Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
hocam ben yatıyorum. bir deneyin olması lazım. yarın tekrar konuşuruz. iyi geceler.
iyi geceler bu arada bir taraftan da o bölümü karıştırıyorum, gerçi önceden de karıştırmıştım ama işin içinden çıkamamıştım, becerüksüzlük işte naparsın
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
mantığınız doğru, ama üstteki mesajda da yazmıştım, ben olsam bir yazarı takip etmeyi düşünmeden önce onun analizlerinin kazandırma potansiyelini test ederdim, yazdığı hisse kaç günde primleniyor, ilk yazıldığı anda prim potansiyeli taşıma olasılığı ne, hangi tarz hisselerde bu olasılık artarken hangi tarz hisselerde süre uzuyor, en uzun sürede hedefe ulaşmış yapmış analiz olduğu analiz hangisi ve neden olabilir gibi gibi sorularla test eder, sonra kendi tarzımla uyumlu hale getirirdim
Kaldıki bu konuda da sordum topik izliyenlerine, sadece siz yanıt verdiniz!... Topik susuz, ama... testi su akarken dolar, iş işten geçtikten sonra testi yosun tutar!...
Alın size iddialı bir yargı, bakın bakalım geçmişte yazdığım hisselerden bir çoğu, ben yazmadan önce başka sitelerde yazılmış mı.....
mesut hocam bu yaştan sonra defter tutturacaksınız bana..peki bakalım,yapıyorum,ama sizede bundan sonra daha az hisse yazalım(mehmet hocaya söylenen) lafınızı hatırlatmayı görev biliyorum..
mesut hocam bu yaştan sonra defter tutturacaksınız bana..peki bakalım,yapıyorum,ama sizede bundan sonra daha az hisse yazalım(mehmet hocaya söylenen) lafınızı hatırlatmayı görev biliyorum..
Şimdi size yazsam anlamı yok elbette, ama... Başka bir arkadaş daha az hisse yazın demişti, gördüğüm manzara da yazdıklarıma dikkat edilmek yerine, "geçerken zahmet edecek ben değilim nasıl olsa, hissemi analiz ettirivereyim bakalım, ne atıp savurur; ya okurum ya okumam" tarzında hiç de yazmadığım hisseler sorulunca ve yazdıklarımın da dikkate alınmadığını görünce dikkat ettiyseniz oldukça azalttım hisse yazmayı. Giderek azalacak da... İstekler üzerine.
Anlamakta zorlanıyorum bazen insanları, önemli olan az veya çok hisse yazılması mıdır, yoksa, yazılan hisselerin hedefe ulaşıp ulaşmaması mıdır... Kaldı ki bir - iki hisse yazmışsanız belki o hisse kişiye pahalı ya da kişisel tercih nedenleri arasında değil vs vs, oysa fazla hisse yazmak kimin gözünü çıkarır! Elbette benim; takip etmek zorunda olduğum hakkında soru sorulacak, analiz yapılması istenecek hisse sayısı artar!...
Tekrar tekrar sordum, daha önceleri de, stop kırdıran var mı yazdığım hisseler arasında diye; bir kişi bile yanıt vermedi bu soruma da, diğerlerine olduğu gibi!... Çünkü... Takip edilmiyor; canları sağolsun herkesin, hisseleri ben satıyor değilim ve kar da elde etmiyorum
Benim için sorun mu!... İnanın hiç sorun değil, sadece yazdığım hisse hareketini yapınca naftalinli köşesinden çıkarıp kopyalıyorum şimdi, bundan öncekilerde olduğu gibi...
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
ve bir arada sizin şu izleyen var ama kimse kaale almıyor,katılım yok duygu ve düşüncenizi irdelemek isterim..:037:
Sevinirim...
Ama orada asıl anlatmak istediğimi daha sonraki mesajlarda yazdım, test ettiğim sistemim var, bence oldukça tatminkar, ama örneğin geçen hafta sistemin sonuçlarını grmek için siteden kimse yapmayınca ben yapayım dedim, 2 günüm gitti ve harap oldum, peki bunu topik izliyenlerinden bir veya bir kaç kişi yapsaydı kim karlı çıkardı...
Örneğin olmuksa hissesi gün yüzüne çıkar mıydı çıkmazmıydı,ve diğer hisseler....
Ben de karlı çıkardım, yorulmadan zaman harcamadan test sonuçlarını elimin altında bulur ve sadece sonuçların irdelenmesi için zihinsel süreçlere zaman ayırabilirdim
siz tüm ekranmı izliyorsunuz,kısıtlı sayıda hisse ile özelleştirdinizmi?(yeni hisseler bulmaklıgınızdan tüm ekran-yani tüm hisseler,izlediginizi düşünüyorum)..
pekii ismin altındaki yazan şey nerden degiştiriliyor(bende aktif kullanıcı yazıyor misal)..
size öyle bie hak vermemiş olabilir site ama profil ayarlarında gördüm şimdi, oradan yaptım
mesut hocam inanın birşeyler becerebilsem ki çoğu arkadaşım ben gibi düşünüyorddur hemen paylaşırım, bir kere dnzyo da bi akşama kadar süren grafik çalışması yaptım oda kendime güvenmeden ,0.93 den aldım 1.01 den sattım ilk defa öyle bir kar ettim ,lakin borsaya girdiğim günden beri olan zararım % 75. dnzyo 2 hafta sonra 1.95 gördü hemen hemen % 100 kar edebileceğim hisse imiş bilemedim. siz yardımcı olamadığımı yazınca neden ekonomist olmadım diyorum, bana grafik analizinin nasıl yapılacağını öğreten sağlam bir kaynak gösterin günlerce çalışıp öğrenip yardımcı olayım.malesef çoğumuz bilmiyoruz bu işi ustalarımız görev versin nasıl yapılacağını öğrenip yardımcı olalım birbirimize ,gereksiz yazılarla laf kalabalığı yapıp cahillik etmek istemiyorum..hepimizin derdi 3 , 5 birşeyler kazanmak. ben sizden görev bekliyorum ne üzerine çalışıp paylaşayım .lütfen nasıl yardımcı olacagımı yazın . Saygılar ..
izliyorlar ama katılmıyorlar sözünüzü pragmatist açıdanmı yzar duygusallıgı açısındanmı ele almalıyım.bu konuda farklı mesajlar veriyorsunuz..
Tamamen pragmatist,
Grup çalışmasını seviyorum, iyi bir ekip çalışması bireysel çalışmadan her daim verimlidir. yağmur hanım benim bu düşüncemin Cemazil-evvelini bilir. daha önce denemek için kendisine de teklif etmiştim, topiklerde yazmak yerine 3-4 kişilik grupça çalışmak üzerine... olmadı.
:081::037: ahanda işte geldi gönüllü bir keklik(carism tamamen duygusal olumluluk hali içeren bir şaka,alınmayın lütfen..yada alınırsanız söyleyin hemen sileyim)...
Tamamen pragmatist,
Grup çalışmasını seviyorum, iyi bir ekip çalışması bireysel çalışmadan her daim verimlidir. yağmur hanım benim bu düşüncemin Cemazil-evvelini bilir. daha önce denemek için kendisine de teklif etmiştim, topiklerde yazmak yerine 3-4 kişilik grupça çalışmak üzerine... olmadı.
hmm.. kobaysal sistem optimizasyonel denemeleri diyorsunuz yani..fekat bazı yerlerde izleniyor olma ruh halinin getirdigi ego tatmin sürecinin başkaldırı filizlerinide görüyor gibiyim..
Yorum