Anılar anılar..
Bizi biz yapan nedir ki?
Gördüklerimiz, geçirdiklerimiz, tecrübeler..
Farketmesek de izi kalıyor geçmişin.
Bir şirketin toplantı salonundayız.. Orta ölçekli ama hisse senedi İMKB de işlem gören bir kurum. Şirketin üst yönetimi, konuyla ilgili danışmanın da katılımı ile müstakbel muhasebe müdürümüzü belirliyeceğiz. Kala kala çeşitli kademelerdeki değerlendirmeleri başarı ile geçmiş üç adayımız var.
Adaylar şık şıkırdım giyinmişler. Terliyorlar. Doğal. Zor bir gün.
İlk adayı epey zorladılar yöneticiler. Son derece seçkin bir tip. Konuşması etkileyici. Rahat. Hemen her konuda düzgün yeterli cevaplar veriyor. Neredeyse tamam diyecekler.. Yönetim Kurulu Başkanımız rahmetli bana döndü. "Bir soru da siz sorun arzu ederseniz" dedi.
Aklımdaki basit soruyu soruverdim..
- Katma değer vergisi beyannamesini vergi dairesine sunmada yasal sürenin son günü nedir?
Bir anda o rahat etkileyici adam gitti, yerine ter döken biri geldi..
- Valla , dedi, o işleri benim muavin ya da şefler yapıyor.
Başkan adaya teşekkür etti. Sonraki adayın içeri,ye davet edilmesini buyurdu..
Darb-ı mesel: Sorumlu yönetici öncelikle kendi uzmanlık alanındaki tüm konuları bilecek. Sonrası cilası..
Bizi biz yapan nedir ki?
Gördüklerimiz, geçirdiklerimiz, tecrübeler..
Farketmesek de izi kalıyor geçmişin.
Bir şirketin toplantı salonundayız.. Orta ölçekli ama hisse senedi İMKB de işlem gören bir kurum. Şirketin üst yönetimi, konuyla ilgili danışmanın da katılımı ile müstakbel muhasebe müdürümüzü belirliyeceğiz. Kala kala çeşitli kademelerdeki değerlendirmeleri başarı ile geçmiş üç adayımız var.
Adaylar şık şıkırdım giyinmişler. Terliyorlar. Doğal. Zor bir gün.
İlk adayı epey zorladılar yöneticiler. Son derece seçkin bir tip. Konuşması etkileyici. Rahat. Hemen her konuda düzgün yeterli cevaplar veriyor. Neredeyse tamam diyecekler.. Yönetim Kurulu Başkanımız rahmetli bana döndü. "Bir soru da siz sorun arzu ederseniz" dedi.
Aklımdaki basit soruyu soruverdim..
- Katma değer vergisi beyannamesini vergi dairesine sunmada yasal sürenin son günü nedir?
Bir anda o rahat etkileyici adam gitti, yerine ter döken biri geldi..
- Valla , dedi, o işleri benim muavin ya da şefler yapıyor.
Başkan adaya teşekkür etti. Sonraki adayın içeri,ye davet edilmesini buyurdu..
Darb-ı mesel: Sorumlu yönetici öncelikle kendi uzmanlık alanındaki tüm konuları bilecek. Sonrası cilası..

Yorum