Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

NEDEN TACYO;
    Ocaktan bu yana çeşitli fiyatlarla şirket ortakları yaklaşı olarak 80.000 alışta bulunmuş. Alımları devam ettiği sürece bizde alıma devam edeceğiz. %15 ve üstü karda satışı düşünmeye başlayacağız ama önce şirket sahiplerinden ciddi bir satış haberinin gelmesi gerek.
    80.000 adetin maliyeti çeşitli fiyatlardan alındığı için yaklaşık olarak. 0,90 kuruş. halen daha alıma devam ediyorlar. orta vadede birşeylerin olabileceğini düşünüyorlar olsunlar ki alsınlar. Ben aldım. Tutup bu senedi %15 kar için almazlar. ağırdan ağırdan alıyorlar.
    Hangi hisse senedine bakarsanız bakın şirket veya ortakları bu şekilde alım yapmaya başladıkları andan itibaren yavaş yavaş değerlenmiş sonrada birden artışa geçmiştir.
    Örnek;
    Banvit
    THYAo
    Tire
    bimaş
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR.
      ENDEKS BAZINDA DA ÖYLE
      Şimdi 2001 ve 2008 krizini karşılaştıracak 2 grafik ve açıklamasını vereceğim.
      34.XXX rakamına nasıl ulaştığımızı ve bundan sonra yapacağımız stratejiyi 2001 krizine göre belirlemeye çalışacağım. Sakın ola nakitte olanlar kaçtı gitti diye üzülmesin. 34.XXX lerden endeksin dönmesi gerek. Eğer tarih tekerrürden ibaretse aşağıda verdiğim iki grafik önceki 2001 krizinin grafiği sonraki 2008 krizinin grafiği. 3 öpücük konduracaklar düşüş trendinin direncine ve bunu destek kabul ettirecekler. 3. öpücükten sonra endeks muhtemelen %60-70 oranında artacak. Biz uzun vadeli plan yapıyoruz. Nakitte beklemeyi bilerek. aylarca nakitte beklenilebilir. Ama sonunda değecek.
      alın size grafik. endeksin tarihini tekerrür ettiğine inanıyorsanız tabi...

Her öpücükte alım 2001 grafiğinde gelmiş... Sonra %10-15 civarı artış yaptırıp. Diğer öpücüğe göndermişler. 3. öpücük en şiddetli olanı olmuş ve duygular şelale olmuş. endeks %60-70 oranında artmış. ben bundan sonraki stratejilerimi buna göre oluşturacağım.
      HERKESE BOL KAZANÇLAR.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

2001 yılındaki tacyoya yada baktım. ilginç geldi bana endeks öpücükleri yaparken senet %100 den fazla primlenmiş. öyle çokta gözümüz yok. %30 alalım yeter.
        2001 yılında tacyo da çıkışla beraber çıkış olmuş ama düşüşle de çıkışını devam ettirmiş. Bakalım bu kez nasıl işletecekler senedi.

Yorum

• ANKARALI
          Seyirci Üye
          • 24 Mayıs 2008
          • 57

Sayın yorumcu hafta sonu sızınle beraber yaptıgımız ıstısarede endeksın tut konumunda oldugunu hedefın 35 000 oldugunda anlasmıstık su ana kadar gıdısat cok ıyı ama ben elımdekı tum malları bu gun ıtıbarıyle bosalttım bereket versın para gırısı cok ıyı olmasına ragmen rısklı bolgeye cok yakınız dıye dusunuyorum adamlar oyle bı hava verdıler kı emınım duzeltme kımsenın beklemedıgı bır anda acımasız bır sekılde gelecek

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sayın yorumcu hafta sonu sızınle beraber yaptıgımız ıstısarede endeksın tut konumunda oldugunu hedefın 35 000 oldugunda anlasmıstık su ana kadar gıdısat cok ıyı ama ben elımdekı tum malları bu gun ıtıbarıyle bosalttım bereket versın para gırısı cok ıyı olmasına ragmen rısklı bolgeye cok yakınız dıye dusunuyorum adamlar oyle bı hava verdıler kı emınım duzeltme kımsenın beklemedıgı bır anda acımasız bır sekılde gelecek
            Sabahı bekleseydin keşke. Ya da sabah boşaltılanları son saatte alabilirdin. son saatte daha düşük maliyetten alıp aradaki fark kar olarak kalabilirdi. çünkü muhtemelen 35.000 lere değecek. ondan sonra aşağıda verilen grafik gibi öpücükler oluşturacak. ilk öpücük 1 ay sonra gelmiş.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

iştişarede bereket vardır ankaralı. Sen söylemesen ben bakmazdım belkide. Bazen farklı düşünmek gerekiyor.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

BOLİNGLER BANDINA BAKMAYI BİLİYORSANIZ.
                fiyat grafiği en üst çizgiyi geçince satılması uygun olabilir diyor ancak bu büyük kazançlardan da insanı edebilir diye bir uyarısı vardır.
                dün ve bugün itibariyle bolingler bandı delindi yukarı doğru. Ben aşağı harek bekliyorum ama açılışta artışla da açılma ihtimali var.
                Endeksin yükseleceği tam belli değil. Her yukarı çıkış riskin artması demek.
                sağlam oynayanda para kaybetmez.

Yorum

• ANKARALI
                  Seyirci Üye
                  • 24 Mayıs 2008
                  • 57

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sabahı bekleseydin keşke. Ya da sabah boşaltılanları son saatte alabilirdin. son saatte daha düşük maliyetten alıp aradaki fark kar olarak kalabilirdi. çünkü muhtemelen 35.000 lere değecek. ondan sonra aşağıda verilen grafik gibi öpücükler oluşturacak. ilk öpücük 1 ay sonra gelmiş.
                  Yok yok bana yeter bırazda benden alan nasıplensın nasıl olsa borsada fırsatlar hıc bır zaman bıtmez yeterkı sermaye ye zeval gelmesın hem stratejımız az ama duzenlı kazanc degılmı

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

Yarın eksi hareketlere başlayabiliriz. Ancak sahte boğalar tahmin ettiğim yere sürüklerse endeksi bilemeyeceğim.
                    dow'un dirençte olduğunu unutmamalı. ordan çıkan yatırımcılar. gelişmekte olan piyasalara kısa bir merhaba deme ihtimali de var. Yoksa endeks kendi gücüyle daha fazla olayı abartamaz. Bugun yine citi ve yabancı kurumlar sahnedeydi onlar sahneden inmeden düşüşler sınırlı olur. Şu imf anlaşması olsa da kurtulsak fena olmaz aslında. Senet alamayacağız böyle giderse.
                    HERKESE İYİ GECELER.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Yok yok bana yeter bırazda benden alan nasıplensın nasıl olsa borsada fırsatlar hıc bır zaman bıtmez yeterkı sermaye ye zeval gelmesın hem stratejımız az ama duzenlı kazanc degılmı
                      Elbette öyle. Hatta sen çok iyi bir noktada boşaltmışsın ama varyasyonlarda kurmak lazım endeks için. Haber akışı herşeyi değiştiriyor.
                      çinden toparlanma sinyalinin gelmesi.
                      deniz ticaret endeksinin artması.
                      imf haberi
                      dolara merkez bankasının müdahelesi
                      stres testi............
                      bugün seans kapandıktan sonra birileri bazı iyi açıklamalar yaptı. Bankaların durumları bir ay öncesine göre iyi ancak yeterli değil diye.
                      olumlu haberler bu şekilde gelişti.
                      Bakalım bundan sonra ne olacak. Daha haber üretebilecekler mi yoksa piyasayı kendi akışına bırakmayı mı tercih edecekler.
                      Yükseliş sularının durulması lazım.
                      İNSANLAR ne yaptı bu sırada
                      dolar çıktı
                      altın değerli
                      neye yatırım yapacaklardı. tabiki borsaya bu da şimdilik gerçekleşti. Bundan sonra nasıl yürüyeceği önem arz ediyor. Biz destekleri dirençleri kullanarak yolumuza devam edeceğiz. En sağlam olanı 1 ay boyunca borsadan uzak kalmak. Ancak haber ve beklenti kaynaklı senetler alınabilir.
                      Böyle bir hisse var mı?
                      Ben banviti yakalamıştım ama burda yazmak mümkün olmadı. Daha önceki çıkışta en son demirçelik hareketlenmişti. Ereğli,krmd,izmdc yine en son onlar yüksek primler yaptılar. Sona yaklaştığımızın resmidir diyebiliriz bunada.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

Sayın ankaralı şurayı şöyle grafikle süsleyelim biraz. Ben bayağı grafik gönderdim. sen yeni alım yeri olarak hangi seviyeleri düşünüyorsun. 3 öpücük örneği verdim ben. o öpücükler gerçekleşince tekrar grafik vereceğim. o kurala göre hareket edeceğim. şuandan itibaren 1 aylık düşüş gelmesi gerek endeksin kendini 25.000-26,000 seviyeleri uygun gibi duruyor tabi düşüş hızına da bağlı bu. Ayrıca bakarız yeni gelişmeler olur. Direnç hızla geçilir. Senet almak gerekir bizde alırız.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

PETKIM bilanço ne zaman açıklandı bu sırada geçen yılın ilk 3 aylığına göre durumu çok iyi. bu yıl doğru dürüst artmamışta.

Yorum

• ynos006
                            Yeni üye
                            • 09 Mart 2009
                            • 13

Saygıdeğer Yorumcu ve Ankaralı,
                            Yaptığınız istişare ve beyin fırtınası ürünler takip edilmiyor zannetmeyin lütfen.
                            Konu başlığı açıldığından beri takip ediyorum ama,
                            Yorumcu'nun yukarıdaki 2001-2008 kıyas grafiği ile Ankaralı'nın xu100/$ grafiğinin direnç olarak kırılmasının takibi ile müthiş keyif aldım. Yani sizlerden bakış açımı geliştiriyorum.
                            Sizleri izlemek ve birşeyler kapabilmek gerçekten büyük keyif.

En kalbi duygularla sevgi ve saygılarımı sunarım.
                            Ynos.

Yorum

• ANKARALI
                              Seyirci Üye
                              • 24 Mayıs 2008
                              • 57

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Sayın ankaralı şurayı şöyle grafikle süsleyelim biraz. Ben bayağı grafik gönderdim. sen yeni alım yeri olarak hangi seviyeleri düşünüyorsun. 3 öpücük örneği verdim ben. o öpücükler gerçekleşince tekrar grafik vereceğim. o kurala göre hareket edeceğim. şuandan itibaren 1 aylık düşüş gelmesi gerek endeksin kendini 25.000-26,000 seviyeleri uygun gibi duruyor tabi düşüş hızına da bağlı bu. Ayrıca bakarız yeni gelişmeler olur. Direnç hızla geçilir. Senet almak gerekir bizde alırız.
                              Sayın Yorumcu aradakı kısa vade al satları saymazsam 26 500 kadar tasıma amaclı mal almayı dusunmuyorum

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

ynos006 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Saygıdeğer Yorumcu ve Ankaralı,
                                Yaptığınız istişare ve beyin fırtınası ürünler takip edilmiyor zannetmeyin lütfen.
                                Konu başlığı açıldığından beri takip ediyorum ama,
                                Yorumcu'nun yukarıdaki 2001-2008 kıyas grafiği ile Ankaralı'nın xu100/$ grafiğinin direnç olarak kırılmasının takibi ile müthiş keyif aldım. Yani sizlerden bakış açımı geliştiriyorum.
                                Sizleri izlemek ve birşeyler kapabilmek gerçekten büyük keyif.

En kalbi duygularla sevgi ve saygılarımı sunarım.
                                Ynos.
                                Sayın ynos006 istişare demek bereket demek. Zamanı gelir senet söyleriz olur ya zamanında benim göremediğim gibi tcell de bir olayı göremeyiz. siz görür bizi uyarırsınız. Sonuçta bizimde öyle çok bilgimiz yok olsaydı zaten fabrika sahibi olurduk. Neyse sizde katılın doğru ya da yanlış tartışalım.
                                Bir arkadaş vardı borsa oynayan. Bollingler bandına takmış. Bolin üst çizgisi geçildi daha çok gider diyor borsa için. Oysaki üst çizginin fiyat grafiği tarafından geçilmesi satılması gerektiğini gösterir.
                                olurya bizimde göremediğim bir takım verile olur. Siz uyarırsınız. Ankaralı uyarmasa ben 2001 grafiğine bakmazdım. Ayrıca dünki arkadaş olmasa dolar bazında endekse bakmazdım. yani insan bir karara varırken 10 tane veriyle uğraşamaz. 5 tanesini yapıyorsak 5 tanesini atlıyoruz. Sonuçta yeterince vaktimiz olmayabiliyor.
                                Neyse katılımlarınızı bekliyoruz. bu endeks bazında olur hisse bazında olur ama mutlaka olmasını isterim.
                                Teşekkürler dileklerin için. Duvara konuştuğumuzu hissetmeyelim yeter.
                                saygılarımla.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information