Mavilim Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • EDY
    Yasaklı
    • 15 Aralık 2008
    • 1381

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde en cok dikkatimi cekmis olan husus su....

Endekste 3-5 degil 300 küsür senet varken haliyle bazilari cakildigi halde bazilari ucup gidiyor...

Eldeki kagitlar zarar yazarken yada öylece ot gibi dururken ucup kacmis senetlere baktikca etki altinda kaliyor insan... Bazende hirs yapiyor...

iste özellikle bu duygudan soyutlamaya calisiyorum kendimi.....
    Az sonra bir grafik atarak mial verecegim....

Yorum

• sakirksd
      Tecrübeli
      • 23 Haziran 2007
      • 209

hep kazanılırsa tadı olmaz zaten.öyle değil mi

Yorum

• teselli
        Tecrübeli
        • 16 Nisan 2009
        • 355

evet o husuda şunu ögrendimki elindeki senede gveniyorsan ve uygun yerden girdigine inanıyorsan mutlaka ve mutlaka bir gün yukseliş sırası onada gelir.. o zamanda tek sorun aylarca beklemenin psikoloji bozukluguyla ilk yukselişte satmamayı becerebilmek..
        ama hocam sen 14 lere kadar bekletebildiysen bjkas ı o kadar düşük maliyetle sana hiç bişe olmaz bence o konuda rahatsın
        "Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."

'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'

Yorum

• teselli
          Tecrübeli
          • 16 Nisan 2009
          • 355

sakirksd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          hep kazanılırsa tadı olmaz zaten.öyle değil mi
          bence tadından yenmez gerçide ..D

Yorum

• delinetçi
            Bağımlı
            • 24 Haziran 2007
            • 98

Günaydın;Herkese bol kazançlar.

Yorum

• radyolog
              OKURYAZAR
              • 03 Ağustos 2008
              • 22545

Birde en cok dikkatimi cekmis olan husus su....

Endekste 3-5 degil 300 küsür senet varken haliyle bazilari cakildigi halde bazilari ucup gidiyor...

...
              bu konuda BETA değerleri YARDIMCI olabilir kanımca

hangi hissenin endeks giderken gittiği yada gitmediği konusunda bilgi verebilir
              DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• EDY
                Yasaklı
                • 15 Aralık 2008
                • 1381

teselli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                evet o husuda şunu ögrendimki elindeki senede gveniyorsan ve uygun yerden girdigine inanıyorsan mutlaka ve mutlaka bir gün yukseliş sırası onada gelir.. o zamanda tek sorun aylarca beklemenin psikoloji bozukluguyla ilk yukselişte satmamayı becerebilmek..
                ama hocam sen 14 lere kadar bekletebildiysen bjkas ı o kadar düşük maliyetle sana hiç bişe olmaz bence o konuda rahatsın
                Gördügü en yüksek rakam 14,90 idi......

Hatta gercegi itiraf edeyim...

4,30´luk Bjkas´ar ful portföydü... 11,30´da yarisini vermistim Cünkü geri dönüs emarelöeri sergilemisti... Yine ayni gün 11,80´den tekrar fullemistim...

11,90 görüp tavani iki üc defa bozduklari gün 14,60´tan yarisini vermistim... ikinci yariyida vermek icin sat tusu acikti...

Ki, o an bes dakikacik fopruma bakayim derken tabana caktilar senedi... Yine bu topikte ortaligi karistiran bir pislik olmustu o gün.... Ve son partiyi 7,70´e kadar elden cikaramamistim...

Yorum

• EDY
                  Yasaklı
                  • 15 Aralık 2008
                  • 1381

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  bu konuda BETA değerleri YARDIMCI olabilir kanımca

hangi hissenin endeks giderken gittiği yada gitmediği konusunda bilgi verebilir
                  Beta degerleri derken neyi kastettiginizi söyleyebilirmisiniz Svg Radyolog....

Buna gercekten ihtiyacim var....

Yorum

• EDY
                    Yasaklı
                    • 15 Aralık 2008
                    • 1381

Az sonra bir grafik atarak mial verecegim....
                    Dmsas... Demisas döküm...

Bu senet persembe günü aksamki taramalarda tüm kolonlarin 1 degeriyle al verdigi senetti...

Daha önce hic alip satmadigim ve islem hacmi yüzünden almayada niyetlenmedigim ama her ihtimale karsin tecrübe olsun diyerek izlemeye aldigim senet....

Dmsas Gidisat1 günlük

Ana resimdeki mum barlarin alttan gelerek beyazi yukariya kestiginde oldukca olumlu gelismeler olduguna cok sahit olmustum...

Arti en alt kisimdaki Trend yesilinin sifir cizgisini alttan kesmeside olumluydu...

Dmsas Destek-Direnc günlük

Yine alttaki resimde HO´larin SIKISMA`dan sonra yukariya sert ivme yapmasi ihtimali söz konusuydu....

Sonuc, dün %8 gördü... Bugün bir ara yine %8,5 gördü.... su an %6...

Neden almadim... Hacim... Su an 249 binlerde geziyor...

Daha önceki mesajlarimda ne demistik, bu senetlerin getirilerine baktikca insan etki altinda kalip hirs yapabiliyor...

Bunlari asla unutmayalim... Gerektiginde kendimizi soyutlamayi bilelim...

Yorum

• delinetçi
                      Bağımlı
                      • 24 Haziran 2007
                      • 98

Cumanız mübarek olsun.

Yorum

• radyolog
                        OKURYAZAR
                        • 03 Ağustos 2008
                        • 22545

Beta degerleri derken neyi kastettiginizi söyleyebilirmisiniz Svg Radyolog....

Buna gercekten ihtiyacim var....

bu link ten yararlanabilirsiniz svg edy

kabaca BETA DEĞERİ ne kadar yüksekse bir hissenin yükselişe o kadar iştirak edebilir

ör: GARAN beta değeri 1,4 bu tabloda yani endeks % 1 artarsa GARAN hissesi % 1,4 artacağı düşünülür terside doğrudur

bunların matematiksel hesaplamalr olduğunuda unutmamak lazım kanımca

umarım işinize yarar ;)
                        DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• teselli
                          Tecrübeli
                          • 16 Nisan 2009
                          • 355

Yine bu topikte ortaligi karistiran bir pislik olmustu o gün.... Ve son partiyi 7,70´e kadar elden cikaramamistim...

bak şimdi oldu.. 7.70 lerden almaya başlayanda bendim al sat al sat daha dün itibarı ile 5.38 oldu maliyetim..(mavilim hocam .7.40 lardan tepki verebilir demişti ve vermişti de.)
                          mesela bjkas endeksle alakası yok kendi açımdan gönül rahatlıgı ile boşaltılmayacak yuzde 50 lik pörtfföyde ama çok oynuyorlar olsun sabit bir rakam belirledim mesela 2000 adet gibi üstüne altına 500 eksi 500 artı alıp satıyorum 3 ekadar düşürseler düşürürler farketmez normal koşullarda mutlaka tekrar 8 i görecek ve bu en fazla 1 yıl içinde olacak . yuzde 60 ı garanti ise beklerim..(ekonomiden bagımsız olması en rahatlatıcı konu benim içi ayrıcada takım vs tutmam futboluda sevmem bayanlar basketbol daha güzel arkadaşın inadına aldım fenerle maçı olacagı gün 52 den ona kıllıgına fener aldım fener aşa bjkas yukarı sonra fenerin zararını bjkas şampiyon olur tekrar fırlar die ondan çıkartalım dedim.... bjakas ınkini çıkartcamda sıra fenere gelecek)

Yorum

• teselli
                            Tecrübeli
                            • 16 Nisan 2009
                            • 355

şeker yatırımı okudum hiç hoşuma gitmedi
                            arçelik için 2.24deki destegine geri dönebilir yazmış..yandı gülüm keten helva hepten kol kanatmı kırsak ne yapsak..

Yorum

• EDY
                              Yasaklı
                              • 15 Aralık 2008
                              • 1381

Spk manıpulasyona karsı 30 kısılık 'bbg' tımı kuruyor - sabah
                              sabah gazetesının haberıne gore; manıpulatoru engellemenın yolu
                              manıpulatorun para kazanmasını engellemek" dıyor spk baskanı akgıray.
                              Yolu ıse gozetım odası. Akgıray, sabah'a pıyasaları anlık takıp edecek
                              30 kısılık gozetım ekıbı kurulacagının acıkladı
                              gazetenın ınternet sıtesınde konuyla ılgılı olarak bugun yayınlanan
                              haber asagıda bulunuyor:
                              " sermaye pıyasası kurulu (spk) baskanı vedat akgıray fınansal pıyasaların
                              gundemınden dusmeyen manıpulasyon ıddıalarına son vermek ıcın yapılan
                              calısmaları ılk kez sabah'a acıkladı. Goreve gelır gelmez konuya ılıskın
                              calısmalar baslatan spk baskanı vedat akgıray, ıstanbul'dakı spk merkezınde 30
                              kısıden olusacak bır gozetım ekıbı kuracaklarını soyledı. Bır baska deyısle
                              spk, "bırı bızı gozetlıyor" (bbg) programında oldugu gıbı pıyasaları sureklı
                              ızlemek ıcın harekete gectı. "aslında manıpulasyon kokusu gelen ıslemler toplam
                              pıyasa ıslemının yalnızca yuzde 1 ya da 2'sını olusturuyor. Ama sankı toplam
                              hacmın yuzde 60-70'ını etkılıyormus ızlenımı olusturuluyor. Ama bu bıle
                              yatırımcı kıtlesınde pıyasalara karsı guvensızlık olusmasına neden oldu" dıyen
                              akgıray mevcut yontemlerle manıpulasyonun engellenemedıgıne dıkkat cektı.

Akgıray'a gore manıpulasyon yapan yapıyor, uzerınden aylar gectıkten sonra
                              ortaya cıkarılınca adlı olarak da cogunlukla sonuc alınamıyor. Manıpulatorlerın
                              mahkemeye gıtmekten korkmaz hale geldıgını soyleyen akgıray, "demek kı
                              uyguladıgımız yontemde yanlıslık var" dedı. Akgıray bu noktada yapılan
                              calısmaları bızımle paylasıyor. "dunyada manıpulasyonla mucadelede ıkı yontem
                              var. Bırıncısı, manıpulasyonu onlemenın tek yolu manıpulatorun para kazanmasını
                              onlemek" dıyen akgıray kurmakta oldugukları gozetım odasından bahsettı. Gozetım
                              odasıyla pıyasanın dakıka dakıka ızlenecegını belırten akgıray uygulanması
                              dusunulen sısteme ılıskın ılk ıpuclarını da soyle acıkladı: "sımdıden hepsını
                              acıklamak dogru olmaz ama emır ıptallerı ve tahta kapatma bu onlemlerden
                              olacak. 30 kısıden olusacak olan ekıp ıcın ıstanbul'dakı buromuzu hazırlıyoruz.
                              Bu ekıple manıpulatoru yakalayacagız. Elımızdekı teknolojıde buna ımkan
                              verıyor." akgıray, manıpulasyonla mucadele bır dıger yontemı de "spk'nın
                              yetkılerının artırılması" sozlerıyle acıkladı. Akgıray, "spk'nın cezayı da
                              veren kurum olması konusunu hukukcularımız ıncelıyor. Bunun yasal duzenleme
                              gerektırıp gerektırmedıgıne bakacagız" dedı. Akgıray ayrıca, son donemde
                              aldıkları kararlarla pıyasalara ve manıpulatorlere onemlı mesajlar vermeye
                              basladıklarını vurguladı.
                              Akgıray "besıktas hısselerınde 26-29 hazıran
                              tarıhlerı arasında gerceklesen ıslemlerde jet hızıyla ıslem yasagı cezası
                              verdınız. Ancak bundan cok oncekı ıslemler konusunda neden bırsey yapmadınız?"
                              sorusuna ıse "bızı bundan sonra ızleyın. Hızlı kararlar alacagız. Pıyasaya
                              mesajımız bu. Elbette, bız de hata yapabılırız ama bız artık bu ıslerle
                              ugrasmak yerıne asıl ısımız olan sermaye pıyasalarımıza odaklanmak ıstıyoruz"
                              dedı. Abd'de ıcerıden ogrenenler tıcaretıne (ınsıder tradıng) karsı kullanılan
                              yontemlerı turkıye'ye de uygulamayı dusunduklerını soyleyen akgıray soyle
                              konustu: "ornegın abd'de sırketın yonetıcı ve ortakları kendı hısselerını
                              aldıktan hemen sonra hısseler yukselırse bu yukselısten kazandıgı gelırı
                              sermayeye aktarması ıstenıyor. Aynı yontemı turkıye'de uygulanabılecegını
                              dusunuyoruz. Ancak buradakı zaman lımıtı uzerıne dusunmek lazım. Yonetıcı
                              hısseyı aldıktan ıkı yıl sonra bu yukselıs oluyorsa buna yapacak bırsey yok.
                              Ama aldıktan 15 gun sonra hısselerde hızlı bır yukselıs oluyorsa, bu sıstem
                              uygulanabılır."
                              30 kısılık ekıp pıyasaları sureklı takıp edecek,
                              gerektıgınde ıslemlerı ıptal edıp, hısse tahtasını kapatabılecek
                              spk
                              manıpulatore ceza verebılecek yasal hakkının olup olmadıgını arastırıyor

abd'de ınsıder tradıng'e karsı alınan onlemlerın turkıye'ye uyarlanması
                              dusunuluyor
                              son gunlerde bazı pıyasa uzmanları tarafından da sıkca dıle
                              getırılen "vob'da pozısyon alan yabancılar, ımkb'de sunı yukselıslere neden
                              oluyor" ıddıalarını da yanıtlayan akgıray "boyle bır ıddıa acıkcası cahılce bır
                              soylem. 5 lıralık bır ıkramıye ıcın kımse gıdıp 20 lıralık pıyango bıletı
                              almaz. Eger vob'da uzun pozısyonda olanın, spot pıyasa fıyatını artırması cok
                              akılsız bır tıcaret olur. Soylenenler teorıde mumkun ancak pratıkte ımkansız"
                              dıye konustu.
                              Borsada halka acıklık oranı dusuk olan cıkmak ısteyen
                              sırketlerın onu yakında acılıyor. Daha once tıcaret kanunudakı bır madde
                              gerekcesıyle , borsadan cıkmak ısteyen sırketlerın bu ısteklerı karsılıksız
                              kalmıs ve yenı turk tıcaret kanunu'nun beklenmesı gerektıgı belırtılmıstı. Spk
                              baskanı akgıray ıse yapılan ıncelemeler sonrasında buna gerek olmadıgını
                              gorduklerını kaydettı. "borsadan cıkmak ısteyen sırketler cıkamaz denıyordu.
                              Ancak gorduk kı kanunen bu mumkun. Cunku, halka acık sırketler ıcın spk kanunu
                              amırdır. Spk kanunu da sırketlerın borsa kotundan cıkmasına ızın verıyor. 1-2
                              hafta ıcerısınde acıklama yapacagız. O acıklama ıle bu cıkıs prosedurunun nasıl
                              ısleyecegını de anlatacagız" dedı.
                              Borsadan cıkma talebı ıle spk'ya
                              basvuran tek sırket su anda afm. Cıkmak ısteyen dıger sırketler ıse spk'nın afm
                              konusunda alacagı karara gore hareket edecek. Spk'nın cıkaracagı teblıg ıle
                              borsadan cıkmasına kesın gozuyle bakılan sırketler arasında sunlar var:
                              Fınansbank, fortıs, denızbank, t. Kalkınma bankası. "
                              -matrıks-

-matrıks-

Yorum

• teselli
                                Tecrübeli
                                • 16 Nisan 2009
                                • 355

hepimize afiyet osun. ben kaçar hayırlı cumalar..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information