Dantes Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Fikirler -> Sistemler
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Forex sistemide böyle aslında ABD de ...TR de durum herzaman olduğu gibi kontrolsuz ve her türlü suistimale açık..ABD kaynaklı pek çok forex kuruşuşunun araştırırsanız NFA üyesi olduğunu göreceksiniz..Avrupa forex şirketlerininde istedikleri gibi at koşturduklarını sanmıyorum..kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime
-
evet ama Turkiye'deki araci kurumum bana, bildirdiginiz kendi adiniza olan hesap disinda baska bir hesap ile para transferi yapamazsiniz demisti.lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMaalesef bu böyle değil TR de ...IMKB de senet işlemi yaparken paranız aracı kurumun bünyesindedir..Yani kurum sizin paranızla , Hawai de yaşamının geri kalan kısmını geçirebilir...VOB da ise emin değilim ancak oradada paranız aracı kurum tasarrufundadır..Halbuki NFA kontrolundaki bir aracı kurum sizin paranızı TAKASBANKtan ÇEKEMEZ...sadece ve sadece sizin isminiz olan bir banka hesabına aktarılmasını takasbanktan talep edebilir..(Paranın tamamını komisyon olarak çekmek herhalde dikkat çekeceğinden yapılamıyordur)
. hatta kendi adima bile olsa baska bir hesaba transfer yapamazmisim.
Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina
Yorum
-
bu makalenin sonunda ustad her iki durumdada fiat bolinger ust bandina degmisken birinde low digerinde high volatility var diyor aslinda her ikiside trend durumu neden boyle sizce.teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterExtreme trading ile ilgili makale, scan edilmiş hali
hidden content may not be quotedBildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorum
-
NUNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterevet ama oradaki araci kurumum bana, bildirdiginiz kendi adiniza olan hesap disinda baska bir hesab ile para transferi yapamazsiniz demisti.
. hatta kendi adima bile olsa baska bir hesaba transfer yapamazmisim.
Bu bahsettiğiniz başka bir meseledir..Doğrudur.Siz TR deki aracı kurumunuzdaki paranızı ALMAK İSTEDİĞİNİZDE paranız sizin belirlediğiniz hesaba aktarılır...(BU PARA ARACI KURUMUN HESABINDADIR size fon alındı yada repo yapıldı denebilir ama kurum bunu toplu olarak repo yapar KURUMUN HESABINDADIR)
Pek çok kurum TR de vatandaşın parası ile birlikte buhar olmuştur geçmişte ..Bunun nedeni paranın kurumun kendi adında bulunmasıdır..Çözümünü gavur bulmuş işte..Paranızı yolladığınızda SİZİN ADINIZA TAKASBANK a yatar para ...Aracı kurum sizin kaybettiğiniz paranın bir başka hesaba aktarılması yada sizin talebiniz üzerine paranın SİZİN ADINIZA OLAN bir hessaba yollar..Buna uygun örnek hisseler için vardır TRde Hiseler TAKASBANKtadır..VE SİZİN ADINIZA SAKLANIR...Siz isterseniz bunları bloke edebilirsiniz..Takasbank hesabında durup durmadığını şifrenizle girip görebilirsiniz...kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime
Yorum
-
Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu makalenin sonunda ustad her iki durumdada fiat bolinger ust bandina degmisken birinde low digerinde high volatility var diyor aslinda her ikiside trend durumu neden boyle sizce.
bolingerin bacagını actıgı yere hıgh volarity, acmadıgı noktaya da low volarity dıyorlar,
Bu gercekten boyledır, Ama ben bu noktada sadece williams %r 85 gectıgı ıcın satıs yapılması mantıgını anlamadım, burası trendın en guclu oldugu nokta...
Band bacagını actıktan sonra, fıyat ıcerı gırınce satısı anlarım ama, bunun dedıgı bana gore cok manasız, muthıs carpılırız.
Trendde sonme yok, volarıte yuksek, adam sat dıyor wıllıams % R 85 oldu dıye...
Ne bılem, nıye yazdıgını, ben anlamadım dogrusu...
Yorum
-
Aslında bır sekılde dedıgı dogru ama ne demek ıstedıgını cok net ıfade edememıs.
Sımdı Volarıte nın en yuksek oldugu nokta her zaman cıkıs noktasıdır (ters pozsiyon acma degıl, sadece karı alıp cıkma),Ama bunu Bolıngerın bacagı ıle anlayamazsınız.
Wıllıams %R 85
CCI 400 cıvarında
BU noktalarda fıyat su sekılde davranır
Ya uyumsuz yukselmeye devam eder. (Trendlerde cok rastlanır)
Veya ındıkator duserken fıyat dusmeden yatay gecer ve ındıkatoru duzeltır.
Bu durumda satıs yaparsanız, zarar ıhtımalı yuksektır
Nıye dersenız, fıyat yatayda gecerse kar edemezsınız,Ama fıyat uyumsuz cıkarsa call marjını ayarlamazsanız parcalanırsınız.
Burada makalede parayı ayarlamaktan bahsetmıs.
Netıcede buraya gelen fıyat duser ama kurbaganın gozu patlar...
Yorum
-
Tuning into the Pits by Jack Broz.pdf
Bır floor elemanı ile söyleşi, okumanızı tavsiye ederim...
[hide] Tuning_into_the_Pits_by_Jack_Broz.pdf [/hide]
Yorum
-
bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBantların en geniş oldugu yerler Trend bitişi oldugu yerler.. Daralmaya başlasıgı yerler ise trend başlangıcı olarak görüleblir.. Sn.Dantesin sorusuna cevap olablir.
Ben çok zaman bollinger kullandım bunu % b ve bollinger bandwidth ile saptadığımızı düşünsekte bana göre bolinger burada dönüş noktalarını sağlıklı gösteremiyor.
Sadece Bolligeri basit ortalama ile değilde VAR ile bakıkldığında daha net belli oluyor,ama bu benim tam olarak derdime çare olamıyor...
Yorum
-
[hide]
Matriks için % B zero lag formulunu yazayım buraya dileyenler için
Period:= Input("What Period",1,250,30);
EMA1:= Mov(CLOSE,Period,TRI);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,TRI);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
((C-BBandBot(ZeroLagEMA,30,TRI ,3))/(BBandTop(ZeroLagEMA,30,TRI ,3)-BBandBot(ZeroLagEMA,30,TRI ,3)))*100:50:50
[/hide]
Yorum
-
[hide]
Matriks için % B formulu - ZeroLAgsız
((C-BBandBot(C,10,S ,1.9))/(BBandTop(C,10,S ,1.9)-BBandBot(C,10,S ,1.9)))*100
((C-BBandBot((H+L+2*C)/4,30,TRI ,3))/(BBandTop((H+L+2*C)/4,30,TRI ,3)-BBandBot((H+L+2*C)/4,30,TRI ,3)))*100:50:50
((C-BBandBot((H+L+2*C)/4,50,TRI ,2.1))/(BBandTop((H+L+2*C)/4,50,TRI ,2.1)-BBandBot((H+L+2*C)/4,50,TRI ,2.1)))*100:80:20
(BBandTop((H+L+2*C)/4,50,TRI ,2.1)-BBandBot((H+L+2*C)/4,50,TRI ,2.1))/MOV((H+L+2*C)/4,50,TRI )
[/hide]
Yorum
-
Burada martiks için uyarladıgım bazı formullerı yazayım, ben kullanmıyorum meraklıları alabılır..
[hide]
RSI Macd
Q:=Input("Periods",1,1000,14);
Z:=Wilders(If(ROC(MACD(),1,$)>0,ROC(MACD(),1,$),0) ,LastValue(Q));
Y:=Wilders(If(ROC(MACD(),1,$)<0,Abs(ROC(MACD(),1,$ )),0),LastValue(Q));
RS:=Z/Y;
100-(100/(1+RS));30;50;70
[/hide]
Yorum
.
Yorum