Altın Piyasasında Haber Akışı Takibi ve Gram Altın Beklentisi

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bozkurtt
    Üye
    • 14 Mayıs 2026
    • 1

Altın Piyasasında Haber Akışı Takibi ve Gram Altın Beklentisi

Selamlar arkadaşlar,

Altın tarafı resmen küresel haber akışlarına hapsolmuş durumda. Trump’ın ateşkesi uzatması ve İran tarafındaki gerginliklerin bir miktar durulmasıyla ons tarafı belirli bir dengeye oturdu. Savaşın en kızıştığı dönemdeki sert geri çekilmelerden sonra hızlı toparladı ama şimdi bir bekleyiş hakim.

Merkez Bankası’nın da faizi sabit tutarak reel değerlenmeye vurgu yapması, gram altının TL bacağından ziyade ons bacağına daha çok odaklanacağını gösteriyor. Sizce bu yaz durgunlukla beraber altında yeni bir ralli mi izleriz yoksa haber akışları yatay seyri devam mı ettirir?
  • Birdemetorkide
    Üye
    • 19 Mayıs 2026
    • 2

Hocam haklısın, piyasa şu an yönünü seçmeye çalışıyor. Ben bu belirsiz süreçte parayı kilitlemek yerine daha esnek hareket ediyorum. Altın fonlarında kar gördükçe nakdi Turuncu Hesap tarafına çekiyorum; hem piyasa netleşene kadar günlük faizle param değerleniyor hem de bir fırsat doğduğunda "vade bozuldu" derdi olmadan anında tekrar alıma geçebiliyorum. Şu ara likit kalıp beklemek en mantıklı pusu yöntemi gibi geliyor. (YTD)

Yorum

• Karaman
      Üye
      • 20 Mayıs 2026
      • 2

Aslında şu anki piyasa tam olarak sabır testi. Faizler yüksek kalmaya devam ediyor, borsa ve altın tarafı da haber bekliyor. Ben bu süreçte riskimi bölmek için parayı turuncu hesap’ta tutuyorum. Hem %40 günlük faizle param vadesizdeymiş gibi özgür kalıyor hem de piyasa bir yöne kırıldığında saniyeler içinde o tarafa dönebiliyorum. Enflasyon karşısında parayı nakitte tutarken günlük nemalanmak şu an en mantıklı defans bence

Yorum

Working...
      X

Debug Information