Doğruya doğru..Eğriye Eğri..

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Bora Yaşar
    Yeni Üye
    • 19 Haziran 2009
    • 5

    #1

    Doğruya doğru..Eğriye Eğri..

    Anılar anılar..

    Bizi biz yapan nedir ki?

    Gördüklerimiz, geçirdiklerimiz, tecrübeler..

    Farketmesek de izi kalıyor geçmişin.

    Bir şirketin toplantı salonundayız.. Orta ölçekli ama hisse senedi İMKB de işlem gören bir kurum. Şirketin üst yönetimi, konuyla ilgili danışmanın da katılımı ile müstakbel muhasebe müdürümüzü belirliyeceğiz. Kala kala çeşitli kademelerdeki değerlendirmeleri başarı ile geçmiş üç adayımız var.

    Adaylar şık şıkırdım giyinmişler. Terliyorlar. Doğal. Zor bir gün.

    İlk adayı epey zorladılar yöneticiler. Son derece seçkin bir tip. Konuşması etkileyici. Rahat. Hemen her konuda düzgün yeterli cevaplar veriyor. Neredeyse tamam diyecekler.. Yönetim Kurulu Başkanımız rahmetli bana döndü. "Bir soru da siz sorun arzu ederseniz" dedi.

    Aklımdaki basit soruyu soruverdim..

    - Katma değer vergisi beyannamesini vergi dairesine sunmada yasal sürenin son günü nedir?

    Bir anda o rahat etkileyici adam gitti, yerine ter döken biri geldi..

    - Valla , dedi, o işleri benim muavin ya da şefler yapıyor.


    Başkan adaya teşekkür etti. Sonraki adayın içeri,ye davet edilmesini buyurdu..


    Darb-ı mesel: Sorumlu yönetici öncelikle kendi uzmanlık alanındaki tüm konuları bilecek. Sonrası cilası..
  • Bora Yaşar
    Yeni Üye
    • 19 Haziran 2009
    • 5

    #2
    Buraya yazdığım ilk yazıyı, koşup gidip bir başka sitenin yöneticisine "Bora Yaşar seni tenkit ediyor" diye jurnalliyen bir kaç sapısilik'e bir kaç laf:

    İnternet denen bu sanal ortamda, bir lakabın arkasına gizlenip de oraya buraya laf atarak adam olamazsınız. Oldum sanırsınız.

    Bu yalan dünyada verilen itibar puanının yeşilinde dolar buldum sanan buldumcuk esnafı, gerçek hayattaki ezikliklerini gideremez. Hiçlikten hiçliğe giden bir hayat hikayesidir onların ki. Sıfıra sıfır elde var sıfır.

    Adam olun adam.

    Size de hak verdiğim bir yer var:

    Bu yaştan sonra nafile..

    Yorum

    • Bora Yaşar
      Yeni Üye
      • 19 Haziran 2009
      • 5

      #3
      İnternet sizi bilmem ama benim hayatıma gireli 10 yıl olmadı. Ve birçok şeyi değiştirdi..

      Neyi, nasıl değiştirdi belki tanımlamakta, belirlemekte zorluk çeksek de bu olguyu inkar etmek olası değil.

      İnternetin verdiği her olanağı herkesin kullanabilmesi, ister teknik becerimiz ister ihtiyaçlarımız açısından mümkün değil.

      İhtiyaç keşfin anasıdır demişler. Giderek gelişen ihtiyaçlarımız, akademik olmasa da çevremizin öğrettikleri, interneti daha fazla gelişen bir derinlikte ve artan kullanım süreleriyle kullanmamızı sağlıyor.

      İnternette ne kadar dolaşırsak dolaşalım sonunda birçoğumuzun mola verdiği bir durak var. Bu durağı gene hobilerimiz ve boş zaman ihtiyaçlarımız belirliyor.

      Bu duraklara site ya da forum adı verilmekte.

      Sitelere üye olmadan da yararlanma olanağı bulunsa da aktif olarak katılım sadece üyelere tanındığından, bir lakap (nick) ve de şifreye gereksinim duymaktayız.

      Lakapları seçmek bizim işimiz. Herkes kendine uygun gördüğü, kendince manası olan, ya da hiçbirşey ifade etmeyen bir harf ve rakamlar kombinezonunu, bu sanal dünyada kendi adı olarak seçiyor.

      Sanal dünyanın yarattığı binbir türlü beladan korunmanın bir yolu olarak kişiler genel olarak kendi gerçek adlarını kullanmayı uygun görmemekte. Bu durum başlangıçta amaçlanmasa da giderek bazı kişilere yeni bir karakter, başka bir sahnede yeni bir rol gibi yepyeni bir kişilik olarak ilham verebiliyor. Bu rolün zamanla oturmasıyla birçok kişi de, gerçek ve sanal dünyada, "Dr Jekyll Mr Hyde" tiplemelerine neden olabiliyor.

      Bugün birçok forumda huzur bozucu olayların, inanılmaz küfürleşmelerin temelinde bu sanal kişiliğin etkilerini yaşamaktayız.

      Bu kaotik ortama son vermek üzere, internet hukukunun da gelişmesiyle, belki birgün forumlara ancak ve ancak gerçek kimliklerle girme olanağı tanınacak.

      İşte o gün, bazı internet kahramanları, internet geçmişlerinden ve yarattıkları rolden o kadar rahatsız olacaklar ki, tatsız geçmişi silmek üzere, bir nevi estetik ameliyatına başvurarak kendilerine şeref vermeyen eski kimliklerini yok edeceklerdir.

      İnternetin sanaldan çıkıp da gerçeğe döndüğü an, insan tarihinde yeni bir sayfa açılacak. Buna inanmak istiyorum.

      Yorum

      • M.Dğny
        ...........
        • 28 Nisan 2009
        • 0

        #4
        sn bora yaşar

        lütfen bu forum ve bu topik üzerinden herhangi bir foruma , yöneticiye yada kişiye gönderimde bulunmayınız...

        bizler bu forumda bir karalama veya bir yarış içerisinde değiliz...
        hiçbir keyborsa üyesinin de olmasını istemiyoruz...
        kime ne söylemek istiyorsanız,
        lütfen o kişinin bulunduğu forum yada topikde söyleyiniz...
        ilk yazınızda dahi başka bir forumun yöneticisine herhangi bir sebep ile
        gönderme yaptığınız açık ve net...
        5 yaşında çocuk bile anlar...

        keyborsa sizin posta aracınız olarak kullanacağınız bir forum değil...
        üstelik biz üyeler arasında çekişme olmasın diye
        siyasi görüş yada din gibi temel örf ve adet yada düşünce gibi konularda paylaşımda bulunmak istemiyoruz...
        bu forumun ,şimdilik temel amacı başta borsa ve genel ekonomik araçlar üzerinden paylaşımdır....
        bu konulara dikkat edeceğinizi düşünerek hoş geldiniz derim...
        ZAMAN HERŞEYİN DOĞRUSUNU GÖSTERİR...

        Yorum

        • Bora Yaşar
          Yeni Üye
          • 19 Haziran 2009
          • 5

          #5
          Sn M dğny;

          Böyle garip bir yaklaşım ve hoşgeldin yazısı olabilir mi?

          Bahsettiğiniz forum hissenetse (benim başka bir foruma katılımım yok) ben o forumda ağabey olarak adlandırılan, bu sıfata layık görülen biriyim.

          Benim tiynetimde böyle bir yaklaşım olmadığı gibi, ömrümde aynı anda ilk defa iki forumda yazmaktayım.

          Red Kit benim dostumdur. Tüm moderatörler ise dost ve arkadaşım.Hissenet ise yuva bildiğim bir yer. Şu anda bile oraya gidip yazmamak için (bazan ihtiyaç duyduğumuz dinlenme maksadı dışında) herhangi bir engel bulunmamakta.

          Hissenetteki son yazılarımı ne kadar da çok yakından takip eden olduğunu ilk yazıma yüklenilen zehaptan anladım.

          Nitekim birileri de Red Kite kuş uçurmuşlar ki bundan ben de haberdar oldum..

          Eğer yukardaki yazıdan böyle bir anlam çıkıyorsa, bunun 5 yaşında çocuk yaklaşımından kaynaklandığını, benim böyle bir niyetimin olmadığını, hissenetle üyeliğimin devam ettiğini, birgün devam etmese bile dostluklarımın bozulmıyacağını, hissenetin bana göre bu sanal alemin en iyi yönetilen forumu olduğunu dosta düşmana ilan ederim..


          Sadece yazı yazmak ve faydalanmak üzere geldiğim bir forumda bir bardak suda fırtına kopartılmasını da iyi bir forum olma hızla ilerleyen keyborsaya yakışmadığını belirtirim..

          Gelişim ve yazı yazmamın huzur bozucu olduğu bildirilirse hemen bırakacağımı da yönetime bu fırsattan yararlanarak duyururum.

          İyi geceler..

          Yorum

          • Bora Yaşar
            Yeni Üye
            • 19 Haziran 2009
            • 5

            #6
            Ha bu arada..

            Yazınıza hemen gelip de "teşekkür" edenleri görünce, sanal dünya ne kadar da küçükmüş anlıyorum..Kaptan, FNT...



            Eğer bu başlığa yazdığım ilk yazının hissenetin yönetimine bir gönderme olduğunu düşünen varsa, ikinci yazımdan hisselerine düşeni de alabilirler.

            Bir laf da kendime...

            Ne işim var benim burada yahu..

            Kafayı yedim galiba..

            Sn Simurg..Dostça yaklaşımınıza teşekkür.. İşiniz çok zor. Allah kolaylık versin Başarılar...

            İyi geceler..

            Yorum

            • kkapdan
              Yasaklı
              • 12 Aralık 2008
              • 82

              #7
              değil mi ama....değil mi...

              hoşça kalın...

              Yorum

              • M.Dğny
                ...........
                • 28 Nisan 2009
                • 0

                #8
                sn bora yaşar

                güldürmeyin ,şunun şurasında kaç kişiyiz ,
                herkes neyin ne olduğunu ,
                kimin kim olduğunu biliyor...
                yada en azından ben sizi tanırım.......
                ( yazılarınızdan )(yaptıklarınızdan)(laf giydirmelerinizden)(taraf olmanızdan)
                hisse.net bu alemin en iyi forumu ama şimdilik...
                ama en iyi yönetilen forumu konusu göreceli bi konu...
                amaç ile ilgili...
                ama bir gerçek var ...
                KEYBORSA dostluk ve samimiyetin en ileri düzeyde olduğu bir forum...
                doğruluk ve dürüstlük en önemli amaç ve niyet...
                inşallah öyle de kalacak...
                ne işim var burda diyorsanız....haklı olabilirsiniz...
                gitmek isteyene niye diyecek halimiz yok...
                herkes kendisindeki meziyetleri.,,,
                + yada - leri veya buraya uygun olup olmadığını bilecek seviyede...

                hoşçakalın...

                haa ,,bu arada aklımdayken yazayım...
                hisse.net e son ayrılışımdan en fazla 1 hafta sonrasından itibaren
                hiç girmemişimdir...
                ömrümün sonuna kadarda girmemek üzere yeminim vardır...
                ama orada özellikle okuyamadığım iki dostumun yazıları nedeni ile üzgünüm,
                birisi sevgili sidabumi ve diğeri de sevgili xtraderx dir...
                sevgili arkadaşım ve canım dostum Karahan ım burada da paylaşsa
                yada sürekli bilgi ve düşüncelerimizi tlf. da da paylaşsak da
                diğer bir eksikliğini hissettiğim yanımdır...

                yani bana bu konuda gönderme yapmanız lüzumsuzdur...
                hisse.net ile ömrümün sonuna kadar ilgim olmayacaktır...
                ZAMAN HERŞEYİN DOĞRUSUNU GÖSTERİR...

                Yorum

                • asi
                  Aktif
                  • 05 Temmuz 2009
                  • 270

                  #9
                  M.Dğny Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  sevgili arkadaşım ve canım dostum Karahan ım burada da paylaşsa
                  yada sürekli bilgi ve düşüncelerimizi tlf. da da paylaşsak da
                  diğer bir eksikliğini hissettiğim yanımdır...
                  paylaşıyo paylaşıyo.
                  ben okuyom

                  Yorum

                  • simurg
                    Administrator
                    • 10 Mart 2007
                    • 9248

                    #10
                    Bora Yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Ha bu arada..

                    Yazınıza hemen gelip de "teşekkür" edenleri görünce, sanal dünya ne kadar da küçükmüş anlıyorum..Kaptan, FNT...



                    Eğer bu başlığa yazdığım ilk yazının hissenetin yönetimine bir gönderme olduğunu düşünen varsa, ikinci yazımdan hisselerine düşeni de alabilirler.

                    Bir laf da kendime...

                    Ne işim var benim burada yahu..

                    Kafayı yedim galiba..

                    Sn Simurg..Dostça yaklaşımınıza teşekkür.. İşiniz çok zor. Allah kolaylık versin Başarılar...

                    İyi geceler..
                    Teşekkür ederim,Sn. Bora Yaşar...
                    Forumda,din, dil,ırk, siyasi düşünce gözetmeksizin herkese kapımız açıktır. Forumda üye olsun, olmasın herkesin hak ve hukuna saygı göstermek bizim için önemlidir.Bu sebeple yazılarımızı yazarken forum kurallarımızdan aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.

                    3. Topluluklar ve şahıslar hakkında tahrik edici , küçük düşürücü ve edep dışı yazılar yazılamaz.

                    6. Her türlü taciz edici yazı yasaktır.
                    http://forum.keyborsa.com/showpost.p...93&postcount=1
                    https://twitter.com/keyborsa_simurg

                    Yorum

                    • freesky
                      Yasaklı
                      • 03 Mayıs 2009
                      • 112

                      #11
                      Sn. Bora Yasar,

                      Oncelikle ev sahibi olmasam da, burada epeydir bulundugum icin, size hosgeldiniz diyorum. Ayrica sevdiklerinizle birlikte huzur icerisinde bir ramazan gecirmenizi temnni ederim.

                      Sizinle farkli dunyalardan olsak da dusuncelerinizin epeyce bir kismini kabul etmesem de, gerek dusuncelerinize, gerekse yasiniza ve hayat anlayisiniza saygi duydugumu ifade etmeliyim.

                      Ancal kabul etmedigim ve saygi duymadigim bir hususu musadenizle ilk ve son olarak sizinle paylasmak (yani bu bir polemik cagrisi degildir, satasma da degildir, bundan sonra bu konu ile ilgili herhangi bir yazi olursa cevap da verilmeyecektir anlaminda), ondan sonra da buradaki guzel, seviyeli, kaliteli, dostluk, baris, paylasim, kardeslik dolu muhabbet ortaminin ayni seviyede devamini temenni etmek arzusundayim.

                      Siz xxxx sitesini cok begeniyor olabilirsiniz ve bunu Turkiye'nin veya dunyanin en iyi yonetilen forumu olarak dusunebilirsiniz, ancak bu fikrinizi bizim severek ve keyif alarak paylastigimiz bir forum ortaminda alenen yazmanizin mantigini anlayamadigim gibi, sizin sayginlik ve olgunluk duzeyinize yakistiramadigimi ifade etmeme musade edin lutfen. Ben de buradaki ortami belki Turkiye'nin, Orta Asya'nin veya Balkanlar'in en kaliteli ortami ve en iyi yonetilen forumu olarak goruyor olabilirim, ama bunu gidip baska forumlarda yazmam, oyle bir ciglik yapmam, boyle birseyi de kendime yakistiramam. Birisi kalkip "bana ne kardesim, dusuncelerini kendine sakla" derse, kendimi mahcup hissederim cunku.

                      Ayrica, mademki siz acikca sordunuz, bir aslan burcu olarak ben de acikca soyleyeyim. Sizin bu forumdaki mesajlarinizin tamamini bir cirpida okudum. Malesef, yazilarinizda buradaki olumlu, seviyeli ve saygili, pozitif paylasim ortamina herhangi bir katki yapma niyetinizi gerek icerik, gerekse uslup acisindan goremedim.

                      Son olarak, her ne kadar her turlu dil, din, irk, dusunce vs ye sahsen saygim olsa, deger versem de, kendi evimin huzuru benim icin herseyden once gelir. Simdiye kadar burada guzel ve cok seviyeli bir ortam vardi. Ben ayni ortamin devaminin sayin moderatorlerimizce bundan sonra da saglanacagina tum kalbimle inaniyorum.

                      Sonuc olarak sayin moderatorlerimizin hosgorusune siginarak, size eski bir dost tavsiyesinde bulunmak istiyorum nacizane... Borsa, para piyasalari, endeks, vob, doviz vs konularda varsa bizimle paylasmakta fayda gordugunuz hususlari mutlaka okumak ve dinlemek isteriz. Eger amaciniz bu degil de burada xxxx forumunun reklamini yapmak ve onlarin Turkiye'de en iyi yonetilen forum oldugunu soylemekse, size cevabim.. "Bana ne kardesim?" olacaktir. Yada "degerli dusuncelerinizi nicin kendinize saklamayip da burada heder ediyorsunuz" da diyebilir bir baskasi. Yada daha bir baskasi, elinde etkisi ve yetkisi de varsa buranin ayni sekilde kalmasi icin acil tedbir alir vs.

                      Umarim yeterince acik olmustur. Kusura bakmayin, ilk gelisiniz itibariyle mesajlarinizda kullandiginiz uslup, sahsi kanaatimce sizi bu mesaj icin 'eligible' hale getiriyor.

                      Selam ve saygilarimla,

                      freesky
                      The one who disagrees with you about the quality and fairness of the management styles in the Forums.

                      Yorum

                      • Bora Yaşar
                        Yeni Üye
                        • 19 Haziran 2009
                        • 5

                        #12
                        simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Teşekkür ederim,Sn. Bora Yaşar...
                        Forumda,din, dil,ırk, siyasi düşünce gözetmeksizin herkese kapımız açıktır. Forumda üye olsun, olmasın herkesin hak ve hukuna saygı göstermek bizim için önemlidir.Bu sebeple yazılarımızı yazarken forum kurallarımızdan aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.

                        6. Her türlü taciz edici yazı yasaktır.
                        http://forum.keyborsa.com/showpost.p...93&postcount=1
                        Hemen her forumun temel kuralları aynıdır Sn simurg ve herkese eşit uygulanırsa bir anlam ifade eder..

                        Bu forumda her türlü taciz edici yazı yasaksa, dakka bir hemen başlıkta biten ve beni kendi "5 yaşındaki çocuk mantığı ile suçlamaya kalkışan", her forumu babasının çiftliği zannedip, moderatörlüğe hatta yöneticiliğe soyunan zihniyete ne diyorsunuz (ya da demiyorsunuz)?

                        Adalet ve objektif değerlendirme yönetimin en önemli özelliği olmalıdır. Forumların kalite ve sürekliliği bu ilkeye verilen öneme bağlıdır.

                        Bu arada sn freesky, ben başka bir forumu burada övme kalitesizliği yapacak biri değilim. Ama daha ilk yazıda, mensubu olduğum başka bir forumun yönetimini eleştiriyormusum gibi (yazı orada duruyor) asılsız ve anlamsız bir ithamla karşılaşınca savunma anlamında böyle bir yaklaşıma soyunmak durumunda bırakıldım.

                        Daha da çocukçası, hemen gidip o forumun yöneticisine Bora Yaşar seni eleştiriyor demek hangi insanlığa sığar. Ayıptır. Günahtır diyeceğim ama bunlar bu kavramı bilmezler.

                        Sn freesky seviyeli yaklaşımınıza da teşekkür ederim..

                        Yorum

                        • simurg
                          Administrator
                          • 10 Mart 2007
                          • 9248

                          #13
                          Bora Yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Hemen her forumun temel kuralları aynıdır Sn simurg ve herkese eşit uygulanırsa bir anlam ifade eder..

                          Bu forumda her türlü taciz edici yazı yasaksa, dakka bir hemen başlıkta biten ve beni kendi "5 yaşındaki çocuk mantığı ile suçlamaya kalkışan", her forumu babasının çiftliği zannedip, moderatörlüğe hatta yöneticiliğe soyunan zihniyete ne diyorsunuz (ya da demiyorsunuz)?

                          Adalet ve objektif değerlendirme yönetimin en önemli özelliği olmalıdır. Forumların kalite ve sürekliliği bu ilkeye verilen öneme bağlıdır.

                          Bu arada sn freesky, ben başka bir forumu burada övme kalitesizliği yapacak biri değilim. Ama daha ilk yazıda, mensubu olduğum başka bir forumun yönetimini eleştiriyormusum gibi (yazı orada duruyor) asılsız ve anlamsız bir ithamla karşılaşınca savunma anlamında böyle bir yaklaşıma soyunmak durumunda bırakıldım.

                          Daha da çocukçası, hemen gidip o forumun yöneticisine Bora Yaşar seni eleştiriyor demek hangi insanlığa sığar. Ayıptır. Günahtır diyeceğim ama bunlar bu kavramı bilmezler.

                          Sn freesky seviyeli yaklaşımınıza da teşekkür ederim..
                          Size cevap yazan kişi forumun moderatörlerindendir sn. Bora Yaşar... Sonuç olarak bu konu gereksiz ve kişisel tartışmların odağı haline gelecek anladığım kadarıyla. Bu sebeple topiği kapatıyorum. Saygılar...
                          https://twitter.com/keyborsa_simurg

                          Yorum

                          Working...
                          X

                          Debug Information