Vob Altın Kontratları
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ayılık öyle bir ruhuma işlemiş kiiiNUNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkankim yine parayi vurdun, namissiz.
.

Baktım endekste olmıyacak.. Derhal kendime ayı olunacak bir mekan buldum:081:Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..
Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)
Yorum
-
Yorum
-
Yorum
-
Herkese Merhaba,
Sevgili Catedral'in beni bu foruma davet etmesinden bu yana neredeyse bir ay geçti, ben ilk post'umu şimdi yazabiliyorum. Bu gecikme kesinlikle ilgisizlikten kaynaklanmıyor; sebebi zamanımın olmaması. Zaten gördüğüm kadarıyla bu konuya son zamanlarda fazla ilgi gösteren olmamış... Hiç şaşırtıcı değil. Altın fiyatındaki düşüş uzadıkça altın yatırımcısının morali bozuluyor... Bu benim için o kadar tanıdık bir senaryo ki. 2003 yılından bu yana aktif olarak altına yatırım yapıyorum. Bu sürede şöyle bir gözlemim oldu: Yatırımcının moralini en çok bozan, fiyatın ne kadar düştüğü değil, düzeltmenin ne kadar uzun sürdüğü. İçinde bulunduğumuz fiyat düzeltmesi aslında nisbeten kısa bir düzeltme oldu, ama altına yeni girmiş yatırımcı için çok uzun gelebilir. Bugün bu konuları ele alan bir yazı yazdım (Çeyrekyarımtam adlı sitede). Okumak isteyenler için giriş kısmını veriyorum.
Saygılarımla,
Mehmet Bengü
Altın yatırımcısı acı çekiyor. TL bazında altın, geçtiğimiz şubat ayında tepe yaptıktan sonra sürekli düşüş halinde. Tepe noktası ve civarında altın alıp halen pozisyonunu tutan yatırımcı üç aydır para kaybediyor. Son durum itibarıyla da kaybı neredeyse %15′e ulaştı. 2001 yılından bu yana süren altın boğasında daha kötü düşüşler yaşandı kuşkusuz. Ama mevcut düşüşü farklı kılan bazı noktalar var.
Yorum
-
Sadece altın alıp/satmak için VOB hesabı oluşturmaya karar verdim.cbaykus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yorum

Yorum