USD/TL Grafikleri
Collapse
X
-

dolar 4 ağustos 2008 en düşük değeri olan 1.149 gördüğü zaman RSI 22.5
27 temmuz 2009 dolar 1.476 RSI 27.42
Yorum
-
hocam daha eylülde imf ile anlaşacağız, ekim çok yakın bir hedef olmadı mı?devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUsd/tl paritesi düzeltmesini tamamlamış ve 3.dalga yapısını oluşturmaktadır.Bu dalga yapısının hedefinin ilk önce 2.05 olacağını ve hedef zamanınında yılın 41. haftası (5-9 ekim) olacağını düşünüyorum!
Yorum
-
Sn chaotic usd/tl paritesinde haftalık grafiklerde hemen hemen geçen yılın tekrarının başlangıç aşamasında olduğunu görüyorum ve zaman analizimde bana o tarihleri(5-9 ekim) veriyor ama orta vadeli nihai hedef olarak değil orta ve uzun vadeli hedef 2.30-2.47 olup 2010 şubat ayı gibi ulaşılabileceğini düşünüyorum!
Yorum
-
Usd/tl paritesinde 2.05 tl hedefine ulaşma zamanını yılın 44. haftası(26-30 ekim) olarak düzeltiyorum!devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUsd/tl paritesi düzeltmesini tamamlamış ve 3.dalga yapısını oluşturmaktadır.Bu dalga yapısının hedefinin ilk önce 2.05 olacağını ve hedef zamanınında yılın 41. haftası (5-9 ekim) olacağını düşünüyorum!
Yorum
-
Usd/tl paritesi, bu hafta 1.4925'den kapandı.1.56 seviyelerini göremedi.Ben daha önce belirttiğim gibi usd/tl paritesinin düzeltmesini tamamladığını ve 3.yükseliş dalgasına başladığını düşünüyorum.Takip ettiğim sayıma göre ;eğer 26-30 ekim haftası usd/tl paritesi 2.05 tl'yi görecekse fiyat zaman çakışması için ,ikinci zaman doğrulanma bölgesi ;5-9 ekim haftasında , usd/tl paritesinin 1.64 tl'yi görmesi gerekliliğidir diye düşünüyorum!Bu ikinci doğrulanma zamanında beklenen hedefe varilamazsa, ilk ana hedefe (2.05tl)ulaşma tarihinin(26-30 ekim) benim açımdan öteleneceği kesinleşmiş olur.
Yorum
-
Usd/tl paritesi 5-9 ekim haftasını 1.4625 'de tamamladı.Dolayısıyla benim açımdan 26-30 haftası 2.05'e ulaşma şansını yitirdi.Şu anda usd/tl paritesi ikili dip oluşturma aşamasında olup 1.4456'yı aaşağıya kırarsa,%61.8lik geri alım noktası olan 1.4120'ye kadar geri çekilme söz konusu olabilir.(%5 olasılıkla)Ama bu geri çekilme oluşsa bile 2.05 tl ilk ana hedef perspektifini değiştirmeyecektir.En son oluşan bu durumda usd/tl pariresinde yükseliş hedefinin(2.05 tl) zamansal olarak ocak sonu şubat ortası zaman dilimine ötelendiğini düşünüyorum!
Yorum
-
Dünkü yazımda ,harf eksikleri ve yanlışları olmasına rağmen ,anlaşılabiliyor sanırım.Yaptığım zaman analizi çalışmamda ;usd/tl paritesinde 2.05tl hedefine ulaşma zamanı olarak ,18-22 ocak 2010 haftası öne çıkıyor!devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUsd/tl paritesi 5-9 ekim haftasını 1.4625 'de tamamladı.Dolayısıyla benim açımdan 26-30 Ekim haftası 2.05'e ulaşma şansını yitirdi.Şu anda usd/tl paritesi ikili dip oluşturma aşamasında olup 1.4456'yı aşağıya kırarsa,%61.8'lik geri alım noktası olan 1.4120'ye kadar geri çekilme söz konusu olabilir.(%5 olasılıkla)Ama bu geri çekilme oluşsa bile 2.05 tl ilk ana hedef perspektifini değiştirmeyecektir.En son oluşan bu durumda usd/tl paritesinde yükseliş hedefinin(2.05 tl) zamansal olarak ocak sonu -şubat ortası zaman dilimine ötelendiğini düşünüyorum!
Yorum
-
Bu seviyenin hemen ardından 1.149-1.825 hareketinin yaklaşık %38.2 geri alım seviyesi olan 1.567 rakamı karşımıza çıkacak...devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUsd/tl paritesinde alçalan takozun yukarı yönlü kırılma seviyesi 1.5352'dir.Bu seviyeden (1.5352 tl) sonra usd /tl paritesi, hızlı yükselme sürecine girebilir diye düşünüyorum!
Bu iki direnci üst üste kırmayı başarırsa, %23.6 geri alım seviyesi olan 1.666 ya doğru hızlı bir hareket bekliyorum bende
"Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemâl'in dehasına karşı elden ne gelirdi."
(D. Lloyd George, İngiltere Başbakanı, 1922)
Yorum
-
Usd/tl paritesinde 1.8245-1.4385 düşüşünün %23.6'lık geri alım seviyesi olan 1.5265 tl seviyesinin aşılması ile birlikte %38.2'lik geri alım seviyesi olan 1.5861 tl'nin hedef haline geleceğini bu dirençlerin aşılması ile birlikte sırasıyla diğer hedeflerin %50'lik geri alım seviyesi olan 1.6315 ve %61.8'lik geri alım seviyesi olan 1.6770 olacağını düşünüyorum.
Yorum
-
Sn Buffnfaith arkadaşımızın bir süredir vurguladığı upp indexi,dolar indeksi ve hacimi incelediğimizde ilginç veriler elde edebiliyoruz.Bende bu konu üzerinde durmak istiyorum.Eylül 2008'de upp indeksi dipde ,dolar endeksi dipde hacim zirvede(6980000),bu pikden sonra 1,2ve 6 ay aralıklarla dolar endeksi ve upp endeksi %20 civarında yükselmişlerdir.Şimdi dün itibarıyla dolar endeksi,upp endeksi dipde ,hacim zirvede(13283000) ve zirvede olan hacim eylül 2008 haciminin yaklaşık 2 katıdır.Bu hesapla upp endeksi ve dolar endeksinin %35-40 artabileceğini bu seviyelere ulaşmak için gerekli zamanın 1-6 ay arasında olabileceğini bulabiliriz(gelecek, geçmişin tekrarıdır mantığıyla)Kısaca usd'de rallinin,boğa piyasasının yakın olduğunu bir başka veri ile birlikte işaret etmekde yarar görüyorum!Adresi:PS DB USD IDX BL FD ETF Chart - Yahoo! Finance ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
Yorum

Yorum