Güvenlik Programları

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • serdarkus
    Demirbaş
    • 10 Mayıs 2009
    • 0

Lisanslı Kaspersky, ccleaner ve Ad-avare var pc de.
    Geçen hafta flushdiskten "hers" virüsü bulaştı. Birkaç gün uğraştım. Sonunda pc yi formatladım mecburen.

Virüs yazılımını bulduktan sonra, bu üç programla,sırayla üstünde tıklayıp, "ha bu nedir" diyordum. üçü de.."temiz abi, no problemo" diyordu.

Yorum

• stockbroker
      Master
      • 28 Temmuz 2008
      • 4807

serdarkus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Geçen hafta flushdiskten "hers" virüsü bulaştı. Birkaç gün uğraştım. Sonunda pc yi formatladım mecburen.

Virüs yazılımını bulduktan sonra, bu üç programla,sırayla üstünde tıklayıp, "ha bu nedir" diyordum. üçü de.."temiz abi, no problemo" diyordu.
      stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kaspersky veri tabanı en kısa sürede güncellenen (0-2 saat) antivirus programı olduğu için yüksek response time ile tercih ediliyor. Ancak zararlıları tespit etmenin yanı sıra, tespit edilemeyip bulaşan zararlıların temizlenmesi ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Piyasadaki populer antivirus, internet security yazılımların en büyük eksikliklerinden biri de budur. Anti-malware, anti-spyware olarak kullanıma sunulan yazılımlar bu konuda daha iyilerdir.Örneğin, topiğin başında verdiğim Malwarebyte's piyasada hiçbir yazılımın tam ve düzgün olarak kaldıramadığı bilgisayara bulaşmış sahte antivirus,antispy yazılımlarını (scamware) sorunsuzca temizleyebilmektedir.

İncelediğim sitelerde gördüğüm kadarıyla, bulaşan zararlıların tam olararak temizlenmesi konusunda test edilen en iyi program Dr.Web Anti-Virus olarak görülüyor.
      Yazık olmuş...

Zararlının kimliğini tespit edebildiyseniz ve mevcut koruma yazılımları yeterli olmuyorsa, o zararlı için varsa "removal tool" aranması fayda getirebilir idi.

Google'da "hers" virus olarak aradım, ama hakkında en ufak bir bilgi yok.

Yorum

• guneysu
        Rize
        • 01 Mart 2009
        • 646

işte anahtar cümle yukarda kırmızıya aldım....

gaççak hattan gullansaydın, yakalardı...
        !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• WaX
          Selçuklu Torunu
          • 10 Mayıs 2009
          • 695

versıyonu nedır? hangı vırus bulastı?
          paylasırsanız bunları, hem merak ettım hemde verecegınız cevaba gore
          sıze net cevap verırım.

soyle soylıyeyım!
          bırcok kısı lısanslı kaspersky alıyor alındıgı zaman versıyon atıyorum

4.0.5.242 var bunu kuruyor ılk zamanlar bır problem yok

sonra bıze telefon acıyorlar kaspersky var pc ye vırus bulastı dıyorlar

bız PC lerı teknık servısımıze alıyoruz bı bakıyoruz

ornek verıyorum AMVO vırusu var.

kaspersky aradan gecen surede 3 kere motor degıstırmıs

4.0.5.262
          4.0.5.282
          4.1.1.110 son versıyon

bu amvo vırusunu sadece enson motor bulup temızlıyor

ama kullanıcılar bızlerın ısrarlı soylemesıne ragmen motor yenılemzler hatta 3 sene lısasns alıp 3 sene oncekı motor ustunde lısans yenıleyenler var

yada yenı bır motor cıkıyor gercekten cok ıyı oluyor ama ıngılızce dıye yuklemeyıp turkcesının cıkmasını beklıyorlar.

ayarları en mınımıze sekılde tutup(kurulum sırasındakı ayarlar) vırus var napayım sorusuna hıc bakmayıp dırek ısı gorulsun acılması gereken program hemen acılsın dıye ızın ver deyıp vıruslerı makınalara sokanlarda baya fazla!

kaspersky ınternet secur. 2010 kurulumdan sonra en az 10dk ayar yapmak ıcın ugrasıyoruz. kurulumdan sonra gelen ayarlar sadece
          ınternet gazete okuyan outlook ıcın!

flashdısk takan ınternette harbı sorf yapan ıcın bu ayarların yapılması sart!

suan bızım tavsıye ettıgımız programlar
          1-KASPERSKY
          2-F-SECURE

not: yukarıda verdıgım versıyonlar kafadan attıgım numaralardan olusmaktadır
          Twitter: @smsener
          FB : smsener

Yorum

• way_be
            Seyirci Üye
            • 04 Haziran 2009
            • 1

Usb bellekten virüs bula?mas?n? engelleme
            22-01-2009

Usb bellekten virüs bula?mas?n? engelleme, bula?an virüsleri silme ve usb belle?e virüs bula?mas?n? engelleme

Usb belleklerden geçen virüsleri genelde autorun.inf dosyas?n?n otomatik olarak çal??mas?ndan bula?maktad?r. Bu otomatik çal??ma iptal edildi?inde autorun dosyas? hiç bir i?e yaramaz ve virüsler bilgisayar?n?za bula?maz. Böylece daha rahat bunlar? silebilirsiniz.
            Autorun özelli?ini devre d??? b?rakmak için,
            Windows Xp Pro ve Windows Home sürümlerinde iki farkl? yöntem uygulayaca??z. E?er Windows Xp Home kullan?c?s?ysan?z 1. a?amay? geçiniz.
            1. Windows Xp Profesional kullan?c?lar? için;
            a. Ba?lat - Çal??t?r - gpedit.msc yaz?n Entera bas?n
            b. Bilgisayar Yap?land?rmas? sekmesinin alt?ndaki Yönetim ?ablonlar? sekmesini aç?n Buradan da sistem sekmesine t?klay?n Sa? tarafta listelenen seçeneklerden, Otomatik çal??t?r özelli?ini kapat seçene?ine çift t?klay?n Etkin ‘i i?aretleyin Uygula - Tamam deyin
            c. Bilgisayar? yeniden ba?latt???n?zda usb bellekler ve cdler otomatik olarak çal??mayacak ve varsa virüsler size bula?mayacakt?r
            2. Windows Xp Home kullan?c?lar? için;
            a. Ba?lat - Çal??t?r - regedit yaz?n Entera bas?n
            b. HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer anahtar?na kadar gidin Sa? tarafta listelenen seçeneklerden, NoDriveTypeAutoRun özelli?ine çift t?klay?n Onalt?l?k seçili iken; 0xFF yaz?n Tamama bas?n ve Regeditten ç?k?n
            c. Bilgisayar? yeniden ba?latt???n?zda usb bellekler ve cdler otomatik olarak çal??mayacak ve varsa virüsler size bula?mayacakt?r.
            Usb bellekteki virüs/mallware/trojanlar? temizlemek için.
            Öncelikle sistemde virüs olmad???ndan emin olmal?s?n?z yoksa temizleseniz bile tekrar bula?abilir.
            E?er sistemde virüs olmad???ndan eminseniz; Usb belle?inizi takt?ktan sonra, Autorun özelli?ini kapatt???n?z için otomatik olarak ba?lama ekran? gelmeyecektir. O yüzden Bilgisayar?ma girip usb belle?in ikonuna sa? t?klay?p ara?t?r dedikten sonra usb bellek içindeki dosylar?n bir k?sm? gözükür. gizli olanlar? göstermek için araçlar menüsünden klasör seçeneklerini seçiniz, Görünüm sekmesinden
            1. Gizli dosya ve klasörleri gösteri seçiniz
            2. Korunan i?letim sistemi dosyalar?n? gösteri kald?r?n?z
            3. Bilinen dosya türleri için uzant?lar? gizlenin önündeki i?areti kald?r?n?z.
            Bu sayede art?k usb bellekteki görünmez dosyalarda görünür hala gelir. Fakat bu temizleme i?lemi bitince bu yapt?klar?n? geri almay? sak?n unutmay?n?z.
            Bu dosyalar;
            autoruninf / autorunvbs
            activexdebugger32exe / foooolexe
            bittorrentexe / msvcr71dll
            sxsexe / winfileexe
            copyexe / commandexe
            ravmonlog / WSscriptexe
            ieexe / copyexe
            Ravmonexe / New Folderexe
            svchostexe / Heap41a
            avp0dll, avpoexe, avp0exe,
            gibi isimlerde olabilir Bunlar? sa? tu? ile güzelce seçip, Shift ile birlikte delete tu?una bas?n ve Silme i?lemine onay verin. Art?k usb belle?inizde virüs yoktur.
            Peki bu usb belle?e hiç virüs bula?mamas?n? nas?l sa?lar?z.
            Öncelikle Virüssüz ve tertemiz usb bellek içinde yeni bir metin belgesi olu?turun “Yeni Metin Belgesi.txt” ad?nda bir dosya olu?ur. Bu dosyan?n ad?n?n autorun.inf yap?n ve sa? tu? ile t?klay?p “özellileri” seçiniz ve salt okunur ve gizli seçeneklerini seçiniz.
            Art?k usb belle?inize virüslü bir makineye taksan?z bile virüs yüklenemeyecek. Çünkü autorun.inf dosyas? usb bellekte oldu?u için bu dosyan?n üzerine yazamayacak . E?er usb belle?i bilgisayara takt?n?zda makinede yazma hatas? verirse ald?rmay?n, virüs bula?am?yor demektir

Yorum

• serdarkus
              Demirbaş
              • 10 Mayıs 2009
              • 0

..
              Zararlının kimliğini tespit edebildiyseniz ve mevcut koruma yazılımları yeterli olmuyorsa, o zararlı için varsa "removal tool" aranması fayda getirebilir idi.
              Altta biraz daha detaylı yazacağım.
              Ekip çalışması yapan ,yazılım harikası bir virüs.
              Yazanı gurur duymuştur kesin

Google'da "hers" virus olarak aradım, ama hakkında en ufak bir bilgi yok.
              Bir "s" eksik yazmışım.
              Pardon!

Yorum

• serdarkus
                Demirbaş
                • 10 Mayıs 2009
                • 0

WaX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                versıyonu nedır? hangı vırus bulastı?
                ..
                ..
                Teşekkürler geniş açıklamanız için.
                Kaspersky 6.0.2.
                herss.exe

Yorum

• serdarkus
                  Demirbaş
                  • 10 Mayıs 2009
                  • 0

Herss.exe

Virüs Herss.exe olarak biliniyor ama,
                  autorun.inf
                  cvasds0.dll
                  cvasds1.dll
                  cvasds2.dll

...
                  gibi 7-8 tane de yardımcısı var.

Herss.exe başlangıç dosyalarında gözüküyor.
                  Adresi belli, Temp/LocalSetting içerisinde..
                  Ama, virüs “gizli dosyaları göster” komutunu çalıştırmadığından, girip de silemiyorsun. Ayrıca, pc deki antivürüs programının güncellenmesini de engelliyorlar.

İnternetin de yardımıyla, epeyce uğraştım.
                  Gizli dosyaları,
                  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft….
                  ‘dan gözükür hale getirdim. Sonra herr.exe ‘yi sildim.
                  Sorun bitmedi.
                  Diğer yardımcıları çalışmaya devam ettiler.

İnternette google ‘dan bulduğum 3 tane antivürüs programını yükledim
                  Üçü de virüsleri elleriyle koymuş gibi buldular. Ama sil deyince.. “no noney,no action” dediler.
                  Ama en azından bu programlarla, virüslerin yerlerini tek tek bulabildim, manuel sildim.
                  Ancak, c ve d dizinlerinde, ikişer tane virüs dosyası var olduğu halde ve herhangi bir programı çalıştırdığımda aktif hale geldiklerini gördüğüm halde, dizinlerin içine girdiğimde, dosyaları göremedim.
                  D dizinini formatladım, virüsün kaybolduğunu gördüm.. Alarm doğruydu yani ama c için mecburen full format attım.

Yorum

• stockbroker
                    Master
                    • 28 Temmuz 2008
                    • 4807

Teşekkürler geniş açıklamanız için.
                    Kaspersky 6.0.2.
                    herss.exe
                    Sorunun asıl kaynağı kullandığınız yazılımın güncel olmaması.

Kullandığınız versiyon benim 2006 yılında ilk defa yüklediğim versiyon.Onun üzerine defalarca yenilendi ki şu an Internet Security 2010 kullanıyorum.Bahsettiğiniz autorun.inf virusunu Kaspersky'nin 2009 versiyonunun bile temizlemekte sorun yaşadığını forumlarda okumuştum.Eğer elinizdeki Kaspersky güncellenmiş son sürüm olsaydı, bu hale gelinmeyebilirdi.

Yorum

• serdarkus
                      Demirbaş
                      • 10 Mayıs 2009
                      • 0

Sorunun asıl kaynağı kullandığınız yazılımın güncel olmaması.

Kullandığınız versiyon benim 2006 yılında ilk defa yüklediğim versiyon.Onun üzerine defalarca yenilendi ki şu an Internet Security 2010 kullanıyorum.Bahsettiğiniz autorun.inf virusunu Kaspersky'nin 2009 versiyonunun bile temizlemekte sorun yaşadığını forumlarda okumuştum.Eğer elinizdeki Kaspersky güncellenmiş son sürüm olsaydı, bu hale gelinmeyebilirdi.
                      Teşekkürler.
                      Hergün update diye beni taciz edip durur program.
                      O zaman bu günlük update 'ler sanki gereksiz gibi mi oluyor.

Yorum

• stockbroker
                        Master
                        • 28 Temmuz 2008
                        • 4807

Teşekkürler.
                        Hergün update diye beni taciz edip durur program.
                        O zaman bu günlük update 'ler sanki gereksiz gibi mi oluyor.
                        Aksine saatlik update bile yapsanız, faydanıza... En son çıkan viruslerden en kısa sürede haberdar olmanız anlamına gelir.

Burada antivirus engine değişimi sözkonusu..2006 yılındaki o programın iskeleti, çalışma prensibi tamamıyla değişti.

Yeni tasarlanmış üstelik çoğu son versiyon antivirusun bile temizleyemediği bir virusu, 3 yıl önceki yapıda bir programla temizlemek mümkün değil.

Yorum

• serdarkus
                          Demirbaş
                          • 10 Mayıs 2009
                          • 0

Bir soru daha o zaman..
                          2006 versiyon lisanslı bir program yerine, avast benzeri güncel free bir program kullanmak daha mantıklı mı oluyor?
                          Hoş.. pc deki ccleaner ve ad-aware son versiyonlardı..onlar da farketmediler. Dediğim gibi..üzerlerine tıklayıp, kontrol edin diyordum..temiz diyorlardı. (Gerçi bu ikisinden biri antispam sayılır, diğeri de sadece temizlik programı)

Yorum

• stockbroker
                            Master
                            • 28 Temmuz 2008
                            • 4807

Bir soru daha o zaman..
                            2006 versiyon lisanslı bir program yerine, avast benzeri güncel free bir program kullanmak daha mantıklı mı oluyor?
                            Hoş.. pc deki ccleaner ve ad-aware son versiyonlardı..onlar da farketmediler. Dediğim gibi..üzerlerine tıklayıp, kontrol edin diyordum..temiz diyorlardı. (Gerçi bu ikisinden biri antispam sayılır, diğeri de sadece temizlik programı)
                            -2006 versiyonu için olan lisansınız ile o programın size izin verilen en son sürümünü kullanmanız bence en doğrusudur.

-CC cleaner temizlik ve ayar optimizasyonu için kullanılabilir.Virus, malware benzeri zararlılara karşı koruma ile en ufak bir alakası yoktur.

-Ad-aware adından anlaşılabileceği gibi özellikle adware konusunda uzmanlaşmış bir yazılım, ama yine de böyle bir virüsü tanıyacağını düşünüyorum.

Yorum

• WaX
                              Selçuklu Torunu
                              • 10 Mayıs 2009
                              • 695

hep sunu derım

sız bır program yazsanız ve gercekten cok verımlı ve faydalı olsa bedavaya verırmısınız?

verılen free yazılımlar toplama ıslemındekı 0 gıbı etkısız eleman

bosa yer kaplayan gereksız yazılımlar ( bana gore )
                              Twitter: @smsener
                              FB : smsener

Yorum

• stockbroker
                                Master
                                • 28 Temmuz 2008
                                • 4807

WaX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                hep sunu derım

sız bır program yazsanız ve gercekten cok verımlı ve faydalı olsa bedavaya verırmısınız?

verılen free yazılımlar toplama ıslemındekı 0 gıbı etkısız eleman

bosa yer kaplayan gereksız yazılımlar ( bana gore )
                                Yazdıklarınıza katıldığımı söyleyemem.
                                Neden aynı fikirde olmadığımı iki örnek vererek anlatayım.

Yapılan testlere göre şu an piyasadaki en güvenilir Firewall yazılımı, Comodo Internet Security'dir ve diğerlerinin aksine bu program ücretsizdir. Matousec tarafından yapılan bu testler uzun süredir tekrarlanan ve program üreticileri tarafından da takip edilen testlerdir.Yıllardır bu test sonuçlarını incelerim, ve kullanılan leak yöntemlerini zaman zaman kendi bilgisayarımda test etmişimdir. Para ile satılan ve nam yapmış Norton, Eset, Kaspersky, Avira vb. yazılımlar bu testlerde hep çuvallamışlardır. Kaspersky ise 2010 yılı versiyonu ile henüz listede kendine iyi bir yer bulmuştur.

Results and comments - www.matousec.com

Bir diğer vereceğim örnek ise; avast! Home Edition ücretsiz antivirus yazılımıdır. Zaman zaman listede yeri değişmekle birlikte, avast'ın virus database'i diğer paralı programlardan daha fazla virusu tespit edebilmektedir.

Bu site günlük güncellenir ve henüz tüm antiviruslerin veri tabanına yazılmamış yeni virusleri tespit edebilme oranına göre antiviruslerin kıyaslanması açısından kullanışlıdır.

Most Effective Antivirus Tools Against New Malware Binaries

Yorum

Working...
                                X

Debug Information