Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tarık37
    Yasaklı
    • 07 Mayıs 2009
    • 9126

40 Milyar Dolarlık Nükleer Santral İhalesi, 15 Sektörü İhya Edecek

14 Haziran 2010

Türkiye, maliyeti 40 milyar doları bulması beklenen iki nükleer santral projesini nihayet hayata geçiriyor. İlk santrali Mersin-Akkuyu'da Rusların inşa etmesi kesinleşirken Sinop'ta kurulacak ikinci santral için Güney Korelilerle görüşmeler devam ediyor

. Enerji Bakanlığı, her iki ülkeye santrallerin inşaatı sürecinde azami derecede yerli sanayi ve malzemeden yararlanma şartı getirdi. Şartı kabul eden Rusya ve Güney Kore şirketleri, bakanlıktan sanayi envanteri istedi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı envanteri temin için ilgili bakanlık ve kurumlarla görüşmeye başlarken santral inşaatında yer alacak sektörler de belirlendi. Büyük hareketlilik gelmesi beklenen sektörler "çimento, profil, elektrik, elektronik, çelik, teçhizat, boya, boru, pompa, inşaat demiri, vana, kablo, enstrümantasyon, tesis, makine" olarak belirlendi.

Rusya ile yapılan ilk nükleer santral kurma ve işbirliği anlaşması, TBMM'nin onayından sonra yürürlüğe girecek. Enerji çevreleri, Rusya'nın inşa edeceği 4 ünite için 15-20 milyar dolar civarı bir maliyet tahmini yaparken, Sinop'ta Korelilerin yapması muhtemel santralin de yaklaşık aynı civarda bir maliyeti olacağına dikkat çekiyor. Rusya ve Güney Kore, 40 milyar doları bulacak yatırımlar için öncelikle Türk sanayii ve malzemesinden faydalanacak. Bunun için de her iki ülke, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan bazı sektörlerin sanayi envanterini istedi. Enerji yönetimi, bunun için ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) liste aldı. Ancak, bazı şirketlerin TOBB listesinde yer almadığı tespiti üzerine Sanayi Bakanlığı envanterini almak için çalışma başlatıldı. Aranan kriterlere uygun mevcut bir envanterin tamamlanmasıyla liste, santral kurmayı planlayan iki şirkete verilecek.

Rus ve Koreliler istedi ama ortada envanter yok

Nükleer santral için anlaşılan Rusya ve anlaşılması beklenen Güney Kore'ye, inşaat sürecinde azami derecede yerli sanayi ve malzemeden yararlanma şartı getirildi. Şartı kabul eden iki ülke şirketleri ise bakanlıktan sanayi envanteri istedi. Enerji Bakanlığı, inşaatta yer alacak yerli şirketlerin belirlenmesi için yoğun çaba sarf ediyor, kamu ve özel sektörle görüşüyor. Enerji ve Sanayi Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre ayrıntılı sanayi envanterinin olmayışı işi zorlaştırıyor. Bir kaynak, Girişimci Bilgi Sistemi, sicil kayıtları vb. sistemlerin olduğunu ancak tam olarak sanayi envanteri şeklinde bir çalışmanın bulunmadığı bilgisini verdi. Aynı kaynağa göre en önemli kaynaklardan biri de Maliye'nin kayıtları. Hangi işletmenin nerede faaliyet gösterdiği, ne iş yaptığı, faaliyette olup olmadığı vb. bilgilere Maliye kayıtlarından ulaşmak mümkün. Ancak bu da yeterli değil. Çünkü, Maliye kayıtlarından işletmelerin kapasiteleri, üretimleri vb. bilgilere sağlıklı bir şekilde ulaşılamıyor. Envanter listesi tamamlanınca nükleer santrali kurmak isteyen firmalara verilecek.
    http://www.yapi.com.tr/Yazdir/Haber.aspx?HaberID=80345[/quote]

Yorum

• tarık37
      Yasaklı
      • 07 Mayıs 2009
      • 9126

KARDEMİR'E İŞÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Kardemir Genel Müdürlüğü'nden eleman alınacağının
      geçen cumartesi bildirilmesi üzerine bugün formlar dağıtılmaya
      başlandı. Sabah saatlerinden itibaren Karabük Demir ve Çelik
      İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş. girişinde dağıtılmaya başlanan iş başvuru
      formları hafta içi saat 15:00 ila 17:00 arasında toplanacağı ifade
      edildi. Erken saatlerden itibaren başlayan ve gün boyu devam eden form
      dağıtımının 5 bin üzerinde olduğu kaydedildi. Fabrika önünde toplanan
      vatandaşlar kuyruğa girerek form almaya çalıştı.

IHA

(14/06/2010 - 14:20:47)

Yorum

• FNT
        KARAKARTAL
        • 29 Mart 2008
        • 4754

69.400 ün aşağısı yok gibi. bakalım durulacak mı?

Yorum

• FNT
          KARAKARTAL
          • 29 Mart 2008
          • 4754

bir ben mi kaldım?

piyasa için yorum yapan da yok.

önemi yok, pozisyonunuza göre yorum yapın daaa

Yorum

• EFE_09
            Tecrübeli
            • 14 Mayıs 2009
            • 1078

Cümleten günaydın..fikret abi naçizane bana göre 69.650 yukarı...69.300 aşağı
            Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• yemekçi
              Gurme
              • 22 Mart 2009
              • 3314

FNT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bir ben mi kaldım?

piyasa için yorum yapan da yok.

önemi yok, pozisyonunuza göre yorum yapın daaa
              Hoca sizin kadar hzlısı yok
              Ben boş birakmıyordum
              siz devr aldınız ışı
              ben aradan takılıyorum
              Kapitalizmin zor sınavı
              Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• FNT
                KARAKARTAL
                • 29 Mart 2008
                • 4754

EFE_09 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Cümleten günaydın..fikret abi naçizane bana göre 69.650 yukarı...69.300 aşağı
                tam long açılacak seviye bana göre.

belki dünkü gapi kapatmak için 125'e kadar daha gevşeyebilir...

Yorum

• FNT
                  KARAKARTAL
                  • 29 Mart 2008
                  • 4754

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Hoca sizin kadar hzlısı yok
                  Ben boş birakmıyordum
                  siz devr aldınız ışı
                  ben aradan takılıyorum
                  olur mu babo?

hep beraber takılalım.

bir haber olur, bir duyum olur,

gözden kaçırdığımız bir olay olur.

Ne demişler: Bir elin nesi var, iki elin sesi var.

Madem ki burası bir dost meclisi, birbirimizden güç alacağız, öyle değil mi?

Yorum

• poritino
                    Çalışkan
                    • 04 Mayıs 2009
                    • 2005

Günaydın dostlar,

Açıkçası ben cuma gününe kadar pozitif bir gelişme olmazsa haftasonuna malsız girmeyi planlıyorum.

Önceki sayfalarda da belirtildiği gibi İran'ın yardım gemisi yollaması mevzusu asparagas değilse ufak bir kıvılcım çok şeyleri değiştirebilir.
                    Aslında İran'a bakarsanız hep laf kalabalığı ile yürüttü bugüne kadar. Tehditler savurdu durdu ama işin diğer ucunda İsrail askerleri gibi denyo takımı olunca ve İran gibi artık inceldiği yerden kopsun diyebilecek bir ülke olunca ooffff offff....

Yanlış anlaşılmasın ben imkb'sinde ya da parasında değilim..."Devletler savaşır halklar ölür " desturuyla yaşayan bir insanım...

Umarım bu gergin günler kazasız atlatılır ve İsrail yavaş yavaş dünya kamuoyunca cezalandırılmaya başlar...
                    Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• FNT
                      KARAKARTAL
                      • 29 Mart 2008
                      • 4754

öğleye kadar artıya geçeriz, yazın bir kenara, artıya geçince,

DEMEDİM Mİ İBRAHİM

derim...

Yorum

• tarık37
                        Yasaklı
                        • 07 Mayıs 2009
                        • 9126

GELİŞMEKTE OLAN PİYASA HİSSE SENETLERİNDEN VAZGEÇMEYİN- CREDİT SUİSSE

Credit Suisse Group, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin,
                        OECD öncü göstergelerindeki tepe bir başka global resesyon tarafından
                        takip edilmediği sürece, toparlanmaya devam edebileceklerini bildirdi.
                        Credit Suisse analisbti Sakthi Siva yaptığı açıklamada gelişmekte
                        olan ülke hisse senetlerinde geçmişte yaşanan hareketlere bakıldığında,
                        OECD öncü göstergesindeki tepe notlarını yumuşak inişlerin takip ettiği
                        12 aylık dönemde bu hisse senetlerini ortalama yüzde 22 değer
                        kazandıklarını vurguladı. Siva, en beğendiği hisseler olarak Rusya,
                        Güney Kore ve Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetlerinin en
                        tercih ettiği hisseler olduğunu da vurguladı.
                        OECD öncü ekonomik göstergeler endeksi Mart ayında geçen yılın
                        aynı ayına göre 10.2 puan arttı. Nisan ayında bu artış 9.7 puana
                        geriledi.
                        Siva yazdığı raporda, "Gelişmekte olan piyasa hises senetlerinden
                        vazgeçmeyin. Global gelişmekte olan piyasalar ve Japonya hariç Asya'da
                        değerlemeler OECD bileşik önce göstergesindeki önceki piklere göre
                        daha çekici. Ayrıca, hisse başına karlara ilişkin piyasa beklentilerinde
                        revizyonlar pozitif olmaya devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
                        http://www.foreks.com

(15/06/2010 - 09:03:11)

Yorum

• FNT
                          KARAKARTAL
                          • 29 Mart 2008
                          • 4754

ulaaaaaa ulaaaaaaaaaaaaaaa

öğleye de bırakmadılar,

yetişin looooooooooooooooooooooooo

Yorum

• yemekçi
                            Gurme
                            • 22 Mart 2009
                            • 3314

69.875 Kisa
                            Kapitalizmin zor sınavı
                            Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• FNT
                              KARAKARTAL
                              • 29 Mart 2008
                              • 4754

yahu dostum,

sendeki nasıl bir algıdır öyle, hayırlısı olsun.

Yorum

• FNT
                                KARAKARTAL
                                • 29 Mart 2008
                                • 4754

975 short denemesi

Yorum

Working...
                                X

Debug Information