BIST100/BIST030 Grafikleri

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • radyolog
    OKURYAZAR
    • 03 Ağustos 2008
    • 22783

grafik USD bazında mı dır bullmarket kardeşim vadesi ned,r ( günlük haftalık vb)

bir de allttaki endikatör nedir

teşekkürler şimdidien
    DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• Bull Market
      Tecrübeli
      • 23 Mayıs 2007
      • 597

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      grafik USD bazında mı dır bullmarket kardeşim vadesi ned,r ( günlük haftalık vb)

bir de allttaki endikatör nedir

teşekkürler şimdidien
      Yazıızı yeni gördüm

evet grafik dolar bazlı aylık grafiktir

alttaki indiğe takılma istersen herhangibir alıştığın indikte aylıkda yol gösterici olur

önemli olan trand, sarı bölge takibedilmeli

zamanla bu bölge değişecekmi ona bakılmalı

uzun vadede değişim olacaktır diye düşünüyorum

en azından meyil değişebilir sanki

bundan emin değilim takibediyorum o kadar.
      Eğer hayatında inişler ve çıkışlar olmuyorsa, ölüsün demektir.

Yorum

• Bull Market
        Tecrübeli
        • 23 Mayıs 2007
        • 597

Aylık dolar bazlı endeks grafımızı güncelledim.

Sarı bant trendin ta kendisi şeklinde yorumlamıştım, şu an geldiğimiz noktada ise sarı bandın üstünden hafif bir realize yaşanmış görünüyor.

Hisse tarafında uzun vadede sarı bant içinde tut konumunda olduğundan, vede indikatörlerinde henüz tehlike işaret etmemesinden (bakınız mavi okla işaret ettim) dolayı olağanüstü bir durum yok görünüyor.

Şimdi tabiki trend içinde dirence yaklaşınca primli hisselere kar realizasyonu gelmesi normal karşılanmalı bence, özellikle sarı bandın tepesinden gelen realizede zaten primli olan bankaların satış yediğini gördük, bunlar normal sınırlarda harekete benziyor.

Teknik olarak ben uzun vadede fiyatların 5 dolar seviyelerindeki direncine doğru sıkışmaya başladığını düşünüyor ve formasyon olarakda TOBO yaptığını ele almak istiyorum, yada işime öyle geliyor.

Geçtiğimiz hafta kapanış itibarı ile 4,5 dolar seviyelerindeyiz, aslında sarı bandın tepesinden ve dirençlerden yaklaşık % 10 kadar aşağıdayız.

Takibedilmesi gereken önümüzdeki 6-7 ay boyunca acaba fiyatlar dirençleri aşacak ve balonmu oluşturacak?

Yoksa sarı bandın altına gelerek, daha önceki gönderilerimde bahsetmiş olduğum 5 adet kriz benzeri olayla alt banda kayacakmıyız?

Önümüzdeki 6-7 ay sarı bandı ve direnci, hatta destekleri gözlemleyerek hareket etmekte fayda var, 6-7 ay içinde ya aşağıda yada yukarıda olmamız kuvvetle muhtemeldir.

Sarı bandın altı akümülasyon, üstü distrübüsyondur ve son tobo onay alırsa fiyatlar balona, yani distrübüsyona gidebilir.

Değilse hisse alma zamanı daima sarı bandın altıdır, fiyatlar balondayken yani sarı bandın üzerinde ne hisse alırım nede borsaya bakarım bunu peşinen kabul etmişim.

yazdıklarım kimseye yatırım tavsiyesi değildir.

işte graf

Yorum

• Bull Market
          Tecrübeli
          • 23 Mayıs 2007
          • 597

Aylık dolar bazlı endeks grafını güncelledim.

Sarı bandın içinde hareket devam ediyor.

Bir önceki gönderide tobonun boyun çizgisini direnç olarak kalın kırmızı belirginleştirmiştim.

Bu sefer indikatörümüz tehlikeli bir şekilde fiyatların sat seviyelerine henüz girdiğini işaret etti

Bu olay tabiyki Haziran ayının ilk işlem gününde yaşanan düşüşle grafa yansıdı.

Aylık dolar bazında 4,3 cent in altı sat üstü al oluyor, yinede dolar/TL ninde son zamanlardaki yükselişi dikkate alınmalı.

Hemen aşağıda yükselen trend çizgisini yine kalın kırmızı ile belirttim.

Muhtemel düşüşde bu kırmızı trend çizgisi kırılmamalı, 4,3 cent in altındaki işlemlerde sarı bandın alt trend çizgisine düşebilirde

Fakat sarı bandın kırılması düşüş ve dahi yükselen kırmızı trendin olumlu senaryolarda çalışıp çalışmamasınada bakılmalı.

Haziran ayı bir anda kritik oldu ve hatta Temmuz ayıda hem düşüş hemde yükseliş yönünde ciddi işaretler verebilecek potansiyele sahip.

Önümüzdeki bir iki ay volatil piyasa olursa 4,3 cent belirleyici seviyedir ve yukarda direnç aşağıda destekler belli

Aylık bazda giderek sıkışan endeks zaman gelecek bu sıkışmayı kıracaktır, ama aşağıya ama yukarıya kırıldığında kırılım yönünde olmak isterim.

Grafiğide epey renklerle neşelendirmeye çalıştım ve her ok her çiziğin bir anlamı var aslında.

Yorum

• venguvac
            Katılımcı
            • 06 Eylül 2012
            • 94

ben grafiklerinizden aşağıdaki püf noktalarını çıkarmıştım. renklendirmelerinizle de uyumlu.

püf noktası 1: sarı bölgeye girildiğinde en azından bir üst banda değmeden aşağı inilmiyor. [01.11.2012]
            püf noktası 2: sarı bölgenin üst bandından dönüldüğünde düzeltme (ihlal olsa bile) alt banda kadar oluyor. (38-40 cent) [11.02.2013]

Yorum

• radyolog
              OKURYAZAR
              • 03 Ağustos 2008
              • 22783

Uploaded with ImageShack.us
              DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• Bull Market
                Tecrübeli
                • 23 Mayıs 2007
                • 597

Aylık dolar bazlı endeks grafımı güncelledim

Alt banda inişle akümülasyon bölgesine giren endeksin hızlı dip oluşturarak Eylül ayı içinde toparlanmaya başladığını görüyoruz.

Bu durumda ilk etapta orta banda hareket beklenmeli, orta banda girişi takibedilmeli.

Orta banda girişle birlikte trendin normal olması gereken fiyatlama oluştuğundan, gelişecek yukarı hareketler çok güçlü olabilir.

Ortalama bir yıl içinde orta bandı kırarak en üst banda çıkması demek endeks rakamlarının umulmayan yerlere ulaşmasını sağlayabilir.

Yorum

• vahhun
                  Çalışkan
                  • 12 Ağustos 2013
                  • 2846

"Bu işler binaçço ohumanla,ihi paralel çiziyi birbirine deymeyeceh şehilde çizmehlen ossaydu; herkeşler paracuhlarun dibine dibine furardu." ncavus

Yorum

• vahhun
                    Çalışkan
                    • 12 Ağustos 2013
                    • 2846

"Bu işler binaçço ohumanla,ihi paralel çiziyi birbirine deymeyeceh şehilde çizmehlen ossaydu; herkeşler paracuhlarun dibine dibine furardu." ncavus

Yorum

• vahhun
                      Çalışkan
                      • 12 Ağustos 2013
                      • 2846

Yorum

• vahhun
                        Çalışkan
                        • 12 Ağustos 2013
                        • 2846

Yorum

• vahhun
                          Çalışkan
                          • 12 Ağustos 2013
                          • 2846

Yorum

• vahhun
                            Çalışkan
                            • 12 Ağustos 2013
                            • 2846

Yorum

• vahhun
                              Çalışkan
                              • 12 Ağustos 2013
                              • 2846

Yorum

• vahhun
                                Çalışkan
                                • 12 Ağustos 2013
                                • 2846

Yorum

Working...
                                X

Debug Information