Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Dantes
    Bağımlı
    • 26 Şubat 2009
    • 836

ustad malum bankanin arayuzu calismiyor sizde de oylemi. metatrade ustunde islem yapmak ne kadar kolay halbuki.hizli esnek rahat guncel.
    Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
    Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
    Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• bgungor68
      ....................
      • 06 Aralık 2007
      • 809

Bunlar sistemin basite indirgenmiş halinin formulleri. İşte bu yuzden Sn.Teo nun formullerini gorunce ve anlayınca uzerinde ne çok emek oldugunu anlıyorum. Bu sistemler çok sağlam matematik temeller üzerine kurulu. Şu garanti : Çılgın gibi kazanamazsınız, Ama istikrarlı bir şekilde kazanablirsiniz. PAranızı kesinlikle 0 (sıfıra) indiremezsiniz. Sistem buna izin vermiyor.

Yorum

• bgungor68
        ....................
        • 06 Aralık 2007
        • 809

Formule Ornek :
        IV : 0,34
        C: 31,000
        SD : 2 ise %95 ihtimalle bu aralık demek
        Sqrt (1/365) =
        formulleri hesap edince 1100 gibi bir rakam cıkıyor
        Bu su demek 31000 +1100 = 32100 Upper range
        31000-1100 = 29900 Lower range..

Yorum

• bgungor68
          ....................
          • 06 Aralık 2007
          • 809

Umarım yazdıklarım çok bilmişlik olarak algılanmaz. Ben Sn.Teo dan 1500-2000 sayfa geriden geliyorum.. Bizim Vob + Forex trade tarzımız Shor Term Range. Eger Sermayem cok, en az 500-1000 pips alıcam derseniz, Historical Volaitiy uygun oluyor.

Yorum

• Dantes
            Bağımlı
            • 26 Şubat 2009
            • 836

*ÇİN MB, "YENİ BİR ULUSLARARASI REZERV PARA OLUŞTURULMASI UZUN ZAMAN ALACAK" Haberin devamı... 12.44

*ÇİN MB, "ULUSLARARASI REZERV PARA, TEK BİR ÜLKEYE BAĞLI OLMAMALI"

haberlere artik cok onem vermesemde bu sayi oyununda bu haberden sonra dusen eur/usd durakladi.
            Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
            Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• bgungor68
              ....................
              • 06 Aralık 2007
              • 809

Eger ben illaki Trend takip eden sistem kullanıcam hemen oyuna girmek istiyorum demeniz durumunda , mutlaka Volaility inin EN DUSUK seviyesinde olması gerekiyor. Trend oldugunda IV degeri düşüyor.

Yorum

• bgungor68
                ....................
                • 06 Aralık 2007
                • 809

Eger Short Term Trader iseniz, 5 ve 15 dakikalıl barlar, Pozisyon trader iseniz 60 dakikalık bar, INVESTOR iseniz Gunluk + Haftalık periyot kullanmak daha uygun oluyor.. Short Term ,30 dakikadan 1 gun uzunlugunda poz da kalıyor, Poz traderlar 1 gun ile 1 hafta... Yani Trade şeklinizi baştan belirlemeniz lazım.

Yorum

• bgungor68
                  ....................
                  • 06 Aralık 2007
                  • 809

Ayrıca belirtmek isterim ki, Başarılı traderlar, Trend takibi değil, Volaity Base Trend sistemi kullanıyorlar. çünkü biliyorlarki hangi fiyat ucuz, hangi fiyat pahalı. belirledikleri range aralıklarında trade ediyorlar. Fiyatlat o aralıkta değilse oyuna bile girmiyorlar.. Sabırla avlarını bekliyorlar..

Yorum

• lafola
                    Tecrübeli
                    • 01 Mart 2009
                    • 191

teo Nickli Üyeden Alıntı
                    Sayın Lafola, Bgungorde bana dönüşmeye başladı farkettin mi, habire araştırıyor, gerçekten takdir ettim arkadşımızı.

Hazırlop vitamin istemiyor araştırıyor, önce mantığını anlamaya çalışıyor.
                    Para kaybetme zamanı geldi demekki artık..Keep it simple borsa tekniklerinin olması gerektiği tarzı ifade eden inciliz lafıdır..
                    kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
                    titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
                    perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• lafola
                      Tecrübeli
                      • 01 Mart 2009
                      • 191

[quote=teo;64330]Borsa ısı kısmet işidir,

Sadece pariteyi bulmak yetmez.

Bugun UsdJPY long,EurUSD short,USDCHF long,GBPUSD short yazmıstım.

Bunlar enınde sonunda gun bıtımne kadar olacak.

Ben EurUsd ye gırdım beklıyorum.

USDJPY sımdıden %1 yaptı.

USDJPY secseydım ,sımdı %1 cepte olacaktı,EurUSD yı sectıgım ıcın aksama cepte olacak.

Bilhassa yapıyorsun değilmi ...Bölsene şu parayı usd/jpy ve eur/usd ye ..
                      kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
                      perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• bgungor68
                        ....................
                        • 06 Aralık 2007
                        • 809

Banddan eminseniz Full Long vey short ta gireblirsiniz. Ya Nasip deyip dalıcaz. Baktık gitmiyor, durucaz.. ama SD 2 de iken %95 o band aralıgında hareket ediyor. %95 ihtimali için En az %80 poz girilir diyeblirim..

Yorum

• Dantes
                          Bağımlı
                          • 26 Şubat 2009
                          • 836

bu soylediklerinizi algilamaya calisirken baktim yine izleyici sayimiz cok artmis. ustadin istedigi talep olustu yine.

Yorum

• bgungor68
                            ....................
                            • 06 Aralık 2007
                            • 809

Sn.Teo'ya katılıyorum, Trend Takibi denen olay garip bir düzmece. Ilk soylenen neydi : Borsada dipleri ve tepeleri yakalayamazsınız. Daha bastan bizi kaybetmeye alıştırıyorlar. Algımızı değiştiriyorlar. Yakalayan nasıl yakalıyor? onlar insan değilmi? bizim neyimiz eksik..?..

Yorum

• bgungor68
                              ....................
                              • 06 Aralık 2007
                              • 809

Short Term Range olayı MP deki IB ile aynı mantıkta. IB bar uzunlugunun katları ile işlem yapıyoruz. mesela IB 10 tick ise 15-20 ticj yukarsı Upper band,
                              aşağıda ise Lower band. ..

Yorum

• Dantes
                                Bağımlı
                                • 26 Şubat 2009
                                • 836

bende birsey dieyeyim konuma geldi konusulanlar dikkat edin ey arkadaslar indiktorlere surdan al burdan sat denilen yerlerde hep kayiplar sozkonusudur.
                                bazen kocaman trend gibi gozukur cok az kazandirir bazen cok yada 70 gecince al 30 kesince sat denir ama fiat cok once dusmeye veya cikmaya baslamistir. hicbir zaman tam noktayi gosteremez. cunku onlar gostermek icin degil gostermemek icin yapilmistir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information