M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-İŞ YATIRIM, TURCAS İÇİN 'TUT' TAVSİYESİ VERDİ

İş Yatırım, Turcas için 'TUT' tavsiyesi verdi.
    İş Yatırım (www.isyatirim.com.tr) konu ile ilgili raporunda,
    Turcas için 3.37 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesi verdiklerini
    kaydetti.
    Raporda şu değerlendirme yapıldı:
    "Turcas 1Ç09 finansallarında bizim beklentimiz olan 6 milyon TL net
    karının çok altında 38 milyon TL net zarar açıkladı. Şirket geçen senenin
    aynı döneminde 28 milyon TL net kar açıklamıştı. Shell-Turcas JV’den ve
    Socar Turcas Enerji iştiraklerinden gelen zararlar şirketin zarar
    açıklamasına neden oldu.
    Shell-Turcas JV’den gelen iştirak karı 1Ç08’de 26.6 milyon TL iken
    1Ç09’da 4 milyon TL iştirak giderine dönüştü. Petrol ve petrol ürünlerinde
    sert düşüşün stok zararlarına ve dağıtım marjlarının daralmasına neden
    olması Shell-Turcas JV karın azalmasında etkili oldu. Diğer taraftan, Socar-
    Turcas JV’dan iştirak gideri olarak gelen 37.5 milyon TL şirketin net
    zararının artmasına neden oldu. Socar-Turcas Enerji,Petkim’in %51’ne
    sahip Socar-Turcas Petrokimya’nin tamanına sahip. Net finansal gelirler
    1Ç08’de 5 milyon TL iken 1Ç09’da ise döviz uzun pozisyonundan gelir
    sayesinde 6 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin net nakit pozisyonu Mart
    sonu itibari ile 111.5 milyon TL tutarında gerçekleşti. Sonuç olarak 1Ç09
    sonuçları beklentinin altında kaldı.
    TUT -2% Potansiyel
    (TL) Geçerli Hedef
    Kapanış 3.44 3.37
    PD, mn 470 459
    HAO PD, mn 366 358"

Foreks Haber Merkezi

(18/05/2009 - 11:40:55)
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-İŞ YATIRIM, GÜBRE FABRİKALARI İÇİN 'TUT' TAVSİYESİ VERDİ

İş Yatırım, Gübre Fabrikaları için 'TUT' tavsiyesi verdi.
      Gübre Fabrikaları için yüzde 40 potansiyel ile 'TUT' tavsiyesi
      verdiklerini kaydetti.
      "Gubre Fabrikaları düşen gübre fiyatlarından olumsuz etkilendi
      Gübre Fabrikaları yılın ilk çeyreğini 93mn TL net zararla kapattı. Şirketin
      geçen yıl son çeyrekteki net zararı 98 mn TL idi. Düşen gübre fiyatları,
      kambiyo zararlarıyla birleşince şirketin ilk çeyrekte zarar etmesine neden
      oldu.
      Zor piyasa koşullarına rağmen Gübretas’ın ilk çeyrek satışları bir önceki
      çeyreğin %27 üzerinde 410mn TL olarak gerçekleşti. İç piyasada gübre
      satışları %3.4 daralmasına rağmen şirket satışlarını %20 arttırmayı başardı
      ve dolayısıyla pazar payı geçen yılki %28 seviyesinden %30 seviyesine
      yükseldi.
      Karlılık İran’da kurulu Razi şirketinin karlılığındaki gerilemeye paralel
      olarak düştü. Şirket ilk çeyrekte, bir önceki çeyreğin %52 altında 25mn TL
      FAVÖK açıkladı. Bu da FAVÖK marjının 4. çeyrekteki %16’lık seviyesinden %6’ya
      gerilemesine neden oldu.
      Yüksek borçluluk nedeniyle şirket 83mn TL’lik kambiyo zararı yazdı.
      Hatırlanacağı üzere Nisan 2008’de Razi’yi 230mn Euro’ya alan şirketin
      borçluluğu artmıştı.
      TUT 40% Potansiyel
      (TL) Geçerli Hedef
      Kapanış 6.70 9.41
      PD, mn 559 786
      HAO PD, mn 140 196"

Foreks Haber Merkezi

(18/05/2009 - 11:39:46)
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

takip eden arkadaşlar kurum önerilerinden belki rahatsız olacaklar ama ...bugün yağmur gibi yağdırıyorlar...nedense???

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-İŞ YATIRIM, PINAR SU İÇİN 'AL' TAVSİYESİ VERDİ

İş Yatırım, Pınar Su için 'AL' tavsiyesi verdi.
          düşen hacim ve maliyet artışları ile net karda düşüş yaşayan Pınar
          Su için 5.43 TL ile 'AL' tavsiyesi verdiklerini kaydetti.
          "PINSU: Düşen hacim ve maliyet artışları ile net karda düşüş
          Pınar Su 1Ç09’te, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %67 düşüş ile 0.8
          milyon TL net kar açıkladı. Cirodaki küçülme, artan hammadde fiyatları ile
          düşen kar marjları ve finansman gelirlerindeki azalış net kardaki düşüşün
          ana nedenleri olarak sıralanabilir. İlk çeyrekte brüt kar marjındaki yıllık
          bazda 11.8 yüzde puanlık gerileme faaliyet giderlerinin satışlara oranının
          5.2 yüzde puan azalmasıyla kısmen telafi edildi. Net satış hasılatı satış
          hacmindeki yıllık bazda %10 gerileme paralelinde %10 düşüş ile 11.7
          milyon TL olarak gerçekleşti. FVAÖK yıllık bazda %15 azalarak 2.2 milyon
          TL oldu. 1Ç09’deki %18.9 FVAÖK marjı 1Ç08’deki %19.8’in altında
          kalırken, 4Ç08’deki %11.7 seviyesinin üzerinde gerçekleşti. Net borç
          pozisyonu 2008 yıl sonundaki 6.9 milyon TL seviyesinden 1Ç09 sonunda
          6.2 milyon TL’e geriledi.
          AL 29% Potansiyel
          (TL) Geçerli Hedef
          Kapanış 4.22 5.43
          PD, mn 54 69
          HAO PD, mn 17 22"

Foreks Haber Merkezi

(18/05/2009 - 11:42:49)

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

OPEC PETROL SEPETİ, GEÇEN HAFTA 2.22 DOLAR YÜKSELDİ

OPEC Petrol Sepetinin varil fiyatı, geçen hafta 2.22 dolar yükseldi.
            OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre, OPEC tarafından
            referans fiyat olarak belirlenen sepetinin varil fiyatı geçen hafta,
            ortalama 56.48 dolar oldu.
            OPEC Petrol Sepeti, bir önceki hafta ortalama 54.26 dolar seviyesindeydi.
            OPEC Petrol Sepeti, Cezayir'in Sahara, Endonezya'nın Minas, Nijerya'nın
            Bonny, Suudi Arabistan'ın Arap Light, İran'ın Heavy, Basra'nın Light, Kuveyt'in
            Export, Katar'ın Marine, Libya'nın Es Sider, Murban ve Kazakistan'ın BCF
            petrollerinden oluşuyor.

Foreks Haber Merkezi

(18/05/2009 - 11:42:30)

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-İŞ YATIRIM, DOĞAN HOLDİNG İÇİN 'TUT' TAVSİYESİ VERDİ

İş Yatırım, Doğan Holding için 'TUT' tavsiyesi verdi.
              geçen yıla göre düşen gelirler ve operasyonel karlılık net karda
              düşüşe neden olduğu Doğan Holding için yüzde 21 potansiyel ile
              'TUT' tavsiyesi verdiklerini kaydetti.
              "Doğan Holding 1Ç09 sonuçları
              Doğan Holding yılın ilk çeyreğini 11mn TL net zararla kapattı. Şirketin
              geçen yıl ilk çeyrek zararı 13mn TL iken, 4. çeyrek zararı 91mn TL
              seviyesindeydi. Geçen yıla göre düşen gelirler ve operasyonel karlılık net
              karda düşüşe neden oldu.
              Grubun gelirleri geçen yıla göre %14 gerileyerek 2.2 milyar TL olurken,
              düşüşte hem medya hem de enerji segmentlerindeki gerileme etkili oldu.
              Petrol Ofisi’nden oluşan enerji işkolunda ciro düşen petrol fiyatları ve satış
              hacmi nedeniyle %13 gerilerken, medya tarafında da küçülen reklam
              pazarı cironun %16 düşmesine neden oldu.
              Ancak şirketin maliyetlerini sıkı kontrol etmesi, FAVÖK marjındaki
              düşüşün sınırlı kalmasına neden oldu. Geçen yıl ilk çeyrekte %3.8 olan FAVÖK
              marjı bu sene ilk çeyrekte %3 olarak gerçekleşti.
              1. çeyrek sonu itibariyle şirketin konsolide 477mn TL net nakdi bulunurken,
              solo bazda 1.6 milyar TL net nakit pozisyonu bulunmaktadır.
              TUT 21% Potansiyel
              (TL) Geçerli Hedef
              Kapanış 0.80 0.97
              PD, mn 1,960 2,373
              HAO PD, mn 666 807"

Foreks Haber Merkezi

(18/05/2009 - 11:44:17)

Yorum

• MESUTC
                KEYFE KEDER YAZAR
                • 22 Mayıs 2008
                • 4444

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                takip eden arkadaşlar kurum önerilerinden belki rahatsız olacaklar ama ...bugün yağmur gibi yağdırıyorlar...nedense???
                Bu topikte ben de Mart ayı başında yağmur gibi AL ıyor ve aldığımı yazıyordum
                Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Adını sayamadığım bir o kadar üstat var bre... Bir ben olsam ne yazar, olmasam ne yazar...

Yukarıya siyah-beyaz eski bir resmini koyduğum Gönül Abla size selam söylüyor.
                  Ve bir söyleşi esnasında;

"Ben Aydan Şener
                  ben de dünyadan Hamza " espirisini işitince
                  "Ben Gönül Yazar ben de gönüle yazar" demiş,
                  hatta bununla yetinmeyip
                  "Ben Gönül Yazar ben de gönül çizer" diye karşılık vermiştim.

"Sn. MESUTC'nin yazdıklarını okuyunca eski hatıralarım aklıma geldi.
                  Söylemimi devam ettirecek insanlar olduğunu gördüm ya
                  artık gözüm dünyaya açık gitmez" diyor.
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
                  [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

tkfen 3.68-3.72 kademelerinden çay çorba içirebilir, 3.72 seviyesinden işlem görmekte
                    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• melihmirac
                      Aktif
                      • 15 Mayıs 2008
                      • 64

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      tkfen 3.68-3.72 kademelerinden çay çorba içirebilir, 3.72 seviyesinden işlem görmekte
                      hocam rysas'ın çay çorba içilebilir kademeleri nedir ? saygılar

Yorum

• MESUTC
                        KEYFE KEDER YAZAR
                        • 22 Mayıs 2008
                        • 4444

Hoşgeldiniz sn Penguen, sizi geç farketmiş olmamdan dolayı kayıptayım, zamanım olmadığı için ve bir ara topiğiniz gözle görünür yerde olmadığından kaçırmışım yazılarınzı...
                        Kayıptayım...
                        Saygılar

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

Varlığınız Keyborsa için kazançtır. Gönüllerde yer ettiğinize göre kayıpta değil kazançtasınız.

"Memlekette öne çıkanı astıkları, geride kalana sopayı bastıkları" için hep ortada olup gözlerden kaybolmak istedim. Ancak Yönetim köşeyi Yazarlar Bölümüne taşıyınca emrivaki ile El Mecbur Muharrir oldum.

Analiz ve yorumlarınızda başarı ve kolaylık dilerim.
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• mehmetayhan
                            Demirbaş
                            • 23 Temmuz 2008
                            • 1850

merhaba arkadaşlar bol kazançlar

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Varlığınız Keyborsa için kazançtır. Gönüllerde yer ettiğinize göre kayıpta değil kazançtasınız.

"Memlekette öne çıkanı astıkları, geride kalana sopayı bastıkları" için hep ortada olup gözlerden kaybolmak istedim. Ancak Yönetim köşeyi Yazarlar Bölümüne taşıyınca emrivaki ile El Mecbur Muharrir oldum.

Analiz ve yorumlarınızda başarı ve kolaylık dilerim.
                              sizi gördüğüme sevindim..
                              kendinize has ifadelerinizle alışkanlık yaptınız takipçilerinizde..farkındasınız umarım..;)
                              daha sık görüşmek umuduyla..
                              sevgiler,
                              saygılar.

Yorum

• MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

melihmirac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                evet MESUTC hocam buralar çay çorba için uygunmudur ?
                                Rysas 1.33-1.34 kademelerinde hacimli alımların gelmesini bekler, bugün gelir mi... sanki bugün safraları atmak ister görüntüde

Yorum

Working...
                                X

Debug Information