Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hdioxyde
    Demirbaş
    • 04 Mart 2009
    • 84

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu ada Altın grafigi. Tepkiye long gider
    Sn bgungor68, chart'ın üstünde okaları ve stop'ları generate eden hangi indicator acaba açıklayabilir misiniz?
    Illegitimi non carborundum

Yorum

• bgungor68
      ....................
      • 06 Aralık 2007
      • 809

Oklar da indicator yoktur. Standart deviation ve Linner regres. kullanarak yaptım. ust banda değidigi ve Voalite varsa ve TREND yoksa SAT, Alt Banda degdi Voalite varsa Trend toksa AL.. bu 1.sistem

Yorum

• bgungor68
        ....................
        • 06 Aralık 2007
        • 809

2.sistem, Trende varsa Voality düşükse , ust bandı kırarsa AL, Terside Sat için geçerli.. Öz olarak Voality hesap ediyorum. Alt ve ust bantlarrdan poz almaya çalışıyorum.

Yorum

• bgungor68
          ....................
          • 06 Aralık 2007
          • 809

Burda ust bantta ısrarla short açıyorum fakat illa ki yukarı gidicem diyor parite
          ALTTAKI FDI KIRMIZI = TREND VAR, MAVI = VOALITE VAR anlamında.

Yorum

• hdioxyde
            Demirbaş
            • 04 Mart 2009
            • 84

Oklar da indicator yoktur. Standart deviation ve Linner regres. kullanarak yaptım. ust banda değidigi ve Voalite varsa ve TREND yoksa SAT, Alt Banda degdi Voalite varsa Trend toksa AL.. bu 1.sistem
            yanıtınız için teşekkürler, sizi rahatsız etmeyecekse ki açıklamak istemezseniz anlayışla karşılarım bir kaç sorum daha var...
            • standart dev ve lineer regres ile alt ve üst kanal inşa etmişsiniz. anladığım bir çeşit boll band mantığı. bu şartlarda volatilitenin varlığını olçmek için standart dev mi kullanıyorsunuz yoksa atr, vhf gibi başka indikatörler mi? volatilitenin var olduğuna kanaat getirmek için nasıl bir karşılaştırma yapıyorsunuz?
            • Bu konuda üstünde çalıştıım Wilders'ın volatility breakout sistemi vardı. en basit haliyle "buy entry: if c>llv(c,x periods) + atr(x periods)*katsayı"... tam tersi de sat.
            • trend varsa diye bir kriter koymuşsunuz, trendin varlığını neye dayanarak ölçüyorsunuz. gene bu noktada adx ya da r2 devreye girebilir, türlü moment göstergelerini aşırı alım ve satımları da kullanabilir. Sizin tercihiniz ne yönde?

şimdiden teşekkürler..

Yorum

• hdioxyde
              Demirbaş
              • 04 Mart 2009
              • 84

Burda ust bantta ısrarla short açıyorum fakat illa ki yukarı gidicem diyor parite
              ALTTAKI FDI KIRMIZI = TREND VAR, MAVI = VOALITE VAR anlamında.
              tam ben sorarken yanıtlamışsınız: FDI'nin açılımı nedir acaba? Ne mantıkla çalışıyor?

Yorum

• bgungor68
                ....................
                • 06 Aralık 2007
                • 809

FD = Fractional Dimension.

burdan daha ayrıntılı goreblirsiniz.
                Graifkteki Dağ Sıraları ise Market profile grafikleri.. o garifigide Sn.Teoda aldım. daha sonra ben de renkllendirmee çalıştım.. Kesinlikle indikator kullanmıyorum.(MAV,MACD..) butun sistem forumllera dayalı. 30 dak. periyotlar halinde...

Yorum

• bgungor68
                  ....................
                  • 06 Aralık 2007
                  • 809

Aşırı alım ve Aşırı Satım durumunu ve Trendy durumu için S.Teo nun OB indicaitorunu hararetle öneririm.

Yorum

• bgungor68
                    ....................
                    • 06 Aralık 2007
                    • 809

Yukardaki grafikte HV = historical voality. gostermimidr.

Yorum

• bgungor68
                      ....................
                      • 06 Aralık 2007
                      • 809

Eğer bizim Vob u MQL patformuna taşısalar ne güzel olur. . hele birde Scripte izin verilecek.. Tadından yenmez. Bilgisayarın başında olmanıza gerek bile olmaz. ACaba Borsa verilerini Meta tradere almanın bir yolu varmıdır?

Yorum

• Linda
                        Yeni Üye
                        • 13 Mart 2009
                        • 0

Eğer bizim Vob u MQL patformuna taşısalar ne güzel olur. . hele birde Scripte izin verilecek.. Tadından yenmez. Bilgisayarın başında olmanıza gerek bile olmaz. ACaba Borsa verilerini Meta tradere almanın bir yolu varmıdır?
                        Gerek yok ki, zaten matriks'te benzer fonksiyoncuklar mevcut..
                        al/sat/tut/boru değil, öz be öz alın terli kendi fikrimdir, fikirlerim her an değişebilir, yatırım tavsiyesi değildir!..
                        Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz!..
                        GS: Remember - it is easier to ride the trend then to bet against it.

Yorum

• bgungor68
                          ....................
                          • 06 Aralık 2007
                          • 809

Linda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Gerek yok ki, zaten matriks'te benzer fonksiyoncuklar mevcut..
                          Matirkste, MQL ile yapılanların 1/10 nu bile yapamıyorsunuz. Orneğin, otomatik trend çizemiyorsunuz... Döngü kuramıyorsunuz.. Linear Regresy. Çizgileri var kesinlikle çizilmiyor.. çok onemli olan LOG vve LN fonsiyonları ya yok yada tam isteneni vermiyor. Metastocktaki gibi fonsiyon yazılamoyr. Sadece hazırdaki indikatorler parametre verebliyorsunuz. mesela son 150 gunun , gün gün (H-L) ve (O-c) degerlerini bulup ortalamalarını alın ve toplatın. Matirkste imkansız. Ahh ahh yaramı deştiniz

Yorum

• bgungor68
                            ....................
                            • 06 Aralık 2007
                            • 809

eurusd de gonderdigim grafikte 1,3555 te üst banta değip sata girdiydi.ne guzelde aşağıya dogru salınıyor gelin gibin nazlı nazlı

Yorum

• bgungor68
                              ....................
                              • 06 Aralık 2007
                              • 809

EURUSD düşüş trendinde . Alt banttan almak tehlikeli olablir..

Yorum

• bgungor68
                                ....................
                                • 06 Aralık 2007
                                • 809

Periyotlar üzerine uzman olan arkadaşa ithafen bu nzdusd grafigi.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information