M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

Manipülasyona yeni önlem

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, birkaç hafta içinde borsada manipülasyonun önlenmesi için yeni politika tedbirleri açıklayacaklarını bildirdi.

Akgiray, şunları söyledi:

"Manipülasyonu olmadan engellemek, önceden tedbir almak lazım. Cezalar azalacak ama ağırlaşacak. Herkesi korkutmanın manası yok, korkması gereken korkacağını bilsin, gerisi rahat etsin. Engellenmezse manipülasyon yapan kişi veya kişiler para kazanmış oluyor. Masum küçük yatırımcı kaybetmiş oluyor.

Kanun diyor ki: 'Bu suçtur, cezasını veririm savcıya gönderirim.' Ama küçük yatırımcı parasını kaybediyor bu arada, kişinin ondan sonra ceza alması küçük yatırımcıya teselli olmuyor. Kökünden bir değişiklik yapma ihtiyacı var. Ama prensip şu, olmadan engellemek. Önleyici önlem. Çünkü bu işi bilenler var, yani bakınca bir ticari tarzı anlayanlar anlıyor. Kimler yapıyorsa kim vasıtasıyla yapıyorsa, bakın burada bir şüphe var, koku çıkıyor, gözümüz üzerinizde."
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• spider
      Aktif
      • 15 Nisan 2009
      • 224

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Günaydınlar,
      Bugünün nöbetçi eczanesi mavilimin köşesi
      selamlar tüm dostlara

mesutc üstadım bugun
      ben cıdden nobetcı eczaneyım bugun de çalısıyoz
      yatırım tavsiyesi değildir !!!!!!!!11

Yorum

• spider
        Aktif
        • 15 Nisan 2009
        • 224

Devlet bakani kursad tuzmen:
        -devlet bakani kursad tuzmen:
        -''(kabine revizyonu) sayin basbakanimizin takdiri''
        -''kendi takdirlerini istedigi gibi kullanacaktir.
        Butun bakanlar kurulundaki arkadaslarimiz da
        saygi duyarlar, o kadar''
        -''bu bence gayet normal. Turkiye'nin olagan gundemi
        arasina girmesi gerekir''

(fotografli - goruntulu)

antalya (a.a) - 01.05.2009 - devlet bakani kursad tuzmen, kabinede
        revizyonun basbakan recep tayyip erdogan'in takdiri oldugunu ve herkesin saygi
        duymasi gerektigini belirterek, ''bu bence gayet normal. Turkiye'nin olagan
        gundemi arasina girmesi gerekir'' dedi.
        Tuzmen, antalya serbest bolgesi'nde cmb yat tarafindan yapilan avrupa'nin
        en buyuk kompozit motor yatini gezdi. Katarli bir is adamina 25 milyon dolara
        satilan yatin, sektorde muhendislik alanindaki gelismeyi gosterdigini belirten
        tuzmen, antalya serbest bolgesi'nin yat uretiminde dunyanin sayili bolgelerinden
        birisi haline geldigi vurguladi.
        Bakan tuzmen, 46 metre uzunlugunda bir tekneyi sadece kompozit malzemeden
        yapmanin gurur verici oldugunu dile getirerek, ''buyuk bir muhendislik ister ama
        antalya serbest bolgesinde yapmis bulunuyoruz. Onumuzdeki sene de 65 metre ile
        dunya rekoru kiracagimiz ilk kompozit teknemizi denize indirir hale gelecegiz''
        dedi.
        Serbest bolgeler genel mudurlugunde 1984 yilindan itibaren calistigini
        hatirlatan tuzmen, 1988 yilinda acilan antalya serbest bolgesinin ticaret hacmini
        arttirmak amaciyla 1994 yilina kadar cesitli calismalar yaptiklarini soyledi. O
        zamanlar antalya serbest bolgesi'nde buyuk olcekli adrese teslim alisveris
        magazalari yaptiklarini belirten tuzmen, bazi sikintilar ve denetim eksikligi
        nedeniyle bunlarin kapatildigini vurguladi.
        Daha sonra atil hale gelmeye baslayan bolgenin yat uretim merkezi haline
        gelmesi icin 1996 yilindan itibaren calismalar yaptiklarini ifade eden tuzmen,
        ilk girisimci firmalarin cok basarili olamadigini dile getirdi. Tuzmen, yat
        uretiminin 1999 yilindan sonra ciddi noktalara gelmeye basladigini kaydetti.

-olagan gundem-

gazetecilerin kabine revizyonuna iliskin sorusu uzerine bakan tuzmen,
        sunlari soyledi:
        ''2 aydir yaklasik bununla yatip, bununla kalkiyoruz. Turkiye'nin cok
        onemli gundem maddeleri var. Burada gundem avrupa rekoru kiran antalya serbest
        bolgesi'ndeki yat uretimi. Oburu, sayin basbakanimizin takdiri. Kendi
        takdirlerini istedigi gibi kullanacaktir. Butun bakanlar kurulundaki
        arkadaslarimizda saygi duyarlar, o kadar. Bu bence gayet normal. Turkiye'nin
        olagan gundemi arasina girmesi gerekir. Suni bir gundem yaratmaya gerek yok.''
        bugunun 1 mayis emek ve dayanisma gunu oldugunu hatirlatan tuzmen, ''ben
        boylesine bir gunde hem beyin gucuyle hem bilek gucuyle uretim yapan
        arkadaslarimizin da bayramini kutluyorum'' dedi.

Yorum

• spider
          Aktif
          • 15 Nisan 2009
          • 224

Kuresel kriz...
          -kuresel kriz...
          -macaristan'da 2009 yilinin ilk ceyreginde,
          sirket iflaslari rekor kirdi

budapeste (a.a) - 01.05.2009 - mehmet basaran - kuresel mali krizden
          olumsuz etkilenen macaristan ekonomisinden bir kotu haber daha geldi.
          Macaristan istatistik merkezi'nden yapilan aciklamada, 2009 yilinin ilk
          uc ayinda yasanan sirket iflaslarinin yuzde 25 artarak bu alanda yeni bir negatif
          rekor kirildigi bildirildi.
          Yapilan aciklamada, yilin ilk ceyreginde kurulan yuz sirketten yirmisinin
          iflas ettigi, iflaslarin daha cok otomotiv, insaat ve transport sektorundeki
          sirketlerde meydana geldigi aciklandi.
          Macaristan'daki ekonomi cevreleri ise, iflaslarin tehlikeli boyutlara
          geldigini, hukumetin acil onlem almamasi durumunda, avrupa birligi ulkeleri
          arasinda en fazla issizlik yasanan ulke olacaklarini dile getiriyor.
          Macaristan'da yeni yilin ilk ceyregindeki issizlerin sayisi 403 bine
          cikmis, boylece issizlik oranlari yuzde 9,7'ye yukselerek rekor kirmisti.

Yorum

• dibikara
            Katılımcı
            • 16 Nisan 2009
            • 106

iyi akşamlar

Yorum

• entemena
              Katılımcı
              • 16 Mart 2009
              • 145

iyi tatiller...

Yorum

• emeklica
                Devekuşu Avcısı
                • 30 Ağustos 2008
                • 696

iyi günler......
                sabır,şükür,tevekkül.

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

adımız uykucuya çıkmıştı)
                  tatili buldukmu da hiç uyanmıyoruz)

yaz geldiğinde nöbetçi gerekecek sanırım)

keten bulaştırdı hepimize cam kenarı,seyir,çekirdek çıtlama,çıtırlar)

ketene sağlam bir görev verelim de başını kaşıyacak zamanı olmasın..ne bu tembellik? atın üzerinizden ağırlığı aaaa.geliyorum gidiyorum terkedilmiş hayalet evler gibi..
                  keten camlardan başlasın) bir el işte bir el oynaşta..tam sana göre cam silmek)
                  Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• mehmetcengiz
                    Katılımcı
                    • 15 Nisan 2009
                    • 112

mehmetcengiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    hocam GEDIZ i yorumlarmısınız tşk 2gündür 59 63-64 arası git gel yapıyor
                    hocam tekniği dikkatimi çekmişti bizde 59 al 63 64 satla iyi kazandık hamdolsun.son olarak 69 dan gönderdik şükürler olsun.

sayım mesut hocam artyo,hktas,ıntem,hazırlık yapara benziyorlar sayın hocam. siz değerli hocalarımın nazarında teknikleri nasıl görünür, merakımı mazur görün lütfen.teşekkür ederim.
                    ''Taşı delen suyun kuvveti değil,DAMLALARIN sürekliliğidir.''

Yorum

• MESUTC
                      KEYFE KEDER YAZAR
                      • 22 Mayıs 2008
                      • 4444

mehmetcengiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      hocam tekniği dikkatimi çekmişti bizde 59 al 63 64 satla iyi kazandık hamdolsun.son olarak 69 dan gönderdik şükürler olsun.

sayım mesut hocam artyo,hktas,ıntem,hazırlık yapara benziyorlar sayın hocam. siz değerli hocalarımın nazarında teknikleri nasıl görünür, merakımı mazur görün lütfen.teşekkür ederim.
                      sn mehmecengiz,
                      maşallahınız var, siteye üyeliğiniz ile birlikte topiklerde yazan arkadaşlara her mesajınızda 3 er hisse analizi yapmasını rica etmişsiniz neredeyse mesajlarınızın tamamında!...
                      Şahsım adıma ben günde 5-10 arsı güzel bulduğum hisseyi seans anında yazıyorum, mehmetayhan hocamız bir o kadar güzel bulduğu hisseyi paylaşıyor; demek oluyor ki sadece bu topikte haftada 25-30 hisse hakkında düşünce belirtiliyor, yetmez, mavilim üstat haftada en az 10-15 hisse hakkında sürekli yorum yazıyor, yetmiyor, simurg üstat bir o kadar yazıyor yetmiyor, diğer yazan arkadaşlar da güzel bulduklarını paylaşıyor... Demek oluyor ki haftada 50-70 hisse hakkında en azından düşünce paylaşılıyor bu sitede; ama bunlar yetmiyor!... Her yazara tüm mesajlarınızda maşallahınız var minimum 3 hisse analizi yapmasını rica ediyorsunuz!... Ama... Her topiğin ilk mesajı olan topik kurallarını okumaktan da imtina ettiğinizi görüyorum...
                      Hisse analizi yapmanın çok kolay mı olduğunu sanıyorsunuz; yok sa harcanan zaman nasıl olsa benim zamanım değil diye mi düşünüyorsunuz!...
                      Üstelik mesajınızdan anlaşılıyor, kendiniz de analiz yapabiliyorsunuz...
                      O halde...
                      " De ki, benim zamanım başka zaman..." Melih Cevdet Anday.
                      Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• yusuf79
                        Tecrübeli
                        • 25 Mart 2009
                        • 517

Van-Et Ticari Yatırımlar Gıda Sanayi Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin 30.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
                        “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 54 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
                        13.04.2009 tarihli özel durum açıklamamızla duyurduğumuz üzere Şirketimiz; Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesinin % 99,38’ni temsil eden hisse senetlerinin iki ayrı bağımsız yetkili kuruluş tarafından yapılan çalışmalarda ulaşılan ortalama 82.545.947 ABD dolarlık firma değeri esas alınarak, bu değer üzerinden % 15 iskonto ile o günkü kur sabit alınmak koşulu ile 115.610.114,43 TL’ye satın alınmasına karar vermiştir.
                        Yatırımcılarımızın haklarını gözetmek ve belirlenen fiyatın doğruluğunu teyit etmek üzere Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret A.Ş.’nin 2007 ve 2008 tarihli mali tabloları bağımsız denetimden geçirilerek hazırlanmış ve bu tablolar üzerinden iki ayrı bağımsız firmaya yaptırılan değerleme raporları revize edilmiştir. Bağımsız denetimden geçmiş mali tablolar esas alınmak suretiyle yaptırılan yeni değerleme raporlarında tespit edilen şirket değeri ortalaması 81.179.073 ABD doları olup, satın alma tarihinde baz alınan ve sabitlenen dolar kuruna göre Türk Lirası karşılığı 134.594.903 TL’dir. 13.02.2009 tarihinde duyurulan 115.610.114,43 TL satın alma bedeli yukarıda belirlenen Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret A.Ş.’nin bağımsız kuruluşlarca tespit edilen değerine göre % 13,6 oranında iskontoludur.”

Yorum

• yusuf79
                          Tecrübeli
                          • 25 Mart 2009
                          • 517

merhabalar..nihayet taşındım özlemişim keyborsaya girmeyi..saygılar..

Yorum

• MESUTC
                            KEYFE KEDER YAZAR
                            • 22 Mayıs 2008
                            • 4444

yusuf79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            merhabalar..nihayet taşındım özlemişim keyborsaya girmeyi..saygılar..
                            Tayin mi ev değiştirmemi..
                            Maşallahınız var, hızlısınız, cafelerden kurtuldunuz
                            Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• yusuf79
                              Tecrübeli
                              • 25 Mart 2009
                              • 517

merhabalar,şehiriçi taşındım. sormayın kurtuldum kafelerden..Ayıp olmasın diye ye tatlıları iç kolaları ..ye ye ye öldüm.

Yorum

• yusuf79
                                Tecrübeli
                                • 25 Mart 2009
                                • 517

Hocam artık çok çalışmam lazım 650 kira vericem çok ders çalışmam lazım çooook

Yorum

Working...
                                X

Debug Information