Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Sn. FNT,
Kapanış fiyatları sütununda bazı fiyatların yanlış olduğu, ancak dikkatli bir okur tarafından farkedilebilirdi, ki, farketmiş bulunmaktasınız.
Rakamlar orada yanlış görüseler de, rapor doğrudur. Diplerle mesafelerini hesaplamak amaçlı bir tablodur. Sürelerle diplerle yapılan bu hesaplamayla, amaçlanan, hisselerin ne oranda yükselebilmiş oldukları.
Bir aylık sütunundaki küçük rakamlar benim ilgimi çekiyor, onunla izliyorum senetleri.
Temel analizi nasıl yapıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz ?
Esas olan, karlılık analizleridir. F/K oranı ise, en bilindik karlılık rasyosudur.
Önemli olan, gerçekleşen verilerle değil de, gerçekleşmesi beklenen verilerle bu analizin yapılarak, avantajlı olduğu görülen hisselerde pozizyon almaktır.
Bunun için de yatay analiz, dikey analiz yöntemleri uygulanır. Mali tablolar tahlili konulu kitaplar işinize yarar. Ahmet Hayri Durmuş hocanın kitaplarını önerebilirim.
Bilançolarda tek kaleme bakarak yorum yapmak net sonuç çıkartmıyor. Genelin eğilimi, açıklanan dönemsel karlar. Oysa, o kalemden çok daha önemlisi, şirketin faaliyet karidir.
Borç kalemlerinde ise, kısa vadeli borçların oranı önem kazanabiliyor.Yani borçların vade yapısı da çok önemli.
Şirket eğer yatırım yapmışsa, özellikle finansman giderleri yüksek çıkabiliyor. genelde, yatırımın bitmesine yakın hissede bir beklenti satın alınabiliyor.
Peki ileriye dönük olanlar nelerdir gibi zor ve bir o kadar da önemli olan sorunun cevabı ise kolaydır.
Ülkenin doğal gaza geçiş kararını vermesinden sonra, tüm sistemlerin doğaz gaza dönüşümünde etkili olan şirketler ve 5 -7 sene içinde bunlardaki verimlilik. Muhteşemdi. Bunu görebilen ve sabırla bekleyenler iyi kazandı.
Şimdilerde ise, enerji verimliliği yasasını araştırmak, Ne gibi dönüşümlerin ne gibi süre içersinde yapılması gerektiğini tespit etmek, devamında borsada işlem gören şirketlerle korelasyonu bulmak.
Yani temel analiz,ileriye dönük piyasa şartlarına uygunluluk ile birlikte araştırılır ise , verimimiz katlanabiliyor. Bunu belirtmek istedim.
Tabii, zaman faktörünün önemi çok büyük.
[COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]
Esas olan, karlılık analizleridir. F/K oranı ise, en bilindik karlılık rasyosudur.
Önemli olan, gerçekleşen verilerle değil de, gerçekleşmesi beklenen verilerle bu analizin yapılarak, avantajlı olduğu görülen hisselerde pozizyon almaktır.
Bunun için de yatay analiz, dikey analiz yöntemleri uygulanır. Mali tablolar tahlili konulu kitaplar işinize yarar. Ahmet Hayri Durmuş hocanın kitaplarını önerebilirim.
F/K oranı en bilindik rasyo olmasına rağmen yapılan analizde hissenin fiyatını ne derece tahmi edebiliriz.. Yatay ve dikey analiz yöntemleri ise biraz karışık geliyor sanırım sürekli yaparak kavrayabilirim..
Bilançolarda tek kaleme bakarak yorum yapmak net sonuç çıkartmıyor. Genelin eğilimi, açıklanan dönemsel karlar. Oysa, o kalemden çok daha önemlisi, şirketin faaliyet karidir.
Borç kalemlerinde ise, kısa vadeli borçların oranı önem kazanabiliyor.Yani borçların vade yapısı da çok önemli.
Şirket eğer yatırım yapmışsa, özellikle finansman giderleri yüksek çıkabiliyor. genelde, yatırımın bitmesine yakın hissede bir beklenti satın alınabiliyor.
Peki ileriye dönük olanlar nelerdir gibi zor ve bir o kadar da önemli olan sorunun cevabı ise kolaydır.
Ülkenin doğal gaza geçiş kararını vermesinden sonra, tüm sistemlerin doğaz gaza dönüşümünde etkili olan şirketler ve 5 -7 sene içinde bunlardaki verimlilik. Muhteşemdi. Bunu görebilen ve sabırla bekleyenler iyi kazandı.
Şimdilerde ise, enerji verimliliği yasasını araştırmak, Ne gibi dönüşümlerin ne gibi süre içersinde yapılması gerektiğini tespit etmek, devamında borsada işlem gören şirketlerle korelasyonu bulmak.
Yani temel analiz,ileriye dönük piyasa şartlarına uygunluluk ile birlikte araştırılır ise , verimimiz katlanabiliyor. Bunu belirtmek istedim.
Tabii, zaman faktörünün önemi çok büyük.
Öncelikle teşekkür ediyorum.. ''
ENERJİ VERİMLİLİĞİ YASASI 22 ŞUBAT 2007 TARİHİNDE MECLİS'TE KABUL EDİLDİ.
'' yazınızı okuduktan sonra baktım ki 2 yıl önce kabul edilmiş.. Bu konunun üzerine yoğunlaşılabilir mi?
Bana sorarsanız değebilir. Yasanın neyi tetikleyeceği araştırıldıktan sonra ilgili şirketlerin satışlarındaki artışlarlar takip edilebilir.
Doğalgaz dönüşüm projesi çok güzel fırsatlar yaratmıştı.Bunu değerlendiren biri olarak, burada da iyi bir araştırma ile yine güzel sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum.İncelemeler tatminkar bulunursa yatırım da düşünülebilir elbette.
Ör bizim sitede dönüşüme başlandı. malzeme ve şirket hakkında bilgi vermiyeyim izin verirseniz..
Keşke forumda bir başlık altında bu konuya meraklı olanlarımız araştırmalarımızı paylaşsak..
Yanlız bu uzun vadeli bir yatırımdır. Tarzınıza uyar mı bilemiyorum.
[COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]
Yorum