M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BORSAMATİK
    Katılımcı
    • 16 Şubat 2009
    • 103

İyi akşamlar dostlar...Güzel bir hafta sonu diliyorum..

Yorum

• stockbroker
      Master
      • 28 Temmuz 2008
      • 4807

gica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bu hazırcı üye sıfatıda 25 msj geçtikten sonra oldu sanırım ama kendimi asalak gibi hisettirdi 'şu anda konum itibariyle çokta farklı sayılmayız aslında' sınıflandırmayı planlayan arkadaşı kutluyorum hoşuma gittiğini söylemeden geçemedim

herkese iyi akşamlar...
      Planlama ve hayata geçirme bana ait.

"Hazırcı Üye" rütbesinin isim hakkı simurg ve EDY'ye ait.Diğer ünvanları çeşitli forumlardan seçtim ve düzenledim.

Bugün tekrar birkaç değişiklik ve düzenleme yapmaya çalışacağım.

Yorum

• gica
        Aktif
        • 18 Mart 2009
        • 250

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Ben de sizilerin kendinizin yazdığını düşünüyordum
        Hocam nekadar objektif olduğumu düşünsemde bu kadar açık olamazdım sanırım ,ama bu durumu özetleyecek kadarda gerçekçi bi sınıflandırma ancak bukadar güzel olabilirdi. zamanında az buçuk bu işleri yapan birisi olarak hoşuma gitti.
        "Takımı yenildiğinde üzülmeyen
        futbolcu, hiçbir zaman
        büyük futbolcu olamaz."
        Gheorghe Hagi

Yorum

• gica
          Aktif
          • 18 Mart 2009
          • 250

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Planlama ve hayata geçirme bana ait.

"Hazırcı Üye" rütbesinin isim hakkı simurg ve EDY'ye ait.Diğer ünvanları çeşitli forumlardan seçtim ve düzenledim.

Bugün tekrar birkaç değişiklik ve düzenleme yapmaya çalışacağım.

üstad, bu arada bir sonraki rütbe nedir ve kaç msj yazılması gerekiyor
          futbolcu, hiçbir zaman
          büyük futbolcu olamaz."
          Gheorghe Hagi

Yorum

• entemena
            Katılımcı
            • 16 Mart 2009
            • 145

İyi akşamlar.. emeği geçenlere teşekkürler.

Yorum

• stockbroker
              Master
              • 28 Temmuz 2008
              • 4807

gica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              üstad, bu arada bir sonraki rütbe nedir ve kaç msj yazılması gerekiyor

Ünvan değişiklerini Forum Yenilikleri kısmında aşağıdaki topikten takip edebilirsiniz.50 mesaja ulaştıktan sonra ünvan değişiminiz gerçekleşecek.Orada "İzleyici Üye" olacağı yazıyor ama bu akşam değiştireceğim.Akşama kadar başka birşey düşünmezsem bir sonraki ünvanınız "Seyirci Üye" olacak.

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki hisseler üzerinde manipülasyon
                yaparak 25 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenen
                aralarında iş adamı, aracı kurum sahip ve çalışanları ile brokerlerin
                de bulunduğu 54 kişi Mali polis tarafından gözaltına aldı. Metro
                turizmin sahibi Galip Öztürk'de Beykoz'daki villasına yapılan baskınla
                gözaltına alındı.

Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi, operasyon kapsamında, gözaltına alınan
                54 kişinin tüm bankalar ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar
                Başkanlığına üye tüm aracı kurumlardaki her türlü hesaplarına el
                konulmasına izni verdi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki hisseler üzerinde manipülasyon
                yaparak 25 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenen
                aralarında iş adamı, aracı kurum sahip ve çalışanları ile brokerlerin
                de bulunduğu 54 kişi Mali polis tarafından gözaltına aldı. Metro
                turizmin sahibi Galip Öztürk'de Beykoz'daki villasına yapılan baskınla
                gözaltına alındı.

METRO TURİZMİN SAHİBİ VİLLASINDA GÖZ ALTINA ALINDI
                Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan en önemli isim Metro Turizmin
                sahibi Galip Öztürk oldu. Öztürk'ün Beykoz'da bulunan villasında
                yakalandı.
                Mali polis Merko Gıda'nın sahibi Duncan Bilek, Bahadır karlıdağ, Murat
                Aksoy ve Bekir Sami Karayel isimli isimli iş adamlarını da gözaltına
                aldı.

KERİZ SİLKELEME OPERASYONUNUN DEVAMI
                2006 yılında düzenlenen ilk operasyonda yasaklama cezası gelen bazı
                kişiler takip edildi. Yapılan tetkiklerde bu kişilerin başkalarının
                adına açtıkları hesaplarla 2008 borsada hisse senedi satın aldıkları
                ortaya çıktı. Bunun üzerine 1 yıl önce ikinci operasyona karar
                verildi. Borsa çetesi üyeleri 1 yıl boyunca adım adım izlenip
                telefonları dinlendi.

Telefonları dinlenen spekülatörlerin borsadaki bazı hisseler ile
                ilgili spekülasyon çıkararak değerini yükselttikleri ve çok sayıda
                borsa yatırımcısının bu kağıtları almalarının sağlandığı, aynı şekilde
                benzer spekülasyonlarla bazı kağıtların değerini düşürdükleri iddia
                edildi.

VURGUNU 6 HİSSEDE YAPTILAR
                İddiaya göre İMKB'de yatırım yapması yasaklı olan Bekir Sami
                Karayel'in, iş adamlarına giderek " Bana para verin ben de size daha
                fazlasını kazandırayım" dediği, bu teklife ilk olumlu cevabı veren ise
                Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk olduğu belirtildi. Yasaklı olanlar
                ilk olarak işsiz kişilere cüzi bir miktarda para vererek hesap
                açtırdıkları. sonra bu hesaplardan Vanet, Merko Gıda ile Yatırım
                Ortaklığı ve Turizm şirketlerinin bulunduğu 6 hisse hedef seçildi.
                Seçilen bu hisselerine piyasadaki kağıtları bu açılan hesaplarla satın
                alındı. Ardından bu hisselerin fiyatı yükseltildi.

ARACI KURUMLAR YATIRIMCIYI KANDIRDI

6 şirketin hisselerinin piyasadan toplanmasından sonra ise aracı
                kurumlar devreye girdi. Bu kurumlar çete üyelerinden para aldıktan
                sonra küçük yatırımcıyı hedef seçilen hisselere yönlendirdi. Aracı
                kurum çalışanları " Bize haber geldi. Sana söylediğim hisseyi alırsan
                kısa zamanda çok para kazanacaksın" diyerek küçük yatırımcıyı
                manipülasyon yapılan kağıtlara yönlendirdikleri, son olarak da fiyatı
                yukarı çekilen hisselerin küçük yatırımcılara satılarak bu yolla da
                küçük yatırımcının zarar etmesinin sağlandığı belirtildi. Çetenin bu
                yolla bir yılda 25 milyon lira haksız kazanç elde ettiği ortaya
                çıktı.

HEDEF SEÇTİKLERİ ŞİRKETLERİ ELE GEÇİRECEKLERDİ

Mali polisin yaptığı incelemelere göre Vanet'in sahibi Galip öztürk ve
                Merko Gıda'nın sahibi Duncan Bilek'in bu şekilde İMKB'de hedef
                seçtikleri şirketlerin hisselerini toplayarak ele geçirme planları
                yaptıkları ileri sürülüyor. Polisin çete üyelerinden sonra söz konusu
                6 şirketin hissesini satın alan hesap sahipleri hakkında da inceleme
                başlatacağı ileri sürülüyor.

Polise göre çetenin en önemli elemanı olarak Bekir Sami Karayel ön
                plana çıktı. Karayel'in hangi hissede manipülasyon yapılacağına karar
                verdiği iddia edildi. Karayelden sonra ise Galip öztürk ve Merko Gıda
                sahibi Duncan Bilek ön plana çıktı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın
                açtığı soruşturmanın bazı politikacı ve bürokratlara da sıçrayacağı
                öğrenildi.

MAHKEMEDEN HESAPLARA EL KONULMASINA İZİN
                Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi, operasyon kapsamında, gözaltına alınan
                54 kişinin tüm bankalar ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar
                Başkanlığına üye tüm aracı kurumlardaki her türlü hesaplarına el
                konulmasına izni verdi.

Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesinden İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na
                (İMKB) gönderilen yazıda, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bugün
                tarihli soruşturma evrakı ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün
                yazılarının, soruşturma evrakı ekinde gönderildiği belirtildi.

Mahkemece gönderilen bu yazıda, soruşturma evrakında ''ek-1'' nolu
                listede yer alan bazı kişilerin ve firmaların belirtilen aracı
                kurumlardaki hesapları ile ''ek-2'' nolu listedeki 54 kişinin tüm
                bankalardaki ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Başkanlığına
                üye tüm aracı kurumlardaki her türlü hesaplarına ''el koyma
                kararının'' verilmesinin talep edildiği kaydedildi.

Talebi görüşen mahkemenin de ''ek-1 nolu listedeki kişi ve firmaların
                belirtilen aracı kurumlardaki hesaplarına; ek-2 nolu listede adı geçen
                54 kişinin de tüm bankalar ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı
                Kuruluşlar Başkanlığı'na üye tüm aracı kurumlardaki her türlü
                hesaplarına ilişkin, tüm hesap hareketlerinin incelenerek suç işlemek
                amacı ile örgüt kurmak, bu amaçla kurulan örgüte üye olmak ve yardım
                etmek, ayrıca Sermaye Piyasası Kanunu'nun 47/1-a maddesinin 1, 2 ve 3.
                bentlerinde yer alan manipülasyon, içerden öğrenenlerin ticari sermaye
                piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek yalan, yanlış mesnetsiz
                bilgi verme, haber yayma, yorum yapma suçundan elde edilip
                edilmediğinin araştırılması ile yapılacak inceleme süresince şüpheli
                kişiler tarafından kullanılıp yönlendirdikleri hesapların el
                değiştirmesinin önlenebilmesi amacıyla CMK'nın 128. maddesi gereğince
                gerekli el koyma izninin verilmesini'' hükme bağladığı ifade edildi.

Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesinin kararının, ekli 1 ve 2 nolu listelerle
                İMKB tarafından gereği için ilgili kurumlara bildirildiği kaydedildi.

GÖZALTI LİSTESİNDE GÖZE ÇARPANLAR

GALİP ÖZTÜRK: Metro Turizm sahibi. Öztürk ismi daha önce de bazı borsa
                oyunlarında gündeme gelmişti.

DUNCAN JOHN BLAKE: Merko Gıda'nın yönetim kurulu başkanı.

MÜRŞİT ÇOLAK: Soymen Menkul Kıymetler'in sahibi. 2001 ve 2004
                yıllarında Arsan Tekstil hisselerindeki işlemleri nedeniyle borsada
                işlem yasağı getirilmişti. İşin ilginci Çolak'ın 2007 operasyonunda
                iki oğluna da işlem yasağı getirilmişti.

ALİ ZİYA SESEL: En ünlü spekülatörlerden. 1990'lardan itibaren kendisi
                hakkında sayısız iddia ortaya atıldı. En son Arat Tekstil'de yaptığı
                manipülasyonlar nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.
                Yurtdışına çıkarken havaalanında gözaltına alındığı belirtiliyor.

BAHADIR KARLIDAĞ: 1958 doğumlu Karlıdağ borsa yasaklılarından. 2007'de
                Meges Boya'da yaptığı manipülasyonlar nedeniyle borsada işlem yapması
                yasak.

BEKİR SANİ KARAYAL: Piyasanın en ünlü spekülatörlerinden. 2005'te
                Hektaş Ticaret, Esem Spor, Penguen Gıda hisselerinde manipülasyon
                yaptığı gerekçesiyle hakkında işlem yasağı getirilmişti.

SUAT OLGUN: 2004'de Eczacıbaşı Yatırım ve Penguen Gıda hisselerinde
                yaptığı hareketler nedeniyle borsada işlem yasaklı.

MEHMET AKDERE
                : Borsanın en eski ve ünlü spekülatörlerinden. 2007-2009
                tarihleri arasında Hektaş Ticaret, Net Holding ve Bossa hisselerinde
                yaptığı işlemler nedeniyle borsada işlem yapması yasaklandı.

NİHAT ÖZÇELİK: Hayatı maceralarla dolu. 2007'de anlaşmazlığa düştüğü 3
                kişi tarafından kaçırılmak istenmiş ancak polisin yardımıyla
                kurtulmuştu. 2008'de Plastik Kart hisselerinde manipülasyon yaptı.
                Halen borsa yasaklısı.

HAKAN AVCI: Operasyonun sürpriz isimlerinden. Raymond James Portföy
                Yönetimi'nin genel müdürüydü. Şirket kapanınca Delta Menkul
                Kıymetler'in genel müdürlüğüne getirilmişti.

HÜSEYİN UĞUR AKSOY: İlk "Keriz Silkeleme" operasyonunun da
                kahramanlarındandı. Akın Tekstil hisselerinde 2004'te yaptığı
                hareketler nedeniyle borsada işlem yapması yasak.

HAYATİ ÜSTÜN: Galip Öztürk'le birlikte Atlas Gayrimenkul Yatırım
                Ortaklığı'nda çalışıyor. Kendisi şirketin hem yönetim kurulu üyesi hem
                de genel müdür vekili.

YUSUF TEKER: Borsanın hızlılarından... 2002-2008 yılları arasında Link
                Bilgisayar, Meges Boya, Okan Tekstil, Koniteks ve Burçelik
                hisselerinde manipülasyon yaptığı gerekçesiyle borsada işlem yapması
                yasaklandı.

EROL AKAR: 2000 tarihinde Burçelik hisselerinde 9 kişi ile birlikte
                yaptığı işlemler nedeniyle hakkında suç duyurusundan bulundu.

İŞLEM YAPILAN HESAPLAR

HÜSEYİN KEMAL - KAVAK GEDİK MENKUL

AHMET AKDERE - STRATEJİ MENKUL

BCC GIDA SANAYİ VE TİCARET EURO MENKUL

DİALOG ORMAN ÜRÜNLERİ İNŞAAT ALAN MENKUL

AXEİNA KARLIDAĞ - RAYMOND JAMES

AKIN PALA - İŞ YATIRIM

MURAT KAAN DİLBER - GÜNEY MENKUL

NİL ALP - İNFO YATIRIM

ŞÜKRAN YILDIRIM TACİRLER MENKUL

DERVİŞ TARİ TACİRLER MENKUL
                Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• DOLUNAY
                  Katılımcı
                  • 07 Mart 2009
                  • 90

SAYIN HOCAM CUMADA GÖZÜ OLANIN tuborg da kulağı olmuyor, ne bilim hani herşey para değil gibime geliyor

Yorum

• DOLUNAY
                    Katılımcı
                    • 07 Mart 2009
                    • 90

eren@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    ısparta ve antalya çok kızdırdı biliyor sun değilmi heralde bun dan son ra iki şehrede gelmez artık
                    baba oğul misali evlat hayırsız olunca,atamazsın ama,içinide geçirip of çekersin işte öle bişi bu anladın biz onu.

Yorum

• MESUTC
                      KEYFE KEDER YAZAR
                      • 22 Mayıs 2008
                      • 4444

Ünvan değişiklerini Forum Yenilikleri kısmında aşağıdaki topikten takip edebilirsiniz.50 mesaja ulaştıktan sonra ünvan değişiminiz gerçekleşecek.Orada "İzleyici Üye" olacağı yazıyor ama bu akşam değiştireceğim.Akşama kadar başka birşey düşünmezsem bir sonraki ünvanınız "Seyirci Üye" olacak.

http://www.keyborsa.com/showthread.p...1010#post71010
                      Yaratıcı ve ilginç düşünceler daima özgündür ve güzeldir; ben beğenmiştim doğrusu hazırcı üye yazısını
                      Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• kaplumbaga83
                        Yasaklı
                        • 18 Mart 2009
                        • 263

http://www.keyborsa.com/showthread.p...1010#post71010

nice yeni rütbelere beya

Yorum

• MESUTC
                          KEYFE KEDER YAZAR
                          • 22 Mayıs 2008
                          • 4444

DOLUNAY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          SAYIN HOCAM CUMADA GÖZÜ OLANIN tuborg da kulağı olmuyor, ne bilim hani herşey para değil gibime geliyor
                          Sn Dolunay,
                          Doğrusu msn, tel derken önce anlamamışım yazınızı.
                          Burası borsa, ekonomi, finans olaylarının paylaşıldığı bir site ve topik ve her dinden her ulustan insana açık, okumak istiyorsa...
                          Herkes kendi inancının sorumluluğunu kendisi taşımalı, kendi inançlarıyla inandığı dinin kurallarını uygulama, sorgulama işini kendisine saklamalıdır diye düşünüyorum.
                          Eğer burası dini sohbet içerikli bir topik olsaydı; kurallarına uyardım; dahası; herhangi bir inancı paylaşanların paylaşım topiği olarak açılan topiklerde de borsa sohbeti yapmazdım...

Sevgiler
                          Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

Günün Özeti :
                            IMKB 100 Endeksi günü 26,631 seviyesinde -140 puanlik kayipla kapatti. Islem Hacmi 1,86 milyar tl. olarak gerçeklesti

Haberler:

Sigara ve sebzeyle enflasyon 5 ay sonra yükseldi
                            Sigara zammi ve gida fiyatlarindaki artis enflasyonu Mart'ta yükseltti. TÜFE yüzde 1.1, ÜFE yüzde 0.29 artti; yillik enflasyon yüzde 7.9'a çikti.

ABD'de issizlik 26 yilin zirvesinde
                            ABD'deki issizlik orani yüzde 8.5'le 1983'ten beri en yüksek düzeye çikti.

Erdogan israrli: Kriz en az bizi etkileyecek
                            Basbakan Erdogan, IMF ile olumlu ilerlemeler saglanacagini belirtti ve krizle ilgili tespitinde israr etti: Sürtünme yapacak, en az bizi etkileyecek.

IMF: Simdi yeterli cephaneye sahibiz
                            IMF Baskani Strauss-Kahn, dünyada potansiyel krizlerle mücadele etmek için IMF'nin simdi yeterli güce sahip oldugunu söyledi.

Önce tasarruf paketi, sonra IMF heyeti
                            IMF'den bir heyet bu ay içinde gelecek. Heyet gelmeden önce tüm ekonomik hedefler revize edilecek ve yeni bir tasarruf paketi hazirlanacak.

Dolar 2.5 ayin en düsügünü gördü
                            IMF ile görüsmelere yeniden baslanmasi karari ile dolar 1,59'un altina indi.

Yabancilarin 19.6 milyar dolarlik hissesi var
                            Yurtdisinda yerlesik kisilerin hisse senedi stoku, Mart sonu itibariyla 1.6 milyar dolar artarak 19 milyar 574 milyon dolara yükseldi.

Vergi cennetlerinde kara listeye dört ülke girdi
                            OECD'nin kara listesinde Kosta Rika, Malezya, Filipinler ve Uruguay var.

G20'de kim kazandi, kim kaybetti?
                            G20 zirvesinin en büyük kazanani kaynaklari üç kat artirilan IMF oldu.

Lojistikte sogutma lideri Dogus'la Türkiye'de
                            Dogus Otomotiv, sogutma sistemli tasima alaninda Thermo King'in satis ve servis hizmetlerini üstleniyor.

IMF kredisi 40 milyar dolara çikabilecek
                            Macaristan'in kullandigi gibi yüzde 2000 oraninda kredi talebinin kabulü halinde Türkiye'nin kullanacagi kredi miktari 40 milyar dolara çikabilecek.
                            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

Doğrusu bugün canım sıkıldı geçmiş sayfaları okudukça...

Yorum

• gica
                                Aktif
                                • 18 Mart 2009
                                • 250

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Doğrusu bugün canım sıkıldı geçmiş sayfaları okudukça...

hayırdır Hocam?
                                futbolcu, hiçbir zaman
                                büyük futbolcu olamaz."
                                Gheorghe Hagi

Yorum

Working...
                                X

Debug Information