Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • badapin
    Seyirci Üye
    • 27 Haziran 2009
    • 50

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    N diyordum. Yahudiler dünyadaki son 300 yıllık sömürü ve acının en önemli yaratıcısı iseler, akıllı olmamaları gerekir. Akıllı insan zekasını insanlığın iyiliği için kullanan insandır. Peygamberler gibi. Hiç bir zaman ihtiyacından fazla para peşinde koşmaz.
    Bunlar aptalsa o zaman dünyanın en akıllı bilim adamları neden bu yahudilerden çıkıyor, onu açıklıyordum...

Şimdi örnekle devam edeceğim üstteki yazıya ve örnek sonunda ayıptır söylemesi herşey kabak gibi ortaya çıkacak. Tabi daha önce bu tableti kırmazsam.

Şimdi ben devridaim motorunun fikrini buldum diyelim ki hakkatende buldum. Yani gerçek örnek.
    Şimdi benim işden başımı alamadığım ve geçimimi sağlamaya çalıştığım bir dönemde mıknatıslarla sürekli elektrik üreten bir motor yapabilirmiyim diye düşünüyordum. Mıknatısları dair e şeklinde dizersem, içinede kayar zeminde ters duran bi moknatıs koyarsam. İçteki mıknatısı çevresindeki daire şeklinde dizilmiş mıknatıslar iterek sürekli dönmesini sağlar. Bu dönen zeminede dişli bağlayıp elektrik üretebilirsin. Sadece ilk hareketi vermen lazım...

İşte bu fikirle ev ortamında boş vaktimde bi kaç gün uğraşıp bişeyler yapmaya çalıştım. Rulman güçlü mıknatıslar filan aldım. Ancak atelye ortamında hassas çalışılması gereken bir işti. Çok ince ayar gerekiyordu ve mknatısların yeri açısı çok önemliydi. Çok uğraşmak ve para gerekliydi. Paran yetse bile dünyada patent alabilmen için yine para ve güç gerekliydi. Hadi onuda yaptın general motor, texaco, sheell bp gibi dünya devlerini alt edip dünyada duyurup pazarlaman gerekli sabotajlarla baş etmen gerekli. Bi kaç önemli gazetede yayınlatmalı ve destek bulmalısın.

İşte bu sürecin başında teslim oldum. Ev ortamında yaptığm uyduruk chaz çalışmadı bende bi kenara attım. Mıknatıslar hala duruyor. Bu play 10 yıl önceki bir olay... sora internette bazı teknik forumlarda bi parça paylaştım... ben para zaman ve medya desteği bulamayacağımdan işi bıraktım... sora devri daim motoru yapan 2 grup çıktı ama sonunu getiremediler. Mantık benim planla aynı. Forumlarda paylaştığım fikirden yola çıkmışlar...

Neyse ana konuma döneyim... demekki dünyada duyulman için ne lazımmış. Güç gerekli... şimdi facebooktan on kat daha kaliteli bi site yaratın. Yayılmaz... neden? popüler plması gerekir... popülerlik için reklam ve medya desteği gerekir... bu güçtür... günümüzde medya ve finansı elinde tutanalr güçü elinde tutuyorlar... mesela sen birine tokat attın dünyada olay olur barbar olursun medya öyle duyurur. Ama komşun on kişi öldürüp soygun yapar hiç bir şey olmaz neden.? Medyada onun adamları vardır polis onun yanındadır...

Sonuca gelirsem, sen bişey bul kimsenin haberi olmaz. Ancak para ve medya gücü elinde plan biri senden bu fikri alsın dünyanın en önemli adamı olur ve paraya para demez...

Dünyada para ve medya gücü yüzyıllarcdır kimin elinde? yahudilerin.

Edisondan elli yıl önce ampulu bulan vardı, evrim teorileri newtondan öncede biliniyordu, einstein patent bürosunda bilim adamlarının projesini inceleyen kişiydi, tüm buluşlar elinden geçiyordu, froyttan önce felsefe asyada çok gelişmişti vs.... vs...

Roubiniden öncede kriz çıkacağını açıklayan pek çok bilim adamı vardı ancak kim konuşuluyor. Roubini... başka isim biliyormusunuz ? Hayır... Roubini diğer bilim adamlarının yazılarını okuyup kendi fikrini üretmiş bu çok açık...

Sonuç... para ve medya gücü yahudilerde plduğu için hep onlar ön plana çıkıyor... sen bugün suyla çalışan motor yap... ya ortadan kaybolursun, yada bir ay sonra dünya duyar ki bi yahudi suyla çalışmış motor buldu... yahudiler senein elinden o motoru alır kendileri bulmuş gibi sahiplenirler...

Daha çok örnek verebilirim ama ne gereği var... tarihe not düştüm yeter...

On yıl sora hatırlatırım... millet eni sonu uyanıp tv lerde konuşmaya başlayacaklar... ben on yıl yada otuz yıl önce yazmıştım derim... hökümetin verilerinin uydurma olduğunu tv şerde söyleyenlerden 5 yıl önce söylemiştim... geri git.tiğimizide söylüyorum... daha bir çok şey söyledim ama unutuyorum yaw... büyük adamım büyük, bildiiniz gibi deil...
    Güzel tespitler, Katılıyorum ancak eklemek istediğim bir şey daha var ve bence yahudi toplumunda diğerlerine oranla fark yaratan önemli bir özellik, eğitime çok önem vermeleri. Genelde çocuklarının eğitimi için çok yatırım yapıyorlar ve çocukların ilgili oldukları alanda önemli seviyelere gelmeleri içinde dayanışıyorlar.

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

badapin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Güzel tespitler, Katılıyorum ancak eklemek istediğim bir şey daha var ve bence yahudi toplumunda diğerlerine oranla fark yaratan önemli bir özellik, eğitime çok önem vermeleri. Genelde çocuklarının eğitimi için çok yatırım yapıyorlar ve çocukların ilgili oldukları alanda önemli seviyelere gelmeleri içinde dayanışıyorlar.
      Seninde yazdığın gibi hiç bir ulusta olmayan bir dayanışma var bunlarda. Taaa Musa peygamberden başlayarak kendilerini üstün soy olarak görüp, diğer soy ve orklarla karışmamaya çalışıyorlar ve birbirlerini hiç bir soy ve millette plmayan derecede destekliyorlar. Diğer soy ve ırklara insan değil, bi tek kendileri insanmış gibi bakıyorlar... Herkesin bunlardan nefret etmesinin sebebi bu dayanışma gelenekleri. Sadece kendi aralarında birbirlerini destekliyorlar...

Halbuki bize bak, birbirimizi her yerde yiyoruz. Yabancılarla anlaşıp ülkemizi batırıyoruz... yani ırkçılık soy tutma yok... hiç bir millette onlar kadar yok... neyse yaw... borsaya bakayım...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Yerel seçim ve sorasında oynamaya biraz ara verince tüm prensiplerimi unutmuş aptalca oynamaya başlamıştım...

Dünden beridir prensiplerimi hatırlar gibi oldum
        Sanki daha iyi oynayacağa benziyorum... yanlız şu uzuun yeşil ve kırmızı çubuklar başladı... onlar olunca iş şansa kalıyor... os sebeple bol şans abicim...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Yabancı payı 63,38

Yarın 23 nisan borsa kapalı...

Öbür gün MB nin faiz kararı toplantısı var... Normalde faiz değişikliği kimse beklemiyor ancak tayyipin baskısı sonuç verecekmi bilinmiyor... faiz değişirse bi dalgalanma olur...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Garanda 2 sefer bi kaç kademelik birden agresif satış geldi... genelin tepkisini ölçmeye çalışıyorlar galiba...???

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

10:35
              Grafikte Aşağı dönüş sinyali var... short ağırlığa geçtim... haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Bu arada hisse neti de okuyorum... ky nin durumunu anlamak için...

Orada dönem dönem yeni prensler çıkıyor... son prens madsol du... bi kaç önemli hata yapınca devrildi...
                Son çıkışta kikker bikaç doğru hareket yaptı... yeni prens o... hemen teba sını ayrı bi yere topladı...

Bazıları teba oluşturmaya meraklı oluyor... sebebini araştırmak lazım... tabi teba güç demek... ne kadar kalabalık olurlarsa o kadar güçsündür... o teba yı yönet mekte sanattır... en iyi sanatçılar günümüzden örnekle tayyip, fetullah, cübbeli vs... bakalım kiker in prensliği ne kadar sürecek... sanatçıysa yıllar boyu sürdürebilir...

Yorum

• VIX100
                  Tecrübeli
                  • 03 Kasım 2011
                  • 1945

sevgili baykuş,senin dükkana da uğrayım dedim,afiyettesindir inşalllah,maaaşallah,pala bizi rölantiye aldı,cort devam
                  oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

VIX100 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    sevgili baykuş,senin dükkana da uğrayım dedim,afiyettesindir inşalllah,maaaşallah,pala bizi rölantiye aldı,cort devam
                    Sağol yaw...

Pek afiyette sayılmam... seçimlerden sonra pek düzgün oynayamadım...

İşallah diğer bölmede hepiniz kazanıyorsunuzdur... shortları bozmamış görünüyorsunuz... hayırlısı olur işallah... kolay gelsin...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

11:39

Satıcı yok ortada... bi garan da biraz hareket oldu o kadar... demekki perşembe günki ppk faiz kararını bekleyecekler...

Bu durumda bugün harçlık çıkarmaya oynayayım...

Düşüş sinyali işlemedi... short ağırlıktan eşit ağırlığa geçtim...
                      Yanlız bu çift vade oynama işinde hala becerikli plamadım... bugün hiç bir kontratı bir tl bile zararına kapamamaya çalışayım... nasıl olsa iki yönede fırsat veriyor...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Günü maalesef notr kapadım... Aslında güzelde oynadım ancak ne oldu anlamadım. Sebebi sanırım uzak vadenin yakın vadeden daha az düşmesi... uzak vadede shortdum yakın vadede long...

Para kazanamadım ancak bugünki kazancım çift vade oynamada ilerleme kaydettim... Artık kontratları artıya geçmeden kapamıyorum... tabi bugün çok fazla çalkalamadıüından pek bi oyun oldu sayılmaz...

Perşembeye 2 long ile geçiyorum...

Yarın çocuk bayramı, kutlu olsun...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

İyi bir hafta olsun...

Berbat bir ortamdayız. İş tamamen barbuta döndü.

Borsayı hareket ettiren etmenler reel değil.

MB faiz indirecekmi indirmeyecekmi. Enflasyon düşmediğinden tersine arttığından ve ülkenin kanal ve köprü hariç bir hikayesi olmadığından faiz inmemesi lazım. Kanalla köprünün ülkenin geleceğine faydası yok. Sadece devlet garantili o ihalelerden semirecek rantçı ve siyasetçilere faydası var... ama faiz insin diye baskı var...

Rusyadan kaçan para gelmeye devam edermi? Bunu bilmeninde imkanı yok ama son rallide etkisi büyüktü...?

Şimdi bunlara bakarak tahmine çalışıyoruz, daha öncede fetullahın lasetlerine göre tahmine çalışıyorduk... ne temel ne teknik...

Borsada yatırımcılarda baktılar adam olunca bu ülkeden para yok onlarda spelasyonla iş bitirmeye çalışıyor... düzenleyen kurumlar zaten allahlık...

Yani bu prtamda uzun vadede para kazanmak nasıl olur bilemiyorum...

Şu sistemcileri merak ediyorum doğrusu.? İçlerinde işi derinlemesine öğrenmiş olanlarda var... hakkaten kazanıyorlarmı yoksa diğer forumdaşlar gibi sallıyorlarmı???

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Sabah endeks yatay açınca çift vadeye döndüm. Usd nin mb korkusu ile yükselmesi rahatsız etti...

Mb faize dokunmasa bile yükseliş saman alevi gibi olacak gibime geliyor. Şu an eşit ağırlıktayım ama mb kararı ile endeks yükselirse longları kapayacağım... şimdilik planım bu... Artık ne zamandır söylediğim 67 binlere yolculuk başlamalı... tabi rusyadan hala para gelmiyorsa... dün gördükki satıcı isteksiz... yani yukarı gitmek istiyorlar ama sebep bulamıyorlar... siyasetçi bi rüzgar estirse alıp götürmeye niyetleri var gibi...

Bugun tcell ve eregl bilançoları var. Bana kötü gelmeyecekmiş gibi geliyor. İyi gelmesi ise banka bilançolarına kadar hafif bir yükseliş getirebilir...

Yabancı payı hafif düştü. 63,28

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Buyrun burdan yakın.
                              2 haber okudum. Biri tr de kkredi kartı harcamaları artış hızı hızlı azalıyor. Diğer verilerle birleştirince bu sene tr ekonomisinde hayır yok. Yani short...
                              Diğer haber ne? Draghi parasal genişlemeye giderim ha diyor... yani long...

Hangisi gerçek hayat... tabiki draghininki sanal... tabi para dağıtmayacağı için değil. Para dağıtma olayı tamamen yasal hırsızlık olduğu için...

Şu TV ler yaygınlaştığından beri dünyadaki halkın zekasımı desem davranış tarzımı desem çok değişti ve maalesef olumsuz yönde... milleti para ve cinsellik hırsı sardı...

Neyse yaw, şu eregl ve tcell bilançosunu bekleyeyim...

Mb nin faize ellememesi sadece bi kaç dakkalık bi bocalama yaptı... düşmeyecek gibi görünüyor... benne bekliyordum... bi çıkış dalgası sora düşüş...

Ancak araya draghi girdi... şu an short ağırlık fikrim değişmiş sayılır... ama biraz daha düneceğim...

Mevcut pozisyonum eşit ağırlıkta...

Kolay gelsin yaw..

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Agresif bi satış geldi... silkelemeye benziyor...

Buna güvenerek bi kaç long aldım, bakalım kurnazlık işe yarayacakmı...? Kısmet...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information