bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Fikirler -> Sistemler
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
yanıtınız için teşekkürler, sizi rahatsız etmeyecekse ki açıklamak istemezseniz anlayışla karşılarım bir kaç sorum daha var...bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterOklar da indicator yoktur. Standart deviation ve Linner regres. kullanarak yaptım. ust banda değidigi ve Voalite varsa ve TREND yoksa SAT, Alt Banda degdi Voalite varsa Trend toksa AL.. bu 1.sistem
- standart dev ve lineer regres ile alt ve üst kanal inşa etmişsiniz. anladığım bir çeşit boll band mantığı. bu şartlarda volatilitenin varlığını olçmek için standart dev mi kullanıyorsunuz yoksa atr, vhf gibi başka indikatörler mi? volatilitenin var olduğuna kanaat getirmek için nasıl bir karşılaştırma yapıyorsunuz?
- Bu konuda üstünde çalıştıım Wilders'ın volatility breakout sistemi vardı. en basit haliyle "buy entry: if c>llv(c,x periods) + atr(x periods)*katsayı"... tam tersi de sat.
- trend varsa diye bir kriter koymuşsunuz, trendin varlığını neye dayanarak ölçüyorsunuz. gene bu noktada adx ya da r2 devreye girebilir, türlü moment göstergelerini aşırı alım ve satımları da kullanabilir. Sizin tercihiniz ne yönde?
şimdiden teşekkürler..Illegitimi non carborundum
Yorum
-
tam ben sorarken yanıtlamışsınız: FDI'nin açılımı nedir acaba? Ne mantıkla çalışıyor?bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBurda ust bantta ısrarla short açıyorum fakat illa ki yukarı gidicem diyor parite
ALTTAKI FDI KIRMIZI = TREND VAR, MAVI = VOALITE VAR anlamında.
Illegitimi non carborundum
Yorum
-
FD = Fractional Dimension.
burdan daha ayrıntılı goreblirsiniz.
Graifkteki Dağ Sıraları ise Market profile grafikleri.. o garifigide Sn.Teoda aldım. daha sonra ben de renkllendirmee çalıştım.. Kesinlikle indikator kullanmıyorum.(MAV,MACD..) butun sistem forumllera dayalı. 30 dak. periyotlar halinde...
Yorum
-
Gerek yok ki, zaten matriks'te benzer fonksiyoncuklar mevcut..bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEğer bizim Vob u MQL patformuna taşısalar ne güzel olur. . hele birde Scripte izin verilecek.. Tadından yenmez. Bilgisayarın başında olmanıza gerek bile olmaz. ACaba Borsa verilerini Meta tradere almanın bir yolu varmıdır?
al/sat/tut/boru değil, öz be öz alın terli kendi fikrimdir, fikirlerim her an değişebilir, yatırım tavsiyesi değildir!..
Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz!..
GS: Remember - it is easier to ride the trend then to bet against it.
Yorum
-
Matirkste, MQL ile yapılanların 1/10 nu bile yapamıyorsunuz. Orneğin, otomatik trend çizemiyorsunuz... Döngü kuramıyorsunuz.. Linear Regresy. Çizgileri var kesinlikle çizilmiyor.. çok onemli olan LOG vve LN fonsiyonları ya yok yada tam isteneni vermiyor. Metastocktaki gibi fonsiyon yazılamoyr. Sadece hazırdaki indikatorler parametre verebliyorsunuz. mesela son 150 gunun , gün gün (H-L) ve (O-c) degerlerini bulup ortalamalarını alın ve toplatın. Matirkste imkansız. Ahh ahh yaramı deştinizLinda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGerek yok ki, zaten matriks'te benzer fonksiyoncuklar mevcut..
Yorum

Yorum