Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • CATEDRAL
    TATLI CADI
    • 26 Şubat 2009
    • 897

Eflatun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fakat dışarsıda artmış. Zaman zaman bizim altın dolara bağlı olarak bağımsız mı hareket ediyor diyorsunuz.
    Ons cuma günü biz kapanırken 927 seviyelerinde idi. Usd/tl ise 1.67xx lerde idi..

Tam olarak bağımsız değil ama dolar bazında tam olarak bağımlıda değil..
    Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

• Eflatun
      Yeni üye
      • 27 Mart 2009
      • 11

Arkadaşlar bu Fibonacci düzeltme seviyelerini nasıl kullanmak faydalıdır.
      1. Örneğin; Günlük son tepe ile son dip arasındamı kullanmak gerek. Yada iki önceki zirve ile son dip demi kullanmak faydalı?
      2 Bunlar tün göstergeler için uygunmudur.
      3. Saatlik günlük 30 dk v.s. hangisinde daha iyi sonuç verir?

Bu konu hakkında tecrübeleri paylaşırsanız sevinirim.

Mesela ben XAUUSD için günlükde
      24-10-08 dip ile 20-02-09 zirvesini çizdim.
      Buna göre Altın 883 civarıan gelmesi gerek doğrumudur?

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

Buna göre Altın 883 civarıan gelmesi gerek doğrumudur?

Bunu hiç bir teknoloji ile bilemezsiniz, piyasa ne verirse o dur. Oraya gider, gitmeden döner, bilinemez.

Yorum

• Eflatun
          Yeni üye
          • 27 Mart 2009
          • 11

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bunu hiç bir teknoloji ile bilemezsiniz, piyasa ne verirse o dur. Oraya gider, gitmeden döner, bilinemez.
          Teknik göstergeler tamamen hikayemidir?
          Yani anlamsız göstergelerin peşindenmi sürükleniyoruz?
          Yada şöyle sorayım.
          En çok güvendiğiniz teknik göstergelr nelerdir?

Sonuçta pozisyon alırken göstergelere göre haret edilmiyormu?

Yorum

• Dantes
            Bağımlı
            • 26 Şubat 2009
            • 836

Teknik göstergeler tamamen hikayemidir?
            Yani anlamsız göstergelerin peşindenmi sürükleniyoruz?
            Yada şöyle sorayım.
            En çok güvendiğiniz teknik göstergelr nelerdir?

Sonuçta pozisyon alırken göstergelere göre haret edilmiyormu?
            oncelikle sn teo indikatorlere bakmiyor artik takip etti iseniz hep baska sistemler arastiriliyor. ote yandan indikator mevcut durumu gosterir kesin burayi kesti suraya gider denmez ama sonucta bak gitti diyebilirsiniz ama gitmedigine dairde binlerce ornek vardir. oyle olsa herkes kazanir bir indikator kurup. sistem herkesin olmasada cogunun kaybetmesine yonelik kurulmustur bu yuzden kumara benzer ama degildir. olayi cozerseniz kazanma olasiliginiz artar.
            Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
            Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
            Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Eflatun
              Yeni üye
              • 27 Mart 2009
              • 11

teo Nickli Üyeden Alıntı
              Golda su an karımı realıze edıp, EurGbp de longladım taze sınyal oldugu ıcın,

Gold short/tut devam edıyor ama ben yenı gelen sınyalı tercıh etttım.

Goldda kazanacagımı kazandım...
              İşlemlerinizi nerede yapıyorsunuz. Türkiyede varmı böyle bir kruum?

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

İşlemlerinizi nerede yapıyorsunuz. Türkiyede varmı böyle bir kruum?

Anadolu Bankası...

Yorum

• özdenil
                  Yeni üye
                  • 27 Mart 2009
                  • 4

TGUS şu an askıda mı Sn. Teo... Şunun için soruyorum. Geçmiş 150 sayfadaki bilgiler geçerli mi yoksa tamamen revize mi olacak. Geriden geldiğim için gelişmeleri bilmiyorum tam olarak...

Yorum

• mmo
                    Katılımcı
                    • 28 Haziran 2007
                    • 47

Euro/cad için 1,6524 den long yaptim ancak 1,6450 de stop derim

Yorum

• Dantes
                      Bağımlı
                      • 26 Şubat 2009
                      • 836

ayrismaya calisiyoruz gibi goruntu veriyorlar acaba oylemi olacak. nasilsa ellerinde gap silahi var islerine gelmez ise sıkarlar gozumuze.

dow o kadar pis bir yerdeki eger bu hizla devam ederde geri gelmez ise eski kotu gunlerine cok hizli geri doner. milletide goturur caresiz. bazi hisselerim var ama burada yazamam....
                      Last edited by Dantes; 30 Mart 2009, 16:55.
                      Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                      Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Eflatun
                        Yeni üye
                        • 27 Mart 2009
                        • 11

Altın ne yaptı ya. Ne olacak şimdi. Yarına uzunmu kısa mı?

Yorum

• bgungor68
                          ....................
                          • 06 Aralık 2007
                          • 809

EURGBP 9275 long denemesi yapıyorum. yukarı giderse iyi çıkar bu parite..9250 stop olurum..:040:

Yorum

• mmo
                            Katılımcı
                            • 28 Haziran 2007
                            • 47

9280 dan long

Yorum

• mozkan
                              Aktif
                              • 28 Mart 2009
                              • 125

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Indikatör ve benzeri olayları dikkate almaz.

Direk fiyata bakar.
                              indicator olarak en basitinden ortalamayı ele alalım, kaç barın ortalaması olduğu önemli değil. Aşağıdaki ekte bügünkü vobun 60 dakikalık grafiği var, açılış gaplı oldu malum, ilk 1 saatte günün en yüksek ve en düşüğü oluştu gerisi sallan yuvarlan poz ayarla fırfır moduydu. şimdi sabah 9 barı ile gelen gap sonucu ortalamanız sapıttı, yani önceki çubuklardan anlamlı bir uzaklaşma oldu. sonrası grafikte 1 ve 2 ile işaretlenen barların boyu ile 3 ile işaretlenen barın boyunu kıyaslamamız lazımdır. hangi indicatoru kullanırsanız kullanın 1 ve 2 nolu barın ağırlığı 3 nolu barın ağırlığına yaklaşık eşittir, 3 nolu bar high 31,275 low 31,250 dir. diyeceğim şudur teo indicator kullanmayarak doğrusunu yapmaktadır.

There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
                              most importantly unknown unknowns.
                              Trader Vic

Yorum

• Dantes
                                Bağımlı
                                • 26 Şubat 2009
                                • 836

bir ongorum vardi yazmadim eger dogru ise bu bir oyun ve acilista 31 altina gelmemesi gerekli diyecektim simdi sacma olur dedim yazmadim. ne kadar komik dow yuzde 3 ustunde dusmus biz 31.450 actik. bu korelasyon kuranlar icin buyuk bir ders olmali.(aslinda korelasyon var ama boyle acik degil sinirlarla ilgili hala PİS yerde durmaya calisiyor cunku 7400lerin ve 31 lerin alti baska seyleri getiriyor gorecegiz.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information