Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Merhaba yaw...
    Artık pek sık girmiyorum... birbuçuk ton kötü veri geldi ancak vob da operasyon için yükselttiğini düşündüğüm uluslararası grup, bakalım endeksin düşmesine izin verecekmi. Operasyonlarını tamamladılarmı acaba. Yeterince sızma yağ çıkaramadılarsa ikinci press işlemi ile rivieraya yönelebilirler...

Diğer gelişen piyasalarda yükseldiler...

Hadi diyelimki buraya kadar fetullahtan önceki yerimize döndük, fetullahın hedefindeki tayyip güçlenmiş olarak devam ediyor, endekste yerine döndü diyelim... bundan sora daha ne kadar yükseleceksin yaw...

Banka karları düşüyor, enflasyon yine çok yüksek geldi mb faizleri ciddi düşüremez... ecbe faiz indirimi yapmadı para genişlemeside kısa vadede yok dedi...

Artık bir kontratla oynuyorum çünki kendime güvenim yine gitti... tahmin oranımı %80 doğru ya çıkarana kadar tek kontratla oynayayımki yabancı fazla yağ alamasın...

Tek kontrat short aldım az önce 91,900 den... dursun şimdilik...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Yanlız ky çoğunlukla shortsa, adamların yukarı operasyonuda devam eder... böyle bir arızalı durumda var...

Enflasyon verisi kötü gelince aşağı salınıma izin verip, shortçuların gazını alıyor olabilirler... hatta yüksek ihtimal...

Usd de endeks düşmesine rağmen yükselmiyor... demekki dışarıdan para girişi var... short için uygun zaman olmayabilir... bunları yazınca short aldığıma pişman olmaya başladım yaw...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Son haftalardaki haberlerden sadece cari açıkla ilgili olanı iyi, diğerleri hep kötü...

TR Şubat enflasyonu 0,43 geldi. Beklenti üzerinde.
        TR seçimden sonra zamlar gelecek, enflasyon ve faiz yükselecek.
        TR Ocak ayında bankacılık karı %44 azaldı.
        TR Otomotiv şubat -%11
        TR Ocak ayı Kredi kartı harcamalarında %11 gerileme olmuş...
        TR Brezilya, rusya, venezuella notları indirildi. Moodys ve fitch de 10 türk bankasını incelemeye aldı, türk şirketlerinide en kırılgan şirket ilan ettiler. Zaten türkiye hep en kırılgan deniyor.
        TR Şubatta cari açık %27 daraldı. İhracat %6 arttı, ithalat %6 daraldı...
        TR mart enflasyon 1,13 geldi. Beklenenden tüksek.
        AB Şirketlerin ilk çeyrek sendikasyon kredileri %33 azaldı.
        TR Bankaların karı şubat ayında %26 düştü.
        TR Bir haftada 1,5milyar dolar girdi. 500Milyonu borsaya nisan ilk hafta
        TR Cari açık ocakta 4,8 şubatta 3,2 milyar dolar geldi.
        ABD mart enflasyon 0,1 beklenirken 0,2 geldi. Fed enflasyon yükselirse faiz artırımını erkene alabilir deniyor.
        TR Başçı 2013 enflasyonu, hedefin(5) oldukça üzerinde gelecek dedi.
        TR Nisan ayı enflasyon tüfe yüksek 1,34
        ECB genişleme uzakta dedi, Başçıda faiz indirimi az ve kademeli olur dedi.
        TR Banka karları ilk çeyrek yaklaşık %25 düştü.
        çin Nisan ayı imalat pmi 48,3 yani daralma.

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Yukarıdaki tabloya bir ek yapmalıyım, yazmayı unutmuşum.
          Genel bilanço durumları henüz ortaya çıkmadı ama, usd nin yükselmesinden kaynaklı İHRACATÇI şirketler, içeride düşen satışlarını ihracatla kapatıyorlar. Bazıları kârını artırırken bazılarıda mevcut kârlarını koruyabiliyorlar.

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Bu arada tekrar 75bin geçildiği için az önce tek shorttan tek longa döndüm...

Şimdi dünyanın durumuna bi değineyim...

Abd deki büyük dinazor finans kurumlarının durumunu defalarca yazmıştım. 2008krizine girme sebepleri asıl işleri olan sanayi ve reel sektörü desteklemekten çok, kendi yarattıkları yüzlerce trilyon dolarlık kaldıraçlı sanal türev piyasalarında kazanmaya başlamışlar. Bu şekilde dünya ve abd ihtiyaçlarının çok üzerinde büyümüşler ve kolay para sayesinde rehavete düşmüşlerdi. Bunun uzun süre devam etmeside dönülemez bir noktaya kadar getirmişti. Yere basmak zorunda olan konut sektöründeki çatlak balonu patlatmıştı.

Peki 6 yılda ne oldu. Fed desteği ile yine aynı sanal dünyayı yaşatmaya devam ettiler. Bu yıl başı türev piyasalarında kaldıraçlı 300 trilyon dolarları vardı. Bu sayede devam edebiliyorlardı. Asıl işlerini unutmuşlar...

Fed para dağıtımını azaltmaya başlayınca sinyal vermeye başlamışlardı, bofa ve citi binlerce insan işten çıkardılar halada çıkaracaklar. Ama bu artık uyuşmuş dinazorları kurtarmaz.

Fed tamamen qe leri sıfırlayınca daha kötü olacaklar ve bazı bankalar imdat demeye başlayacak ki bu iş bu yıl sonuna doğru gerçekleşir... asıl patlama faiz artışları başlayınca olacak. Dünyanın parası emtia piyasalarından merkez bankalarına doğru yönelmeye başlayacak ve emtia borsaları düşmeye başlayacak... borsalar artık yükselemeyecek. Hali ile bu piyasalarda olan 300 trilyonluk kaldıraç, yüksek yük oluşturmaya başlayacak... önümüzdeki yıldan itibarende abd bankaları sırayla zora düşecek...

Bu, şu anki şartlar devam ederse olacak... tabi bunu fed de görüyor... o sebeple faizi hemen artırmayız, bankaları başka şekilde desteklemeye devam ederiz filan diyor...
            Bu dinazorları fed sürekli desteklemediği sürece yaşamalarına imkan yok... şu ana kadarda yaşamaları zordu ama abd kaya gazı bunları kurtardı... ekonomi iyiye gidince hisse senedi borsalarını yükseltmeye devam ettiler, abd ekonomik verilerinin iyi görünmesi sayesinde finansın asıl durumu ikinci plana itildi.

Fed desteğe devam ettiği sürece abd bankaları devam eder, ama desteği kestiği anda gümlerler... şu anki görüntü o, farklı gelişme olur durum değişir bilinmez...

Peki zora giden abd bankaları şu an ne yapıyorlar... aynı sanal dünyalarını yaşatmaya çalışıyorlar, piyasalar yükseldiği müddetçe yaşayacaklar... kötüye giden dünya ekonomilerine rağmen borsaların yükselmesinin sebebi bu.

Hem bizde hemde diğer gelişmekte olan ülkelerde borsaların yükselmesinin sebebide o... borsaları yüksek tutabildikleri müddetçe kâr edebilecekler...

Fed desteği keserse, şu anki dünyadaki yükselişler "altın vuruş" halini alacak... yani uyuşturucu kullanan adamın ölmeden önceki son yüksek doz şırıngası...

Yok fed desteğe devam ederse, altın vuruşlar devam etmek zorunda...

Bol şans...

Neden long aldım... anlamsızda olsa yükseltmeye devam ediyorlar... nereye kadar yükseltebilirler ne zaman dönüş olur bilinmez... tamamen şansa kaldı çünki ayakları yere basmıyor... trendle savaşmamak lazım... ama benim gibi herkes long alırsa o zaman bi okkalı düzeltme gelebilir...

2008 den sonrada anlamsız görünen bi yükseliş vardı ve uzun yıllar sürdü. Onun tek sebebi vardı oda fed o yıl para dağıtmaya başlamış ve her yıl miktarı arttırmıştı... şimdi ise tersi oluyor fed para çekiyor.

2008deki yükseliş trendinin ayağı yere değil fedin saçtığı trilyonlara yani para bolluğuna basıyordu(soradan ecb ve boj katıldı). Şu anki yükselişlerin ayakları hiç bir şeye basmıyor tamamen 'çalılar büyüyecek koyunlar geçip yünleri takılacak, toplayıp kazak öreceğiz' hikayesi...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Bofa ve citi den sonra abd deki en büyük iki dinazordan biri olan aig de kötü sinyal vermeye başlamış. Fed yardımı kesmeye devam ederse, bunların imdat istemeye başlaması önümüzdeki yılı bulmayabilirde...

Bu akşam 16:30 da yellenin sunumu başlıyor... bakalım piyasaya destekmi köstekmi olacak... bu yerfıstığı kadın 6ay palavrasını sıktığında longdum, 6ay palavra çıktığı anlaşılıncada shortdum... yani iki tokat attı... bakalım bu akşamda tokat atacakmı...

Perşembede draghi çalışanın paralarını dağıtacakmı olayı var. Sinyal beklenecek...
              Dünyada gelir dağılımı bu işe yaramaz finansa para dağıtılıyor diye hızla bozuluyor...

Anlamayan olabilir diye basit bir örnek vereyim.
              İki aile bitişik evlerde yaşıyorsunuz, gelirleriniz evleriniz herşeyiniz aynı... iki ailede eşler çocuklar mutlu...
              Derken fed isminde biri geliyor ve komuşunuza havadan bol para vermeye başlıyor... birden bire sizde yokken komşunuz evi yıkıp aynı yere süper lüks ev yapıyor. Kendine ve eşine lüks araba alıyor, hizmetçi tutuyor, lüks ev eşyaları, özel okula giden çocuklar, süper yeni yazlık vs... Sizin maaşınız düşmediği halde, zamanla siz ve çocuklarınız fakirleşmiş oluyorsunuz. Çünki bol para harcayan komşunuz yüzünden fiyatlar artıyor, artık paranız yetmez hale geliyor. Komşuluk ilişkiniz bitiyor ve kendinizi aşağı hissediyorsunuz. Eşiniz çocuğunuz hergün komşuyu gördükçe aşağılık kompleksi geliştiriyor, ve kızınız komşunun olanaklarına sahip olabilmek için komşu delikenlıya hergün makas aldırıyor, komşu kızı ise sizin oğlanı adam yerine koymuyor. Sizin oğlanda komşu delikanlı gibi kızlardan makas alabilmek için çok çalışayım diyor ama bakıyorki babası çok çalışıyor ama yüz yıl çalışsada komşunun olanaklarına sahip olamayacak o sebeple kısa yoldan nasıl malı götürürüm hesapları yapmaya başlıyor ve komşu evin arabasını çalıyor hapse giriyor yada survivora büyük ödülü kazanmak için giriyor diğer delikanlılar gibi...

Ne oldu, geliriniz aynı, komşudan çok daha fazla çalışıyorsunuz ama fakirleştiniz... eşiniz sabah akşam başınızın etini yiyor, kızınızın düşüp kalktığı erkekler belli değil, oğlunuz ya içkiye başladı ya kumara...

Durumu anlayabildikmi... Abartarak verdiğim örnek uzun vadede yavaş yavaş gerçekleştiği için siz haşlanan kurbağa gibi kabullenmiş oluyorsunuz ve normal sanıyorsunuz... normal sanıyorsunuz çünki bu düzeni kuranların elindeki medya hergün size bunun olması gerektiğini anlatıyor...

Güzel yazdım yaw....

Bu para dağıtmanın ülkelere verdiği zararın on katını, hükümetlerin yolsuzluk yapması verir. Hırsız siyasetçiler en büyük günahtır... en büyük zararı bunlar verir... vs. Vs yaw...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Dün enflasyon verisi kötü gelmesine rağmen endeksi yine aşağı bırakmadılar. Soradan bi söylenti çıkınca endeksi aşağı bırakıp korkup satanları beklediler. Onların gazını aldıktan sonra tekrar yukarı taşıdılar.

Bugün ecb toplantısı var, bakalım draghi ne diyecek. Bişey beklenmiyor. Bişey çokmazsa yine bi gazl alma yapabilirler. Korkup satanları bi kaç bin puan aşağıda bekleyebilirler... yada düzeltmede olabilir... Bi kaç gündür tv yorumcuları yani kurumsal bebelerin hepsi az yada çok yükselişe inanmış görünüyorlar... buda yabancıların bi düzeltme başlatmasına sebep olabilir...

Elimde tek long olduğu için korkmadan bekleyebiliyorum... draghiden bişey çıkmazda endeks bin puandan fazla aşağı inerse bir long daha alabilirimde almayabilirimde.

Yaw ne hallere düştüm... fetullah krizinden önce neydik, şimdi tek kontratla oynuyoruz... iyi dayak yedim...

Neyse önemli olan bu lanet durum ne zaman normale dönecek... ne zaman normaldiki... 2008den beri her şey anormal... çivisi çoktı dünyanın...

Neyse ana konuya gelirsek, bu lavuklar endeksi yükseltmeye devam ediyor. Trendle savaşmamak lazım deyip longa geçmiştim ancak durum anormal olduundan dolayıda tek kontratla harçlık çıkarıyorduk...

Draghiden bişey çokmazda, yinede endeks 75bin üzerinde kalacak gibi görünürse bi kaç kontrat long takviyesi yapabilirim...

Sanayi üretimi iyi gelmedi ama çok kötüde gelmedi. Yıllık 4,2 artmış, bi önceki aya görede -0,4 azalmış. Kötü veriler kanıksanır oldu.

Usd düşmeye devam ediyor, doviz giriyor plmalı yada en azından çıkmıyor.

Yeni bir havuç çıktı ortaya. msci endeksinde tr oranı %1,7 den %2 civarına çıkabilirmiş. Aradaki fark kadar yabancı fonlar tr ye girebilirmiş. Buda iyai bir rakammış... Haziranda belli olacakmış. Çalılardan geçecek koyunların yün hikayesine bi takviye daha olmuş oldu.

Kısa vade havuçlar ortadan kalktı, orta vade havuçlar meydanda salıarak geziyor. 3 havuç oldu. Bşçı faiz indirecek, ecb para dağıtacak, msci endeksinde oranımız artacak... reel veriler berbat, havuçlar la yol alıyoruz.

Dediğim gibi 2009daki rallidede veriler kötüye giderken uçup kaçmıştık. Şimdide yükseliyoruz... tek fark o zaman fed para dağıtıyordu, şimdi dağıttığı paraları çekiyor. Ecb dağıtacak, msci gelecek, başçı saçımızı okşayacak gibi daldaki kuşlarla ilerliyoruz...

Önceki sayfada yazdığım gibi bu sene abd nin dev finans kurumları altın vuruş yapabilir... eğer fed desteğini çekerse...

Bol şans.

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Dün bugün yorumcuları dinledim. Genelde fibo direnci ve boğa piyasasına uzun vadede teknik anlamda geçiş anlamına gelen 77,000 seviyesini verdiler. Orayı geçemez dediler... yaşar erdinç 80,000 dedi...

Ben fikir söylemeyeceğim çünki yükseliş desteksiz. Sadece trende katılıyorum. Ancak bir ihtimal olarak gördüğüm altın vuruşu yapıyorlarsa, yıl sonuna kadar götürebildikleri kadar götürmeleri lazım. Yani 77,000 den dönse bile 75bini aşağı kırmaması lazım.

Kötü haberlere aşağı tepki vermediği için, işlem hacmi iki üç katına çıkmadığı müddetçe sorun yok gibi görünüyor. En azından kısa vadede... 77,500 civarı görülecek gibi...

Bol şans.

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Endeks 5 dakkalıkta ikili tepe yaptı.
                    Kurumsal bebelerde long olduuna göre 75 bine inebilir... şu an flata geçtim. 75bin altına inme ihtimaline karşı ki grafik inme ihtimali var diyor.

Tabi benim yazılarda anlamsız hale geliyor... Zaten yükselmemesi gerektiğini yazmıştım. İnanmadığım bir yükselişe tek long ile mecburen katıldım. Şimdide aşağı gidermi yukarı gidermi yazıyorum ama tamamen anlamsız... altında temel yok çünk'. Büyük oyuncular lendi dertlerine düştüğünden tek amaçları sinekten yağ çıkarmak. Sinekte biz ky ler değil kurumsal bebeler. Endeks yukarımı gider aşağımı gider ancak cahil cesaretine sahip olanlar tutturabilir. Destekli oynayanların işi zor. Ya çok aşırı yetenekli olmak lazım yada bu konuda cahil. Benim gibi ortalardaysanız zor...

Tabi bunlar benim arızalı beynimden çıkanlar, büyük ihtimalle yanlıştır, bilin ona göre oynayın yaw...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Tekrar long.

75,000 aşağı geçilmeyecek hissine kapıldım. Haziranda hem ecb genişeleme yapacağım dedi hem Başçı. os sebeple tekrar longa geçtim.

Bol şans.

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Herkese iyi bir hafta diliyorum.

Önüzdeki aylarda yakalam ihtimalimiz olan 3 havuçla yolumuza devam ediyoruz.

1. Ecb para genişlemesine gidecek. Avroyu düşürmek istiyorlar.
                        2. Başçı faiz indirecek. Bu bankalara ciddi artı yazdıracakmış.
                        3. Haziranda msci endeksindeki ağırlığımız azda olsa artacakmış. Buda tr ye para getirecekmiş.

Gerçeğe gelirsekte, eregl, vestl, arclk gibi ihracatçı şirketlerimiz cirolarını artırıyor. Bunun devam etmesi için usd nin 2.10 altına inmemesi lazım tabi... bunun haricindede, fed para azaltmasına rağmen hala piyasada bol para var ve abd bankaları ve avrupa bankaları bu bol para ile borsaları sürekli yükselterek olabildiğince bilançolarında artı yazmaya çalışıyorlar. Tr de yerlide pek para olmadığından sürekli yukarı aşağı yerli kurumsal bebeleri terse yatırmaları gerekiyorki yağ ve vitamin çıkarabilsinler.

Bol şans.

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Önceki sayfada 'altın vuruş' açıklamasında bahsettiğim olayı hatırlatayım. Abd bankalarına fed desteği azaltmaya devam ederse, yıl içinde dowda 12 binlere geri dönüşü görebiliriz. Daha kötüsü bankaları birer birer imdat demeye başlayabilir. Son sinyal barclays dan geldi benim saydığım 4 büyük banka oldu şu ana kadar. Bunlar ciddi eleman çıkarmaya başlayan bankalar.

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Haftalardır ne yazıyorum.

Türkiye' ye hasta adam muamalesi yapılıyor. Bu hadta adam kelimesini İlk yazmam ne zamandır bilmiyorum. Belki bi kaç ayı yada yılı bulmuştur.

Tr ye en son ne zaman hasta adam diyorlardı. 1910 larda. Peki kim diyordu, yerli halk yada medyça yada hümetmi diyordu. Hayır, yabancılar diyordu.
                            Yerli halk ülkeyi imparatorluk zannediyordu, medyada ne kadar muhteşem olduğumuzu yazıyordu. O zaman yıl 1910 lardı.

O zaman medya niye muhteşem olduğumuzu anlatıyordu, çünki yabancılar her istediğini alıyordu, durumdN memnundular, hali ile imparatoru övüyor sırtını sıvazlıyorlardı afetim diye...

Şimdide durum aynı. Medya uçtuk kaçtık ne büyük ülkeyiz diyor, yabancılar her istediğini aşıyor.

Bize yarı fiyatına gaz vermeyi isteyen Azerbeycanla küstük ermenilere kapı açtık. Apo sürüngendi kürdistan denen ülkenin potansiyel başbakanı plarak başbakanımız pazarlık yapıyor, ıraklı liderler bizdeki bölük komutanı ile bile kapımızda el pençe div an durmak için yalvarırlarsı, şimdi başbakan ile pazarlık yağıyorlar. Suriyeye apoyu tezlim etmezsen a... koyarız dedik apoyu kovaladılar, şimdi kendi iş adamlarımız tr nin a... koyacağız diyor... ab ile giriş pazarlığı yaparken şimdi çine meksikaya yalvarır olduk ne olur bizi alın diye. Yahudiler sinmişken şimdi ülkenin tüm mal ve şirket varlıklarına yine tr bankalarından aldımları kredilerle el koydular. Yani yabancı her istediğini aşıyor ama yerli azcık ses çıkarsa sahte belgelerle 50 tane yarıçıplakla ülkenin az... na zıcacaklar diye başbakanımız ortaya çıkıyor ve polisine dövdürüyor....

Yani abdulhamit döneminin aynısı yaşanıyor.... yakında kıbrıs gidecek, güneydoğu zaten ağoya teslim edild, kimbilir daha neler oluyor....

Tarihe not düşün.... 2013 den b,eri hasta adamız diyorum...

Hükümet sayesinde değil, baş aktör hükümet ama yardımcılarıda baykal, türkeş, kılıçdaroğlu, erbakan, mesut, çiller vs.... muhalefet...

Onlarda kendi çıkarlarını halkın çıkarları önünde tuttuğu için hasta adamız...

Asgariücrete zam için bin dereden bahane uydururlarken, vekillere kıyak emekli maaşı ve zam için en önde koşan hükümet ve vekillerin suçudur....

Nalet olsun.

Oy verecek parti bulamıyorum.... yıllardır bana oy verin diyorum, tek oy çıkmıyor...

Böyle millet köle olmayı hak ediyor. Ben başta olsam başbakan ve cumburun başkanı yaklaşık aynı maaşı alır asgari ücretli ile... neden... çünki ben peygamber torunuyum abicim... herkes eşittir benim gözümde...

Her neyse yaw...

Borsaya söylenti ile bi satı geldi...

Bu tür haberlerle trend dönmez ama bi yorgunluk zaten vardı, bu tür haberlerle bi düzeltme gelebilir. Ana direnç 75,000 bilemedin ihlalle beraber 74,750 civRı.

Kolay gele...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Yaw dün öğle sorası kafa bulutluydu. Kafa bulutluyken bilgisayarı açarsam bisürü saçmasapan iey yazıyorum. Ertesi gün telaşla bakıyorum kimseyi aşırı rencide edecek bişey yazmışmıyım diye. Bazen chp ye geçende işçi partisine facebooktan giydirmiştim. Fakat az kurnazda değilim onlara yazdığımı akp sayfasına yazsam şimdi mahkeme mahkeme sürünüyordum... kafa bulutluyken forumdada çok zırvaladığım oluyor...allahtan dünki yazım çok ağır olmamış... ne berbat bir huy yaw...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Hisse nette santamania diye bi nik var. Piyasanın işleyişi hakkında Benim dolaylı yoldan bulup tahmin ettiklerimi, adam derinliğine biliyor. İşin içinden biri olmalı.

Ne diyorum on yıllardır. Bu yabancılar(batılılar) kendi içlerinde rekabet ederler ama diğer ülkelere karşı birlik olup hareket ederler. Bizim piyasadada ortak hareket edip soyuyorlardır. Yabancı kurumlar al dediyse yakında tersi olacaktır vs... diyordum... adam o konularda detay vermiş. Ortak havuzdan oynuyorlar demiş...

Düşündüklerimi delillendirm'ş... ben piyasadaki hareketlerle medyada çıkan haber ve yorumcular arasında bağlantı kurarak bulmuştum... tabi bu konulardada derinliğine bilgi sahibi olmak lazım. Medya kimin elinde bileceksiniz. Yazarlar hangi yazıyı yorumu neden yazıyorlar arkasındaki nedeni bileceksiniz. Onun içinde adamın işi, kökeni, diğer yazıları herşeyi bileceksiniz, altıncı his olacak vs... vs...

Her neyse yaw... sonuçta benim makro yaşam hakkındaki her analizim tutuyor. Eni sonu ortaya çıkıyor gerçekler...
                                Tr yi Atatürk'ten sonra hep yabancılar yönetti...
                                Yahudi korumasındaki fetullah diğer ülkelerde neden pkullar açıyor. Tr de o kadar çok ihtiyaç varken? Onun sebebini bilirseniz, tr de çok eskiden beri varlık sürdüren batılı okullarında kuruluş sebebini bilirsiniz....

Neyse işlerime bakayım...
                                Borsa kimse almıyorken hızla çoktı, şimdi millet alıyorken durdu... (fetullah denen kukla yüzünden) hareketin başını kaçırınca daha sonra rahat edemiyorsun.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information