Mavilim Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • rafetozen
    Aktif
    • 24 Temmuz 2008
    • 252

Afiyet olsun arkadaşlar.

Yorum

• aykut0
      Yeni üye
      • 16 Mart 2009
      • 2

afiyet olsun arkadaşlar

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

teşekkürler mavilim kolay gelsin afiyet olsun
        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• mavilim
          Kadrolu
          • 15 Şubat 2009
          • 5026

senol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ayrıcana bazen bir kere bile o desteğin altında kapatması yetmeyebiliyor stoplos için...bazen spek stop lossun bayağı altına çekip milleti döker ...ayrıcana kıralan stop los hisse bir miktar aşağı indikten sonra tekrar yukarı hareket ederek kırdığı stopa dokunur...

sevgili mavilim ozgyo teknik olarak hoşuma gitti sanki ben bugün yarın giderim der siz ne dersiniz...

herkese günaydın ve bol kazanç dolu günler dilerim...
          İLGİLENDİĞİM BİR SENET DEĞİL ŞU AN İÇİN ama
          0.64 mutlak stoplos olmak kaydıyla(kapanış olarak)
          tutulabilir.Benim kriterlerime göre henüz olgun değil..
          2-5 gün daha bu seviyelerde al takke ver külah yapmaları lazım..

Yorum

• ynos006
            Yeni üye
            • 09 Mart 2009
            • 13

Saygıdeğer bilge mavilim,

Borsa ve mali piyasa hareketleri takibini hobi yada bir oyun olarak takip eden birisi olarak şu ana kadar geçmişte paylaşımda bulunduğunuz “köşe”nizdeki grafiklerinizi ve bunlara ait yorumlarınızı okuyor, teknik olarak bilgisiz halimle bunlardan teknik bilgi çıkarmaya çalışıyorum, ama çok zor çook.

Neyse, ben borsa ve diğer mali piyasalarda teknik analizi temelden öğrenmek, uygulamak ve belki de kendime göre bir disiplin-strateji geliştirmek istiyorum.

İnternette teknik analizler, indikatörler, osilatörler, teknik analiz programları, yazılımlar v.b. bir çok konu ile ilgili amatörce araştırma yaptım ama kafam karıştı.

Şu ana kadar 4 adet kıymetli ekonomist, teknik analist ve yazarın kitaplarını gözüme kestirdim. Ama bulmak çok zor, hepsini alamadım ama arıyorum. Bir tanesini de halen okuyorum.

Diğer bir sıkıntıyı da metastock programı temininde yaşıyorum. Türkiye distribütörü durumunda olan firma stoklarımız tükenmiştir bilgisi ile karşıma çıkıyor.

Yazımın özüne gelince, siz de bu işe bir şekilde başladınız ama siz hangi yolları kullandınız? Teknik analizde kendinizi nasıl bu kadar geliştirebildiniz? (bilmediğimden soruyorum hangi yollardan gittiniz yada halen gidiyorsunuz?) (doküman, eğitim, program v.s.)

Bilgeliğinizle bu konuda da takipçilerinize yol göstereceğiniz umudu ve sevinci ile, en kalbi duygularla sevgi ve sagılarımı sunarım.
            Last edited by stockbroker; 17 Mart 2009, 13:36.

Yorum

• stockbroker
              Master
              • 28 Temmuz 2008
              • 4807

Sn. ynos006,

Mesaj yazarken büyük harfler kullanmak bağırmak anlamına gelir ve hiçbir ortamda hoş karşılanmaz.

Her ne kadar bu anlamda yazmadığınızı düşünsem de lütfen bir daha bu şekilde mesaj yazmayınız.

Yorum

• sen@senibil
                Yeni üye
                • 17 Mart 2009
                • 17

selamlar,sayın mavilimde buradaymış,
                güzel insanlar güzel yazarlar mevcut,
                hayırlı günler hayırlı kazançlar diliyorum.
                saygılar sevgiler.............
                [B][SIZE=1]*Bir anne-bab[/SIZE][/B][SIZE=1][B]a için dünyada işiteceği en güzel melodi,küçük çocuğunun konuşmayı öğrenme aşamasında[/B][B][I]"babaaaaa[/I]-[I]anneeee[/I]"[/B][B]diye seslenmesidir.*[/B][/SIZE]

Yorum

• mavilim
                  Kadrolu
                  • 15 Şubat 2009
                  • 5026

ynos006 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  SAYGIDEĞER BİLGE MAVİLİM,

BORSA VE MALİ PİYASA HAREKETLERİ TAKİBİNİ HOBİ YADA BİR OYUN OLARAK TAKİP EDEN BİRİSİ OLARAK ŞU ANA KADAR GEÇMİŞTE PAYLAŞIMDA BULUNDUĞUNUZ “KÖŞE”NİZDEKİ GRAFİKLERİNİZİ VE BUNLARA AİT YORUMLARINIZI OKUYOR, TEKNİK OLARAK BİLGİSİZ HALİMLE BUNLARDAN TEKNİK BİLGİ ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM, AMA ÇOK ZOR ÇOOK.

NEYSE, BEN BORSA VE DİĞER MALİ PİYASALARDA TEKNİK ANALİZİ TEMELDEN ÖĞRENMEK, UYGULAMAK VE BELKİ DE KENDİME GÖRE BİR DİSİPLİN-STRATEJİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM.

İNTERNETTE TEKNİK ANALİZLER, İNDİKATÖRLER, OSİLATÖRLER, TEKNİK ANALİZ PROGRAMLARI, YAZILIMLAR V.B. BİR ÇOK KONU İLE İLGİLİ AMATÖRCE ARAŞTIRMA YAPTIM AMA KAFAM KARIŞTI.

ŞU ANA KADAR 4 ADET KIYMETLİ EKONOMİST, TEKNİK ANALİST VE YAZARIN KİTAPLARINI GÖZÜME KESTİRDİM. AMA BULMAK ÇOK ZOR, HEPSİNİ ALAMADIM AMA ARIYORUM. BİR TANESİNİ DE HALEN OKUYORUM.

DİĞER BİR SIKINTIYI DA METASTOCK PROGRAMI TEMİNİNDE YAŞIYORUM. TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ DURUMUNDA OLAN FİRMA STOKLARIMIZ TÜKENMİŞTİR BİLGİSİ İLE KARŞIMA ÇIKIYOR.

YAZIMIN ÖZÜNE GELİNCE, SİZ DE BU İŞE BİR ŞEKİLDE BAŞLADINIZ AMA SİZ HANGİ YOLLARI KULLANDINIZ? TEKNİK ANALİZDE KENDİNİZİ NASIL BU KADAR GELİŞTİREBİLDİNİZ? (BİLMEDİĞİMDEN SORUYORUM HANGİ YOLLARDAN GİTTİNİZ YADA HALEN GİDİYORSUNUZ?) (DOKÜMAN, EĞİTİM, PROGRAM V.S.)

BİLGELİĞİNİZLE BU KONUDA DA TAKİPÇİLERİNİZE YOL GÖSTERECEĞİNİZ UMUDU VE SEVİNCİ İLE,

EN KALBİ DUYGULARLA SEVGİ VE SAGILARIMI SUNARIM.
                  Öncelikle övgü dolu sözleriniz için teşekkürler..

Doğru yoldasınız..araştırma ,azim ve sebat..
                  Ben de ilk başladığımda piyasada bulabildiğim tüm kitapları alıp,
                  onları okuyarak başladım..Sn DR YAŞAR ERDINÇ'in
                  2 günlük temel ve teknik analiz kursuna katıldım.
                  daha sonra okuduklarımı,anladığım kadarı ile uygulamaya koydum.
                  Günlerce grafik baktım.Kendi icadım birçok formasyon keşfettim.
                  Örnek olarak Tuncer formasyonu,potin formasyonunu verebilirim.
                  Tuncer formasyonunda, dencm grafiğinde;aynı noktaya (o gün oluşan
                  dip seviyesi idi) 2 saat baktım.evet tam iki saat .... neden burası neden burası diye sorguladım ve cevabı buldum.Burda sebeb ve sonuç ilişkisi
                  önemlidir.Barlara saatlerce baktım.hangi bardan sonra ne olmuş
                  günlerce onları inceledim.Yaptığım tespitleri geçmişe yönelik
                  kontrol ettim.Barlarla ilgili birçok formasyon keşfettim.
                  Mesela dün Garan grafiğinde en çok sevdiğim bar cinsi diye yazmıştım.
                  Sırf o barı tespit eden tarama bile yazdım.
                  İşin özü, birşeye körü körüne değil de ,sebeb ve sonuç ilişkisi
                  ile yaklaşmak.. neden ve niçin sorularına cevap aramak...
                  Daha önce de defalarca yazdım.Macd al verince almak yerine;
                  macd neden al verdiyi sorgulamak...Bunun gerisindeki sebebleri araştırmak..
                  Bunu yapmak ve deneyim kazanmak sadece zaman alıyor.. o kadar...
                  Anahtar kelimeler; azim,sebat ve devamlı araştırma.....
                  saygılar....
                  Last edited by mavilim; 17 Mart 2009, 13:57.

Yorum

• altima
                    Yeni üye
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 44

Sn Mavilim,
                    nethol sizce gelin adayı olabilir mi?

Yorum

• mavilim
                      Kadrolu
                      • 15 Şubat 2009
                      • 5026

altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sn Mavilim,
                      nethol sizce gelin adayı olabilir mi?
                      ne uzar ne kısalır heç tipim değil.
                      Ama tut konumunda..
                      0.34-0.36 dirençler..

Yorum

• mavilim
                        Kadrolu
                        • 15 Şubat 2009
                        • 5026

23.527 tekrar direnç konumuna geçti..

Yorum

• preLUDE
                          Katılımcı
                          • 16 Mart 2009
                          • 68

yurtdışı bozuldu öğle arasında, bu gerileme ondan olmalı..
                          HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Yorum

• mavilim
                            Kadrolu
                            • 15 Şubat 2009
                            • 5026

sngyo da 1.57 yi bir kaldıramadılar yav..
                            1.57 kalkarsa 1.58den yakacam

Yorum

• mavilim
                              Kadrolu
                              • 15 Şubat 2009
                              • 5026

sabah gördüğümüz 23.286 dip seviyesi altına düşmememiz lazım..

Yorum

• preLUDE
                                Katılımcı
                                • 16 Mart 2009
                                • 68

mavilim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                sabah gördüğümüz 23.286 dip seviyesi altına düşmememiz lazım..
                                sn.mavilim,

indicator larınız ne durumda acaba?
                                HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Yorum

Working...
                                X

Debug Information