Mavilim Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mavilim
    Kadrolu
    • 15 Şubat 2009
    • 5026

CSBG-formasyonu (Cafer ve Bez formasyonu)

Yorum

• EDY
      Yasaklı
      • 15 Aralık 2008
      • 1381

mavilim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      CSBG-formasyonu (Cafer ve Bez formasyonu)
      Bu iyiydi.....

Yorum

• mavilim
        Kadrolu
        • 15 Şubat 2009
        • 5026

Adaş gumeş banklardan aldın mı?

Yorum

• rafetozen
          Aktif
          • 24 Temmuz 2008
          • 252

Hisse senetleri borsa`da islem goren sirketlerin mali tablo ve dipnotlarini
          borsa`ya son gonderme tarihleri asagidaki tabloda gosterilmistir.
          Imkb`de islem goren sirketlerin 2009 yili 3 aylik bilancolarini son gonderme tarihleri

bankalar
          son gonderme tarihleri
          konsolide
          sirket adi olmayan konsolide
          ----------------------- --------- ----------
          akbank 15.05.2009 29.05.2009
          albaraka turk 15.05.2009 ---
          alternatifbank 15.05.2009 29.05.2009
          asya katilim bankasi 15.05.2009 29.05.2009
          denizbank 15.05.2009 29.05.2009
          finansbank 15.05.2009 29.05.2009
          fortis bank 15.05.2009 29.05.2009
          garanti bankasi 15.05.2009 29.05.2009
          is bankasi 15.05.2009 29.05.2009
          sekerbank 15.05.2009 29.05.2009
          t. Kalkinma bank. 15.05.2009 29.05.2009
          t.ekonomi bank. 15.05.2009 29.05.2009
          t. Halk bankasi 15.05.2009 29.05.2009
          t.s.k.b. 15.05.2009 29.05.2009
          tekstilbank 15.05.2009 29.05.2009
          vakiflar bankasi 15.05.2009 29.05.2009
          yapi ve kredi bank. 15.05.2009 29.05.2009
          sigorta sirketleri
          son gonderme
          tarihleri
          konsolide
          sirket adi olmayan konsolide
          ----------------- -------- ----------
          aksigorta 30.04.2009 12.06.2009
          anadolu hayat emek. 30.04.2009 ---
          anadolu sigorta 30.04.2009 12.06.2009
          aviva sigorta 30.04.2009 ---
          gunes sigorta 30.04.2009 12.06.2009
          ray sigorta 30.04.2009 ---
          yapi kredi sigorta 30.04.2009 12.06.2009
          ozel hesap donemine sahip sirketler
          son gonderme tarihleri

seri:xi no:29
          gonderilecek konsolide seri:xi no:29
          sirket adi donem olmayan konsolide
          ----------------------- --------------------------- --------- ------------
          altinyag 01/10/08-31/03/09 6 aylik 15.05.2009
          besiktas futbol yat. 01/06/08-31/05/09 12 aylik 11.09.2009
          fenerbahce sportif 01/06/08-31/05/09 12 aylik 14.08.2009
          galatasaray sportif 01/06/08-31/05/09 12 aylik 14.08.2009
          marti otel 01/04/08-31/03/09 12 aylik 10.07.2009
          tesco kipa 01/03/09-31/05/09 3 aylik 03.07.2009
          trabzonspor sportif 01/06/08-31/05/09 12 aylik 14.08.2009

tahvilleri borsa`da islem goren sirketler
          son gonderme tarihleri
          seri:xi
          no:25
          konsolide
          sirket adi olmayan
          ---------------------- ---------
          kocfinans 01.05.2009
          * tabloyu duzgun goruntuleyebilmek icin yazi tipini matriks (buyuk)
          olarak secmenizi oneririz.
          Kaynak: Imkb.gov.tr
          -matriks-
          |

Yorum

• emeklica
            Devekuşu Avcısı
            • 30 Ağustos 2008
            • 696

Adaş gumeş banklardan aldın mı?

hocam derde almammııııııııııııı.
            sabır,şükür,tevekkül.

Yorum

• marakes
              Bağımlı
              • 15 Mayıs 2008
              • 0

nthol fınbn bnular hep yatay asagı pıyasa kagıtları ..eger bıraz suzulrsek mavilim abinin potinlerinden potin dukkanı bıle cıkabılr bu kagıtlarda
              Kazanan arkadaslara sukunet ve alçakgönüllülük,kaybedenlere de umut ve metanet diliyorum herşeyden önce.böyle hızlı ortamlarda herkesin gergin olabilecegi unutulmamalı,yapılan yorumlarda öncelıkle empati faktörü gözönüne alınmalıdır.

Yorum

• mavilim
                Kadrolu
                • 15 Şubat 2009
                • 5026

marakes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                nthol fınbn bnular hep yatay asagı pıyasa kagıtları ..eger bıraz suzulrsek mavilim abinin potinlerinden potin dukkanı bıle cıkabılr bu kagıtlarda
                Nthol soruldu diye yazdım..
                ilgilendiğim bir senet değil..

Yorum

• mavilim
                  Kadrolu
                  • 15 Şubat 2009
                  • 5026

Sarı bence beyaza kadar gidip geri dönecek ..
                  izlemedeyiz..

Yorum

• marakes
                    Bağımlı
                    • 15 Mayıs 2008
                    • 0

Nthol soruldu diye yazdım..
                    ilgilendiğim bir senet değil..
                    0.38 sevıyelernden bahsetmıstnız gecmste..ben de ona ıstınadan yazdm yoksa aynı fıkırdeyim ha ıhlas ha nthol ha global hepsı aynı kapı nın mandallrı ..
                    Kazanan arkadaslara sukunet ve alçakgönüllülük,kaybedenlere de umut ve metanet diliyorum herşeyden önce.böyle hızlı ortamlarda herkesin gergin olabilecegi unutulmamalı,yapılan yorumlarda öncelıkle empati faktörü gözönüne alınmalıdır.

Yorum

• teselli
                      Tecrübeli
                      • 16 Nisan 2009
                      • 355

globali ayrı koysan olmamı?
                      "Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."

'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'

Yorum

• marakes
                        Bağımlı
                        • 15 Mayıs 2008
                        • 0

teselli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        globali ayrı koysan olmamı?
                        olmaz
                        sahıbı nın mıllete attgı kazıklar her 2 3 yılda bı tekrarlanıo..

Yorum

• teselli
                          Tecrübeli
                          • 16 Nisan 2009
                          • 355

marakes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          olmaz
                          sahıbı nın mıllete attgı kazıklar her 2 3 yılda bı tekrarlanıo..
                          işte ondan diyorum hani 1 kere kandırılırsam kandıran suçlu ama 2-3 yılda bir aynı şekilde kandırıyorsa e artık beyfendi demek mi ne gerek bilemiyorum.. hani 3 gün pez.. derler sonra beyfendi hesabı
                          "Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."

'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'

Yorum

• marakes
                            Bağımlı
                            • 15 Mayıs 2008
                            • 0

teselli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            işte ondan diyorum hani 1 kere kandırılırsam kandıran suçlu ama 2-3 yılda bir aynı şekilde kandırıyorsa e artık beyfendi demek mi ne gerek bilemiyorum.. hani 3 gün pez.. derler sonra beyfendi hesabı
                            e dgru..adam musterı buluyo bu hareketlerıne..

Yorum

• mavilim
                              Kadrolu
                              • 15 Şubat 2009
                              • 5026

Malatyalı imam

Celal Tilgen, Malatya'daki
                              Ş
                              eker Camii'nin imamı.

Lakabı, şeker Hoca. Ama bu lakabı sadece camiye borçlu değil.

Tilgen yani namı diğer şeker Hoca, ülkenin en modern din adamlarından biri.

Vaazlarını laptopla veriyor. Soruları internetten yanıtlıyor, vaaz
                              arası reklam alıyor.

Vaazını 'Malatyaspor Galatasaray'ı yensin, amin' diye bitiren ama
                              kimseden tepki almayan bir din adamı
                              .

Şeker Hoca bir alem hoca : 'Peygamberimiz yaşasaydı cipe binerdi,
                              zaten devenin de iyisine binmiş!' diyor. Teravih namazında eli boş
                              gelen kadınlara 'Televizyon programlarına börek çörek yapıp
                              gidersiniz, buraya eliniz boş geliyorsunuz! ' diye takılıyor.
                              Söylediklerini oya sunuyor, Cuma namazının farzını kıldırıp
                              'Memleketin 330 milyar dolar borcu var, haydi şimdi gidip çalışın!'
                              diye cemaati işlerinin başına gönderiyor. O Malatya'nın ünlü şeker
                              Camii'nin şeker Hoca lakaplı imamı Celal Tigen. Basın Yayın Halkla
                              İlişkiler mezunu. Yaşını sorduğumuzda '52 modelim!' diyor. İşte
                              sorular ve cevaplar:

Cemaatiniz camiden taşıyormuş. Nedir bunun esbab-ı mucibesi?

'Zebanilerden, cehennemde kaynayan kazanlardan, cehennem ateşinde
                              yananlardan bahsetmem. Cami korkutma yeri değil, sevdirme yeridir.
                              Adam camiye zaten dert, ızdırap içinde geliyor. Bir de cehennemden mi
                              bahsedeceğiz? '

Camide promosyon uygulamanız varmış?

'Gelenleri caminin monoton havasından kurtarmak lazım. Camiye gelen
                              çocuklara camiyi sevdirmek gerekir. Onlara sorular soruyorum,
                              bilseler de bilmeseler de şehirler arası bilet, çeyrek cumhuriyet
                              altını veriyorum.'

Camilerde niye devamlı ayakkabılar çalınır?

'Bizde ayakkabılar kaskoludur. Ayakkabısı çalınana ayakkabı alıyorum.'

Hep böyle grand tuvalet mi giyersiniz?

'İslam dini cübbe, sarık, takke ve tesbihten ibaret değildir.
                              Peygamberimiz sıcak iklimde yaşadığı için entari giymişti. Kutuplarda
                              yaşasa öyle mi giyecekti?'

Hurafeler ve batıl inançlara niçin bu kadar itibar ediliyor?

'Şiddetle karşıyım. Gidiyorlar türbelere, çaputlar bağlıyorlar, ' Al
                              sana göbek, ver bana bebek!' bunlarla uğraşıyorlar. Malatya'da Keşaf
                              Baba Türbesi var. Bir baktım kadınlar türbenin etrafında neredeyse
                              içki kokteyli yapıyorlar. Yakını içki içen eline viski, şarap, rakı
                              ne varsa mezara getirmiş. Şimdi bu adam kalksa bunları kovalasa haklı
                              değil mi? Bunlar dini, takvim yapraklarında, cami diplerinde
                              öğrendikleri için oluyor.'

Allah bilir sizin internet siteniz de vardır?

'Cemaate;
                              www.celalhoca. com.tr 'ye girin, sorular sorun dedim. Cemaat
                              araştırmış. 'Hocam bulamadık!' dediler. Sitem yok, espri yapmıştım.
                              Ama hazırlıkları yapılıyor, yakında olacak.'

Cuma Namazının farzını kıldırıp cemaati gönderdiğiniz oluyormuş, niye?

'Bu memleketin 330 milyar dolar borcu var. Namazın farzını
                              kıldırdıktan sonra; 'Haydi şimdi gidin çalışın, memleket düzlüğe
                              çıksın!' diyorum.'

Sizden rahatsızlık duyanlar yok mu?

'Neşeli şeyler anlatıyorum diye çok tepki verdiler. Dini
                              preslemişler, monoton hale getirmişler. İslam dini güler yüzlü bir
                              din ama namazı bile somurtarak kılıyoruz.'

Şeker Hoca devam ediyor:
                              'Şeker Camii'ne yalınayak gelinmesini yasakladım. Ayağında mantar,
                              egzama, başka bir hastalık olabilir. İnsanlar o ayakla basılan yere
                              secde ediyorlar. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'na cemaate galoş
                              giydirelim dedim. Henüz alamadım ama 1000 tane alıp koyacağım
                              camiye.'

'Bir gün sabah namazı için camiye gelmiştim. Üstünde hırka olan
                              birini gördüm ama çok karanlıktı, tanıyamadım.'Kimisiniz?' dedim,
                              'Turgut Özal'ım' dedi. O sırada Başbakandı. Korumalarını atlatıp
                              gelmiş. Annesi Hafize Hanım'la tanıştırıp aile imamları olmamı, dini
                              konularda onları yönlendirmemi ve yılda 5 kere hatim indirmemi istedi.
                              'Babam için 5 kere hatim indirmiyorum, ancak bir kere yapabilirim! '
                              dedim. 'Peki öldükten sonra mezarıma 5 yıl boyunca gelip dua okur
                              musun?' dedi.
                              'Ya Amerika'da, Arabistan'da ölürseniz, nasıl geleyim?' dedim, onu da
                              kabul etmedim.
                              Ama 4 yıl boyunca Özal ailesinin aile imamlığını yaptım.'

'Bir zaman cami yeni yapıldığı zamanlarda 4 avize gerekiyordu. Halde
                              çalışan birine; 'Sen camiye avizeleri getir, ben senin reklamını
                              yapayım!'dedim. Cami doluyken cemaate; 'Namazın farzı kaç diye sorsam
                              aranızda bilen olur, bilmeyen olur. Haydi ondan da vazgeçtim,
                              abdestin farzını sorsam onu da bilen olur, bilmeyen olur.. Ama
                              kaliteli, ucuz sebze ve meyvenin hal binası No:47 Şahin Topaloğlu'nda
                              satıldığını bilip oraya gidersiniz!' dedim. 15 gün sonra avizeleri
                              getirdi. 'Hocam, gelen giden benim dükkanı soruyor, caminin başka
                              ihtiyacı var mı?' diye sordu.'

'Bir ara dünya kupası maçı vardı. Birkaç rütbeli kişi teravih
                              namazını da, maçı da kaçırmak istemiyordu. 'Hocam ne yapacağız?' diye
                              sordular. 'Teravihe gelin, hızlı kıldırıp sizi maça yetiştiririm! '
                              dedim. Birkaç rekatı hızlı hızlı kıldırdım. Sonra biraz rolantiye
                              almışım. Maça geciktiler. 'Hocam ne yaptın?
                              İyi gidiyordun,sonra birden yavaşladın?' dediler. 'Yahu radara
                              yakalandık! Görmediniz mi, cemaatin arasında Malatya Müftüsü vardı?'
                              dedim.

Yorum

• key34
                                Aktif
                                • 14 Nisan 2008
                                • 177

Hoca radara yakalanmış güzel di
                                dini kavramış hoca bravo hocaya

Yorum

Working...
                                X

Debug Information