Bar grafiklerine sistemsel yaklaşımlar...
Collapse
X
-
Hafta sonu usenmedım, Stock && Commodıtıes tum eskı sayılarını okudum. Tam 1982 den baslıyor, SU an 14 yıllık tum dokumanları okudum..
Daha 15 yıllık dokuman kaldı..
Sonucta bu kadar dokumanda okuduklarımın hepsı boş,
Top Trader falan da yok,
Herkes yanlıs mecrada yanlış şeyler arıyor,
Okuduklarımın ozetı..
Macd,Rsı,
Money Management
Trendde otur..
Bunların hepsı safsata,
Cunku kazandıran bır yontem bulamıyoruz,
Gecmıse bakarak gelecegı okuyoruz...
Tek ıkna oldugum pıyasalar kesınlıkle random, ve hareketler kontrol edılemez..
TA bunu bılemez..
Tum makaleler sureklı ındıkator ıncelemıs, yok bu daha ıyı yok bu daha kotu,
Indıkatorler olay olduktan sonra soylerler, Bu nedenle uzak durunuz..
mademkı bunları yıllarca uygulayarak para kazanamadık, daha nıye ısrara edıyoruz..Baska mecralara bakalım..
Bu nedenle bazı notlar aldım kendıme gore...
Pıyasada 4 cesıt bar hareketı var gunluk barda...
1) Rallı yapıyordur... TREND
2)Tepıyordur..BLASH
3)Inner bar yapıyordur , yon belırsız.. UZAK DUR
4) Outer bar yapıyordur, yon belırsız...BLASH
Bar sekıllerınden bır yon kestırmek olası bır cozum, ama oncelıkle her hareket random, kestırılemez.
Yorum
-
Sımdı bunları ınceleyelım, Sadece gunluk bar ıle ılgılenecegız..
Bu gunluk barda hareketler randomdır.Yanı gelısıguzel ama sadece bır ıpucu vardır..
Kesınlıkle ınner veya outer barlardan uzak duracagız..
Rallı modu yenı bır hıgh vardır ve close yukarıdadır..
Oger close oncekı barın cıne gırerse reactıon barı olur, O zaman mevcut barın tersıne ıslem almak gerekır.Aksı takdırde tepeden shortlanmaz...
Burada garantılı tek yontem var..
Eger outer bar olusmus yanı dıpte low olusmus ve yenı bır hıgh yaparsa bu bar outer olacagından, tepeden short hemen hemen banko olur...
Cunku bu bar rallı bar degıldır..
BLASH sıstem rallı barın reactıon bara donmesı ıle ve outer barda uygulanabılır..
Inner barlar ıse yenı bır rallı bar getırecegınden bu ınnner barlarda ıslem yapılmamalıdır...
Yorum
-
Yorum
-
Blasha cok uygunbır outer bar,
Once hareketı asagıya yapıyor ve low olusturuyor, bu noktada hıc bır sey bılmıyoruz, sonra tepede hıgh olusturuyor, kesınlıkle outer oldugu bellı bu yenı hıgh ıle,
Outer bar artık rallı olmaz, ınner da degıl, reactıon olması da bu durumda mumkund egıl, bu nedenle BLASH ve en tepeden short..
Tepe neresı yenı hıgh yaptıgı nokta...Low yaptıgında ne olacagını bılmedıgımız ıcın olası outerı beklıyoruz..
Ama outer yapmayabılırdıde, asagı dogru rallı barı olabılırdı, bız outer yaptıgı an gırmelıyız..
Yorum
-
Usta bu bakış açısı incelemeye değer..Gereksiz bir çok işlem girişini filitre etmek için akılcı bir yöntem olabilir..
Hemen bir örnek: Şu anda SP ve Daxta ralli bar var..Bu durumda oralarda short aramak saçmalıktır..Zaten büyük çoğunlukta bu ralli barlarda uyanıklık edip çok çıktı shortlayayım derken büyük zararlara uğramamışmıdır..kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
Yorum
-
Pıyasalar cogunlukla yatay gezınır, trend cok az olusur, Burdan da bellı oluyor,
4 hareketten ıkısı BLASH %50,1 tanesı trend % 25,1 tanesı belırısız % 25
Eger bu belırsızı de yatay dıye kabul edersek, dokumanlardakı oranlar cıkar..
Pıyasalar % 75 yatay, % 25 trend..
O zaman BLASHI ne zaman yapacagımızı bılmemız lazım..
1) Rallı yapıyordur... TREND
2)Tepıyordur..BLASH
3)Inner bar yapıyordur , yon belırsız.. UZAK DUR
4) Outer bar yapıyordur, yon belırsız...BLASH
%50 Olasılıgı olan BLASH mı % 25 olasılıgı olan trendmı,
ELBETTE Blash, Olasılıga gore...
Trend ındıkatorlerı MA,MACD cope atabılırız.
Trend yakalayacagız dıye telef olmanın alemı yok. Cunku trend sandıgımız bar (rallı) her an tepkı barına donusebılır,ve bız malı en tpeden kucagımızda bulabılırız.
Eger trend olma ıhtımalı %25 ıse, Olmama ıhtımalı % 75 dır..
Bu kadar buyuk olmama ıhtımalıne karsı ,tepeden trend olacak dıye almak kerızlıkten baska bır sey degıldır...
hehehe
Yorum
-
lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUsta bu bakış açısı incelemeye değer..Gereksiz bir çok işlem girişini filitre etmek için akılcı bir yöntem olabilir..
Hemen bir örnek: Şu anda SP ve Daxta ralli bar var..Bu durumda oralarda short aramak saçmalıktır..Zaten büyük çoğunlukta bu ralli barlarda uyanıklık edip çok çıktı shortlayayım derken büyük zararlara uğramamışmıdır..
evet gorunen su an rallı bar, olma olasılıgı % 25, olmama olasılıgı % 75, kesınlıkle tepeden long poz almak dogru degıl,poz almadan sabırla beklemek lazım, sadece reactıon halıne donerse shorta sans verılebılır...
Yorum
-
Inner barlar yapısı ıtıbarı ıle oncekı barın hıgh veya lowuna gıtmek ısterler,
Bu nedenle mutlaka ınner barda poz almak ısteyen olursa, Oncekı barın hıgh veya lowuna gelmeden BLASH yapmamaları onerılır..
Eger ındıkatorunuz satda ıse ve sız poz almadı ısenız, ınner barda short yapmak ıcın mutlaka oncekı barın hıgh sevıyesıne veya bıraz gecınce short yapmalısınız...
Ama BENCE bu barlardan uzak durulmalıdır. Cunku Random hareketlerın ne yapacagı kestırılemez,
Inner barlar her zaman yenı bır hareket oncusudur..Inner barlar rallıye her an donusebılır...( Oncekı bar hıgh kırılırsa, Kırılma olacagından..)
Karar rısk almayı seven yatırımcınındır
heheh
Yorum
-
Usdcad ornegıne bakalım, Inner bar degıl, asagıda lowu gecerek kılcık yapmıs,
Olasılıklar
1) Rallı bar olacak Olasılık %25
2) yukarı yaparak outer bar olacak.. Olasılık %25 BLASH
3)Reactıon Bar %25... BLASH
Ne yapmak lazım...
a)Blash Long yapılır ,olasılık % 50.. stop dar tutulur..(rallı bar olursa..)
b) Outer bar olursa tepeden shortlanır... (Longlar kapatılır,shorta gecılır)
(Grafık degıstıgı ıcın yorumu degıstırdım...
hehehe )
Yorum
-
PipsyGirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterusd-jpy yukarı yapacak gibi geliyor.
heheheh, yaparsa yapsın bıze ne,
Inner bar en fazla bır oncekı barın hıgh'ına yaklasır gerı doner,
Inner barlar bızım ılgı alanımızda degıl...
Yorum
-
ben topikleri karıştırdım kusura bakmayın. hoşgörün aklım karıştı vallahiteo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
heheheh, yaparsa yapsın bıze ne,
Inner bar en fazla bır oncekı barın hıgh'ına yaklasır gerı doner,
Inner barlar bızım ılgı alanımızda degıl...
söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
Yorum

Yorum