Fadil Takipte...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • emeklica
    Devekuşu Avcısı
    • 30 Ağustos 2008
    • 696

iyi günler......bol kazançlar.....
    sabır,şükür,tevekkül.

Yorum

• met9998
      Katılımcı
      • 14 Mayıs 2009
      • 66

15.07.2009 kapanis verileri ile..

ALCTL
      ANSGR
      DERIM ( riskli olabilir derim )

Gunaydin herkese
      " Mutluluk ve aylaklık, düşünce üretir... "

Yorum

• emeklica
        Devekuşu Avcısı
        • 30 Ağustos 2008
        • 696

iyi günler....bol kazançlar.....
        sabır,şükür,tevekkül.

Yorum

• MESUTC
          KEYFE KEDER YAZAR
          • 22 Mayıs 2008
          • 4444

Sn met9998 topiğinizde başarılar dilerim.

İmzanız hoşuma gitti; Bentrand Russel'in Aylaklığa Övgü yapıtını anımsattı.

"Aylakliga övgü, tüketim toplumuna karsı çıkışın bir yansımasıdır. Çünkü tüketim toplumu insanı sürekli bir tüketime, tükettiklerini ve tüketeceklerini kazanması icin kazanmaya ve dolayısıyla calışmaya zorlar...

Aylaklığa övgü refah toplumuna ulasmanın yolunun tüketmekten geçmedigini bilmektir; tıpkı Afrika'da yaşayan ilkel(!) insanlar gibi, günün sadece üç saatini çalışıp, temel ihtiyaçlarını karsılamak için geçirip, geri kalan kısmında kendiyle meşgul olması ve bir parçası olduğu doğayı anlamaya zaman ayırması demektir.

Aylaklığa övgü, tüketim toplumunun kölesi olmaktan kurtulup, özgür olmaya bir davettir... "

Tam da yeridir, Ivan Illıc'i ve yapıtı Tüketim Köleliği kitabını ve Andre Gorz ve yapıtı İktisadi Aklın Eleştirisi kitaplarını anımsatmanın...

Tüm bunları yazdıktan sonra da sormak gerekir elbet; tüketim toplumunun simgesi borsada ve tüketim, daha çok tüketim, ne olursa olsun tüketim felsefesinin iz düşümü olan bilanço, kar, hisse sözcüklerinin orta yerinde bulunuş nedenini...:(
          Neylersiniz.... Tutarsızlık mantık biliminin bir alanı ve mantık bilimi de salt aklın izdüşümleri üzerine...
          Neyse... "Tehlikeli Masallar"a dalmamak mı gerekir yoksa
          Sevgiler
          Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

Working...
          X

Debug Information