Vob Altın Kontratları

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Koala
    Tecrübeli
    • 27 Şubat 2009
    • 137

Sn.Catedral topiğiniz hayırlı olsun. Böyle bir topik açılmasına çok sevindim. Teşekkürler.

Yorum

• marakes
      Bağımlı
      • 15 Mayıs 2008
      • 0

buradan ny altın fiyatları takip edilebilir..malum altın fiyat oluşumlarında önemlib göstergedir
      Kazanan arkadaslara sukunet ve alçakgönüllülük,kaybedenlere de umut ve metanet diliyorum herşeyden önce.böyle hızlı ortamlarda herkesin gergin olabilecegi unutulmamalı,yapılan yorumlarda öncelıkle empati faktörü gözönüne alınmalıdır.

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

Bacım bu topiğe niye sahip çıkmıyorsun, Yaptın bari çocuğu, cami avlusuna bırakma hehehe

Yorum

• NUNU
          HAS AYU
          • 28 Şubat 2009
          • 130

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bacım bu topiğe niye sahip çıkmıyorsun, Yaptın bari çocuğu, cami avlusuna bırakma hehehe
          kizdirma kankimi, o bana kebap ismarlayacak altindan kazandigi paraciklarla..
          Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina

Yorum

• CATEDRAL
            TATLI CADI
            • 26 Şubat 2009
            • 897

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Yok yok çocuk cami avlusunda değil... Gün içi seans içi topiğinde yazıyorum.. Burada daha majör beklentilerimi yayınlıyorum..
            Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

• CATEDRAL
              TATLI CADI
              • 26 Şubat 2009
              • 897

Bugün 50.500 ortalamayla uzun denemesi yaptım..

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

• marakes
                Bağımlı
                • 15 Mayıs 2008
                • 0

ben de baybars sezen in altınla ilgili son 3 4 gündür yaptgı yorumları kopyalıym topige..tabi dolar icin de dusmeden bahsediyo malum ıkısı bırlesık etkılıo kontratları .gözönünde bulndrmak lazım..

ALTIN DA HEDEFLER YÜKSELIYOR...

ALTIN' a yavas yavas herkes gelmeye basladi gibi gözüküyor : DUBAI dan sonra , (GOLD üzerine ,geçen hafta 2 ETF kurdu) ve simdide ÇIN bu sabah açiklamasiyla beraber (artik ABD tahvil bonolarina güvenmiyoruz demesi)...
                edin.
                Dün ise , iste UBS geldi ve resmen ALTIN için hedef olarak 2500 dolar koydu !!!!!!! Evet yanlis okumadiniz : 2500 !!!!!!

Fakat dersiniz ki ALTIN hala 900 lerde : bunun sebebi sadece fonlarin zor durumda kalmalari ve deliklerini kapatmak için ALTIN satmaya mecbur oluyorlar..

Öte yandan ALTIN in 2 engel var : Merkez bankalar çok zor durumda kalirsa ve özelikle IMF zor durumda kalirsa, ALTIN satabilir söylentisi var...

Fakat uzun vadede UBS sunu ekliyor : 2015 kadar ALTIN en büyük güvenli liman olabilir...
                .
                Yoksa bankalarin yeni para makinasi ALTIN mi olacak ?

PARITE 1.30 KIRDI..

Hatiliyorsaniz geçem hafta, dolarin yükselisi bitmistir yazmistim ve büyük
                iktimal parite 1.40 harekitini baslamistir belirtmistim..
                Iste bugün parite 1.30 kirarak bu hareketi resmen teyit etti....

Tabiki parite 1.40 dogru giderse , TL yi olimlu etkiler (1.50 / 1.55
                görebiliriz)...

ALTIN GÜNLER YAKLASTI...

ALTIN günler artik yaklasti diyebiliriz : fakat ne yazikki piyasalar için
                degil... ALTIN için....
                Ne zaman sorarsaniz... bu yaz itibaren ALTIN da muhazzam bir ralli
                görebiliriz (önceden verdigim sebeplerden dolayindan)... Fakat ALTIN daki
                yükselisin ilk etabi 2 Nisan dan sonra olabilir (G20 den yine hiç bir sey
                cikmamasi gibi gözüküyor)...
                Yani ALTIN altin felsefe : AL ve yil sonuna kadar TUT .....
                Ne yazikki bu yaz, sizi MR BEN , daha zor günler bekliyor : bu konuda ÇIN
                , artik ben ABD tahvillerine güvenmiyorum açiklamasi (hatiliyorsaniz Kasim
                2008 de CNBCE de ABD tahvillerin ne kadar güvensiz olaçagini
                vurgulamistim) resmen Bernencke ye bir UYARI !!!.
                Çünkü ÇIN korkusu artik : bir gün ÇIN resmen uyanacak ve görcekki ABD deki
                bütün yatirimlari sifirlanacak... Iste ÇIN bu durumdan çok korkmaya
                basladi ve öyle gözüküyorki ABD pozisyonu iyice bosaltacak....

Tabiki Ben amcamazin tek çaresi o zaman : trilyonca dolar basmak......O da
                bildigimiz "hyper enflasyon" ön göstegesi olacak....
                Bu yüzden, Mr BEN in hatalari ALTIN i resmen yeni zirvelere
                tasiyacaktir...
                Kazanan arkadaslara sukunet ve alçakgönüllülük,kaybedenlere de umut ve metanet diliyorum herşeyden önce.böyle hızlı ortamlarda herkesin gergin olabilecegi unutulmamalı,yapılan yorumlarda öncelıkle empati faktörü gözönüne alınmalıdır.

Yorum

• albatrros
                  Katılımcı
                  • 26 Şubat 2009
                  • 0

Sn catedral seninkiler coştu hayırlı olsun.

Yorum

• CATEDRAL
                    TATLI CADI
                    • 26 Şubat 2009
                    • 897

Günaydın... Bol kazançlar..

Altın kontratları için dün son derece zorlayıcı bir gündü.. Dün long pozisyonlara yapılan sinir ve sabır ölçümü bugünde short pozisyonlara yapılacak...

Uzakdoğu piyasalarında dolar yaklaşık %2.5 gevşedi.. Bu gevşeme spot dolara ne kadar yansıyacak izleyeceğiz.. 1.69xx seviyelerinde bir açılış olacağını düşünüyorum..

Bu rakamlarla vadeli altında yaklaşık 51.000-51.500 civarı bir açılış olacaktır..

Her ne kadar hesaplara göre 1.69 seviyelerinde bir dolar açılışı olması gereksede Akşama açıklanacak MB faiz kararı beklentisi bu seviyenin daha yukarılarda olmasına sebebiyet verebilir..

Vadeli altın fiyatları Ons tan daha çok usd/ytl paritesinden etkilenmektedir..

Ons altının teknik olarak yarınki vade sonu gözönüne alındığında maksimum 960 lı seviyeleri görebileceğini düşünüyorum.. Bu seviyelerde OBO bozulmamaktadır. Dün gördüğü 88x seviyeleri ile OBO harekete geçmiştir.. Artık tamamen saatli bombadır.. 980 li seviyelerin aşılması ise 1250 usd /ons gündeme getirirki.. Bu rakamları Nisan 15 ten sonra beklemekteyim..

Yıl sonuna doğru ise hesaplarım ortalama usd/ytl 2.00 (+ -) ons 1.800 (+ -) usd civarıdır.. (ben hedefimi şimdiden belirteyimde)

Bu akşam açıklanacak MB faiz kararı altın fiyatları için son derece önemlidir. Faizlerde indirim yapılmadığı yada beklenenin altında yapıldığı takdirde dolarda düşüş olacaktır..

Bugün altın kontratları için MB faiz kararını düşünerek rislerin belirlenmesi gerekmektedir..

Yorum

• marakes
                      Bağımlı
                      • 15 Mayıs 2008
                      • 0

ben artık altın ın beyazpetrol olcagını dusunuyorum.ozellıkle bu sene.altnı dunyada elınde bulunduran 5 stokcu var dunyada altın rezervlerı 31bin ton..bunun 8 bni abd de ıtalya almanya fransa ve ımf de de 3 er bin ton mevcut.bu stokcular yaptıkları anlasma geregı 2010 dan once ellerndekı malı satamıolardı.sımdı dunyanın zorda olması 2010 da satlsar gelır mı dusncesını ortaya attı ozellıkle bu yönde ımf nın boyle bı soylemı oldu satabılrm gıbısnden..eger bole bı durum varsa altın epey bı yukselır dıye dusunuyorum..cunku satılcak malı kım karsılıycak o da onemlı..gercı sımdı dunku kararla da altına para gırecegı teyıtlendı orta vadede.o nedenle bu sene alıtnda düşüş beklıyenler sadece daha asagıdan mal almak ıcn agız bırlıgi edenlerdir diyorum.ve petrol gıbı 30 dan 150 ye gelmese de 900 den 1500-2000 aralıgnda bı yere gelerek bu senenın cıkısını yapmasını beklıorm altndan..egerki 2010 da duzelmeler baslarsa ona gore de altının satılıp satılmıycagı düşünülür..yazdıklarımız beklenti ve görüş olup gözönünde bulundurulmalırsa iyi olur..

Yorum

• CATEDRAL
                        TATLI CADI
                        • 26 Şubat 2009
                        • 897

Beyaz kanallar OBO gerçekleştiği takdirde hedefi olan 850 den sonra görülebilme ihtimali olan seviyedir..

Birinci mavi kanaldaki 962 seviyesi test edildi.. OBO halen bozulmadı..Bugün Future gold da vade sonu olması sebebiyle bir üst banttaki 983 seviyelerine bizim seans açıkkan yada biz kapandıktan sonra sert bir hareket olabilir..

Bu hereket tek bar olarak kalır pazartesi günü tekrar 963 seviyesinin altındaki kanala dönüş yaparsa OBO nun halen geçerli olduğunu düşüneceğim..

Bu durumda tekrar 850 li fiyatlara yöneliriz.. Nisan ortalarından sonra ise fiyatların 1050 li rakamlara hareketini bekleyeceğim..

Yorum

• CATEDRAL
                          TATLI CADI
                          • 26 Şubat 2009
                          • 897

Bu da 30 dakikalık izleyeğimiz kanal..

Yorum

• CATEDRAL
                            TATLI CADI
                            • 26 Şubat 2009
                            • 897

Aşağıdaki günlük grafikteki indikatörün seviyesinden dolayı.. Bugün oluşacak fiyat hareketlerinin önümüzdeki günlerde tekrar aşağı yönelmesini bekliyorum..

Yorum

• Bear_Bull
                              Spread Trader
                              • 09 Şubat 2009
                              • 773

dün gece söz vermiştim sözümü tutayım.

Selamlar. Bol kazançlar.

Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• albatrros
                                Katılımcı
                                • 26 Şubat 2009
                                • 0

Sn catedral realizeye başladınızmı?
                                Yoksa durmak yok yola devam mı..............

Yorum

Working...
                                X

Debug Information