Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Aşağıda indikatörlerin olduğu grafiklerde günlük ve haftalık indikatörler uyumsuz durumda.. İkiside yukarı ve aşağı ciddi hareketler yapabilir..
Alttaki grafikte ise 1.5750 seviyelerinin aşağı geçilmesi durumunda İMF sopası saçmalığının gündeme gelmesi ile 1.46xx seviyelerinin görülmesi çok kolay olacaktır..
Burada da ana destek ve dirençlerin çok güzel çalıştığı gözüküyor..
CATEDRAL Nickli Üyeden Alıntı
Kırmızı daire içindeki OBO bitti...
Şimdi ise elimizde bir OBO birde TOBO oluşumu bulunuyor..Fakat TOBO sol omuzun düşük kalmasından dolayı biraz ucube Büyük tuzak gibi ! ! !
Büyük OBO nun tam bir OBO formasyonu olabilmesi için 1.71 lere kadar dolarda hareket olabilir.. OBO nun hedefi ise 1.42xx seviyeleri.. Bu seviyede yukarıdaki grafikte alçalan kanalı ve orta vadeli destek seviyesini işaret etmekte..
Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..
Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)
Bende günlük periyodlu sisteme göre basit bir grafik koyayım.
Sistem En son satta kaldığına göre al vermesi yakındır.
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
al/sat/tut/boru değil, öz be öz alın terli kendi fikrimdir, fikirlerim her an değişebilir, yatırım tavsiyesi değildir!..
Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz!..
GS: Remember - it is easier to ride the trend then to bet against it.
Usd/tl paritesindeki 4 haftalık yükseliş sürecinin ilk haftasında olduğumuzu düşünüyorum.Bu hafta başlangıç 1.53 bu dalga sayımının doğruluğu için gittikçe yükselen paritenin haziranın ortasına kadar(12 haziran) zirve noktasına ulaşmasını bekliyorum!
Usd/tl paritesi orta, uzun vadeli çıkış trendindedir.Bu trendin geriye çevrilme koşulu çıkış dalgasının tümüyle geri alınmasıdır.Yani 1.14'ün aşağı kırılmasıdır.Orta,uzun vadeli hedefinin ilk etapta 2.30-2.47 bandı olduğunu düşünüyorum.Daha kısa vadeye gelirsek usd/tl paritesinin geçtiğimiz haftadan başlayarak yılın 23.haftasına kadar (12 haziran)yükseliş trendine girdiğini zirve olarak 1.90-2.10 bandını hedeflediğini düşünüyorum.Eğer bu süreçte paritede yükseliş olmazsa ;önümüzdeki 4 -5 ay kadar yatay 1.52-1.68 arasında kalacağını paritedeki yükselişin yıl sonuna aralık -ocak aylarına öteleneceğini düşünüyorum!
USD-YTL; detay dörtgende potin fw görüntüsü var..
turuncu, beyaz altına düştüğünde iş bitmişti.
kalın beyazın eksen üstünde yükselişi; düşüşün devamına
işaret ..
Yorum