tractact Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Bu topik, sadece trade yazılan bir topik değilki! Bu topikte;
Kozaa, 0.84-0.86 kademelerinde 01.01.2009 itibariyle ov
PRKTE 0.66 ve 0.75 kademelerinde 20.11.2008 ve devamında
SAHOL 2.98-3.02 kademelerinde Mart 2009 tarihinde,
ECILC 079-0.80 kademesinde iken 1 ay önce
İSC 3.06-3.12 seviyelerinde 1 ay önce
Reysas 0.75-0.79 kademelerinde 1 ay önce,
vs vs ov olarak önerildi ve getirileri %100 ü aşmış durumdadır ilk 2 hissenin... Diğerleri de %50-75 civarında getiri fırsatı vermiştir...
Aklıma ilk düşen OV önerilerimden bazıları bunlardır.
Kaldı ki, NUGYO için 1.22 maliyetimle taşıdığımı söylesem! Dahası bu topikte dediğiniz seviyede de ov önerileri arasında yer almıştır, sizin grafik attığınız günlerde... Sadece; trade fırsarı sunmayacağını yazdım, grafiği attığınız tarihte; sunmadığını da görmiş olduk hep birlikte... NUGYO belirttiğiniz getirinin %18 ini bu hafta vermiştir... Yani... İMKB nin Mart ayında başlayan rallisinde göreceli olarak kazandırmamıştır da aslında...
"Demek oluyor ki; topik bu kadar kazandırdı mı?" cümlesini sanırım, "topik izliyenleri" olarak düzeltmek gerekecek!...Buna rağmen kurulumunun yanlış olduğunu düşündüğüm bir cümledir...
Ralli dönemlerinde kenarda tutabileceğiniz ve gereksinim duymayacağınız tasarruflarınız ile trendin üzerine otutulur; geçmiş sayfalarda bu konuda yazılarım mevcuttur. Trade için ayrılan miktar ve naktin muhteviyatı ise farklıdır... Dahası herkesin koşulları stratejileri farklıdır; ov uv beklemeyi düşünmeyen, veya tasarrufunun bir miktarı ile piyasayı izleme heyecanını yitirmemek adına günlük veya çok kısa vade al-sat yapan kesim de bu topiğin müdavimleri arasındadır. Doğal olarak, bu topikte her vadede düşünen farklı gruplara dönük öngörüler paylaşılmaktadır. Hangi stratejiyi izleyeceğinin kararını ise, elbette herkes kendisi verecektir...

''...
anlat hele,anlattığından bişi anlamadım ben
Yorum