.İz.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • fizban
    Baş tacımız...
    • 22 Nisan 2009
    • 166

.İz.

Bu başlık altında biraz düşünelim mi?

" Fiyatlar gerilerken neden birileri sürekli alır? "
    Ya da ;

" Fiyatlar sürekli yükselirken satmaya devam eder? "

[COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
    onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]

[SIZE=1][COLOR=DimGray]William Hazlitt[/COLOR][/SIZE]
  • Linda
    Yeni Üye
    • 13 Mart 2009
    • 0

elinde zırla mal vardır ve kağıdı dağıtan sağlam iniş potansiyeli görmüştür?
    veya
    deli gibi mal alacaktır ve kağıdı alan sağlam çıkış potansiyeli görmüştür?
    al/sat/tut/boru değil, öz be öz alın terli kendi fikrimdir, fikirlerim her an değişebilir, yatırım tavsiyesi değildir!..
    Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz!..
    GS: Remember - it is easier to ride the trend then to bet against it.

Yorum

• fizban
      Baş tacımız...
      • 22 Nisan 2009
      • 166

38 kişi bakmış. Sadece "Lİnda" fikir bildirmiş!

..Çıkış ya da düşüş için öne sürülen haberler.! Bu habere göre hareket edenler.

..Bu bahane olamaz diyenler.

Hangisi olmalı ?

Yorum

• EDY
        Yasaklı
        • 15 Aralık 2008
        • 1381

fizban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        38 kişi bakmış. Sadece "Lİnda" fikir bildirmiş!

..Çıkış ya da düşüş için öne sürülen haberler.! Bu habere göre hareket edenler.

..Bu bahane olamaz diyenler.

Hangisi olmalı ?
        Yorum yapabilecek donanim yönünden eksik oldugum icindirki burada sesimi cikaramadim Svg Fizban....

Yinede katilimin ve bilgi akisinin artmasi dileklerimle...

Yorum

• fizban
          Baş tacımız...
          • 22 Nisan 2009
          • 166

bunu aşmalıyız EDY.

Gerekli ve yeterli donanımlara hiçbirimiz sahip değiliz. Çünkü içinde bulunduğumuz piyasa her saniyesi değişken.

Burada yazdıklarımızın hepsinin doğru olması şartı yok. gerekli de değil. Önemli olan fikir üretebilmek. Ufku açmak. Bir adım öne gitmek.

Size , vakit ayırıp güzel cümleler sarfettiğiniz için minik bir hediyem var:

Bazen iletişim önemlidir!Aceleye gerek yok. geleni çok gideni çok. sakince!

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Yorum yapabilecek donanim yönünden eksik oldugum icindirki burada sesimi cikaramadim Svg Fizban....

Yinede katilimin ve bilgi akisinin artmasi dileklerimle...
            Herkes piyasaya odaklandı ,nefesler tutuldu bekliyor;ne olacak diye..
            https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Sn. Fizban,

Belki tutar umuduyla sorunuzu cevaplamak isterim.

Fiyatlar gerilerken alanların parası boldur; fiyatlar yükselirken satanların hissesi çoktur.

Sizin de bir başka köşede belirttiğiniz gibi vermeden almak Allah’a mahsus. Köylü Mehmet Emmi bile toprağa buğday taneleri saçarken onları başak olarak geri almayı planlıyor. Eli güçlü ve özgüveni yerinde oyuncu da muhakkak ki kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyecektir.

Rahmetli Kazım Taşkent bir söyleşi de “Her insan geçtiği yollarda kendinden izler bulmalı ve geçip giderken ardından iz bırakmalı” demiş. Açtığınız “İz” köşesinin Keyborsa’da iz bırakmasını, ziyaretçilerin ufkunu açıp yollarını aydınlatmasını temenni ederim.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• fizban
                Baş tacımız...
                • 22 Nisan 2009
                • 166

Hani bir söz vardır:

"Damardan girmişiniz" derler. Bu alemin iki önemli silahı "para" ve "mal", hamle ise ticaret olduğuna göre mükemmel bir tanımlama olmuş.!

Ben se; "fiyatı takip edenler" ile "haberleri takip edenler" i g"İZ"emli anlatımlarımla rezil etmiş bulunmaktayım!

Nazik çiçekleriniz ve paylaşımınız ile başlığa renk kattınız!

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Benim de bir sorum var

Ülkemizin sayılı holdinglerinden birinin çimento üreten iki şirketi vardır.

A çimento şirketi palazlanma döneminde kurulduğundan halka açıklık oranı % 80, karlılık oranı % 10’dur.

B çimento şirketi holdingleşme aşaması tamamlandıktan sonra kurulduğundan halka açıklık oranı % 20, karlılık oranı % 20’dir.

3 Senelik planlı bir çalışmanın sonunda her iki çimento şirketinin karlılık oranı da % 20’ye yükseltilmiştir.

Peki; bu nasıl başarılmıştır?

Anlatılan hikaye rivayet değil gerçektir.
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• olivefe
                    Seyirci Üye
                    • 19 Nisan 2009
                    • 44

Yukarıda anlatılanlara göre baktığımızda A çimento şirketinin halka açıklık oranı %20 ye indirilerek gerçekleştirilmiştir.
                    Herhangi bir araştırma yapmadım mesajları okuduktan sonra ilk aklıma gelen bu fikirdi.
                    we are all a machine without a soul...

Yorum

• CATEDRAL
                      TATLI CADI
                      • 26 Şubat 2009
                      • 897

fizban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Bu başlık altında biraz düşünelim mi?

" Fiyatlar gerilerken neden birileri sürekli alır? "
                      Ya da ;

" Fiyatlar sürekli yükselirken satmaya devam eder? "

Topiğiniz hayırlı olsun sayın Fizban :081:

Bence ..

Fiyatlar gerilerken alanlar .. Tepelerde kendilerine mal kitlenmiş olup paçal yapıp maliyet düşürmeye çabalamaktadırlar.. Yakında malım yükselişe başlar umuduyla..

Fiatlar çıkarken satanlar ise... Tepelerden mallanıp .. diplerin dayanılmaz hafifliğinde geceler boyu gözüne uyku girmemiş yatırımcılardır bence.
                      Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

• ketenhelva
                        ..................
                        • 10 Aralık 2008
                        • 1488

herkes amacını ve beklentisini gerçekleştirmeye uygun olan şekilde hareket eder..sebep budur..
                        her şey olacağına varır..

Yorum

• nur
                          Tecrübeli
                          • 03 Mayıs 2008
                          • 620

Kar cebe yakışır deyip satarım.
                          Beklentisi varsa bekletir yeterli gördüğümde satarım.
                          Zararım varsa kısa keser yine satarım.

Düşerken almam.
                          Düşüşün bittiğinde yükseliş trendine girdiğinde alırım.
                          Genelde teknik ve sürü psikolojisine katılır alırım.

Köşeniz Hayırlı olsun.
                          Çok zevkli ve ilginç.
                          Herkes düşüncesini yazsa ortak bir payda elde ederiz.
                          Syg.Svg.

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

olivefe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Yukarıda anlatılanlara göre baktığımızda A çimento şirketinin halka açıklık oranı %20 ye indirilerek gerçekleştirilmiştir.
                            Herhangi bir araştırma yapmadım mesajları okuduktan sonra ilk aklıma gelen bu fikirdi.
                            Tebrik ederim Sn. Olivefe,

Soruyu dikkatli okumuş ve konunun püf noktasını yakalamışsınız.

Peki; holding yönetim kurulu başkanının yerinde olsanız, bu sonuca ulaşmak için ne yapardınız?

Yorum

• serdarkus
                              Demirbaş
                              • 10 Mayıs 2009
                              • 0

gus aklı işte..anca bu gadar!

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              ..
                              Peki; holding yönetim kurulu başkanının yerinde olsanız, bu sonuca ulaşmak için ne yapardınız?
                              Hocam zaten üç guruşluk aklımız var.. onu da birazdan vobda gaybedecektik.. sen de bize holding yönetim kurulu başkanı yerinde olsaydınız diyorsun.. olsaydım ne işim vardı şimdi vobda.. ama de ki başkanın yerinde oldum.. sermaye artırımı yapıp kimsenin katılmamasını sağlardım.. bunu sağlamak için de, hani bizim memlekette olmaz ama.. hemen bi yönetim kurulu toplantısı düzenleyip.. bedelli açıklıyoruz, ama katılanı oyarım lan!

derdim!

Yorum

Working...
                              X

Debug Information