Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
2000 yılından önceki yıllar, çok eski tarihler...IMKB hangi dip ve zirveleri gördü bilmiyorum...bu tarihten önce, zirveler yapılırken RSI 70 seviyesi ve üzerini görmüş...
2000 den sonraki zirvelerde RSI bu seviyelere ulaşamamış, ancak bu sefer olabilir mi...imkansız değil...
70 li seviyeye gelmek demek, 58000 deki zirveyi geçmek demek değil elbette...(tahminen)
Burada yer alan görüşlerim yatırım danışmanlığı kapsamında değildir...
tahammülsüz biriyseniz yukardaki olumsuzluğu görünce çıkarsınız...
ben öyleyim ve çıktım...
foruma yazma nedenimde bu, panik kararlardan kaçmak aslında..
karar verirken,forumda durumu nasıl izah ederimi düşünerek kendimi frenlemek...pek faydası olmuyorya neyse...
çoğu zaman oluşumu görürsünüz, göz göre göre olay gerçekleşmesine rağmen biri bana....ne duruyorsun, dediğini yap demeli...
kısaca olayın içinde olununca, dışardan bakan bir göze ihtiyaç duyuluyor...
(desteği kırmadan çıktığıma göre, foruma yazmanın faydasını hala göremiyorum demekki...)
izlediğim diğer indikatörde güç kaybı var,dikkat derim...
zaman,giriş değil, çıkış kollama zamanı...
(giriş kollama zamanı gelecek...)
sayın lider yaklaşık iki aydır bazıları düşüş yaklaştı, çıkış zamanı, felaket geliyor gibi söylemlerle küçük yatırımcıları ürkütüp yükselişden yararlanmamalarına bir ölçüde paniklemelerine sebep oldu, endeks 30 binlerden 40 binlere geldi hep aynı söylemler, ancak artık inandırıcılığı azaldı bu tür söylemlerin, yabancılar imkb ye yön verdiği, kaderini belirlediği sürece bu tarz tesbitlerin mantığı yok zira yabancıların malını yüklenecek yerli yatırımcı yok ,bunca senedi kime satacakta çıkacaklarki, borsada bu satışlarla düşsün ,biz bunları konuşurken yakında endeks 50 binlere yönelirse şaşmamak lazım. saygılarımla
bence bu seviyelerden çıkılmalı...bu tamamen terketme değilki...
nitekim iki tane destek çizgimiz var(bu desteklere hiç güvenmiyorum)
bunlar kırılırsa son bir destek çizgimiz, daha olacak...(daha aşşağıda)
geçmiş yıllara ait bir grafik vermiştim, orda indikatör 70 li seviyelere çıkabilir diyorum ama, bu çıkıştaki dalga boyuna bakarsanız, bu dalga boyu hiç birinde yok...(düzeltme yaparak gidilmiş)
kime satıp düşürecekler mantığı yanlış bence...daha önce bu görülmüştür...
yabancı payı değişmeden, endeks çok kötü düşüşler yapmıştır...
üstelik bir düşüş olursa 30-35 bin aralığında(kabaca) satmayı başaramadıkları herkes mallanır olur biter...ondan sonrasında olacaklarsa malumunuzdur...
herkese bol kazançlar...
yanlış yorumlar yaparak sizleri zarara sokmak istemem...
(yanlış yönlendirdiysem özür dilerim...)
gerçekten bu iş büyük sorumluluk...yazmam olur biter...
herkese bol kazançlar...sevgiler...
Bilakis sn lider, çok başarılısınız, lfn farklı bakışlara hepimizin ihtiyaca var, kaldıki sizin tespitleriniz yabana atılır cinsten de değildi ki zaten. Ynıltmak bir yana aydınlattınız.
Sevgiler
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
tahammülsüz biriyseniz yukardaki olumsuzluğu görünce çıkarsınız...
ben öyleyim ve çıktım...
foruma yazma nedenimde bu, panik kararlardan kaçmak aslında..
karar verirken,forumda durumu nasıl izah ederimi düşünerek kendimi frenlemek...pek faydası olmuyorya neyse...
çoğu zaman oluşumu görürsünüz, göz göre göre olay gerçekleşmesine rağmen biri bana....ne duruyorsun, dediğini yap demeli...
kısaca olayın içinde olununca, dışardan bakan bir göze ihtiyaç duyuluyor...
(desteği kırmadan çıktığıma göre, foruma yazmanın faydasını hala göremiyorum demekki...)
Aynı duyguları yaşıyoruz demekki, yok ki birbirimizdn farkımız, sonuçta insanız Kısa öz ama güzel yorumlarınız için teşekkürler
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
MESUT hocam sevgiler, saygılar...
desteğiniz için ayrıca teşekkürler...başlığınızda yaptığınız çalışma mithiş doğrusu...inkar eden çarpılır...bu işi uzun soluklu nasıl götürüyorsunuz anlayamıyorum...takdir ve tebrik ederim...
bu işin zor olduğunu anladım...sorumluluk hissetmemek imkansız...takip edenleri terse yatırdığım düşüncesi mahfediyor insanı...
yorum yazıyorsam dikkatli ol demek zorundayım...(borsaya giren adama dikkatli ol denir mi...komik....)diyorum işte(sorumluluktan)
dikkatli ol deyincede... niye korkutuyorsun oluyor....zor iş...
en iyisi yorum yazmadan grf falan vermeli...sanırım...
teşekkürler...
(forum tecrübem yok....ancak bu kadar oluyor...),
Yorum