Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Bu sene kime oy verecem diye kara kara haftalardır düşünüyorum bulamadım... Bariz hırsız olmayan birilerini aradım... Artı geçmiş siyasilerin soyduklarını geri alıp onları hapse atacak biri.... yok öyle biri... herkes koltuğun nimetlerinden faydalanmak niyetinde...

bir tek doğuPerinçek hapse girme pahasına isviçrede soykırım yok diyerek 3 yıl süren mahkemeyi kazandı ve doğal hakkımızı aldı... normalde hükümetin yapması gereken işti, ama hükümetin aklı kendi cebinin nasıl dolacağında... doğuPerinçekinde görüşü nedir, hırlımıdır değilmidir, hesap soracakmıdır bilmiyorum...

Neyse yaw... çok doluyor insan.... yazdım rahatladım... bir müddet daha yazmam umarım...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Yarın yüzde iki eksimi açarız, yoksa yüzde iki artımı açarız belli değil...

siyaset ayrı, sokaktaki millet ayrı, borsa ayrı sinir bozuyor... gidip bi sinir hapı daha yutayım yaw...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Endeks yükseldikçe, kapanışa doğru shortları artırıyorum... kapanışta yine uzun vade longlarla birebir hale gelebilir... şu an longlar fazla...

görünen oki, 67 bin üzerinde kapamaya çalışan güçlü birileri var...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Al işte bu seferde %1 eksi açtı... ne zaman bitecek bu günlük gaplar...

Neyse yaw...

Bugüne 4/5 short/long pozisyon ile girdim...
          Yüksek eksiyi görünce bir miktar short kapadın 2/5 e dönüştü pozisyon... Long ağırlıklı oynamamın sebebi ise, PPK kararına endeksi alarak giren grup henüz amacına ulaşamamış görünüyor... o günden beridir agresif banka alışları ile gel gel yapıyorlar... USD nin yükselişi sebebi ile kimse trene atlamadığından bu grup hala yükselterek müşteri çekmeye çalışıyor... endeks yükseldikçe shortları artıracağım. Endeks 68bini geçersede short ağırlığa döneceğim... tabi ekistra bi veri gelirde durum değişirse... mesela petrol, faiz, USD biri veya birkaçı çok düşmeye başlarsa...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Dr. Yaşar Erdinç'i şu an TVde izliyorum. Yıllardır İlk defa sinirli gördüm... Sanırım ters pozisyona düştü...
            Yaw bu adam oynamıyorki niye sinirlensin, yıllardır bir çok kez ters pozisyona düştü ama soğuk kanlılığını hep korudu diyebilirsiniz...

Bir kaç aydır bir aracı kuruma danışmanlık yapmaya başladı ve bir paralı site işletiyorlar... orada öneri veriyor... herhalde oradaki öngörüleri gerçekleşmediki sinirlendi... artık direk oyunculara paralı danışmanlık verdiğinden, kendi pozisyonu var sayılır...

Demekki neymiş Yaşar hocam... kenardan konuşmakla olmuyor bu iş... kenardan ne kadar tutturursan tuttur, kendi paranla oynamaya başlayınca işin içine psikoloji giriyor ve bir girdap içinde kaybolup gidiyorsun... sende öğrenmiş oluyorsun...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Dün genelde long ağırlıklı oynadım, ancak endeksteki yükselişe rağmen günü hafif eksi kapadım... nasıl oldu, nasıl başardım bende anlayamadım...

Bi kaç işlemde hata yaptım herhalde, en çokta kapanış dakikasında eksi yazdı... kısa vade tepeye yakın kaparken ki ben orada shortum, nisan vade biraz aşağıda kapadı ki ben orada longum...

Hava kushadasında çok güzel, ilkbahar yaşanıyor sanki... siyah tavuk sık sık yumurtlamaya başladı...
              Umarım bugünü güzel artı kaparım...

Herkese bol şans...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Bu arada nisan vadeye yeni KY'ler girmiş görünüyor...

Nisan vade oynayanlara tavsiyem; kademeler boş olduğundan ve her kademede genelde 1 kontrat olduundan... orada trade yapmayın... zarar edersiniz...
                Nisan vadede bir kez pozisyonunuzu alın... ve dokunmayın... Pozisyon alırkende short alacaksanız yukarılara yazın ve sabırla bekleyin, long alacaksanızda aşağıya yazıp sabırla saatlercede olsa bekleyin... ve endeks terse giderken yapın.... yani endeks aşağı giderken, dibe yaklaştığını düşündüğünüz yerde long alın... endeks yukarı giderkende short alın... Nisan vade pozisyonunuzu bu şekilde sabırla oluşturun...

Şubat vadede sorun yok, onunlada trade yapın... ben böyle yapıyorum...
                Tabi yöntem, tek başına insanı kara geçirmez... her halukarda en azından orta vade trendi bilmeniz gerekiyor.... yönteminiz ne kadar iyi olursa olsun, trendi bilemezseniz uzun vadede mutlaka zarar ediyorsunuz...
                Trendi bilmekte yetmiyor, anlık hareketlerden etkilenmemek gerekiyor...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

endeks 66.500 e gelirken shortları sıfırladım... 66bin aşağı geçilirse 65bine kadar kademeli şubat vadedede %5 kadar long alacağım...
                  şu an pozisyon nisan vade %15 long...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Tepki geldi endeks yukarı döndü... yeniden kısa vadede short almaya başladım... 81.900 den kapadığım shortları, 82.350 den yerine koydum...

Neyse yaw... ben gün içi çok işlem yapıyorum... şimdi bunları yazmaya kalksam, hem düşünmeye analiza zamanım kalmaz, hemde doğru dürüst al sat yapamam...

Sadece planımı yazayım... zaten yazdım... endeks aşağı indikçe elimde şubat vade short varsa kapıyorum... endeks 67bini geçincede kapadığım shortları yerine koyuyorum... ama hep kademeli yapıyorum, tek seferde değil...
                    Nisan vade longlar hep duruyor... nadiren azaltıp artırabiliyorum ki gün içi en fazla bir veya 2 kez oluyor... çok iyifiyat görürsem nisan longa karışıyorum...

Dün iyi gitmedi, bugün iyi gidiyor...

Haydi hayırlısı...

şu an elimde 2/5 oranında short/long var...
                    çok emin olursam ve fiyat abartılı iyi ise, 2 vadede de long gidebiliyorum...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

En önemli şey ise, kendini tutmak... yani endeks düşmüşken short açmamak, endeks çıkmışken long almamak... 5 dakkalık grafiğe bakın... dalga tepe yapmışsa long almıyorum, hemen short gidebilirmiyim diye düşünüyorum... Tersindede dalga çukur yapmışsa, short gitmiyorum ve long alabilirmiyim diye düşünüyorum... yani ters hareket etmeye çalışıyorum... bu çok önemli... tabi alış satışları her dalgada değilde, o gün için endeks destek ve dirençlerine göre yapmak lazım...

Bugün için destek olarak 66.500 - 66.000 ve 65.000 görüyorum...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Yabancı takası 62.08 de... ilginç, yabancı son çıkışta satmamışta almamışta... zaten tarihi diplerinde görünüyor oran... yabancı bekliyor... 68binde satacak pek malları kalmamış görünüyor... ama almıyorda...
                        Hareketleri yerli yapıyor olmalı... durmadan gap yapmalarından belli..

USD durmuyor... MB bazı günler %9 faiz uygulayacağım demişti son toplantıda... Normal faizi %7 civarı... bankalar MByi %9 a zorlamak için USD yi yukarı çıkarmaya devam edecektir...
                        Faiz pek katılmadı... TR faizi 2 yıllık 10.29 - 10 yıllık 10.10
                        ABD faizi 2.84 civarında geziniyor. Kısa vade yönü aşağı çevirdi. Bu iyi...

Brent ve abd petrolü maalesef kürt petrolü sorunundan beri yükseliyor...
                        Brent 108 civarı... abd petrolü wti de 97 ye gelmek üzere... Bu kötü...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Çok ilgin açık pozisyon sayısı 235binde... bugün 5bin pozisyon daha açılmış... düşüşte açıldığına göre KYler short açmış olmalı...

USD 2.30 üzerinde devam ederse bu yılki şirket karlarını olumsuz yönde etkileyecektir... bankaları nasıl etkiler bilmiyorum...
                          Şirket karları bu sene olumsuz etkileneceğine göre, yıl içinde çok büyük yükselişler beklememek gerekebilir... tabi şimdiden konuşmak erken olur... Ağustosta açıklanacak bilançolarda belli olur...

Ancak önümüzdeki yıllarda bu iyi demektir... İthalat azalacaktır, ithal edilen pek çok ürün yurt içinde üretilmeye başlanacaktır, bir kaç firma usd yüzünden kapansa bile çok daha fazlası açılacaktır. Doğru olanı bu... Yurt dışına taşınan fabrikalarda düşünmeye başlayacaklardır... tabi tayyip her kızdığı şirkete saldırırsa yurt içine kimse dönmek istemez... tüpraşa havadan 452milyon ceza kestiler...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Vaybe endeks Halkbank öncülüğünde toparlıyor... Yabancı raporunda Halkbank alın yazınca, senet artıya geçti...

Çok yazdım yaw... ara vereyim...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              En önemli şey ise, kendini tutmak... yani endeks düşmüşken short açmamak, endeks çıkmışken long almamak... 5 dakkalık grafiğe bakın... dalga tepe yapmışsa long almıyorum, hemen short gidebilirmiyim diye düşünüyorum... Tersindede dalga çukur yapmışsa, short gitmiyorum ve long alabilirmiyim diye düşünüyorum... yani ters hareket etmeye çalışıyorum... bu çok önemli... tabi alış satışları her dalgada değilde, o gün için endeks destek ve dirençlerine göre yapmak lazım...

Bugün için destek olarak 66.500 - 66.000 ve 65.000 görüyorum...
                              Peki bunu ben yapabiliyormuyum...

5 hareketimden bir tanesinde yapamıyorum, sürüye uyuyorum... o konuda hala çalışıyorum efendim...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Yaw sonucu öğrenmeden bişey yazmayayım, doğru olmaz...

Pozisyonum birebir...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information