Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hpy
    Yeni Üye
    • 30 Mart 2009
    • 0

hpy Nickli Üyeden Alıntı
    Xu30 Haftalık Euro Grafiği

İşte baba bir grafik.Euro grafiği.En tepeden bir mor geliyor.Baba gibi durmuş endeksin önünde.Yatayda da bir mavi var.O da set çekmiş endeksimize.Hele ki sarı.Grafiğe bakarken sarıya azami dikkat edin bence.Grafiği hissedin abiler.Bu sarı altına bir dalga başlayabilir yakın zamanda.
    Yukarıdaki senaryonun geçersiz olması için xu30 endeksin 71500 seviyesi üzerinde hareket etme zorunluluğu vardır ki biraz sonra yazacağım nedenlerden ben birden yükseliş senaryolarımı ikinci bir emre kadar iptal ediyorum.
    hpy Nickli Üyeden Alıntı
    xu30 Haftalık Euro

Haftalar önce illaki euro grafik deyip AYU Tv yayınını ilk açtığım zaman grafikteki sarının benim için çok değerli olduğunu ve aşağı bir dalga geleceğini belirtmiştim.Sarı aşağıya kırıldı ve yine sarının ağzına geri geldik neredeyse.Son durumda mavi daireler içine alıp benzerlik kurduğum şekilde hareketin devam etmesini bekliyorum.Orta sarı direncimiz bugün taciz edilmeli ama üstünde kalmamalı.Şubat sonuna kadar da önceki dibin da altına sarkacak bir düşüş beklenmeli.Ardından yeni zirvelere yol alınmalı mart içerisinde.
    Bu grafikleri sabah sabah hazırlamamın nedeni bugün yaşanması muhtemel volatilitede forumdaşlarımızın kendi adıma çok önem verdiğim 66300 leri dikkatle takip etmesine dikkat çekmek.hem ayular hem boğalar 66300 geçilmeden sevilip üzülmesinler bence.
    xu30 haftalık Euro

ocak ayından beri üçüncü kez aynı grafiği yolluyorum.Grafikte görülen ve oklarla da dikkat çektiğim sarı daireler içini yapmaya devam ediyoruz ve bu grafikten de mart sonuna kadar çok fazla bir hareket marjımızın olmadığını söylemek mümkün görünüyor.Yeşil direnci kırıdıktan sonra mor ve yatay mavi yukarıya geçilerek yine sarı daire ve okla dikkat çektiğim gap dolum işlemi yapılacağını düşünüyorum.gap dolduktan sonra yine aynı grafiğin son durumunu ve analizini yayınlamaya çalışacağım.
    Hamdım...Piştim...Yandım...
    Yüreksize Yorgan Döşek, Koçyiğide ver Meydanı... Şu Yeryüzü Er Meydanı...

Yorum

• hpy
      Yeni Üye
      • 30 Mart 2009
      • 0

hpy Nickli Üyeden Alıntı
      Dow Günlük

Günlükteki mor kanalı kırmadığı sürece yeşil kanal üst bandının geçtiği 11000 seviyelerine yolculuk yapacağını düşünüyorum.
      Dow Günlük

Mor kanal içinde Yeşil dirence doğru hareket devam ediyor.Yeşil direnç ya da mor destek kırıldığında kırıldığında analizi yenilemek gerekecektir.Şimdilik aynı beklentim devam ediyor.

Yorum

• yemekçi
        Gurme
        • 22 Mart 2009
        • 3314

hpy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Selamun aleykum arkadaşlar.Dost meclisinize beni de kabul eder misiniz acaba?
        Sn Hpy burası sizin zaten mekaniniz
        Misafir değil evsahıbı sayılırsınız
        yine yeniden hoşgeldiniz:081:
        Kapitalizmin zor sınavı
        Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• hpy
          Yeni Üye
          • 30 Mart 2009
          • 0

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn Hpy burası sizin zaten mekaniniz
          Misafir değil evsahıbı sayılırsınız
          yine yeniden hoşgeldiniz:081:
          Toipiği geç farkettim sn yemekçi.meclisin açıldığından haberdar olmadım.olmayınca da geç bir katılım oldu.İnş bundan sonra bu meclise yakışır iki çift lafım olduğunda paylaşmaya çalışırım.

Yorum

• yemekçi
            Gurme
            • 22 Mart 2009
            • 3314

hpy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Toipiği geç farkettim sn yemekçi.meclisin açıldığından haberdar olmadım.olmayınca da geç bir katılım oldu.İnş bundan sonra bu meclise yakışır iki çift lafım olduğunda paylaşmaya çalışırım.
            Her daim bekleriz
            Nekadar çok fikir olursa
            o kadar şartlanmışlıktan uzaklaşırız
            Ayrıca her zaman söyleyecek lafınız olur
            Kapitalizmin zor sınavı
            Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• EFE_09
              Tecrübeli
              • 14 Mayıs 2009
              • 1078

iyi akşamlar dostlar ..arkada kalmış ..Pazartesi açılış tahminim..

EFE_09 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Araya analiz atayım....

pazartesi açılışta +gap olacağı düşüncemin sebebi..

Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• yemekçi
                Gurme
                • 22 Mart 2009
                • 3314

Cuma sabahı yazdığım bu tahmınım aynen devam etmekte
                Zaman kısmı çarşambaya kadar olsun
                Buna sebeblerim
                Perşembe ve cuma yükseliş öncesi beklediğim hareketler oluştu
                cuma özellikle doviz ve tahvilde düşüşler yaşandı
                bunlar borsaya yansımadı
                Yurt dışı endeksler olumlu
                henüz bözülma emareleri yok
                Bu durumda yükseliş beklemekteyim
                Bu arada ben de longum
                Kapitalizmin zor sınavı
                Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• yemekçi
                  Gurme
                  • 22 Mart 2009
                  • 3314

Cuma ve pazartesini kapsayan 2 günde
                  Bir 67.xxx çivarına yolçuluk olabilir
                  İhtimal % 51 bence
                  Fakat ben flatım şuan
                  zaman kısmına ben 2 gün daha opsiyon verdim
                  Kapitalizmin zor sınavı
                  Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• EFE_09
                    Tecrübeli
                    • 14 Mayıs 2009
                    • 1078

Kendimce takip ettiğim rakamları ve gün içi trade stratejimi yazıyorum sadece yarın benim için

VOB
                    Orta bandım...64.600>>><<<<64.100
                    Dış bandım >>üstte yukarı 64.900 altta aşağı 63.800
                    Hareketli stoploss>64.278

XU100

Orta bandım...52.487>>><<<<51.978
                    Dış bandım >>üstte yukarı 52.742 altta aşağı 51.723
                    Hareketli Stoploss>52.111
                    PS:Orta band içeri dış bantlar dışarı kırırlırken pozisyon alırım....başarısız trendde aynı nokta stop..
                    Rakamlar Xu030 değil direk Xu030 yakın vade(aktif kontrat) grafiğinden çıkarılmıştır..
                    İMKB-100 açılana kadar ki vobda oluşan ortabandın dışarı kırılmalarını hacimli olmadığı sürece ciddiye almıyorum ama dış band kırılmaları önemlidir.
                    Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• EFE_09
                      Tecrübeli
                      • 14 Mayıs 2009
                      • 1078

Para çıkışı imkb 100 8 kurum -6.599

Yorum

• karınca06
                        KASAP
                        • 12 Nisan 2009
                        • 976

pazar baskisi
                        sevgili arkadaslar,

son yazimizdan sonra sevgili karinca dostumla gorusuyor olsakda bir gorus ifadesi istedi soyle yazayim:

sene basindaki planda bir degisiklik yok.
                        kapatilan long pozisyon vobda 70.000 idi. kalinan yerden devam edeyim analize.

---------------------------

herkes tedirgin bir sekilde beklemekte ki iki ayri gorus oldugu kanisindayim.

1- tepe gozuktu son tepeyi gorduk ve artik dusuyoruz ?
                        2- acaba yeni tepeler gelecekmi ?

1.sikka bakacak olursak bir suru eliyotisyen dostum elbette eski tepe noktalarina s/l koyarak short aciyorlar.
                        2.sikka bakacak olursakta longcular acaba gercekten ciftli tepe sonrasi dusecekmiyiz diyorlar.

yani kisacasi eliyotisyenler formati cozmeye calisirken longcularda acaba diyorlar.

buraya kadar kuruntularimizi paylastik simdik gelelim tekniksel aciya

---------------------

s&p: oldukca overbought bir durumda. ozellikle rasyolar kesinlikle duzelmesi gerek. ilk hedef 1138 olacaktir ve orasi gorulecektir. sonra duzelme yeterli ise yukari degilse 1125-1128 arasinda tekrar bakip yeterli ise o zaman aynen yukariya dogru hamlesini baslatir.

sayetki bu duzeltme yetmez ise o zaman 1100 lere kadar bir sarkma gelebilir.
                        (fakat hamle ani olmalidir)

bu formatla ve ivmesel donguye baktigimizda : duzeltme sonrasi mayis sonuna kadar bir cikis , hazirani ve temmuz basina kadar duzeltme ile gecirirsekki bu duzeltme bu seferki marjin 2.kati kadar olacaktir matematiksel rasyolar geregi tekrar agustos sonuna kadar bir yukari cikis ile kanimca double top veya bir miktar ustunde yeni bir tepe olusturup sonrasinda duzeltmeye gidecegizdir...

------------------

sonuc: %2 ile %4,5 arasinda bir duzeltme sonrasinda mayis 2010 3.haftasina kadar cikis. sonrasinda temmuz ilk haftasina kadar % 4,5 - % 9 luk dusus ve
                        tekrar agustos sonu - eylule kadar cikis.

asil problem bundan sonra basliyorki kanimca kesinlikle bir satis gelecektir.
                        onemli olan bu satisin son bolumundeki ivmesel degerlere bakip cycle teoreminde yil sonuna dogru MEGA KARAR gelecek.

a) ya artik ayi piyasasina girdik ve dusuyoruz diyecegiz
                        b) yada boga piyasasinda buyuk bir duzeltme dalgasiydi deyip daha bir hisimla yukari tepecegiz.

bunada buyuk duzeltme sonundaki ivmesel degerlere bakarak karar verecegiz.

/////////////////////////////////////

amerikada son inislerde finansallar aliniyorki , bu genelde cikis oncesi habercidir.

-----------------------------------

sahsim adina inislerle beraber long pozisyonumu arttiriyorum
                        rakam yazmak dogru olmayacagindan ona sizler karar vereceksiniz.

tabiiki buralardan risk yuksek deyip eylule kadar flat de kalinabilir

tamamen sahsi kararlardir ve trade etmek kolay oldugu kadar zordurda.

umarim yeterince aciktir gecen yil sonundan bu yana degisen hic birsey yok
                        gelismeler var ama buna iliskin kararlar sonra gelecektir.

en onemlisi trade ederken BIR PLANINIZ OLSUN

herkes saglicakla kalsin
                        umarim kazanan tarafta olursunuz

sevgılı arkadaslar kendısınden cok sey ögrendıgım ve borsada sayesınde ayakta kaldığım jelly abının diğer topıge yazdığı yazıyı burayada kopyalamak ıstedım....

sevgılı jelly abı ılk önce bu pıyasada flat kalmanında bır pozısyon oldugunu ögrettı ve kendısıne ne kadar tesekkur etsem azdır....

Yorum

• KUTERO
                          Beybaba
                          • 19 Temmuz 2007
                          • 437

karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          pazar baskisi
                          sevgili arkadaslar,

son yazimizdan sonra sevgili karinca dostumla gorusuyor olsakda bir gorus ifadesi istedi soyle yazayim:

....
                          iyi akşamlar,
                          Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler..

karınca derken doktor olan karıncamı..
                          "no more words" diyen hani..
                          İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                          İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• karınca06
                            KASAP
                            • 12 Nisan 2009
                            • 976

KUTERO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            iyi akşamlar,
                            Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler..

karınca derken doktor olan karıncamı..
                            "no more words" diyen hani..

sevgılı kutero

yaptıgın esprıdır sanıyorum ama cahıllıgımden ne dedığını anlamadım bıraz fransız kaldım...

soru banamı jelly abıyemıydı onuda anlamadım...

Yorum

• KUTERO
                              Beybaba
                              • 19 Temmuz 2007
                              • 437

karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              sevgılı kutero

yaptıgın esprıdır sanıyorum ama cahıllıgımden ne dedığını anlamadım bıraz fransız kaldım...

soru banamı jelly abıyemıydı onuda anlamadım...
                              şimdi karınca ile görüşüyorum diyince,
                              diğer forumda olan ve birşeye sinirlendiği için yazmayan karınca nikli arkadaş mı diye sormak istemiştim..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

Yorum

• KUTERO
                                Beybaba
                                • 19 Temmuz 2007
                                • 437

O yazıyı yollayan jelly imiş ve senden bahsediyormuş..
                                ben yanlış anlamışım..
                                Özür dilerim..

""sevgılı arkadaslar kendısınden cok sey ögrendıgım ve borsada sayesınde ayakta kaldığım jelly abının diğer topıge yazdığı yazıyı burayada kopyalamak ıstedım....""

karınca dediğide sizsiniz tabiki..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information