Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bgungor68
    ....................
    • 06 Aralık 2007
    • 809

Çok sinyal vermiş haklısınız. ama hiç zarar yazmamış .. süzerim ben şimdi o fazlalıkları. bir tek zararlı işlem yok. ilginç. Bantlara en yakın yeri hesap etmeye çalşıyorum.. sistem her karlı poza girmeye çalışıyor. klasik robot trader.. ROBOTTUR ne yapsa yeridir..

Yorum

• bgungor68
      ....................
      • 06 Aralık 2007
      • 809

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Güzel bir örnek oluştu,paylaşalım..

Şimdi aşagıdaki grafik bir trend değildir. Eğer bandları çizmeseydik bunu anlayamazdık, bunu grafiği regression suz yollasaydım Teknik analizciler trend var deyip hemen mala atlarlardı.

Halbuki yatay bandda geziniyor, birden verirler.

BU sekılde cıkmayıp da tek uzun cubuk ıle de ust bandda gıdebılırlerdı,

Ama bu sekılde cıkınca sankı trend varmış gibi,sahte bir görüntü oluşturuyor.

NETEKIM VERDİLER...

Yorum

• bgungor68
        ....................
        • 06 Aralık 2007
        • 809

Yorum

• teo
          Demirbaş
          • 03 Mart 2009
          • 3712

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          UST bant için : LINEARREG(C,16) + HHV(16)*SDEV(c,16) + LINEARREG(C,16)
          GİBİ bir şey. açılımı Lineer reg degerinin uzerine En yuksek 16 periyottaki H degeri ile STDEv degerini carpıp uzerine eklersek ust bantı hesap edelirmiyiz?

bunu aslında su sekılde dusunebılırız.

fıyat 100 ıse bolıngerde sapma hesapladıgı ıcın ust band 2 sapma default olrak dusunursek 100+2 olur...

Bu lınner regressıonda sapları su sekılde

extern double std.channel.1=0.618; // 1st channel
          extern color c.1=Yellow;
          extern double std.channel.2=1.618; // 2nd channel
          extern color c.2=Yellow;
          extern double std.channel.3=2.618; //3rd channel

o zaman bırıncı 2 sapmaları su sekılde elde edebılırız.Degerlerı yukarıda.

Ama bu duz bır cızgı cızer, alt bandıda bunun eksılerı olur

bunu nasıl yapabılırız acaba...

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

Bugun Stock and Commodotoes dergısınde okudum yenı sayısında.

Bızım bu kullandıgımız teknıge Extereme trade dıyorlar, Hayret ettım, Ben bunu hıc bır yerde okumadım.

Exteremelerı onlar makalede Wıllıams %R ıle tesbıt edıyorlar.

Wıllıams %R 85 uzerı olursa, veya 10 altı olursa, bu bolgeler extremedır dıyor.

Ama ben verılen grafıklerde o bolgelerde daha da devam ettıgını goruyorum.

Onlar su sekılde yorumlamıs bu bolgelerde 85 ıse longu kapat, 10 ıse shortu kapat seklınde..

VE exteremelerde trade etme, dıyorlar.

Halbukı bu band sıstemınde bu bolgeler cok net.

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

Bu trade sekılden yorumlamak cok onemllı.

Asamalar bellı

Once trend Yanı yukarı trendde, bandın alt bacagı oncekı bandın dısında olacak.Ust bacagı bandın ıcınde olacak.

Bu nedır son asama, bu bolgede poz gırmenın hıc anlamı yok.

En ıyı poz noktası yukarı trendde ,trendın sondugu nokta, yanı extreme olusan yer, yanı en yuksek tepe, bu nasıl tesbıt edılecek.

Eger bandın alt bacagı ıcerı gırerse veya bandın ust bacagı ıcerı gırerse,artık trend bıttı.Bu noktada shortlayıp, artık hıc bır seye bakmayıp,

Yenı hareket olusana kadar beklemek..

Pekı trend sondu ne olacak.

Gelısmeler su sekılde.

Yatay banda gırecek, zıgzag yapacak.Orta mavı halen ustte duracak.

Sonra orta mavı yonunu asagı keserek cevırecek.Burada yıne fıyat dans edecek, ust band alt band...

En sonunda bır yerde

Alt bacak dısarı cıkacak, yenı hareketı baslatıyorum dıyecek, sonra mavı band, altta yatay gececek, ıste bu nokta yenıden yukarı hareket noktası olacak...

Ama bazen fıyat tam yukarı dondu dedıgımızde yenıden altta sat verebılır,

Bunu nasıl anlayacagız.

Su sekılde

Orta mavı band asagıda.Dususten sonra Artık yukarı dedık ve longladık.
              Ama ılerleyen dakıkalarda fıyat yukarı gıtmıyor ve yatay bandda orta band tekrar yukarı cıkıyorsa demekkı dusus devam edecek...

Umarım karısık olmadı...Bır ornek bulayım

bakalım bulabılırmıyım...

Yorum

• Dantes
                Bağımlı
                • 26 Şubat 2009
                • 836

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Bugun Stock and Commodotoes dergısınde okudum yenı sayısında.

Bızım bu kullandıgımız teknıge Extereme trade dıyorlar, Hayret ettım, Ben bunu hıc bır yerde okumadım.

Exteremelerı onlar makalede Wıllıams %R ıle tesbıt edıyorlar.

Wıllıams %R 85 uzerı olursa, veya 10 altı olursa, bu bolgeler extremedır dıyor.

Ama ben verılen grafıklerde o bolgelerde daha da devam ettıgını goruyorum.

Onlar su sekılde yorumlamıs bu bolgelerde 85 ıse longu kapat, 10 ıse shortu kapat seklınde..

VE exteremelerde trade etme, dıyorlar.

Halbukı bu band sıstemınde bu bolgeler cok net.
                benim dusundugum seye cok yaklasik seylere geldi konu.
                wiiliams cci in yada diger asiri alim satim bolgelerini gosteren seylerin birbirinden cok farki yok. extremelerde trade etme aldinsa sat sattinsa al cik 85 veya 15 de demek cok yanlis olur. cunku mesela 30 dklik bile baksak vob30 daki sonra trendde 8 nisanda w%R ust degerine ulasildi orada satip ciksak olurmu olmaz cunku oraya girip bir daha cikmadi hala ilerliyor girdiginde 33.5 idi simdi 37 neredeyse. yani asiri bolgede sureklilik durumu var. birde su var extremde olunca yani cikmadan perioduna gore 500 hatta 1000 puanlik oynamalar oluyor bu bolgeleri yaklamak icin orada bir band hareketi oluyor sanirim bunu yakalamak icin ya uzerinde calistiginiz bandlar yada W%R ustunde ornegin calisan ikicni bir gosterge gerekli ki bize extremde olsa bile tepe ve dipi gostersin son uc gun vobda ki cok guzel ornek bu konuda.
                Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Dantes
                  Bağımlı
                  • 26 Şubat 2009
                  • 836

ustad son yazindakine tam ornek vob son iki gun tersi ama olsun yukari giderken asagi donuyor ama sonra yine yukari daha guclu devam ediyor. bunun uzerinde aciklarsan cok iyi kanisindayim.
                  Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                  Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Dantes
                    Bağımlı
                    • 26 Şubat 2009
                    • 836

iste demek istedigim boyle birsey. (burada anlamadigim tek sey 2. nolu elipsler neden o kadar tepki veriyor bu grafikler ortada birsey yokken.)

Yorum

• bgungor68
                      ....................
                      • 06 Aralık 2007
                      • 809

Svg.Teo, Trade mantıgı bana çok karışık geldi. Formulle ifade olursa daha iyi olur kanısındayım.

Yorum

• bgungor68
                        ....................
                        • 06 Aralık 2007
                        • 809

Alt ve üst ban için, MTX' te Lregresyon degeri üzerine Stdev rakamını ekledim üst bant için, Alt bant içinde çıkardım. Ayno Bolinger gibi oldu. Düz çizgi olmuyor ama. Bize fikir vereblirmi? mantık dogrumudur?

Yorum

• bgungor68
                          ....................
                          • 06 Aralık 2007
                          • 809

üst bant için = Lnreg + Stdev
                          alt bant = Lnreg - stdev..
                          ama Lreg formulu (a+ xb) idi..
                          Eger Close fiyatından işlem yapcak isek, ust bant için (a+h +xb) oluyor, alt bant için (a-l +xb) oluyor.. MQL 4 bu iş kolay. MTX te kasıldım kaldım..

Yorum

• Dantes
                            Bağımlı
                            • 26 Şubat 2009
                            • 836

sn gungor bollinger gibi oldu demissiniz bollinger bandi gosteriyor ama fiat onun tamamini kullanmiyor sizin band hareketinde oldugu gibi mesela yukarida cizmeye calistim band fiata tam oturuyor ama bollinger sadece ufuk gosteriyor. her ikiside uygun ama ayni elbise gibi band daha iyi duruyor.

Yorum

• bgungor68
                              ....................
                              • 06 Aralık 2007
                              • 809

Yorum

• bgungor68
                                ....................
                                • 06 Aralık 2007
                                • 809

Yorum

Working...