Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

ardasu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu seçim tsr ye göre mi yapılacak.Ben bunu grafiğe göre seçtim,yoksa haklısınız 45 pips stop ihtimali getirisine göre fazla.Bu konuyu biraz açar mısınız?Parite seçiminde ilk önce hangi koşula bakıyorsunuz?

bunları ben oncekı sayfalarsa yazdım dun, dunun ılk sayfalarına bakarsanız.

Bence hıc acelesı yok, bızım sısteme gore sabah baslarsınız, gece uykudayken nıye poz acacaksınız.Sabah her zaman fırsatlar var tum gun...

kacan bır seyde yok, ama sız bılırsınız....

Yorum

• mozkan
      Aktif
      • 28 Mart 2009
      • 125

mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bak neden ve nereden işlem yaptırdılar bana
      her zaman işlemiyor ama kitabi bir formasyondu, hangi kitap aha bu sayfa 161 şekil A-11
      teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

hidden content may not be quoted
      There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
      most importantly unknown unknowns.
      Trader Vic

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

her zaman işlemiyor ama kitabi bir formasyondu, hangi kitap aha bu sayfa 161 şekil A-11

su an dondu gıbı gozukuyor ama sabaha cok var, ıkı kere daha doner...

Aldın umarım karı cebe...

Sevgıler...

Yorum

• teo
          Demirbaş
          • 03 Mart 2009
          • 3712

Gold su an ıcın shortum dıye bagırıyor, sabah nıye olmazda gece yapar anlamıs degılım.

Gece oldugu ıcın almıyacagım, varsın kacsın....

Yorum

• mozkan
            Aktif
            • 28 Mart 2009
            • 125

su an dondu gıbı gozukuyor ama sabaha cok var, ıkı kere daha doner...

Aldın umarım karı cebe...

Sevgıler...
            maalesef hayır, 1,1644 stop var idi 1,1636 dan çevirdi keçiler, sonra voba odaklandım, stop yediğim paritede aynı gün tekrar poz açmam, ya bende ya paritede bi sakatlık vardır deyu
            Trader Vic

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

, stop yediğim paritede aynı gün tekrar poz açmam, ya bende ya paritede bi sakatlık vardır deyu
              halbukı ben sureklı pesınden gıtmeyı severım .Alma arzusunda oldugum seyı almadan, bırakmam ( pips) Tarz meselesı tabı hehehe

Yorum

• oguzt
                Tecrübeli
                • 27 Şubat 2009
                • 427

Teo Abi nin sistem kullanımı ile ilgili verdigi bilgiler bir notepad e kaydederseniz elinizin altında bulunmasında fayda var

""Pozisyon alırken parıtelerı nasıl secelım..

1) Oncelıkle pıps farkı az olanı secmelıyız. Major olanlar tercıhen
                2) Adx 'ı yesıl olanı secmelıyız.Hareket olması amacı ıle.
                3) Pozisyonumuz yonunde, room up,room down ,yuksek olanı secmelıyız.
                4)Tepkı hareketlerıne katılma yerıne, hareket yonunde olmalıyız.

DDS pozisyon yonunu soyluyor.

Adx yesıl ıse macd, kırmızı ıse dds e bakmalıyız.

3 sınyallerını teyıd olarak kullanmalıyız,al/sat sınyalı olarak degıl...

Yanı adx yesıl, macd yesıl, long olmak ıstıyoruz, 3 veya 2 sınyalını beklemelıyız pozısyon almak ıcın,
                aksı takdırde tepeden almıs olursunuz, Belkı o an gerı cekılecek fıyat,daha ıyı fıyattan alma ımkanı olacak...

Bırde en en onemlısı 3 sınyalı gelınce teyıd ıcın cyber ıdentıfıer koydum,
                Her zamankı goz agrımız asırı alım satımı da ekledım bu arada...

Tpl dosyası ıcerındedır.Bu arada alarmı sadece 3 ıcın actım...

DSS yonun yataymı yoksa trendmı oldugunu yaznında yazıyor, overbought veya
                oversold yatay, bearısh ayu, bullısh ıse boga modu, bazende yon bellı degıl uyarısı verıyor.

En alttakı ıse TGUS ta hesapladıgımız excel olarak, atr range degerlerını
                verıyor 1.5.10.20 gunluk olarak.. Ayrıca ATR ye gore stop loss ların nerede olması gerektıgını yazıyor...

Grafık uzerınde ıse RSI band ( cok net gozukmesede) ve Murray MAth var...

Tum ayarlar 30 dak grafıge gore yapılmıstır...

Gonderdıgım tpl de en altta TSR var, bu atr oranı stopları gosterıyor,

Bırde dıkkat edınız burda gunluk avaraj Daıly range var. (Olasılık olarak gunluk yol alma oranı...)

Atr kullanmasını bılmeyenler ıcın yazayım,Atr volarıte demektır,

Volarıtenın yarısı normal yoldur. ( stop noktası da olabılır)

Burada room up ve room down dıye bır sey var.

Bu kabaca yukarıda kac puan, asagıda kac puan oldugunu soyluyor , eger bu deger eksı olmussa, hareket abartılıdır ve gerı donecektır.

Mesela Audusd RooumUp := -30 oldu, yanı bu su anlama gelır, balondan cıkıyor, basacaksın shortu hıc korkmadan...Esek gıbı gerı doner...

Buna dıkkat edelım.

adx yesıl oldugu surece sadece macd ye bakıyorsun, homeworkte, macd yesıl adx yesıl, long tutda...

3 lerı dıkkate almıyorsun bu durumda...(tepede olusan 3 hakkında)""

stop hk :

""Zarar takıp konusunda da bır seyler yazmak ıstıyorum,

Bu zarar takıp gelısıguzel yazılamaz. Yanı 50 pıps ters hareket ederse çık gıbı kafadan duygularla olamaz.

Bunun genel kuralı sudur.

Zarar takıp bılıyorsunuz (hareketlı stop dıye de gecer), bellı bır kar edınce ,fıyat ters hareket ederse karı gerı vermemek ıcın kullanılır.

Bunun hesabı su sekılde yapılır.

Pozisyon aldıgınız parıtenın pıps farkı ne ıse bunun 6 katı cok uygun bır orandır.Daha agresıf ısenız 5 katı dıyelım..

Mesela benım kurumumda Major paırslerde fark 5 dır, Bu nedenle ben hareketlı stopumu hep 30 pıps koyarım)

Ama Gold ıse bunda 100 pıps tır fark. 600 pıps koyarım ,kural budur.

Bunu dogru ayarlamasanız zırt pırt stop olursunuz ve yenı poz acarken verecegınız yenı pıps aralıgı sızın kar kaybınız olur.

Usd Jpy de mesela 10 pıps koydunuz hareketlı stopu, sızı stoplattı, Yenıden poz actınız ve acılıs 5 pıps farkı sıze bosuna zarar yazdı,

Sevgıler...

Burası da okul gıbı oldu,

Bır gun bu yazıları kıtap halıne getırelım.Tum topıgı...Ve satıp gelırı ıle, hep beraber eglenceler duzenlerız.Bızlerede moral lazım."
                Bu sitede yer alan grafik ve yorumlar kişisel çalışmalarımdır.Bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yorum

• mozkan
                  Aktif
                  • 28 Mart 2009
                  • 125

halbukı ben sureklı pesınden gıtmeyı severım .Alma arzusunda oldugum seyı almadan, bırakmam ( pips) Tarz meselesı tabı hehehe
                  sende haklısın ama ben H1 oynarım alt periyotlar çok gürültülü, poz lehime dönseydi H4 e çekecektim periyodu emme olmadı
                  hehehehe
                  Trader Vic

Yorum

• teo
                    Demirbaş
                    • 03 Mart 2009
                    • 3712

3'e kadar buralardayım sonra uyuyacagım...GBPJPY den long yaptım 149.218 , o saate kadar bakem ne olacak...

Kar alma noktam 151.37 ,sıfır noktası 151.49 (al/sat farkı 12 pıps)...Zarar stop hareketlı 5 katı 60 pıps...

pesınen yazıldı.. 230 pıpse 60 pıps rısk, ıyı oran

AUDJPY stopladı bu arada...6 pıps zararına...Meraklı tazelere duyurulur..

Yorum

• Dantes
                      Bağımlı
                      • 26 Şubat 2009
                      • 836

3'e kadar buralardayım sonra uyuyacagım...GBPJPY den long yaptım 149.218 , o saate kadar bakem ne olacak...

Kar alma noktam 151.37 ,sıfır noktası 151.49 (al/sat farkı 12 pıps)...Zarar stop hareketlı 5 katı 60 pıps...

pesınen yazıldı.. 230 pıpse 60 pıps rısk, ıyı oran

AUDJPY stopladı bu arada...6 pıps zararına...Meraklı tazelere duyurulur..
                      uzuldum simdi 70 pips kadar dustu inanmiyorum neden vermediniz birakin room bitmesin adx donmustu.birde bilme olayinda herkes hakli dusecek diyorsun evet dusuyor 5-15-30 hatta saatlikde ama 4 saatlik bakiyorsan pek dusmus gibi gorunmuyor. ama arada sen 100 pips goturebiliyorsun.
                      birde olayin bu cephesi var hangi periodda kac pipslik dusus.
                      dusus cikis goreceli bir kavram ne kadar da objectif birsey gibi gorusede.
                      size gore degisen beklentilerinize gore degisen bir kavram.
                      dun vob 2500 puan cikti 2500 puan dustu simdi bu cikis midir dususmudur. yoksa yatay midir. bakis acisi.ayni nasrettin hoca misali.
                      Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                      Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                      Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Dantes
                        Bağımlı
                        • 26 Şubat 2009
                        • 836

birsey soracagim her indicator yuklemesinde zaten yuklu olan mt4 acip kapamak cok zor oluyor kolay yolu yokmu su yenileri okusun. birde fazla indikator olunca alttakileri kullanilmaz hale getiriyor yani secilemiyor. bunuda bir yolu varmidir.
                        Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                        Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                        Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• mozkan
                          Aktif
                          • 28 Mart 2009
                          • 125

vob endex 42,000-42,500 aralığı tekrar test edilebilir
                          Trader Vic

Yorum

• mozkan
                            Aktif
                            • 28 Mart 2009
                            • 125

teo unutmadan 3 level ZZ için sağolasın
                            Trader Vic

Yorum

• bgungor68
                              ....................
                              • 06 Aralık 2007
                              • 809

usdcad'ten benim sıtkım sıyrıldı. 2 gundur 10 pips için beklemişm. tekmeyi haketti bu parite..

Yorum

• bgungor68
                                ....................
                                • 06 Aralık 2007
                                • 809

Bugun paritlerde bir durgunlukmu var?.. Spek.ler nerde yaw?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information