Bir ben mi kaldım formasyonu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Desa Deri Değiştiriyor / akşam gazetesinin 9 mayıs tarihli haberi
bir diğer haber:
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR... yalnızca, not etmek amaçlı denemeleri içerir...
Yorum
-
gurme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterçok rica ederim sn edy
sn anıl'ı ben önceden tanırım ve saygım vardır
galiba o değil ama siz yanlış anladınız
hukukumuz vardır kendisiyle başka yerden de kendisini severim sayarım
zannımca o da bizi sever ve de sayar
görmemiş olabilir mülahazası ile o linki buraya yapıştırmış idim
kasıt falan bir şey aramaya lüzum yok
bu tarz forum kurallarını da gayet iyi bilirim
ama uyarınız için teşekkür ederim
forumunuza çok iyi sahip çıkıyorsunuz
selametle..
Aciklamaniz icin tesekkür ettim Sn Gurme....
Bu sartlarda olayi yanlis algilayan kisinin ben oldugumu itiraf eder hatayi kabullenirim...
Yinede dile getirmis oldugunuz gibi sahislar arasindaki eskiye dayanan samimiyetler konusunda yeterince bilgimiz olmadigi durumlarda bu sekilde hareket etmemiz elzemdir...
Göstermis oldugunuz anlayis icin ayrica tesekkür ediyorum...
Yorum
-
seref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdiğil.izlememda mahsur varmı?
Hiç mahzur yok.
Ben eski bir borsacı ark.olabilir diye sormuştum.
Yorum
-
Emtia fiyatlarındaki artış, toparlanmanın işareti
2009 yılının ilk yarısının ortasına geldiğimiz günlerde, başta gelişmekte olan borsalar olmak üzere menkul kıymet piyasalarının yavaş yavaş toparlandığı gözleniyor. Borsalar gibi 2008'de yüzde 50 değer kaybeden emtia fiyatları da son aylarda yükselişe geçerek ekonomilerde yavaş da olsa iyileşmenin başladığı yönünde işaret veriyor. Bu işaretlerin en belirgin olanı bakır fiyatlarında gerçekleşti.
Geçen yıl tonu bir ara 9 bin dolara kadar yükselen, ama daha sonra krizin derinleşmesiyle beş ay içinde 2 bin 800 dolara kadar gerileyen bakır fiyatları 2009'da şu ana kadar yüzde 47 yükselerek 4 bin 400 doları aştı. Bakırın konut ve bilişim sektöründe yaygın bir şekilde kullanılan bir maden olması nedeniyle ekonomilerdeki durgunluğu veya hareketliliği ölçebilen bir indikatör özelliği var. Sadece bakır mı? Petrol fiyatları da bu yıl ciddi bir şekilde yükselişe geçerek 35 dolardan 60 dolar seviyelerine doğru atak yaparak beklenilenin aksine ciddi bir ivme yakaladı. Tüm bu gelişmeler 2009 yılında korkulan büyük çöküş hareketinin bir spekülasyon olduğunu, krizin büyümesini önlemek adına alınan tedbirlerin kısa vadede işe yaramaya başladığını gösteriyor. Daha da önemlisi yükselen pazarların ve devletlerin devam eden taleplerinin yeni dönemde ön plana çıkacağının anlaşılmasına sebep oluyor. Çin'in bir süredir düşük fiyatlardan altın, petrol, alüminyum, bakır ve diğer emtialara yönelik alım stratejisi biliniyordu. 2 trilyon doları aşan dolar rezervlerinin bir bölümünü emtia alımlarıyla dengelemeye çalışması piyasaları bir başına canlandırıyor. Altın rezervlerini 600 ton seviyelerinden 5 bin tona yükselteceği açıklamalarının ardından fiyatlar yükselişe geçmişti. Krizi fırsata dönüştüren Templeton Varlık Yönetimi kurucusu ve fon yöneticisi Mark Mobius, mayıs ayı başında finans piyasalarına güvenin geri geldiğini ve bundan sonra emtia piyasalarının öne çıkacağını vurgulamıştı. Mobius'un yeni stratejisinde Çin ve Hindistan'da yaşanan güçlü büyümenin tüketimi artıracağı beklentisi etkili olmuştu. Mobius, Çin'in güçlü bir şekilde talep ettiği bakırın gözde olmaya devam edeceğini vurgularken, palladyuma da dikkat çekmişti. Mark Mobius, vizyonu olan ve bunu kamuoyu ile paylaşan ender uzmanlardan biri olarak tanınıyor. Aynı görüşleri paylaştığım ve değer verdiğim önemli bir fon yöneticisidir. Mobius, 2008'deki düşüşü bir düzeltme olarak görmüş ve bunun bir fırsat olduğunu her zaman vurgulamıştı. Ve iyileşmenin süreceğine inanıyor.
Şu ana kadar gerek menkul kıymet piyasalarının, gerekse emtia piyasalarının verdiği yükseliş tepkileri kalıcı olabilecek mi? Yoksa ana düşüş trendi sürecek ve yaşadığımız 'ayı piyasası'nın belirgin özelliği olan bir tepki yükselişinden ibaret mi kalacak? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım. İlk olarak, gelişmekte olan piyasalar 2009 yılında şu ana kadar ciddi ivmeler yakalayarak yeni ekonomik düzenin gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere kaydığının sinyallerini verdiler. Özellikle bu kazançların cazibesiyle yatırımcılar gelişmekte olan piyasalara yönelimlerini yıl içinde sürdüreceklerdir. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan'ın açıkladığı gibi Borsa'ya net bir milyar dolarlık sermaye girişi olduğu açıklaması bu nedenle oldukça önemlidir. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn geçen hafta ekonomilerdeki toparlanmaların 2010 yılının ilk yarısında belirginleşeceğini vurguladı. Benzer görüşler hemen hemen iş dünysında da dile getiriliyor. Bunun anlamı şudur: İyileşme 2010'da olacaksa piyasalar bunu önceden satın alır. Kısa vadeli projeksiyonlarda ise bir süredir yerli ve yabancı alımlarının artmasıyla bir hayli yükselen Borsa'da oluşan risk eğilimi ve teknik göstergelerin 'sat' sinyali vermesiyle bir düzeltme hareketi başlayabileceği görülüyor. Özellikle son dönemde kriz öncesi fiyatlara doğru yükselen hisselerde başlayacak bir satış dalgası, kısa vadede moral bozucu da olsa geleceğe dönük iyimserliğin devamıyla uzun sürmeyecektir. Yatırımcıların hisse seçimine ve alım-satım zamanlamalarına dikkat edeceği bir döneme girdik. Kısa vadede riskin biraz arttığı, ancak uzun vadede daha iyi gelişmelerin olabileceği sinyalleri alıyoruz. Teknik göstergeler de bu tezi destekliyor.
Altın, istikrarlı bir yükseliş içinde fÜç hafta önceki analizimizde Çin'in altın rezervlerini artırmaya yönelik alımlarının fiyatları kısa ve uzun vadede yükseltebileceğini belirtmiştik. Açıklamalara göre şu an rezervlerini bin ton civarına yükselten Çin'in bu rakamı zaman içinde beşe katlayacak olması, fiyatların orta ve uzun vadede yükselişini destekleyen en önemli etken olacaktır. Altın ons fiyatının son üç haftadaki seyrini analiz ettiğimizde, istikrarlı bir yükseliş eğiliminin sürdüğünü ve hedeflediğimiz 930 dolar/ons seviyesini yakaladığını görüyoruz. Doların uluslararası piyasalarda yeniden yükselişe geçtiği sırada altın fiyatlarının tırmanmaya başlaması, haftanın en dikkat çekici olayıydı. Altın fiyatlarının yıl başından bu yana dolar bazında yüzde 5 kazandırdığını, yılın kalan kısmında da kazandırma potansiyelinin sürdüğünü söyleyebiliriz. Ancak fiyatların daha hızlı bir yükselişe geçmesi için 1.030 dolar/ons seviyesinde bulunan direnç noktasının yukarı doğru kırılması önem arz ediyor. Bu sebeple kısa vadede yükseliş eğilimini sürdürdüğü gözlemlenen altının, yeni bir yükseliş dalgası başlatması için bin doları taban yapması zorunludur.
17 Mayıs 2009, Pazar
SELİM IŞIKLAR
kadıfenın luksu
hıcbır KOPEK yapılan ıyılıgı unutmaz.
ZARALI
Yorum
-
hocam, tabii ki hiçbirşeyin garantisi yok..iyi çalışmalar..ANIL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryarın bjknın yenılmeyecegı ne malum.

Yorum
-
Gunlukgurme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstercümleten tünaydın dileyelim müdavimler
svg anıl
tire,embyo,kipa
macd'ları kaçlık (günlükya da 15' ?)kadıfenın luksu
ZARALI
Yorum
-
izlemeye aldıgımız gun 0.94 deıl mıydımuratti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteranıl hocam karel 137 önemli demiştiniz.137 üstü kaadı hızlandırırmı
varsın yavas gıtsın
kadıfenın luksu
ZARALI
Yorum
-
Sorduğunuzda cevap gelmiş.ANIL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster1.82.....
:d
Demiş de
on günde direnç mi değişiyor?
Yorum
-
herhalde değişmez 111 direnç değilmi şimdi veya 115nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSorduğunuzda cevap gelmiş.
Demiş de
on günde direnç mi değişiyor?
sayın nur 182 orta vade direnç sanırım. anıl hoca bazen günlük macdlara bakıyor bende o duruma göre sordum..nerelrde hızlanır hesabı
Yorum

Yorum