Yeni Dünya duzeni.... CAPİTALİST MODE da revizyonlar

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

usaglar....aranızda YILDIZ dan...kimya ve makina muhendisliginden mezun biri var mı...
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• fiyatci
      Seyirci Üye
      • 28 Mayıs 2015
      • 52

kuzu emmi, ham petrol 45'te, brent 49 da gördüm sabah sabah..
      senin 30 a bir şey kalmamış..

Yorum

• ihakki
        Tecrübeli
        • 02 Aralık 2008
        • 709

YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• ihakki
          Tecrübeli
          • 02 Aralık 2008
          • 709

Dolar 2.78 direncini kırmış 2.79'a doğru yol almakta.
          İkinci durak 95.000'e yarın ulaşırız.
          YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• albica
            Aktif
            • 03 Aralık 2008
            • 287

kuzu hocam ...seni takip ediyorlar....

'Dolar, 2016'da 3,6 lira olur'

Türkiye'de parasal sıkılaştırma için hala alan olduğunu açıklayan Goldman Sachs, dolar kurunun 2016 sonunda 3,6 lira olacağını öngördü.

http://www.dunya.com/ekonomi/ekonomi...ur-270520h.htm
            “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• hocamurat2001
              Aktif
              • 26 Haziran 2014
              • 367

albica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Türkiye'de parasal sıkılaştırma için hala alan olduğunu açıklayan Goldman Sachs, dolar kurunun 2016 sonunda 3,6 lira olacağını öngördü.

kuzu bu kuzu boru deel))))))

Yorum

• bir bilmeyen
                Katılımcı
                • 21 Ağustos 2011
                • 93

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                usaglar....aranızda YILDIZ dan...kimya ve makina muhendisliginden mezun biri var mı...
                Sn Kuzu, ben değilim ama dayım yıldız makina mezunudur. 1970-75 arası mezun sanırım. işinize yarar mı bilmem.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

albica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

onlarla aramda buyuk fark var....ben bunu dolar tl 1.75 de diyor ve buna gore dolara giriyorum...onlar simdi....dolar tl 2.80 ken diyor....ve DOLARA GELECEKLERİ KISKIRTIYOR Kİ ELLERİNDEKİ DOLARLARI CAKACAK ADAM BULSUNLAR...

NE DİYORDUM....

2002 KRİZİ SONRASI....2003 ila 2013 arasında....dolar tl....1.15 ila 1.80 bandında....10 yıl dalgalandı...

10 YILLIK CYCLE BİTTİ...yeni cyle diyordum bunun iki katı....YANİ...2.35 İLA 3.6 ARASI DALGALANMA...VE DOLARA GİRERKEN 1.74 DE....ilk hedef 2.40....ikinci 2.80....demiştim...2.80 de kapatırım...2.40 da biner 3.20 de bi daha cakarım demiştim...devamı...eger AKP iktidarı surerse...var demiştim...biterse yok demiştim...sürerse...3.20 den 2.80 e...oradan 3.60 a demiştim....NE ZAMAN DEMİŞTİM....2012 SONUNDA DEMİŞTİM...
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

TURKUN AZİZ EVLADI...EKONOMİYE VE DEMOKRASİYE SOYLE BAK....

1923....KURULDUK....1 dolar=80 kurus....kurus haaaa....lira degil...

1950 ye kadar cumhuriyet yılları....1 dolar=1 tl etrafında...

simdi sıkı dur....1950 OVE OVE BİTİREMEDİKLERİ MENDERES YILLARI...

1950 DEN 1960 A....10 YIL....1960 DA...1 DOLAR=9 TL....9 KAT FAKİRLEŞME...VE İHTİLAL.....

CYLE BİTTİ...

1960 DAN 1970 E...10 YIL...DOLAR ASAGI YUKARI SABİT...TURK İŞCİLERİ DOVİZ GİRDİSİ....

CYCLE BİTTİ...

1970 DEN 1980 E...10 YIL...9 TL DEN 36 TL YE CIKIYOR....4 KAT FAKİRLEŞME...VE IHTİLAL OZAL DONEMİ baslıyacak....AMAN ALLAHIM Bİ BAKIN...

CYLE BİTTİ...

1980 DEN 1990 OZAL DONEMİ....24 OCAK KARARLARI...36 DAN BASLIYOR...10 YIL SONRA...5000 TL...138 KAT FAKİRLEŞME...OZAL BUYUK ADAM...

CYCLE BİTTİ....OZAL BUYUK ADAM...EN COK O FAKİRLEŞTİRİYOR....

1990 DAN 2000 E....5000 TL DEN 1000 000 TL YE CIKIYOR DOLAR...200 KAT FAKİRLEŞME....

CYLCLE BİTTİ...sıfırlar atılacak ve yeni CYCLE...

BU KADAR YETER....gerisini biliyorsunuz...

facia nerede baslıyor...1980 de...nerede bitiyor...2002 de...BU SUPER CYCLE....DEVLETİN MALLARININ OZEL SEKTORE DEVRİ DONEMİ UCUN ALT YAPI HAZIRLAMA...IKNAAA ETME UCUNDU..ve edildi...DEVLET MALLARI DEVİRİ...2003 İLA 2013 ARASINDA YAPILDI...VE KAPİTALİST MODE....karma ekonomi bolumunu iptal etti...yani devlete ait olan...capitalist mode kısmıda ozel sektore devredildi...boylece...KUCCUK AMERİCA OLDUK...bu olaylar olurken...kullanılan argumanlar...laiklik...politic islam...etnic milliyetcilik...mezhepcilik filan gibi...BU YAPILAN EKONOMİK DONUSUMLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMUYAN argumanlardır...bu cover ucun kullanılır...BU BİTECEK...

VE...avrupa birligi yoluna girecegiz...artık argumanlar...demokrasi...esitlik..servetin paylasımında kurallar...emeklilik...asgari ücret gibi...insanoglunu ilgilendiren konular olacak...oburleri kaybolup gidecek...BU YENİ SUPER CYLE olacak....1 dolar=1 tl ile bitecek...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

bunu yapabilmek ucun...200 yıldır ıktidar olmak ucun cırpınan...iktidar...iktidar.. diyen politik islama BUNU YAPMAK ŞARTI ile iktidarı verdi....oda bunu yaptı...politik islamda...soyle dusundu...kopruden gecinceye kadar AYIYA DAYI DERİM...SONRA...hastiirrr derim...iktidarı iyice kavradıktan sonra...

işte şimdi....BU KAVGA BASLADI....AYI MI...DAYI MI....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

BU YUZDEN....siz kuzuyu okuyan ELİT kardeslerime diyorum ki....REALİTELERLE İLGİLENİN...bunnar rakkamlardır....ve yukarıdadır...

bu rakkamlara ulasmak ucun....yaratılan gundeme...yok parelel devlet...yok din...yok iman...yok etnic milliyetcilik...yok mezhepcilik...BUNNARA BULASMAK BİZE YAKISMAZ...

bunnara...gulerek...bakmalıyız.

Yorum

• azizaydin
                          Katılımcı
                          • 13 Eylül 2007
                          • 118

kuzum son gelinen noktada bir değişiklik varmı.yoksa beklenen düşüş yakınmı.teşekkürler.
                          y.t.değildir.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

azizaydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            kuzum son gelinen noktada bir değişiklik varmı.yoksa beklenen düşüş yakınmı.teşekkürler.
                            y.t.değildir.
                            kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bunu yapabilmek ucun...200 yıldır ıktidar olmak ucun cırpınan...iktidar...iktidar.. diyen politik islama BUNU YAPMAK ŞARTI ile iktidarı verdi....oda bunu yaptı...politik islamda...soyle dusundu...kopruden gecinceye kadar AYIYA DAYI DERİM...SONRA...hastiirrr derim...iktidarı iyice kavradıktan sonra...

işte şimdi....BU KAVGA BASLADI....AYI MI...DAYI MI....
                            bakacayız aziz...dayıcımmm....dayıcımmm...der ve AB uyum yasalarını hazırlar...suriye bataklıgını bırakırsa...dusus burada biter....yoogsammmm....skender agam sinirli olur...capitalist mode geregi.......

buda geniş tabanlı bi koalisyonla olur...AKP ile tek basına olmaz...

AKP+CHP....BU İSTENEN...

AKP+CHP+MHP...BUDA İSTENEN...

AKP+MHP....BU FELAKET...

AKP tek basına....buda felaket...neye felaket...finansal piyasalara...kimin elinde iskender agamın...agam sinirli ise...

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

ISTENEN KOALİSYONLARDA....misaki milli var....2012 den berı yazıyorum bunu....america...fransa ve ingilterenin cizdigi...sınırları dogru bulmuyor...İDDİA EDİYORUM...mondros mutarekesi sınırlarını esas al..ATATURK BUNU ESAS ALIYORDU....yani...hatayın guney ucu...oradan halepin guneyine...raqqadan kerkuke bi hat cız....

git buralarda ınternational gozetim altında oylama yap....HALKIN yuzde 90 I turkiye diyecek...bunu herkes biliyor....

ne suriye diyecek...nede iraq diyecek...

ve politic islamın gorevi bitti...ortadoguda LAİK bi dunya oluşturulacak....

AİDİAT duygusunda olanlardan cogu METİNER gibi...abi bitmesin yaw...bak ben bile MİLLETVEKİLİ oldum diyecekler tabbiii...

not...bu sınırlar birinci dunya harbi sonunda cizildi... american baskanı WILSON itiraz etti...bu bolgelerde referandum istedi...ama secimleri kaybedince america de-facto durumu kabul etti....

Yorum

• oxford
                                Tecrübeli
                                • 03 Kasım 2013
                                • 467

Tekrar seçim olacak büyük ihtimal. Aidiyet duygusu planı. ....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information