üç Kaat Ekonomisi...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • SEREN I
    KAMYON ŞOFÖRÜ
    • 25 Şubat 2009
    • 0

hisse keşfetmek...
    dikkat.çığ düşebilir....sadece birinci sınıf profesyoneller yapabilir..borsada dibi aramaya benzer...daldıkça dalarsın..derin dip sarhoşluğu ..seni beklemektedir..genellikle vurgun yenir...acilen basınç odası gerektirir..
    hisse keşfetmek borsacıların çoğunluğunun alışkanlığıdır..bir koyup on almak...bilanço okumak..tüyo almak...araştırma raporları yazmak..okumak...nafile çabadır..çok geç anlaşılır..(vurgun yedikten sonra)..hisse senedinin çok ucuz olduğunu sanki hissenin patronu..yöneticisi..danışmanı ..bilmiyor ..bizim azman analistler biliyor..way be....adamlar masayı kurmuşlar..dördüncü arıyorlar..patron..yabancı..spekülatör.. kim gelirse soyup gönderiyorlar....bizim okumuş çocuklar kelepir hisse bulduk diye mala dalınca ağız burun..kan revan içinde kalıyor..pantolon gömlek..ve dahi donlarına kadar soyuluyorlar...sıradaki gelsin....
    dostlarım madde 1..alacağınız şirketin patronu hırsız olmayacak............
    madde 2..asla hisse senedi keşfetmeyin.........ingiliz atasözü ucuz mal..alacak kadar zengin değilim....
    unutmayın sizin en iyi dostunuz...trend..dir..trendi takip edin....
    yazılarım şahsi görüşlerimdir..yatırım tavsiyesi değildir...genel borsa bilgileri olup sohbet amaçlıdır...

Yorum

• SEREN I
      KAMYON ŞOFÖRÜ
      • 25 Şubat 2009
      • 0

ekonomik mucize...
      AKP iktidara geldiği 2002 yılından bugüne ekonomik mucize gerçekleştirdiğini ..milli geliri şöyle arttırdığını ..enflasyonu böyle düşürdüğünü..büyümede rekor kırdıklarını vs..vs..anlatıyor..sözümüz partiler üstüdür.anlatılan ekonomi masalıdır...kızgınlığımız bunadır..yanlış anlaşılmasın...madem iktidar masal seviyor..bir masal da benden.hemde nasreddin hoca masalı..hocanın canı ciğer çeker.gider 2 kg.ciğer alır.eşine verir.hanım ben camiye gidiyorum.sen pişir.gelince yeriz..kadıncağız pişiriken canı çeker.oturur afiyetle yer..hoca camiden gelir.hanım ciğer nerde.....kedi kaptı der..kadın korkudan..hoca köşede duran kediyi tutar kantara çeker..tam 2 kg..kadın bu kedi ise ciğer nerde?..yok bu ciğer ise kedi nerde?.....
      AKP iktidara geldiği 2002 yılında türkiyenin toplam borç stoku 200 milyar dolar..yıl 2009 ekonomik mucize yarattık..ehh artık borcumuz da azalmıştır..üstelik birçok özelleştirme yaptık..banka..stratejik tesis demeden sattık...O DA NE ..OLAMAZ...toplam borç stoku tam 470 milyar dolar....
      bu nasıl mucize...hoca soruyor kedi nerde..anlatın bakalım..mucizeci muhteremler...
      yazılarım şahsi görüşlerimdir..yatırım tavsiyesi değildir...genel borsa bilgileri olup sohbet amaçlıdır...

Yorum

• ZÜBEYDE
        Yeni üye
        • 16 Şubat 2009
        • 8

Benim gibi düsünenlerde varmis...Her nekadar bir elin parmaklarini gecmesekte...imf konusundaki düsüncelerinize sonuna kadar katiliyorum SEREN :
        SAYGILAR

Yorum

• ZÜBEYDE
          Yeni üye
          • 16 Şubat 2009
          • 8

Ayriyeten ,AKP nin bir mucize gerceklestirdigi dogrudur . Ama bu onlarin iddda ettigi gibi ekonomi mucizesi degil.Basini degilde zihnini örtmüs insanlari ortaya dökme mucizesidir...Dünya ekonomisi birkac uyanik yüzünden dibe vurdu ,ama memleketimde dip bile vura vura yiprandi .Biz baktigimizi görme zahmeti yetine cinlayan nagmelere kulak verdigimizden ,davulun sesi ne taraftan sert gelirse otarafa dönüp oynuyoruz.Secimlerde gececek...
          SAYGILAR

Yorum

• EDY
            Yasaklı
            • 15 Aralık 2008
            • 1381

ZÜBEYDE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Benim gibi düsünenlerde varmis...Her nekadar bir elin parmaklarini gecmesekte...imf konusundaki düsüncelerinize sonuna kadar katiliyorum SEREN :
            SAYGILAR
            Sevgili Seren bu arkadasa dikkat etmeni öneririm... Kendisi Almanyada ikamet etmekte olan ve cok tehlikeli biridir... Yani bende vatana gidiyorum arkadas dediginde Türkiyenin altini üstüne getireceginden emin oldugum nadir insanlardan biridir neuzübillah

Yorum

• guneysu
              Rize
              • 01 Mart 2009
              • 646

başlık güzel, konu güzel, yarın tamamını okuyayım.. belki 1-2 ders kaparım burdan;)

şu an geç oldu, gözlerim doldu (yoruldu)

teşekkürler seren1
              !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• ZÜBEYDE
                Yeni üye
                • 16 Şubat 2009
                • 8

Sayin EDY ,simdilik cevap veremiyorum.Bildiginiz üzre imtihanlarim var.Haftaya su yükü atayim .Sonra hesaplasiriz

Yorum

• EDY
                  Yasaklı
                  • 15 Aralık 2008
                  • 1381

ZÜBEYDE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sayin EDY ,simdilik cevap veremiyorum.Bildiginiz üzre imtihanlarim var.Haftaya su yükü atayim .Sonra hesaplasiriz
                  Gardini alir EDY... No problem

Yorum

• SEREN I
                    KAMYON ŞOFÖRÜ
                    • 25 Şubat 2009
                    • 0

fantastik beyanatlar...
                    iktidarın ekonomi politikalarını gözden geçirmeye devam ederken..son derece çarpıcı çarpık..beyanatlara geri dönüp bakalım...neler denmiş..neler olmuş...
                    başbakandan başlıyalım ..nede olsa hükümetin başı....
                    -türkiye krizi fırsata çevirebilir....
                    peki nasıl..bir çalışma yaptınız..a planı..b planı...c planı..varmidur...yok..ama olsun..hallederiz..
                    -kriz aslında gerçek değil...halisinasyon görüyorlar..psikolojik....
                    way be...neden olmasın?...belki de rüya görüyoruz...
                    -kriz bizi teğet geçecek....
                    hmmm...olabilir ya...ucundan acık..deger geçer...delmezse mesele yoktur....
                    -ben aile doktoruyum....hasta benim hastam...tedavi ederim...
                    olabilir...adam doktor yaw...
                    -bu kriz bizim krizimiz degil...
                    yok babamın krizi..yahu artık dünyaya mal olmuş...kaldı ki dünyada kriz olmasaydı türkiye yinede son yıllarda uygulanan yanlış ekonomik politikalar yüzünden yine de kriz yaşayacaktı....

Yorum

• SEREN I
                      KAMYON ŞOFÖRÜ
                      • 25 Şubat 2009
                      • 0

fantastik beyanatlar...2...
                      maliye bakanı muhterem unakıtan beyefendi ile devam edelim....
                      -avrupa yıkılacak...türkiyeye bir şey olmayacak....
                      way anasını...parası rezerv para olan koca AB.yıkılacak..üstelik türkiyenin en önemli pazarlarından biri....biz etkilenmiyecegiz...paramız rezerv para değil...cari açık patlamış...özel sektör başta borç stokumuz rekor kırmış...ama bize birşey olmaz...çünkü biz sünnetliyiz........
                      -yalvarıyorum paranızı türkiyeye getirin....
                      aradan 6 ay geçmemiştir...türkiyenin ımf den gelecek dövize ihtiyacı vardır...
                      unakıtan işadamlarına..kara para ..mavi para ..sahiplerine.. yalvarmaktadır...
                      walla hesap sormayacagız...yeterki getirin....

Yorum

• SEREN I
                        KAMYON ŞOFÖRÜ
                        • 25 Şubat 2009
                        • 0

fantastik beyanatlar...3...
                        ekonomiden sorumlu bakan..m.şimşek ....
                        -ımf ile öyle bir anlaşma yapacagız ki..ezber bozacagız....dudaklarınız uçuklayacak....
                        yapma yaa....enteresan...hem de ımf ..ile..yahu ımf .in görevi misyonu bellidir..
                        amacı önce verdiği parayı garanti altına almaktır...bunun için kamu harcamalarını kısıtlar..nitekim bütçede yapılan kısıtlamalar ortada...verecegi para borç..üstelik faizle..sanki sultanahmet meydanında para dagıtacak vatandaşa ımf...önce ülkeyi ımf..e muhtaç et..sonra ımf..ile yapılacak anlaşmayı başarı hikayesi olarak anlat....pes walla....yetmedi ımf ile % 4 büyüme yalanlarını bütçeye koy....yakında şapkadan tavşan da çıkarır bu muhteremler...

Yorum

• SEREN I
                          KAMYON ŞOFÖRÜ
                          • 25 Şubat 2009
                          • 0

1990 lara dönelim......
                          yıl 1995 ...aylardan kasım...Türkiye gümrük birliği anlaşmasını imzalar...1 ocak 1996 da yürülüge girer..koalisyon hükümeti tarafından imzalanan bu anlaşma ile..Türkiye AB nin 15 üyesine karşı tüm gümrük duvarlarını indirmiştir.....
                          osmanlının çöküşünü başlatan 1838 tarihli baltalimanı ..anlaşmasının bir benzeri..hatta daha ağırı yürürlüğe girmiştir.....gümrük birliği türkiyeyi avrupanın açık pazarı haline getirmiştir...gümrük birliği anlaşmasını..birliğe üye olmadan kabul eden tek ülke olan Türkiye..ekonomik ..hatta siyasal egemenliğini kefereye devretmiştir.....

Yorum

• SEREN I
                            KAMYON ŞOFÖRÜ
                            • 25 Şubat 2009
                            • 0

ben bilirim ... ben biirimm...
                            dünya ve türkiyede gerek reel ekonomiler..gerekse borsalar çökünce..görsel ve yazılı basında bir yarıştır başladı...ben bildim..yarışı..önce ben söyledim..ilk ben söyledim...ben bu işlerin böyle olacagını biliyordum...daha neler neler....geçmişte ekonominin ne kadar saglam oldugunu ballandıra ballandıra anlatan ekonomistlerden tutun...borsanın uçup kaçacağını...doların 1 TL..ve dahi altına gideceğini..söyleyen azmanlar...şimdilerde reel ve sanal (borsa ve para piyasaları) piyasaların kötü olacagını geçmişte tahmin ettiklerini..6 ay önce şöyle...1 yıl önce böyle söylediklerini anlatıyorlar....bu muhterem çok bilmişlere tek kelime ile yuhhh...diyorum...borsa endeksi çıkarken...döviz kurları düşerken ralli çığlıkları atıp cart curt buyuran bu zavallılar....endeksler düşerken birdenbire olumsuz olup ..sonrada bak işte biz söylemiştik..demiyorlarmı kan beynime çıkıyor.....utanmaz..arlanmazlar.....
                            iş işten geçtikten sonra babam da söyler...zarar boru gibi olmuştur...zarar ateşten gömlek giy giyebilirsen.....buhranı görüp söyleyen bilgili ve dürüst sayısı birkaç kişiyi geçmeyen uzmanlar ise ortalıkta yoklar....çok enteresan.....

Yorum

• SEREN I
                              KAMYON ŞOFÖRÜ
                              • 25 Şubat 2009
                              • 0

kronik rahatsızlığımız: yabancı hayranlığı....
                              Dünyaca ünlü ekonomist Roubini bu hafta ülkemize geldi..Roubini.nin Türkiyeye gelmesi için para ödeyen.. .... yatırımın genel müdürü ile yaklaşık 1.5 yıl önce bir akşam yemeğinde sohbet ediyoruz..diyorum ki...global bir buhran geliyor...ülkemizde etkilenecek...gerek borsa ve sermaye piyasaları ..gerekse reel sektör çok zor duruma düşecek...döviz kurları yükselecek...2008 3. ve 4. çeyrekte negatif büyüme görebiliriz...yüksek faiz ...düşük kur politikası iflas etmiştir..2007 yılı baharında kısaca yukarda özetlediğim konuşmaya karşılık....küçük dağları ben yarattım dercesine havalı ve gururlu müdür...hayır...siz aşırı kötümsersiniz...bunların hiçbirine katılmıyorum...Türkiye şöyle güzel olacak..borsa şöyle yükselir...hele ki dövizin çıkması imkansız..biz artık eski Türkiye değiliz..vs.vs..gibilerinden bana pembe masallar anlattı....aslen hazineci olan bu muhteremin ..borsa ve sermaye piyasalarınada yeterince hakim olmadığını tespit ettim..inşallah ben yanılırım deyip ..kestirip attım...sonrasındada ülkemin koskoca bankasının başındaki kişinin bilgisizliğine..gurur ve kibrine..şaşırdım...
                              bu hafta aynı banka Roubini yi ülkemize getirdi..parasını ödedi...şimdi ne olacak ..lütfen bize anlat...dedi...ne acı tesadüf...
                              Roubini gerçekten iyi bir ekonomist ..ancak Türkiye konusunda yeterince hakim olduğunu düşünmüyorum...Türkiyeyi en iyi Türkler ..biz biliriz...

Yorum

• SEREN I
                                KAMYON ŞOFÖRÜ
                                • 25 Şubat 2009
                                • 0

kronik rahatsızlığımız: yabancı hayranlığı....2
                                Roubini yi dinledik...dünyaya hakim...özellikle gelişen piyasalar....ve bazı gelişmekte olan piyasalar....adam gerçekten çok iyi...ama Türkiye için özel bir teşhisi yok...olmalıydı...tedavi için verdiği reçete yine yetersiz...
                                iyimser ve kötümser senaryoları var...ancak baz senaryosu yok..olmalıydı...
                                Türkiye borsası ..ve tahvilleri güvenli imiş...Türkiye krizi fırsata çevirebilirmiş...adam parasını almış...getiren kurum kendi ayagına kurşun sıktıracak değil ya....yanlış anlaşılmasın..Roubini çok iyi bir ekonomist...bizimkiler öyle soru soruyorlar ki..adam da varsayım üzerine anlatıyor...arşimed ne demiş...bana üyle bir sopa verin ..dünyayı yerinden oynatırım...ehh o kadar uzun ve sağlam sopa olursa babamda oynatır....
                                iyimser ve kötümser senaryolar tamam...neticede Türkiyede gelişmekte olan ülke..ve cari açığı var..gerisini sn. ege cansen daha iyi anlatır..amma..adam Türk....olmaz....
                                GSYİH nın % 1 i kadar kaynak diyor Roubini..Türkiye kabaca 800 milyar dolarlık bir ekonomi...yani 8 milyar dolar gerekmiş...IMF den gelecek 20-25 milyar dolar yeterli olurmuş...sn.Roubini yanılıyor...uzun zaman sonra belki de ilk defa...eee burası Türkiye....göreceğiz..izleyelim....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information