Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Sarı bant trendin ta kendisi şeklinde yorumlamıştım, şu an geldiğimiz noktada ise sarı bandın üstünden hafif bir realize yaşanmış görünüyor.
Hisse tarafında uzun vadede sarı bant içinde tut konumunda olduğundan, vede indikatörlerinde henüz tehlike işaret etmemesinden (bakınız mavi okla işaret ettim) dolayı olağanüstü bir durum yok görünüyor.
Şimdi tabiki trend içinde dirence yaklaşınca primli hisselere kar realizasyonu gelmesi normal karşılanmalı bence, özellikle sarı bandın tepesinden gelen realizede zaten primli olan bankaların satış yediğini gördük, bunlar normal sınırlarda harekete benziyor.
Teknik olarak ben uzun vadede fiyatların 5 dolar seviyelerindeki direncine doğru sıkışmaya başladığını düşünüyor ve formasyon olarakda TOBO yaptığını ele almak istiyorum, yada işime öyle geliyor.
Geçtiğimiz hafta kapanış itibarı ile 4,5 dolar seviyelerindeyiz, aslında sarı bandın tepesinden ve dirençlerden yaklaşık % 10 kadar aşağıdayız.
Takibedilmesi gereken önümüzdeki 6-7 ay boyunca acaba fiyatlar dirençleri aşacak ve balonmu oluşturacak?
Yoksa sarı bandın altına gelerek, daha önceki gönderilerimde bahsetmiş olduğum 5 adet kriz benzeri olayla alt banda kayacakmıyız?
Önümüzdeki 6-7 ay sarı bandı ve direnci, hatta destekleri gözlemleyerek hareket etmekte fayda var, 6-7 ay içinde ya aşağıda yada yukarıda olmamız kuvvetle muhtemeldir.
Sarı bandın altı akümülasyon, üstü distrübüsyondur ve son tobo onay alırsa fiyatlar balona, yani distrübüsyona gidebilir.
Değilse hisse alma zamanı daima sarı bandın altıdır, fiyatlar balondayken yani sarı bandın üzerinde ne hisse alırım nede borsaya bakarım bunu peşinen kabul etmişim.
yazdıklarım kimseye yatırım tavsiyesi değildir.
işte graf
Eğer hayatında inişler ve çıkışlar olmuyorsa, ölüsün demektir.
ben grafiklerinizden aşağıdaki püf noktalarını çıkarmıştım. renklendirmelerinizle de uyumlu.
püf noktası 1: sarı bölgeye girildiğinde en azından bir üst banda değmeden aşağı inilmiyor. [01.11.2012] püf noktası 2: sarı bölgenin üst bandından dönüldüğünde düzeltme (ihlal olsa bile) alt banda kadar oluyor. (38-40 cent) [11.02.2013]
Yorum