Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
    354 birim para nakit var

anelt 1,27 maliyetten 99 birim para ile alındı.

Toplamda 453 birim para var.
    Bir alttaki mesajda aefesi listeden çıkarmamışım. Yarnı 10,30 den yeni alım denenecek eğer olursa artık en az 11,50 ye kadar bekleyeceğiz sonra kararı vereceğiz.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

Piyasa halen daha bulanık. Elimdeki gösterge tam al vermiyor. Keskin dönüşlerde olabilir. Ya da yukarı ani çıkışlarda olur. Ancak riski minimize etmeye çalışıp düzgün bir piyasa arayacak içimiz rahat edecek. Hop oturup hop kalkmayacağız. Eğer sistematik borsa diyorsak sistematik olacak herşey.
      Öncelikle piyasada değişen ne var bunlara bakacağız. Senetleri tepe taklak değil derinlemesine inceleyeceğiz. Az az kazana kazana gideceğiz. Amacımızdan sapma yapmadığımız sürece hedefe ulaşacağız. 2 ay geçti topik başlayalı ve iki ay bile dolmadan hedefimizin azda olsa üstündeyiz hemde borsa %10 düşmüşken bile. Bu da hedefimiz olan 720 birim paraya ulaşabileceğimizi gösterir. Sistem başarılı. Hayalprest olmadan bir anda tavanlar beklemeden ağır ağır kazanacağız.
      Bugüne kadar üç hatamız oldu gibi.
      1- Anelt, aslında yazmamaya karar aldığım dönemde ben al-satlar ile maliyeti aşağı çektim ancak burda ne yazıyorsa onu baz alacağız. aneltten zarar yazmış gibi olsakta birim paramızın çoğunluğu burda olmadığı için riske etmemiş oluyoruz ve yarın uygun bir fiyattan zarar kesi uygulayacağım.
      2- Tire 7,80 civarından alıp 7 liradan zarar kesi uyguladık. senet ise şimdi 5 lira civarında doğru karar vermişiz.
      3- Tspor erken davrandık ve sattık ancak senet 7,30 liradan aldığımız halde ve erkenden veda ettik. Senet 9 liraya çıktı. olsun risk almayacağız. Dönüp ders alacağız. emin adımlarla gideceğiz.
      4- İzocam yanlış hatırlamıyorsam 9,20 den alış verdik. 11 küsürden sattık. Riski üstlenmedik senet 15 lira civarını gördükten sonra geri geldi. Ancak biz elimizdekilere bakacağız eldeki bir kuş daldaki bir kuştan her zaman daha değerlidir.

Yarın için 10,30 dan elimizdeki paranın üçte ikisi ile AEFES alımını bir kere daha denemek için talimatımızı verdik bile. Olursa olur, Olmazsa duruma göre alışı biraz daha yukarı çekeriz gerekirse bugün sattığımız fiyatın daha üstünden senete giriş yaparız. Piyasa bulanıksa riski az senetlerde işlem yapmak her zaman daha iyidir.
      HERKESE İYİ GECELER. YARIN GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE....
      YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

Şuanda iki olasılık var.
        1-Ya bir kaç güne kadar döneriz 26.000'i görürüz.
        2- Ya da 20.800 lere kadar sürebilecek hızlı düşüşün içine gireriz. Zaten aslolan bu düşüşün içindeyiz. Ekonomik koşullar değişmediği sürece.
        Endeks şuan için 24.000. Riske bakalım.
        Yaklaşık %10 kazanmak için %20 kaybetmeyi göze almak gerek. Kazanmak şöyle dursun kaybetme riskimiz büyük. Bugün ve dün para çıkışı oldu yükselişe rağmen. Bu iyi haber olarak görünmüyor. Ancak birşeyler endeksi aşağı bırakmıyor. Mal çıkmaya çalışma olarak yorumluyorum.
        Ben riski düşük senetleri tercih ediyorum şuan için.

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

Yarın büyük ihtimalle giremeyeceğim siteye. Eğer endeks 24.200'ü aşarsa ve 10,30 dan aefesi alıp 10,80'den satabilirsem.
          Alacağım senetler;
          akbank 3,72 iyi bir fiyat
          ccola 6,40 iyi bir fiyat 7 lira ilk direnç.
          karton 53,50 iyi bir fiyat 57,50 den satış düşünülebilir.
          kchol 2,03 iyi bir fiyat. doların rotasının da aşağı olacağını düşünürsek %20 ve üzeri kazanç sağlar endeks %10 arttığında.
          Elimizdeki paraya göre orantısal olarak dağıtım.
          akbank 8 de 3
          ccola 8 de 1
          kchol 8 de 3
          karton 8 de 1

karton ve ccola söylediğim fiyatlarda satılırsa şayet. kchol ve akbank arasında eşit olarak dağıtılıp alım yapılacak.
          endeks 26.000'e geldiğinde düşünülecek birşeyler. Ters haber gelmediği sürece Durum bundan ibaret.

Son olarak endeks 24.200'ü geçecekse şayet tcell alım için ideal bir senet ancak kar marjı düşük kalma ihtimali olduğu için es geçiyorum.
          KALIN SAĞLICAKLA.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

taktiği anlamayan ya da sormak istediği birşey varsa sorabilir arkadaşlar. sonra fırsatım olmayabilir.
            Şimdiden hoşçakalın.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

dow'un 7.200 lere çıkması ve burada bayadır kalması ve 7.200'ün üstünde kapatması. Altının onsunun 970 denilen desteği kırarak uzun süre bu seviyenin üstüne çıkamaması. Ulusal 30 endeksinin 4-5 gündür düşüşte bile tüm endeksten daha diri durması beni bu karara itti. Riski üstenme zamanı ancak yinede saat 23.00'ı beklemek daha iyi olacak.
              Sağlıcakla kalın. Riski satın alacağım.
              Ya batak ya çıkak.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

no comment

Yorum

• ketenhelva
                  ..................
                  • 10 Aralık 2008
                  • 1488

sevgili yorumcu;dow 7350 kapattı,%3.32 artışla.yarın yazdıgın kagıtların hiç biri belirttigin fiyatlara gelmez,daha yukardan almak gerekecek.bende olan hisseleri endeks pik yaptıgında satıp bir kaç kademe alttan almayı deneyebilirim,yada hiç dokunmadan yeni alım denerim.izledigim kagıtlar kozaa,parkt,embyo,tuddf.bunlar bende olup izlediklerim.birde alma niyetim olup alamayıp izlediklerim var egeen,intema.egeeni yarın alabilirim gevşeme gösterirse..
                  her şey olacağına varır..

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
                    118 birim para nakit var

anelt 1,27 maliyetten 99 birim para ile alındı.
                    aefes 10,70 maliyetten 236 birim para ile alındı.
                    Toplamda 453 birim para var.

236 birim para ile aefes tekrar alındı 10,70 maliyet ile.

Diğer söz ettiğim işlemlerin hiç biri olmayacak gibi duruyor.
                    Kaç gündür para çıkışı var.
                    Yarın çok önemli veriler var. Kötü gelirse ne olacak?
                    artışa rağmen işlem hacmi yeterli değil?

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

201 birim para nakit var

Toplamda 437 birim para var.

anelt, büyük ihtimalle tire gibi olacak çok bile bekledik.
                      1,06 dan vedalaştım.
                      %17 zarar ile çıkıldı.
                      99 birim paramız, 83 birim para olarak elimde kaldı... Sistemde 2. hada veren senet oldu.

2 marta kadar 445 birim para çıkartmamız gerekiyor. Aefes inşallah aradaki zararamızı tanzim ettirir.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        sevgili yorumcu;dow 7350 kapattı,%3.32 artışla.yarın yazdıgın kagıtların hiç biri belirttigin fiyatlara gelmez,daha yukardan almak gerekecek.bende olan hisseleri endeks pik yaptıgında satıp bir kaç kademe alttan almayı deneyebilirim,yada hiç dokunmadan yeni alım denerim.izledigim kagıtlar kozaa,parkt,embyo,tuddf.bunlar bende olup izlediklerim.birde alma niyetim olup alamayıp izlediklerim var egeen,intema.egeeni yarın alabilirim gevşeme gösterirse..
                        koza yorumsuz, altın fiyatları arttıkça artar.
                        parkt direnci geçmiş bugün yönü halen daha yukarı görünüyor. nereye kadar gider bilmem.

embyo: yolara hiç karışmam
                        tuddf: 3,66 dailk direnci var.
                        Bu senetleri inşallah zamanında almışsındır. Sanırım senetlerle ilgili haberlerinde önemli gelişmeler olmuş. Tekniğe çok uyumlu gitmiyorlar çünkü. Senetlerden bir tek kozaa ilgi alanımdaydı. o da 0,90 lardayken.

egeen: 6,10 un üstünde kapatması gerek.
                        intema: 2,44 ilk destek, 2,07 ikinci destek gibi oluşmuş.
                        intema hariç hepsinin tekniği bende aynı görünüyor. İntema bir tek problemli gibi. Diğerleri hızlı çıkıyorlar hızlı aşağı gelirler. Ancak önemli bir gelişme varsa tekniği fazla kafaya takmazlar.
                        Kal sağlıcakla. Özellikle mi seçtin ya.

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

tuddf yi sabah çıktım alış girdim elbet yanlış zamanlama oldu.kozaa ları verdim belki akşama tekrar gelecekler.başkada ellemedim.intemadan uzaklaştım zaten..
                          her şey olacağına varır..

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

0 birim para nakit var

akgrt 2,30 maliyetten 50 birim para ile alındı.
                            garan 2,07 maliyetten 50 birim para ile alındı.
                            kchol 2,11 maliyetten 50 birim para ile alındı.
                            tcell 8,70 maliyetten 51 birim para ile alındı.

Toplamda 437 birim para var.

hayırlı olsun yeni senetlerimiz.

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

aefes bir kaç gün yerinde sayabilir veya geri gelebilir. Ya da çok sert yukarı yapma ihtimali yüksek...

Yorum

• mavilim
                                Kadrolu
                                • 15 Şubat 2009
                                • 5026

AEFES; yorumsuz...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information