Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Dün iyi gidiyordum. İş dolayısı ile ekranı kapadım, ukraynada hareket olunca bizim endekse satış gemiş... aldığım longlar beni eksiye geçirmiş...

İşin ilginç yanı savaşan taraf biz değiliz, oradan kaçan parada bize geliyor hesapta... O zaman bu herşeyden korkma olayını nasıl açıklayacaksın... dünyada bişey olsa eyvah deyip birilerinin elleri tuşlara gidiyor...

Bu korkuyu açıklayabilmek için ilk çağlara inmem lazım.
    Mağara yada orman adamları güneşe ateşe filan taparmış. Niye? Tabiki ne olduğunu bilmedikleri anlamadıkları için. Ya bize bişey yaparsa diye korkarlarmış...
    O zamanki din adamlarıda esrarı çekip korkuyu körüklermişki kendisine muhtaç olsunlar ekmek elden su gölden yaşasın...

Ya durum bu işte, bilmiyorsan, anlamıyorsan korku hakim olur. Anlamadığımız insanlardan çekinip uzak durmazmıyız.? Bi arıza olduğunda onu suçlayıp kovalamazmıyız.?

Bilgi eksik olunca korku yer bulur. Cehaletin yoğun olduğu ülkeler korkuları ile yaşarlar. Öbür dünya korkusu, yunanlıların türk korkusu, hristiyanın ialam korkusu... Demekki bizde herşeyden korkuyoruzki ukraynada biri hapşırsa milletçe oy anam diyoruz...

Neymiş. Bilmediğimiz şeyden korkarmışız... Korkuların temeli cehalettir yaw...

Neyse bugün nasıl para kaybedeceğim ona bakayım... ne yapsam bi yerden dayak yiyorum... acilen toparlamam lazım...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Normalde bilanço döneminin başlangıcında endeks düşmez... ancak ne normalki... ukraynada kriz var diye yükseldik, aynı sebeple düşüyoruz...

Tcell karı azlamış, ereğli ikiye katlamış... ereğli gibi reel sektör şirketleri kar artırmışsa endeks fazla düşemez... hele bankalarında bilanço iyi gelirse endeks yükselirmi emin değilim, durmadan mayısta sat git deyip duruyorlar... tabi banka bilançoları iyi beklenmiyor...

Short ağırlıklı oynuyorum... 70,000görülecek gibi...
      Ne rusya ne batı geri adım atıyor...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Haşim kılıç ın ayranı kabarmış yaw...

Resmen akp ye giydirm'ş...

Bu haşim düne kadar siyasetçinin ekmeğini yiyordu. Kendisi hukukçu değil ama hukukun en tepesinde duruyor... yani haram para yiyor... düne kadar siyasetçinin emrinde mırıl mırıl çalışırken bugün bayrak açtı...

Bunun sebebini açıklayabilmem için geçmişe gitmemiz lazım, ama ilk çağa gitmeyeceğiz bu sefer...

Şimdi düşünmeyen ezberci adam memleketiyiz demiştim ama üzülmeyin dünyanın geneli öyle. İstisnalar var tabiki...

İmdi düşünmeyen adam, mantığı değil iç güdülerini kullanır... buda hayvani tarafımızdır... hayvani tarafımız hormonları ile hareket eder... yemek görünce koşar dayak görünce kuyruğu kıstırır... haşim abimizde cumbaba olma ihtimalini görünce koşturmaya başladı... hayvani yanımız böyledir işte... yıllarca ekmeğini yiyen adam 3 günde seni bir avuç altın için satar, yetmez sülaleni ... öhhö...

Tabi haşimin ekmeğini yediği siyasetçide önce ekmeğini yediği Atatürkü, sora kendisini koruyan orduyu, sorada kendisini yetiştiren fetullah ve kaddafi gibilerini zorlu center deki 3 dükkan ve bazı kupon arsalar için satmış olabilir... sattı demiyorum, ihtimal sadece... zaten ben zerre inanmıyorum sattığına, oğlunun sünnetinde takılan altınların bereketi... maşallah...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Bu topikin başlığı, her konuda temel analiz.

Başlığın hakkını vererek bi konuya değineyim...

İmdi her yıl günlerce ermeni playı tv lerde gazetelerde çarşaf çarşaf konuşulur... eyvah pbama ne diyecek, eyvah hangi ülke kabul edecek filan...
          Sora her yıl birçok medya kuruluşu hrant dinki anar, günlerce tartışır, konuşur...

Peki Doğu Perinçekin aihm de soykırım davasını kazandığını ne kadar verdiler... kaç medya kuruluşu hangi önemde verdi...???
          Aihm de kazandığın an o konu kapanmıştır... geri kalanını devletin hukukçuları halletmelidir... her soykırım var diyene dava açar kazanırsın...

Ama onun yerine hırant dinkti ermeni soykırımıydı durmadan gözümüze medya tarafından sokuluyor... buda benim sürekli söylediğim gibi medyanın yabancıların elinde olduğunu gösteriyor...
          60 ıldır ülkeyi biz yönetmiyoru z... ya yabancılar yada yabancıdan maaş alanlar tarafından yönetiliyoruz...

Medyanı, finansını, kritik teknolojik sanayini yabancıya vermeyeceksin... hiç bir gelişmiş ülkede yabancıda değildir... yabancı payı ortalama en fazla %5 i geçmez...

Neyse bugünlük yeter... şu ana kadar artı gittim... öğle sorası düşüşün normalde derinleşmesi gerekir.. ancak 2 banka hariç istekli yok görünüyor... short ağırlık devam...

Yorum

• VIX100
            Tecrübeli
            • 03 Kasım 2011
            • 1945

bravo baykuş,yazmaya çızmaya devam et lütfen,saygılar
            oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

VIX100 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bravo baykuş,yazmaya çızmaya devam et lütfen,saygılar
              Başka bi halt yiyebildiğimizde yok zaten.

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Son bi kaç saat ekran başında değildim. Aşağı gideceği varsayımına dayanarak yukarı aşağı emirler yazıp gitmiştim...

O emirlerden bi kaçı çalışmış... günü güzel artı kapamışım, haftasonu harçlığım çıkmış...

Long gitmiş,shortlardan ikisi gitmiş, tek shortla kalmışım...

Taktik güzelmiş... aşağı giderse şu emirler yukarı giderse şu emirler diye emirleri yaz git... ani hareketlerden etkilenme... akşam bak ne olmuş...

Günü artı kapadım ama haftayı eksi kapadım...

İyi haftasonu dilerim...

Yorum

• badapin
                  Seyirci Üye
                  • 27 Haziran 2009
                  • 50

Sayın BayKush
                  Yazılarınızı takip ediyoruz. Afiyettesinizdir inşallah. Bir iki gündür yazmayınca meraklandık.
                  Tekrar analizlerinizi bekliyoruz. Saygılar.

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

badapin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sayın BayKush
                    Yazılarınızı takip ediyoruz. Afiyettesinizdir inşallah. Bir iki gündür yazmayınca meraklandık.
                    Tekrar analizlerinizi bekliyoruz. Saygılar.
                    ailevi işler dolayısı ile borsa ile ilgilenemedim... ancak ekran başına oturdum.
                    sabah beridirde tablete java yükleme ile uğraşıyorum... matriks üyeliğimi iptal edip webFx e abone oldum ama çalışmıyor. Java yükle diyor. Zaten yüklü bidaha yüklüyorum olmuyor... boşuna abone parasıda verdik... bu samsung tablet yıldırdı beni...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Bu aradada banka bilançoları açıklanmaya başlamış. Göründüğü kadarı ile %25 kadar kãrlarda azalma var.
                      Bankalar temettüde vermiyor ancak yinede bankalarda alış var görünüyor.

MB sıkılaştırmayı gevşetmiyor, buda bankaların karını olumsuz etkiliyor. Bu yıl için bankalarda olumlu bişey görünmüyor.

Cari açıkta düzelme var ancak onun sebebide işlerin düşmesi... bu yıl için ekonomide umut verecek bişey yok...

Endeks 73binden döndü... tepki için yeterli...

Haziran vade 2 short ile devam ediyorum...

Bol şans dilerim...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Yabancı payı 63,47 yataya sardılar...

İlginç bir durum varki son günlerde endeks çok düştüğü günlerde bile usd pek yükselmiyor. Buda ülkeye ciddi para girişi var anlamına gelebilir.

Banka karları artmayıp tersine azaldığı halde yinede alış gelmesi, para girişi ile açıklanabilir...

Üstüne ecb de genişleme için epey var demiş galiba... bi kötü haberde o... yükselişe bahane plan 2 havuçta gitti... geriye mevcut para bolluğu kalıyor...

Para girişi olmasa kafadan 70 sorada 67bini görmemiz gerekirdi... satan yok, aynı alıcı grup garan ve akbnk ile endeksi taşımaya devam ediyorlar... satıcılar bu grubu kontrol ediyor olmalı... büyük ihtimallede bu 73bin operasyonunu yapan blackRock tur... zararı çıkarmak için ipleri eline almış olabilir...

Bakalım çıkış devam edecekmi...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Güzel bir hafta diliyorum.

Çıkış devam etti, sabah shortları zararına kapadım.

61binden buraya çıkaran grupun istediği gerçekleşecek gibi görünüyor. Olumsuz haberler gözardı edilip daldaki kuşlar ön plana çıkarılıyor. Büyük oyuncu her zaman istediğini alabiliyor. Şu an tr oyuncularının yağlarını süzme operasyonu yapılıyor. Zaten chhiller döneminde ky yi yolmuş kaçırmışkardı. şimdide ayakta kalabilenler yolunuyor...

Her neyse şartlar böyle...

Endeksi yükseltenlere faydası olacak 2 gelişme var...

Birincisi,
                          şimdi başçı faizleri ilerde azar azar azaltırım dedi. Bunun bankalara BU YIL için ciddi faydası olmaz. %25 kârları azaldı. Ancak faiz indirecem lafı ön plana çıkarılıyor. Faiz indirimi ile gelen para sıkılaştırma ile gidiyor zaten... Ancak enflasyon düşerse faiz ciddi iner ve bankalar nefes alır belki.

İkincisi ise eregli ve arçeliğin kârlarındaki ayrıntı.
                          Yurtiçi satışları düşmüş veya yükselmemiş ancak artan ihracatları ile durumu düzeltmişler. Buda artan doviz fiyatları şimdi etkisini göstermeye başladı demek. Usd 2.10 ların altına kalıcı düşmezse ihracat artışı devam edebilir. Buda reel sektörü cazip hale getirir ve borsadaki aşımlar genele yayılabilir.

İhracak artışı kademeli ve sınırlı faiz indiriminden daha önemli.

Sonuçta endeksi yükseltenler eni sonu mal dağıtımı yapacak karlarını cebe koyacak.

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Üzerimdeki şanssızlıkta devam ediyor. Matriksi kapattırop webfx+ parası ödedim ama bilgisayarımda çalışmıyor. Win 8.1 bela gibi çöktü üzerime. Ne klavye çalışıyor ne java appletleri... kaç sefer yükledim yok...

Borsaya bakamadığım için biraz ekonomi yöneticilerini eleştireyim, ülkeyi nasıl bir çokmaza soktular...

On yıl önce doları düşük tutma politikası izlediler. Bu sanal bir bolluk yaratarak herşeyin iyi gittiğini zannettiren bir ortam oluşturur. Usd ucuz olunca dünya malları daha ucuza gelir ve enflasyon düşer bolluk gelir. Üzerine yabancıya arsa satışı serbestisi genişleyince arsa fiyatları on kat artınca TV lerin etkisi ile tüketim toplumu haline gelen milletimiz arsalarını satıp bol parayı ceplerine koydu, ithal lüks mallara hücum edip hem ithalatı patlattılar hemde ülkenin zenginleştiği izlenimi uyandırdılar.

Üzerine satacak arsası olmayanlarda kredi kartı ve tüketici kredileri ile borçlanmaya başladılar çünki komşusu arsa satıp lüks araba, lcd tv, çocuklarına akıllı telefon ve bilgisayar alınca eş ve çocukların baskısı altında gırtlağa kadar borçlandı... bu borçlarla onlarda tüketime saldırdı...

İthalat patlayınca cari açık arttı, ülkede üretilen ürünler pahalı hale geldi. Üzerine dünyanın en pahallı enerjisini kullanıyor olmamız üretimi dahada pahalı hale getirdi... yaw bunu yazınca anlıyorsunki afrika ülkeleri seviyesinde yönetiliyoruz... dünyanın en pahallı enerjisi ve bu kendi seçimimiz... siyasetçilerin seçimi...
                            Neyse devam edeyim...
                            Üretimde pahalı hale gelince fabrikalar kapandı millet işsiz kaldı... ithalat patlayınca cari açık patladı, açığı kapamak için ülke birikimleri olan kamu şirketleri ve arazilarini yabancıya sattık... banka ve medya yabancıya geçince... hoş medya hep yabancının elinde, dün hırriyetin 23üncü sayfası sağ alt köşesinde küçücük bir haber. Fransadaki iki türk kendilerini soykırım konusunda tehdit eden ermenilere karşı açtığı davayı kaznmış... ermeni tezleri ana sayfada bizim kazanımlarımız nerde... aydın doğan için ermeni deniyor... her neyse...

Yaw yaz yaz bitmez...

İşin garip yanı akademisyenler dahil herkes kalkındığomızı en önde gittiğimizi sandı. Uydurma devlet verilerine inandılar... ben buna şaşırıyorum... hani maaşlı yada kötü niyetli olanlar var pnları anlıyorsunda ege cansen hariç herkes yuttu...

Tekrar yazıyorum yine avrupanın hasta adamı olduk... yabancılar her istediklerini alıyorlar... apo alıyor, avrupalı alıyor... en karlı şirket en verimli ve güzel arazilerimizi aldılar... yunan alıyor şu an kıbrısı götürüyorlar... ermenide almak üzere hızla ilerliyor...

Gözlerde perde var, hasta adamız ama gelişiyoruz izlenimini yaratıyorlar...

Yerli ses çıkarmaya kalkınca tayyip ve ekibi saldırıyor, ama yabancılar her istediğini alıyor...

Devleti soyan milletin a... koyan grup hariç halkın %60ı fakirleşiyor... özallarla başladı, mesut yılmaz ve tayyiple hız aldı...
                            Satılan arazilerin ve şirketlerin parası bitecek... o zaman devlet yardımı alanların sayısı dahada artacak, hindistan gibi olacağız... bir grubun uzaya füze gönderecek parası varken halkın %60ı pislik ve açlık içinde yaşayacak... neden hindistan... çünki halk davranışı aynı... batıda hemen ayaklanıyorlar ama hindistanda ne yaparsan yap kabullenme ve allah razı olsun var...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Üzerimdeki şanssızlıkta devam ediyor. Matriksi kapattırop webfx+ parası ödedim ama bilgisayarımda çalışmıyor. Win 8.1 bela gibi çöktü üzerime. Ne klavye çalışıyor ne java appletleri... kaç sefer yükledim yok...

Borsaya bakamadığım için biraz ekonomi yöneticilerini eleştireyim, ülkeyi nasıl bir çokmaza soktular...

On yıl önce doları düşük tutma politikası izlediler. Bu sanal bir bolluk yaratarak herşeyin iyi gittiğini zannettiren bir ortam oluşturur. Usd ucuz olunca dünya malları daha ucuza gelir ve enflasyon düşer bolluk gelir. Üzerine yabancıya arsa satışı serbestisi genişleyince arsa fiyatları on kat artınca TV lerin etkisi ile tüketim toplumu haline gelen milletimiz arsalarını satıp bol parayı ceplerine koydu, ithal lüks mallara hücum edip hem ithalatı patlattılar hemde ülkenin zenginleştiği izlenimi uyandırdılar.

Üzerine satacak arsası olmayanlarda kredi kartı ve tüketici kredileri ile borçlanmaya başladılar çünki komşusu arsa satıp lüks araba, lcd tv, çocuklarına akıllı telefon ve bilgisayar alınca eş ve çocukların baskısı altında gırtlağa kadar borçlandı... bu borçlarla onlarda tüketime saldırdı...

İthalat patlayınca cari açık arttı, ülkede üretilen ürünler pahalı hale geldi. Üzerine dünyanın en pahallı enerjisini kullanıyor olmamız üretimi dahada pahalı hale getirdi... yaw bunu yazınca anlıyorsunki afrika ülkeleri seviyesinde yönetiliyoruz... dünyanın en pahallı enerjisi ve bu kendi seçimimiz... siyasetçilerin seçimi...
                              Neyse devam edeyim...
                              Üretimde pahalı hale gelince fabrikalar kapandı millet işsiz kaldı... ithalat patlayınca cari açık patladı, açığı kapamak için ülke birikimleri olan kamu şirketleri ve arazilarini yabancıya sattık... banka ve medya yabancıya geçince... hoş medya hep yabancının elinde, dün hırriyetin 23üncü sayfası sağ alt köşesinde küçücük bir haber. Fransadaki iki türk kendilerini soykırım konusunda tehdit eden ermenilere karşı açtığı davayı kaznmış... ermeni tezleri ana sayfada bizim kazanımlarımız nerde... aydın doğan için ermeni deniyor... her neyse...

Yaw yaz yaz bitmez...

İşin garip yanı akademisyenler dahil herkes kalkındığomızı en önde gittiğimizi sandı. Uydurma devlet verilerine inandılar... ben buna şaşırıyorum... hani maaşlı yada kötü niyetli olanlar var pnları anlıyorsunda ege cansen hariç herkes yuttu...

Tekrar yazıyorum yine avrupanın hasta adamı olduk... yabancılar her istediklerini alıyorlar... apo alıyor, avrupalı alıyor... en karlı şirket en verimli ve güzel arazilerimizi aldılar... yunan alıyor şu an kıbrısı götürüyorlar... ermenide almak üzere hızla ilerliyor...

Gözlerde perde var, hasta adamız ama gelişiyoruz izlenimini yaratıyorlar...

Yerli ses çıkarmaya kalkınca tayyip ve ekibi saldırıyor, ama yabancılar her istediğini alıyor...

Devleti soyan milletin a... koyan grup hariç halkın %60ı fakirleşiyor... özallarla başladı, mesut yılmaz ve tayyiple hız aldı...
                              Satılan arazilerin ve şirketlerin parası bitecek... o zaman devlet yardımı alanların sayısı dahada artacak, hindistan gibi olacağız... bir grubun uzaya füze gönderecek parası varken halkın %60ı pislik ve açlık içinde yaşayacak... neden hindistan... çünki halk davranışı aynı... batıda hemen ayaklanıyorlar ama hindistanda ne yaparsan yap kabullenme ve allah razı olsun var...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Göremiyorum ama açık pozisyon sayısı herhalde 200,000i aşağı geçmiştir...

195,000için çok derdik ama 350,000e kadar çıkmıştı hemde endeks düştüğü dönemde... O zaman ben ne yazmıştım, sanırım birileri vob dan kazanmayı planlıyor... spot tan kazanamayonca vob a el atmış olmalılar demiştim...

Veriler kötüye gittiği dönemde spotu 15bin puan soluksuz yükselttiler, millet çıkışı dünyanın ve tr nin kötü görünümü yüzünden kabullenemediği için çıkışa katılamamış olmalı... tabi bu adamların hedefi kurumsal yatırımcılar, ky kesmez bunları... netçede spotu kullanarak vob da vurgun denemiş oluyorlar... bilmiyorum başarabildilermi... merril lynch ve-veya blackrock olmalı... tabi vobda longu o dönem büyük oranda alıp 350bine çıkarıp, şu anda azaltmış olanları bulmak lazım... o zaman operasyon sahibi bulunur...

Bu tür operasyonların borsanın gelişimine büyük zararı var... çünki küçük bir grup kazanır çoğunluk kaybeder... o zaman o borsa gelişmez... bizde hep böyle şeyler büyük ve küçük çapta olduğundan yıllardır borsa niye gelişmiyor deyip dururuz... en son nasdak bize parayla yazılım sattı onu ortaklık ve gelişme diye yutturmaya çalıştık... helal olsun bize...

Aha bu eksikti bilgisayar kitlendi... gözüm toprağa bakıyor benim abicim... çıkayım gideyim dışarı, grafik göremiyorumki long yada short pozisyon alayım... eski dizüstümü geri alıp bunu ablama vereyim yaw...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information