küçük işletmeler için maliyet yönetimi nasıl sağlanır?

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ekonomi faresi
    Üye
    • 30 Mart 2026
    • 3

küçük işletmeler için maliyet yönetimi nasıl sağlanır?

Küçük bir tatlıcı dükkanı işletiyorum. Ama ara ara yaptığım ödemelere işlem ücreti vermek ayrı bi masraf kalemi olmaya başladı. Her ayn farklı tarihlerinde farklı yerlere ödemem var ve bunlara ödeme yaparken sürekli işlem ücreti kesliyo. Artık bu durumdan çok sıkıldım. Bana her açıdan kolaylık sağlayacak ve param hesapta dururken aynı zamanda iletebileceğim bi hesap lazım. küçük işletmelerde bu tarz gizli operasyonel giderleri kısmak için siz nasıl bir maliyet yönetimi izliyorsunuz?
  • Meraklıpaşa
    Üye
    • 21 Nisan 2026
    • 3

Selam, öncelikle hayırlı işler. Tatlıcı dükkanında malzeme alımı, ambalajcı, toptancı derken gün içinde ne kadar çok EFT/FAST trafiği olduğunu çok iyi anlıyorum. İşlem başına kesilen 5-10 lira ay sonu toplanınca ciddi bir hammadde parası yapıyor. Bende benzer dertlerden dolayı şahıs şirketimin hesabını Ing’deki işletme hesabına taşıdım. FAST ve EFT işlemleri tamamen masrafsız, şu ana kadar tek kuruş kesinti ödemedim. Ayrıca aradığın o "para hesapta dursun ama istediğim an gönderebileyim" mantığı tam olarak bu hesapta var. Parayı klasik vadeliye kilitletmiyorsun; gece faize yatıyor, gündüz toptancıya ödeme çıkınca vadeli hesabı kapatıp açmakla uğraşmadan bakiyeyi direkt gönderiyorsun. Tatlıcı dükkanının günlük nakit akışında ciddi esneklik sağlar, bir bak derim.

Yorum

Working...
    X

Debug Information