Bar grafiklerine sistemsel yaklaşımlar...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

Bu aykı Stock & Commodıtıes dergısını okuyorum, hep aynı sacmalıklar,

Pılavı pısırıp pısırıp sunuyorlar..

Sımdı de moda 3 gunluk RSI, ve 3 gunluk momentum...

Guya swınglerı ıyı yakalıyormus. 14 perıyodu bırakmıslar hehehe

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Şubat ayında resmen çöktüm. Ocakta topladıgımı vermişim. Sebebi ise para yapınca kendime çok fazla guvenip Martingale robotunu devreye soktum.. EU da 1.40 dan 1.35 e kadar alış yaptık. 0.1 lot sabit ... sonrada cM yedik .. 500 usd portfoyum, 670 usd oldu ocak ayında. Şubatta çöküp cM yedik..

Gecmıs olsun, sabırla devam...

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

AudJpy Fıbo olarak 5. de su an, BU pazar barı bunun ıcınde kapanırsa,AudJpy orta vade ıcın shorta cuk oturur...

Yorum

• lafola
          Tecrübeli
          • 01 Mart 2009
          • 191

FX te varolan handikap sayısı öylesine çokki..En önemlilerinden biri: Piyasa trend harici çalıştığında (ki % 70-80 trend yapmaz) uzak stoplar vererek oynanadığında kar ettirmesidir..Bu durumda oyuncu kendini dev aynasında görme zaafiyetine düşer..Para kazanmak o kadar kolaydırki..Piyasa aldığı yerin altına düşmekte aşağılarda dolanıp dolanıp sonrada kar ettirecek bir yukarı noktaya gider hep.(.Bu özelliği IMKB de bu oranda göremeyiz)..Ancak piyasa sinsi bir şekilde oyuncuya empoze ettiği dağları ben yarattım psikolojisinin yaratacağı iflas noktasını hazırlamaktadır..
          Keşke piyasada hızlı oyuncular için ,taksi sayarak oluşturulabilecek türde istatistiki formüller olabilseydi..
          kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
          titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
          perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Keşke piyasada hızlı oyuncular için ,taksi sayarak oluşturulabilecek türde istatistiki formüller olabilseydi..
            taksıyı saymak ıcın taksıcının gececegını bılmek lazım...

TA bıze taksı gecıp gecmıyecegını soylemedıgı ıcın , ALı Persembe'nın ornegıde, yabancı yayınlardan alıntı yaptıgı ornekle kalır hehehe

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

Aslında yurt dısında bahıs sıstelerı var, SU an cok revacta kaldırac daha fazla...

Hıssede zarar eden 1:1 kaldırac uzerınde voba zıplar 1:10,

Vobda kaybeden parayı cıkarmak ıcın forexe zıplar 1:100 kaldırac

Forexde kaybedende 1:1000 Bınary Bettıng 'e zıplar...

Dedem derdı kı, ebelıgın sonu ******luktur. Adamcagız haklıymıs, topragı bol olsun hehehehe

Yorum

• lafola
                Tecrübeli
                • 01 Mart 2009
                • 191

Hiçmi çare yok ?

Biraz düşünelim..Piyasada büyük miktar malı fonlar alır..Bundan 12-15 ay önce TR de faizlerin % 20 lerden % 8 e düşeceğini hangi okumuş çocuk bildi? Bunu hesaplayabilseydik evimizi barkımızı satıp banka senedi almak % 100 ihtimalle kazandırmazmıydı? Bunu hesaplayanlar vardı ..Ama TV lerde dolaşan okumuşlar değildi..Tıpkı serbest döviz kuruna geçildiğinde yabancı bankaların 3 yıl sonra döviz kuru 1.30 olacak diye ilan bile etmeleri ve bizimde bunlar ne saçmalıyor dediğimizde durmadan dolar satan akıllı büyük oyuncular gibi..
                Bir fon aldığı senetlerle ilgili uzun bir gelecekte hedefi vardır..Yüklü miktarda malı ve yedektede parası vardır..Bu fon için ,topladığı senetlerin oluşan bir terslikte % 10-20-30 düşmesi önemsizdir..hatta kendisi bile vererek düşürür..Kendisine ucuz mal alma ihtimalini sağlar bu..İşte Teknik analistin öğrendikleri ile sürekli bu fonlara parasını kaptırdığı kurtuluşu olmayan yerdir bu..Öylesine sallarlarki hiç bir kural geçmez burda ...Piyasa % 30 düşer yukarı döner ve belirli vadede o fonun hedefine gider..
                Ancak buna paralel davranılırsa istatistiki olarak şans arttırılabilir

Yorum

• lafola
                  Tecrübeli
                  • 01 Mart 2009
                  • 191

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  taksıyı saymak ıcın taksıcının gececegını bılmek lazım...

TA bıze taksı gecıp gecmıyecegını soylemedıgı ıcın , ALı Persembe'nın ornegıde, yabancı yayınlardan alıntı yaptıgı ornekle kalır hehehe

Ali Perşembeyi TR deki en sağduyulu ,bilgili TA olarak düşünürüm..Ona duyduğum saygıyı arttıran neden ise kitabında kendi hakkında yazdığı cümledir : <Bizim gibi bu işi bildiğini iddia eden Uzmanların yaşamını sağlamak için neden seminer vermek ,dersler vermek ve kitaplar yazmak zorunda kaldığını bir türlü anlamam >

Yorum

• PipsyGirl
                    Çalışkan
                    • 06 Ağustos 2009
                    • 1559

Şubat ayında resmen çöktüm. Ocakta topladıgımı vermişim. Sebebi ise para yapınca kendime çok fazla guvenip Martingale robotunu devreye soktum.. EU da 1.40 dan 1.35 e kadar alış yaptık. 0.1 lot sabit ... sonrada cM yedik .. 500 usd portfoyum, 670 usd oldu ocak ayında. Şubatta çöküp cM yedik..
                    çok geçmiş olsun :(
                    bende hep robotlarınızın başarı oranını merak ediyordum. Demekki her ne kadar robotlar oynasada onlara müdahale etmek istiyoruz Hiç robotum olmadı ama tahmin edebiliyorum
                    insan psikolojisi robotların başarısını düşürüyormu yükseltiyormu?
                    Mesela Bazen aman 20 pip yeter diyip elle kapatıyorsun sonra o pozu kapatmasaydın 100 pipi kaçırınca kızıyorsun bazende bu sefer karışmayayım diyorsun bu seferde kardan zarara geçiyorsun. gibi gibi mi..
                    söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))

Yorum

• NUNU
                      HAS AYU
                      • 28 Şubat 2009
                      • 130

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Aslında yurt dısında bahıs sıstelerı var, SU an cok revacta kaldırac daha fazla...

Hıssede zarar eden 1:1 kaldırac uzerınde voba zıplar 1:10,

Vobda kaybeden parayı cıkarmak ıcın forexe zıplar 1:100 kaldırac

Forexde kaybedende 1:1000 Bınary Bettıng 'e zıplar...

Dedem derdı kı, ebelıgın sonu ******luktur. Adamcagız haklıymıs, topragı bol olsun hehehehe
                      Allah iyiligini versin emi
                      Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina

Yorum

• NUNU
                        HAS AYU
                        • 28 Şubat 2009
                        • 130

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Ali Perşembeyi TR deki en sağduyulu ,bilgili TA olarak düşünürüm..Ona duyduğum saygıyı arttıran neden ise kitabında kendi hakkında yazdığı cümledir : <Bizim gibi bu işi bildiğini iddia eden Uzmanların yaşamını sağlamak için neden seminer vermek ,dersler vermek ve kitaplar yazmak zorunda kaldığını bir türlü anlamam >
                        aslinda anlasilmayacak birsey yok. hani %98'i kaybedermis ya bu ise girenlerin (%2'lik kisim da aslinda standart sapma oluyor), iste birgun bu %2'lik dilime girecegini dusunenlerin sayisi arti sonsuz oldugu surece bu konuda ders verip kitap yazanlarin sirti yere gelmez.
                        Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina

Yorum

• Senyor
                          Yeni üye
                          • 09 Şubat 2010
                          • 19

Filtre olarak Damiani Voltmeter indikatorunu önereblirim. yatay mı trend mi oldugunu güzel gosteriyor.
                          sayın bgungor.ben metastock kullanıyorum vob için.bu indikatörün formülünü bulamadım.metatrader için var ama metastock için yok sanırım.eğer sizde mevcut ise paylaşma olanağınız varmı?
                          saygılar..

Yorum

• bgungor68
                            ....................
                            • 06 Aralık 2007
                            • 809

Bendeki Metatrader için. Metastock hiç bilmiyorum.

Yorum

• teo
                              Demirbaş
                              • 03 Mart 2009
                              • 3712

Trend olması ıcın ust kılcık ve at kılcıgın aynı bolgede olması gerekır, yanı ıkısınınde esıt olmalıdır.

Onu dısındakı hareket kestırılemez,Duser gıbı yapar gerı cıkar..

Bu konuda gonderdıgım ındıkatorden yararlanabılırsınız...

Bu grafıkte trend var..

Eursud grafıgınde ıse hıc bır mana yok, kılcık asırı bolgede,dusuyor gozukuyor ama bır bakarsınız tekrar mavı yukselır, netıcede trend yok, ne yaptıgı belırsız..

Alttan alınır ustten satılır desem onun da garantısı yok, manasız bır yerde duruyor...

Yorum

• PipsyGirl
                                Çalışkan
                                • 06 Ağustos 2009
                                • 1559

13575 önemli bir noktaydı artık altında
                                söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information