Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
topic lüzumsuz asalaklar nedeniyle kendi kendini imha etti.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
PARSN Parsan Makina Parçaları Sanayii A.Ş.’nin 29.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. “Şirketimiz, yönetim kurulunun 29.04.2009 tarihinde yaptığı toplantıda A- Şirketimiz 2008 yılı Olağan Genel Kurul toplantısının 27.05.2009 Çarşamba günü saat 14:00’de şirket merkezi olan Güzelyalı-Kemiklidere Mevkii P.K.3,34903 Pendik, İstanbul adresinde yapılmasına, B- Şirketimizin, 2008 Yılına ilişkin olarak, Türk Ticaret Kanunu (TTK), Sermaye Piyasası Kanunu, SPK Düzenlemeleri, Kurumlar Vergisi Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve diğer yasal mevzuat hükümleri çerçevesinde hazırlanan Bilanço ve Gelir Tabloları ile Esas Sözleşmemizin ilgili kar dağıtım maddesi dikkate alarak hazırlanan Kar Dağıtım Tablosu incelendi ve a) Şirketimizin 2008 yılı faaliyetlerini içeren, Türk Ticaret Kanunu (TTK), Kurumlar Vergisi Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve diğer yasal mevzuat hükümlerine göre hazırlanan mali tablolarında, vergi öncesi kardan vergi karşılıkları düşüldükten sonra 12.683.424,77 TL net dönem karının bulunduğu, bu kardan 1.tertip yasal yedek akçe ve geçmiş yıl zararlarının düşülmesi sonrasında Net Dağıtılabilir Dönem Karının 4.990.472,04 TL olduğu, b) Şirketimizin 2008 yılı faaliyetlerini içeren, denetimden geçmiş, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Seri:IV No:27 “SPK’na Tabi Olan Halka Açık Anonim Ortaklıkların Temettü ve Temettü Avansı Dağıtımında Uyacakları Esaslar Tebliği” uyarınca, Seri:XI, No:29 sayılı “Sermaye Piyasasında Muhasebe Standartları” tebliğine göre konsolide olarak hazırlanan mali tablolarında; vergi öncesi kardan vergi karşılıkları düşüldükten sonra 20.456.884,00 TL net dönem karının bulunduğu, bu kardan 1. tertip yasal yedek akçe düşülmesi, vergi muafiyetine haiz vakıf ve derneklere yapılan bağışların ilavesi sonrasında Net Dağıtılabilir Dönem Karının 20.194.227,58 TL olduğu görülerek; SPK’nın “Seri:IV No:27 ‘SPK’na Tabi Olan Halka Açık Anonim Ortaklıkların Temettü ve Temettü Avansı Dağıtımında Uyacakları Esaslar Tebliği’ne göre bulunan net dağıtılabilir kar üzerinden hesaplanan tutarın tamamı (Asgari Kar Dağıtım Tutarı), yasal kayıtlarda yer alan net dağıtılabilir kardan karşılanamadığı takdirde, yasal kayıtlarda mevcut olan kısım 1. temettü olarak dağıtılır” hükmü doğrultusunda 1. Yasal kayıtlara göre oluşan Net dönem karı üzerinden %5 oranında hesaplanan 262.656,42 TL’nin 1.Yasal Yedek Akçe olarak ayrılmasına, 2. Dönem içinde vergi muafiyetine haiz vakıf ve derneklere yapılan 291.582,00 TL bağış tutarının 1. Temettü payının hesabında kara eklenmesine, 3. Yasal kayıtlarda mevcut olan 4.990.472,04 TL Net dağıtılabilir dönem karından 2. Yasal Yedek Akçe düşüldükten sonra ortaklara 4.830.883,67 TL ve dağıtılması öngörülen diğer kaynaklardan (Sermaye Enflasyon Düzeltme Olumlu Farkları, Emisyon Primi) 8.023.116,33 TL olmak üzere toplam 12.862.000,00 TL'nin bedelsiz hisse şeklinde Temettü olarak dağıtılmasına, (Brüt %20 Net %17) temettü dağıtım teklifinin Genel Kurulca kabulü halinde ödenecek temettünün bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılmak suretiyle sermayeye ilave edilmesine, 4. 963.900 TL'nin 2. Tertip Yedek Akçe olarak ayrılmasına, (1.temettü – 2. Yasal Yedek 161.588,37 TL, Yedeklerden Dağıtım – 2. Yasal Yedek 802.311,63 TL) 5. 14.401.443,91 TL'nin Olağanüstü Yedek Akçe olarak ayrılmasına, (SPK Konsolide Kar Dağıtım) 6. Kar dağıtımının yasal süresi içinde yapılmasına, Bu şekliyle Kar Dağıtım Teklifinin 27 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak 2008 yılı Olağan Genel Kurulu'nun onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi.” Olağan gündem maddelerinin yanısıra; Sermaye Piyasası Kurulu'ndan alınan izin doğrultusunda, esas sözleşmenin "Sermaye ve Hisse Senetleri" başlıklı 6. maddesi hakkında düzenlenmiş tadil tasarısı ile esas sözleşmeye ilave edilen "Geçici Madde 1" in onaylanması, hususunun da yer aldığı Genel Kurul toplantı gündemi ekte ve internet sitemizin (www.imkb.gov.tr) “Günlük Bülten” bölümünde “Şirket Haberleri Ekleri” başlığı altında yayınlanmaktadır. Kar Dağıtım Tablosu ekte ve internet sitemizin “Şirketler” bölümünde yayınlanmaktadır.
mesut hocam cuma sizin ders yokudu sanırım,boş gününüzdü..puahahkü
ne dersi, yahu 35 ine kadar okumak yeter bre
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum