer kurdugum hıcbır sıstem hoşuma gıtmedı..keysıstemde sevgılı teo abıde sıstemlerle ugrasıyor ama o da bugune kadar işe yarayanını bulamamış.ama sn bgungorde sıstemlerde robot olmuş her işlemı yapmış ve ızledıgım kadarıyla py den kar almayı basarmış.unutmayınız robot degılsenız hıcbır sıstem para kazandırmaz ve kurdugunuz sıstemı en az 2 ay demo hesapta test edınız ben etmedım ve hep zarar ettım.neysekı sansım varmış keyborsada degerlı buyuklerımden cok sey ögrendım ve zararları kurtardım.....

Yorum

• EFE_09
              Tecrübeli
              • 14 Mayıs 2009
              • 1078

Fibonacciye birkez daha hayranlık duydum..Şaşırmamak elde değil..

"Leonardo Fibonacci, (Pisalı Leonardo, Leonardo Pisano d. 1170, ö. 1250), yaygın olarak ismiyle Fibonacci diye anılan, orta çağın en yetenekli matematikçisi olarak kabul edilen İtalyan matematikçi.[1]
              Fibonacci modern çağda en fazla Hint-Arap Sayılarını Avrupa'ya getirmesiyle ve 13. yüzyıl başlarında yayınlanan Liber Abaci isimli hesaplama yöntemleri kitabıyla tanınır. Liber Abaci'de bir örnek olarak yer alan modern sayılarla hesaplanmış kendi adıyla anılan sayı dizisi Fibonacci Dizisi olarak anılmaktadır.[2][3]
              Doğum 1170
              Pisa, İtalya Ölüm 1250
              Pisa, İtalya
              Milliyeti İtalyan Branşı Matematikçi Çalıştığı yerler İtalya Önemli başarıları Fibonacci sayıları
              Hint-Arap sayı sisteminin Avrupaya tanıtılması
              Pratik sayılar
              Liber Abaci (1202)
              Practica geometriae (1220)
              Flos (1225)
              Liber quadratorum(1225).
              Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• karınca06
                KASAP
                • 12 Nisan 2009
                • 976

sevgılı efe arkadasım endeksın dönduğu yerı göstermış bende muhtemel gelecektekı döneceği yerı gondereyım bakalım hedef en tepemı yoksa düşüşün yenı duzeltmesını yaparak bır alt kata dahamı ınecek onuda ılerleyen gunlerde çözmeye calışırız.yenı tepe gelecekse 76000 ne guzel duruyor fıboya göre.....

Yorum

• karga
                  Katılımcı
                  • 22 Eylül 2009
                  • 5

24 aralık endeks 51460 içeri giren para 1434 mılyon tl
                  05 şubat endeks 51454 içeri giren para 1763 mılyon tl

aynı yerdeyız içeride 300 mılyon tl artı para var.

Karınca yemekci ve efe kardeşlerimi murat abinin formunda tanıdım ve hala takip ederim.karınca kardeşim 24 aralıkdan bu yana 300 milyon para girişi olduğunu belirtmiş.ben de bunun üzerine 24 aralıkdan beri işc ye 83 milyon garantiye 230 milyon olmak üzere yaklaşık 320 milyon girmiş olduğunu hesapladım.yani bu içeriye giren para işc ve garantide.py bu iki hisseyle endeksi taşırken de vob tarafında yeni açılan kısalarla kendini hec etmiş.
                  Sırada garan ve işc deki pozisyonunu bozup kısalardan bunu karşılayacağını düşünüyorum.Bu 2 tahtadaki para giriş çıkışının bundan sonraki süreçte belirleyici olacağını düşünüyorum.Fikir telakkisi olması bakımından değerli arkadaşlarımdan bu konuda yorum alabilirmiyim.

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

garan ve işc yi bırakıp akbank gibi hisselerle son kez daha yukarı denenebilir...
                    para girişi var ama iki tane senet yani aslında değil.
                    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• EFE_09
                      Tecrübeli
                      • 14 Mayıs 2009
                      • 1078

karga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      .Bu 2 tahtadaki para giriş çıkışının bundan sonraki süreçte belirleyici olacağını düşünüyorum.Fikir telakkisi olması bakımından değerli arkadaşlarımdan bu konuda yorum alabilirmiyim.
                      Bence haklısınız ancak bundan öncede bu iki tahtanın para giriş çıkışı sonderece etkiliydi..şu anda bizimde takibini yaptığımz İMKB100 ilk 8 kurum para giriş çıkışıdır..

Yorum

• kahin
                        Katılımcı
                        • 26 Eylül 2009
                        • 42

eğer 9 eylül 2008 cakılmasına benzer bir cakılma olursa, tepki bile veremeden 42.000 lerde tamamlayabilir borsa önümüzdeki haftayı bakalım görelim.Aslında malın güzeli de kimse ne oldugunu anlayamadan böyle verilir.50.000 den sonra malda olanlar varsa ağlama duvarı örülür sonrasında da yine cıkıyomuş edasıyla bir sonraki hedefi 35.000'e yöenelrek sneyi martta başladıgımız belki daha aşagısı biryerden kapatabilirz.önmüzdeki haftaki düşüler bence bunun teyitini almak için yeterlidir.pazartesi de eksi cubuk kapatırlarsa bi daha şort fırsatlarını kacırmamak lazım.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

kahin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          eğer 9 eylül 2008 cakılmasına benzer bir cakılma olursa, tepki bile veremeden 42.000 lerde tamamlayabilir borsa önümüzdeki haftayı bakalım görelim.Aslında malın güzeli de kimse ne oldugunu anlayamadan böyle verilir.50.000 den sonra malda olanlar varsa ağlama duvarı örülür sonrasında da yine cıkıyomuş edasıyla bir sonraki hedefi 35.000'e yöenelrek sneyi martta başladıgımız belki daha aşagısı biryerden kapatabilirz.önmüzdeki haftaki düşüler bence bunun teyitini almak için yeterlidir.pazartesi de eksi cubuk kapatırlarsa bi daha şort fırsatlarını kacırmamak lazım.
                          Tamamiyle katılıyorum ve orta vadede dediklerinizin olacağına inanıyorum.
                          orta vade de ama. Ne var ne yok satacaklar aldıkları gibi. İnsanlar artık düşmez bundan sonra yükselir diye alacaklar durmadan. Daha önceden de aynısı yaşanmadı mı zaten.
                          Düşüşü yutmayacağım ben endeks belki 100.000 olur belki 20.000 Ben 20.000 e oynuyorum şimdilik. Zaman neyi gösterir bilinmez zaten.
                          Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• karınca06
                            KASAP
                            • 12 Nisan 2009
                            • 976

arkadaslar kendınızı neden sartlandırırsınız yok 20000 olacak yok 100000 olacak zaman uzun vade zamanı degıl kısa vade zamanı...

nereden dönerse en az bır cıft tepe göruntusu var belkı yenı tepe.iş yatırımın yıllık öngörüsü ımkb 100 de 61000 veya 66000 görulecegı ve halen endekste bırıktır tavsıyesı verıyor.bırakın topık olarak cıkışı yakalamaya calışalım vob da buyuk balık orada,gun geldıgınde düşüştende ekmek yerız
                            belkı vob da short olur arkamıza yaslanırız hıc kıprasmadan.

unutmayalım medya py nın elınde ve ıstedıgı haberlerı ıstedıgı sekılde yorumlayarak verıyorlar.kredı not artırımını önceden haber alırlar,parti kapatılmayacağını önceden haber alırlar şimdide ky nın elındekı malı almak ve endeksı yukarıya surmek unutmayınızkı borsa endeksı ana habere dusmeden borsa düşmez.altın 2 ay önce ana haberlerdeydı ne oldu.
                            herkese altını sattılar sonra ver elını asagı...

yarın buyuk ıhtımal yukarı bır acılış olur sonrası bakalım vob da gördugumuz 64000 dıp mı yoksa bır alt kat daha var mı onu çözmekte.ister buradan dönsün ister bır alt kattan dönsün dibi 1000-1500 puan yukarıdan yakalayabılırsek ne mutlu bıze.....

yıne sacmaladım nereden basladım nereye geldım....

Yorum

• karınca06
                              KASAP
                              • 12 Nisan 2009
                              • 976

ıkıncı sefer mavı çizgi tutarmı yoksa hafıf yukarı yaptıktan sonra beyaz çizgi test edılırmı ılerleyen gunlerde takıp edeceğiz.....

Yorum

• EFE_09
                                Tecrübeli
                                • 14 Mayıs 2009
                                • 1078

karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                arkadaslar kendınızı neden sartlandırırsınız yok 20000 olacak yok 100000 olacak zaman uzun vade zamanı degıl kısa vade zamanı...
                                ..
                                ister buradan dönsün ister bır alt kattan dönsün dibi 1000-1500 puan yukarıdan yakalayabılırsek ne mutlu bıze.....

yıne sacmaladım nereden basladım nereye geldım....
                                Ne saçmalası sevgili dostum bir traderın aradığı cümleler budur becnce..nehirin yönü nereye ise trader oraya kürek çekmeli..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information