sayın anıl hocam kipa ve ındes hakkında sizden yorum istesek cevap veririmisiniz kipa ve ındes endeksin bu yükselişinde fazla cevap vermedi acaba siz ne dersiniz teşekkürler
Bir ben mi kaldım formasyonu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
0,28 aşşagı kapatmamalı. 0,24 maliyetle beklemede yim. (Kesinlikle al sat yat tavsiyesi degildir.)bence)zapata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın Anıl, gizli fanatiğinizim.14 yıllık borsa hayatımda sizin gibisini görmedim.
IHLAS ta borsanın en büyük altın vuruşu olacağını yazmıştınız.Valla be ya herro ya merroculardanım.Tüm sermaye IHLAs ta.Bu altın vuruşun altını tahmini zaman ve fiyatla doldurursanız şu fakiri sevindirirsiniz.Sevgi ve saygılarımla..
Yorum
-
Tabiki işin uzmanından duymak bizide sevindirir.celeb1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster0,28 aşşagı kapatmamalı. 0,24 maliyetle beklemede yim. (Kesinlikle al sat yat tavsiyesi degildir.)bence)
Yorum
-
Beklentinin sürmesi, IMF anlaşmasından daha etkili
Piyasaların yıl başından beri Uluslararası Para Fonu (IMF) anlaşmasının gerçekleşeceği beklentisiyle hareket ettiği söyleniyor. Genel beklenti, anlaşmanın mayıs ortalarında gerçekleşeceği yönündeydi. Ancak anlaşmanın henüz gerçekleşmemiş olmasına, hatta imzanın sonbahara kalacağı spekülasyonlarına rağmen ne kurlarda, ne faizlerde yukarı gidiş ne de Borsa'da sert bir düşüş oluyor. Aslında buna çok da şaşmamak gerekir.
Dünya ekonomilerindeki trendi iyi okursanız IMF ile yapılacak anlaşmanın zamanlamasının son derece önemli olduğunu görürsünüz. Hasta birine ilaç uygun zamanda verilmelidir. Aksi halde faydası olmayacağı gibi zararı bile dokunabilir. Eğer iyi gelişmelerin yakında olduğunu, krizin 2009'un son çeyreğinden itibaren konuşulmayacağını düşünüyorsanız, ayrıca bankalar başta olmak üzere yüzyılın krizi olarak lanse edilen bir süreçte şirketleriniz güçlü pozisyonlarını korumuşlarsa, krizden en fazla etkilenen ülkeler gibi çaresiz olmadığınızı IMF anlaşması olmadan da ispatlayabilirsiniz.
Bana göre bazı yabancı yatırım danışmanlık şirketlerinin yanlış yönlendirmelerine aldırmadan ve IMF ile ilişkileri sıcak tutarak anlaşma beklentisini devam ettirmek doğru politikadır. Hatırlayalım, sene başında, başta iş dünyasının önde gelen aktörleri olmak üzere 'Fon ile anlaşmayı bir an önce yapmalıyız, çok geç kaldık' gibi paniği körükleyen açıklamaların yapıldığı sırada aceleye gerek olmadığını vurgulamıştık. 2009'un sanıldığının aksine alınacak önlemlerle toparlanmaların başlayacağı bir yıl olduğunu belirtmiştik. Geçen sürede alınan ekonomik tedbirler ve canlandırma paketleri, şu ana kadar tahminlerimiz doğrultusunda piyasalarda etkili oldu. Dünyanın gelişmiş ekonomileri, faiz oranlarını neredeyse sıfır noktasına çektiler, likidite krizinin önüne geçildi. ABD'nin önde gelen bankaları korkulduğu gibi batmadı, hatta şu ana kadar beklentilerin ötesinde performanslar kaydettiler. Tarp paraları üçüncü çeyrekten önce ödenmeye başlanacak ve sorun olmadığı gözleniyor. Gelinen son noktada uzun süredir aşağı yönde revize edilen fiyat hedeflemeleri de yukarı çekilmeye başlandı. Yıl başlarında krizin daha da şiddetleneceğini savunan ekonomistler, birer birer en kötüsünün geride kaldığını söylemeye başladılar. ABD'nin yeni başkanı Barack Obama ve ekibinin kısa bir sürede sergilediği bu performans dünya piyasalarında hissedilmeye başlandı. İşte gelinen bu yeni ve iyimserliğe giden bu ortamda Türkiye'nin IMF ile kapsamlı ve bağlayıcı bir stand-by yerine ihtiyati bir stand-by yapması belki de en iyi seçenek olacaktır. Ayrıca anlaşmanın belirli noktalarda tıkanması ve IMF'nin tatil nedeniyle görüşmelerin sonbaharda devam ettirilmesine ışık yakması durumunda bile piyasaların bunu normal karşılayacağını düşünüyorum. Açıkçası nisan ayı başından beri olumlu bir seyre giren piyasalar, eğer bir düzeltmeye geçerse bunun nedeni IMF ile anlaşılamaması değil, genel bir eğilimin tezahürü olacaktır. İMKB endeksi gerek banka bilançolarındaki iyileşmenin 2009 yılında da sürmesi, gerekse geçen yıl aşırı biçimde değer kaybeden hisse senetlerinin yukarı eğilime girerek kayıplarını telafi etmeleriyle 5 ayda yüzde 30 yükselmiş durumda. Benzer ülkelerde de yükselişler aşağı yukarı bu seviyelerde. O ülkelerde IMF anlaşması beklentisi de yok. Ayrıca kredi notumuzun Fon ile anlaşmaya bağlı olduğu konusu da doğru değil. Zira Fon ile anlaşan ülkelerin notları düşürüldü.
Özetle düzeltme olacaksa olur. Piyasalar kısa vadede yeni bir dengeye doğru hareket edebilir. Ama genel görüntü, ekonomilerde ve piyasalarda çok bir sürpriz bir gelişme olmazsa toparlanmanın 2010'un ilk yarısına kadar süreceği yönünde. Yabancı yatırımcılar bu beklentiyi bir süredir satın alıyorlar. Kısa sürede elde edilen kârlar belki spekülatif amaçlarla bir geri çekilme yaşatabilir. Ancak yükseliş eğiliminin süreceğini, reel piyasaların da yavaş yavaş bu olumlu trende ikinci çeyrek sonuçlarından itibaren ilk çeyreğe oranla daha iyi performanslar sergileyerek katılacağını düşünüyorum. IMF ile bir anlaşmadan ziyade, anlaşma beklentisinin daha etkili olduğu ve yatırımcıların bu durumun sürmesini arzu ettiği kanaatindeyim. Dolardaki kan kaybı not indirimi ile alakalı değil f Dolar, Euro karşısında son dört ayın en düşük seviyelerine gerileyerek 1,40'ı test etti. Doların bu değer kaybında birçoklarının söylediği gibi ABD kredi notunun indirileceği spekülasyonları değil, krizde en kötünün geride kaldığı ve toparlanmanın başlayacağı beklentilerinin etkili olduğunu düşünüyoruz. Zira dolar ABD ekonomisinin olumsuz gidişatında yükselişe geçmişti. Şimdi ABD ekonomisinin Avrupa ekonomilerinden önce toparlanacağı bir ortam giderek yaklaştı. Bu atmosferde kredi derecelendirme kuruluşlarının ABD'nin ülke notunu AAA seviyesinden düşürebileceği açıklamalarının paritenin Euro lehine gelişmesinde önemli bir etkisi olmadığını düşünüyorum. Euro/dolar paritesi zaten 22 Nisan'dan bu yana belirgin bir yükseliş trendine girmişti. ABD ekonomisine ilişkin olumsuz açıklamalar ve sinyaller bu pariteyi tersine çevirebilir. Aksi takdirde olumlu seyrin süreceğine ilişkin veriler doların değer kaybını sürdürmesini ve emtia fiyatlarının yükselmesini sağlamaya devam edecektir. Teknik olarak 1,44-1,47 kısa vadede paritenin önündeki direnç noktaları, gerilemelerde ise 1,37-1,34 destek noktaları olarak takip edilmelidir. Ana hedef, bu direnç noktalarının kırılması durumunda 1,60 seviyesi olacaktır.
24 Mayıs 2009, Pazar
Selım ISIKLAR...zamankadıfenın luksu
hıcbır KOPEK yapılan ıyılıgı unutmaz.
ZARALI
Yorum
-
kıpa hala ekranımda...RATO 77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın anıl hocam kipa ve ındes hakkında sizden yorum istesek cevap veririmisiniz kipa ve ındes endeksin bu yükselişinde fazla cevap vermedi acaba siz ne dersiniz teşekkürler
7 hedefım var orta vade...
uzerne atarsa guncellerızkadıfenın luksu
ZARALI
Yorum
-
unutmayalım bılgı ve mutluluk paylastıkca cogalır
borsa futbol gıbıdır
herkesın bır yorumu mutlaka vardır
ve bu sadece yorumdur...
cok kısı topa vurmayı bılır ama herkes gol atamaz
gol kralı olmak baska bır seydir
sımdılık Hoscakalın
sevgi ile kalın...
p5kadıfenın luksu
ZARALI
Yorum
-
sayın ZAALIANIL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbenım farkım neydı?
21000 endeksten 56000 hedefını veren bendım malum sıtede...cok kısı hayal dedı
borsa 58000 den dondu (58 kırılsaydı hedefın 75 olacagını soylemıstım)
58000 den 43000 kırılması ıle hedefın 21000 ler olacagını belırttım...
borsa 22000 den dondu...L grafıkler ıle oyun baslasın dedık...44000 hedefını verdık....borsa bugun 35 uzerı kapattı...
cok kısı bu yazdıklarımı gordu....bazısı benımsedı bazısı benımseyıp yerden yere vurdu...kovulduk yıprandık...
kendımı yıne keyborsada buldum...topıgı bastan sona okuyan yazdıgım kagıtlarda %400 e yakın kazanc sagladı....
HAYAT herzaman gulmedı yuzume...
bazen kızdım kendıme..bazen de sevdım....
keyborsa kapanmadıgı surece burdayım...
kıskananlar catlasım emi....
FARKIMIZ TARZIMIZ...BAKIS ACIMIZ
ZARALI
sizi komşu siteden tanırım sizinle baya muhabbetimiz oldu birbirimize kımzışlığımızda oldu isabetli tahminleriniz beni herzaman size ayran bıraktı sizin grafik okumanızdan elimden geldiğince faydalanmaya çalışıyorum inşallah bu siteyede küsmessiniz
borsanın bu yaz aylarında buralara kadar cıkması sonranın iyi olucağına işaret olabilirmi sizin borsanın yükseliş tahmini nedir
birde bu düzeltme olayı nerelerde olabilir.Biz trakyalıyız...
Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))
Yorum

Yorum