Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, önümüzdeki haftadan itibaren Suriye’nin çimento ihracatında uyguladığı ambargonun (depolarında fazla stok bulunduğu gerekçesiyle) kalkacağını belirterek, “Türkiye, Suriye’ye olan çimento ihracatına kaldığı yerden devam edecek” dedi.
*Bölgeye ihracat yapan şirketler (ADANA, MRDIN) adına sınırlı olumlu potansiyel yaratan gelişme...
DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Hükümetin genel seçime "IMF anlaşması olmaksızın" gidebileceğine yönelik beklentimi artıran borçlanma limitini artırılması konusundaki tasarının görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı. Şu ana kadar oluşan kaynak ihtiyacı kaynağı belirsiz fon girişi ve iç borçlanma vasıtasıyla karşılanıyordu. Ancak kaynağı belirsiz fon girişinin ne kadar sürdürülebilir olabileceği büyük bir muamma. Önümüzdeki dönemde faizlerin artma eğiliminde olacağı gerçeği de göz önüne alındığında dış kaynak ihtiyacı artacak gibi görünüyor. Bu kaynağın (daha uygun şartlara sahip başka bişr kaynak olması durumunda, IMF olması şart değil) dışarıdan sağlanmaması durumunda yerel bankaları bu piyasaya çekme ihtimali taşıyacağından reel sektöre yönlenmesi gereken kredilerdeki tıkanıklığın aşılması ihtimali azalacaktır.
DOW UN MANIPULASYON SONA YAKLASIYOR...
Bir kaç gündür ... DOW da resmen FED tarafindan manipulasyon oldugunu yazmistim, ve bu manipulasyon bitmek üzere : FED in zorla piyasayi tutmasi bugünlerde sona ericek gibi.....Çünkü bankalar ve FED artik kendisine lazim lazim olan parayi topladi....ve bundan sonra karlarini ceplerine koycaklar.... Su an maalesef piyasaya gelenler "normal insanlar"... Onlar trene biner binmez , shortcular dügmeye basacaklar gibi....
Öte yandan bono piyasasindaki olan gerginlik devam edecek gibi gözüküyor (su an 3.70 lerde. bugün tekrar +5% yukarda)....
Özelikle GM iflas edecegi günden önce (pazartesi) ... brokerler pek risk alacaklari benzemiyor...
Bu yüzden , DOW da hedef hala 8000 ler...
Dün belirtigim gibi, ALTIN ve Parite artik hareketlenmeye basladi ve 1 haziran ki revanç maçi kazanmak üzere gözükiyorlar .....Sebebi ayni : GM in iflasi... Ben amcamiz bono piyasasini bogmasi (o kadar ihale yaptiki).... ve tabiki tahvil piyasasi balonu patlamasi....... Fakat Mr GOLDIE bu seviye ye gelmesi en önemli sebebi , gelecek aylarda ABD de HYPERENFLASYON olmasi ... Tabi bunlarin ana endisesi : ABD nin astronomik borcu....ve bu borcu nasil ödenecek.... iste tahvil piyasasi gerginligi bundan kaynaklaniyor.....Özelikle ABD AAA notunu kaybedebilir endisesi ile beraber., ABD tahvil piyasasi büyük panik içinde bugünlerde... Yani bu analistlerin zannetigi gibi, ABD de toparlanma ile hiç ilgisi yok... Bunu tekrar vurgulamak istiyorum , çünkü su an TV lerde bu konuda yapilan yorumlar tamamen desenformasyon maalesef..... Dün WAALL STREET in yükselisi, sadece ögleden sonra gelen FED in ihalesi ile beraber , faizlerin biraz gerilemesinden kaynaklandi..... Ben amcamiz o kadar ugrasiyorki faizleri asagida tutmak için... Yani resmen yasam mücadelesi veriyor : bir yandan faizleri asagida tutmaya çalisiyor ve dolarin çöküsünü engellemeye çalisiyor .... öte yandan DOW u resmen manipule ederek (PPT ekibi) düsmesin diye , sirf kendi için taze para bulmak için..... Bunu dün çok güzel sekilde gördük yine..... Yani FED in tam derdi..........ABD nin borcu * TEK BASINA *finanse etmeye çalisiyor... (ÇIN artik alici olamadigina göre).. Bu yüzden MISTER GOLDIE , bunlari hepsini öngörüyor....ve 967 lere dayandi....ve parite 1.40 lara tekrar döndü... ikiside ilerde dolar çöküsü sinilyali veriyior.... Ve her gün Ben amcami bu ikisiyle mücadele ediyor..... Bu yüzden GOLDEN TEAM ( goldie +parite) maçi kazanmak üzere...
son dakka goluyle 35.002 kapandı fakat son görüntü
15 dakkalık bazda hala hoşuma gitmiş değil..
Pazartesi açılışın eksi olması gerekir..
:( üstad manyak şekilde kısa pozda kaldım,,,, neyseki maliyet 44650 vob 30 da,,,,,,,,,,,, şu coniler yaptı yine yapacağını,,,, :040:
ekstra ımf haberi düştü,,, presipte anlaştık die,,, bunlar çok pis terste bıraktılar beni,,,
üstüne bide akp kapatma davası die bişi geldi şimdi,,, kafam iyice allak bullak oldu
Allah tan sizin indikatörler aşağı dio da biraz moralim düzeliyor,,,,,,,,,,, :(
mavilim e teşekkür ederim,,,,,,,,,,, hakkınızı helal edin,,,,,,, sessiz bir alsat pozundaydım,,,, aynı zaman da da vob da mavilim in endeks analizlerine göre al sat yapmaktaydım,,,, ama artık yok,,,
:( ,,,,,,,,,, akşamları günlük endeks yorumlarınıza şiddetle ihtiyacım var,,,,,,,,,,,, aeo.
:( üstad manyak şekilde kısa pozda kaldım,,,, neyseki maliyet 44650 vob 30 da,,,,,,,,,,,, şu coniler yaptı yine yapacağını,,,, :040:
ekstra ımf haberi düştü,,, presipte anlaştık die,,, bunlar çok pis terste bıraktılar beni,,,
üstüne bide akp kapatma davası die bişi geldi şimdi,,, kafam iyice allak bullak oldu
Allah tan sizin indikatörler aşağı dio da biraz moralim düzeliyor,,,,,,,,,,, :(
IMF ile tamamen anlasilsa nolur ki Sayin Kasimpasali, fiyatlarin icinde tamamen zaten IMF anlasmasi, esasinda OV dusunenler icin kaldirac yuksek degilse anlasma haberi belki daha iyi bile olur. IMF diye diye yonu bilemez olduk, onumuzu goruruz, pztsi yukseltirler sonra yeniden normale ayak uydurur, ne guzel mallari da bosaltmak icin bahaneleri olur mis gibi .
altın bu ara koptu kopacak
şuan 48250 has altın
onsta 1030 ğibi beklenti oluştu
buanın üzeri 1200 konuşuluyor
sanırım çin kaynaklı olabilir
zaten kimse altında almıyor işler kesat
Ortağım bilirsiniz, bu işin pirisiniz; bizlerin almasıyla artmaz ki altın fiyatları. Rezevr para olan dolar ve Avroya karşı güven kaybı, Çin Merkez Bankasını 1972 öncesindeki arz edilen para=merkez bankası kasaındaki altın denklemine zorluyor. Mesele burda. Likidite fazlası kasıp kavuracak yazmevsiminde ortalığı... Bu konuda daha önceki mesajlarımda düşüncelerimi yazmış, o nedenle iheva, prkte, kozaa hisselerine dikkat çekmiştim, kış mevsiminde
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum