Bar grafiklerine sistemsel yaklaşımlar...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

Uyumsuzluk konusu para kazandırır..

En ıyı traderlar uyumsuzlukta poz alır... Cunku bu trend demektır..

Acemıler burası uyumsuz donecek derler, halbukı uyumsuzluk oldugunda en tepeden longla..

Nıye uyumsuz cunku trend var...En sert hareketlerde bu an da olur..

Uyumsuz cıkıyorsa hıc korkma longla.. Uyumsuzluk, daha da yukselecegının garantısıdır...

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

VEGAS-30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      (bu zaten imkansız da bazılarını kazançtan alıkoyan nedir?psikoloji mi sabırsızlık mı inat mı?)
      Aslında bunlar degıl, ne yapacagımızı net olarak bılememekten kaynaklanıyor..

1) Sıstemcı, kaybedecegını goruyordur, ama sısteme uyuyorum dıye kendını avutarak kaybeder..

2) Sıstemı olmayıpda hazır ındıkator kullanan da, aksam olunca calıstı ama ben uyamadım der.. halbukı x anında calısmıyordur, Sadece sonrada calıstı zanneder...

3) Koftıden besmele cekerek gırenlerde, tesadufen kazanınca , ellerındekı sıstemın calıstıgını zannederler.. Bır donem kazanırlar, ama onlarda parasut delık oldugu ıcın mutlaka çakılırlar...

4) Forumlarda bırılerını takıp edenler de sonunda cakılırlar cunku takıp ettıklerı kısıler aslında cok buyuk zarardadırlar ama forumda kar ettıklerını yazar dururlar.. Guven uyandırılar..

Sureklı ruya gorurler ama hayallerın gerceklesmesı ıcın once ruyadan uyanmak grektıgını bılmezler...

Sonucta herkes aynı durumda, ıster cok bılsın, ıster az bılsın...

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

Sayın vegas sıstemınız nedır tam olarak yazarmısınız, bu topık amacına uygun olarak degerlendırelım..

Kac dakıkalık grafık ve neye gore al sat veya stop belırlıyorsunuz..Indıkator perıyodları nedır...

Guzel bır ornek olur topık baslangıcı olarak...

Yorum

• VEGAS-30
          Katılımcı
          • 29 Mayıs 2009
          • 28

teo abi sistemim yok, 2. ve 3. maddede yazdıklarının karışımı işlem yapıyorum, indikatör macd bakıyorum, grafiklerde 5-30-60 dklara bakıyorum, bilebildiğim kadarıyla kanal falan çiziyorum, ama neticede kayıptayım, kazanç oluyor ama bir rahat duramıyorum uzun kapattıysam hemen kısa, kısa kapattıysam hemen uzun açıp aldıklarımı fazlasıyla geri veriyorum, sistemim olmayıpta sistem topiğine yazdığım için özür dilerim bölmüş gibi oldum,

Yorum

• azziz
            Katılımcı
            • 11 Nisan 2008
            • 56

Hayırlı olsun Arkadaşlar,

Yorum

• bgungor68
              ....................
              • 06 Aralık 2007
              • 809

LSS Line ve OB tabanlı bir sistemi anlatmaya çalışayım.Aşğıda grafikte görüldüğü gibi

Yorum

• bgungor68
                ....................
                • 06 Aralık 2007
                • 809

LSS sell , LSS buy ve Pivot çizgileri var. Öngörümüz fiyatlar çoğunlukla yatay bandda hareket eder. LSS arası muhetemel bant aralıgıdır. LSS sell seviyesinden alış, LSS Buy seviyesinden satış girileblir.

Yorum

• bgungor68
                  ....................
                  • 06 Aralık 2007
                  • 809

Amma velakin bu bu bant dışındaki hareketler ne olaki dersenizi işte oralar uyumsuzlugun oldugu yerlerdir yani Trend bölgeleridir. Yani kullandıgınız Trend gücü gösteren indi.ler varsa, LSS BUY un üstünde Alış, LSS SELL'in altınsa Satış girilebilir. Gostergenin içinde OB seviyeside var. OB > 80 ise güçlü trend var diyebliriz. Diğer OB degerlerinde Swing trade denenebilir.

Yorum

• bgungor68
                    ....................
                    • 06 Aralık 2007
                    • 809

Trendin gücünü başka şekildede şöyle anlaşılablir.Optimum SL ve TP seviyelerine bakabilirz. Eger aradakii fark açılmışsa Volarite artmıştır diyebliriz.

Yorum

• bgungor68
                      ....................
                      • 06 Aralık 2007
                      • 809

LSS indisini Linki
                      RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

Yorum

• bgungor68
                        ....................
                        • 06 Aralık 2007
                        • 809

Daha sonrada LinearRegresyon kanal tabanlı sistemi anlatmayı planlıyorum. Sanırım ben Kanal Scalpe olayına takmış durumdayım .. Bu sistemler Forex tabanlıdır. Vobta nasıl olur bilemiyorum.

Yorum

• sungur
                          Bağımlı
                          • 19 Mart 2009
                          • 0

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Uyumsuzluk konusu para kazandırır..

En ıyı traderlar uyumsuzlukta poz alır... Cunku bu trend demektır..

Acemıler burası uyumsuz donecek derler, halbukı uyumsuzluk oldugunda en tepeden longla..

Nıye uyumsuz cunku trend var...En sert hareketlerde bu an da olur..

Uyumsuz cıkıyorsa hıc korkma longla.. Uyumsuzluk, daha da yukselecegının garantısıdır...
                          Sn. TEO;
                          Burada sizin bilginiz,çalışmalarınız sizi bir noktaya taşımız görünüyor. siz şimdi bilinen formüllerin kazandırmadığını görmüşsünüz. kazandıran bir şey buldunuz mu bilmiyorum. Benim vardığım nokta; psikoloji üzerine kurulu bir sistem var. Bunu da destekleyen alım-satım miktarı ve hacmi.
                          Teori şu;teknik ve haberler yukarı işaret ediyorsa,işlem adedi alım tarafında ve hacimde fazla ise veya optimum noktaya ulaştı ise,bunlara satış yapılarak tatmin edilir.Burada bir kaç nokta var,alıcılar iştahlı ise bir miktar daha yukarı izin verilir daha sert bir satış imkanı oluşsun diye. yada hacim yeterli olmadığı durumlarda frenleme satışı yapılarak katılımcı sayısı artması sağlanır.
                          şimdi bu düşücemi formüle edebililsem ,sistemleştirebilsem bir -iki ilave ile mükemmel çalışacağını düşünüyorum. ama formül-sistem konusunda nerede ise sıfır noktasındayım. hazır bilgiler kullanıyorum.
                          bu düşünceyi formüle edebilir misin?

Yorum

• teo
                            Demirbaş
                            • 03 Mart 2009
                            • 3712

sungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bu düşünceyi formüle edebilir misin?
                            tabı bende sızın gıbı dusundum zaten onuda formule etmıstım, daha oncede open teo ya da ekledım...

double buyer0 = ((close0 - low0) * vol0)/((close0-low0)+(high0-close0));

double seller0 = ((high0 - close0) * vol0)/((close0-low0)+(high0-close0));

kural
                            ---------------
                            sell

buyer < seller
                            ------------------
                            buy

buyer > seller

--------------------

sımdılık guzel calsıyor yonu yakalıyor , tek sıkıntısı open cızgısı uzerındekı kararsızlıklar da stop calısıyor sureklı...

Yorum

• sungur
                              Bağımlı
                              • 19 Mart 2009
                              • 0

bu konuda sistem kurmam için yardımcı olurmusunuz? ben de stop çalışmasına belki bir yardımım dokunur

Yorum

• teo
                                Demirbaş
                                • 03 Mart 2009
                                • 3712

sungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                bu konuda sistem kurmam için yardımcı olurmusunuz? ben de stop çalışmasına belki bir yardımım dokunur

ne tur bır sıstem kurmak ıstıyorsunuz,

Yorum

Working...
                                X

Debug Information